Şimdi Ara

Bu kablo ne kablosu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İstanbul'da Hasdal'dan yeni havalimanı yönüne 3 şeritli yolun en sağında asfalta turuncu bir kablo döşediler.

Fotoğrafları ekliyorum,

Hasdal'dan Göktürk'e kadar döşediler kabloları. Düzensiz aralıklarla da (kimi yerde 300-500 metre aralarla kimi yede 1-2km) kabloların yüzeyde çıkışlarını bıraktılar boş. Kablolar 3 ayrı hat olarak çekilmiş, 3'ünün ucunu bantlayıp bırakmışlar yüzeye.

İnşa esnasında bazı çalışanlarda Karayolları yeleği bazılarında Büyükşehir Belediyesi yeleği vardı.

Rengi itibarı ile fiber kablo gibi görünse de İstanbul'da hiç bu kadar kalın fibere de rastlamadığımdan emin olamadım

1. Bu fiber kablo mu?
    2. Eğer fiberse, bu bölgelerde ne kadar zamanda nasıl bir değişim bekleyebiliriz ? Genelde bu güzergahtaki altyapı, kısıtlı bir kablonet (eski tip) altyapısı, yaygın bi superonline (FTTB) altyapı ve Türk telekom VDSL altyapı (Telekomun FTTH'ı çok nadir.)

Bu fiberse, sizce hızlı bir FTTH dönüşümü olur mu

Bu kablo ne kablosu ?

Bu kablo ne kablosu ?

• Uzak olduğundan çok anlasılmıyor ama elektrik og kabloları da turuncu oluyor genellikle hocam

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Siz söyleyince bugün dikkat ettim,

kabloların uçlarını genelde yol kenarındaki gri metal elektrik kutularının yanında yüzeye çıkarmışlar.

Muhtemelen dediğiniz gibi elektrik kablosu bunlar.

• tuzsuz_deli_bekir kullanıcısına yanıt

Hocam aydınlatma olabilir, elektrik hattı olabilir. OG kablo yazarsanız genelde renkleri turuncudur ve fiber ile çok karıştırılıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.