Şimdi Ara

Bu Kadar da Aşağılanmaz ki Bir İnsan (İşçi-Patron) (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
2
Favori
4.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bende makine myo mezunuyum 3-4 aydır çalışıyorum teknik ressam olarak aylık çalışma sürem %30 felan onun dışında zaman öldürüyorum. para banada az geliyorda yol yakın felan ilk iş idare edioz :D 900 + 180 yol + 74 asgeri geçim indirimi 70 akbil 1080 tl maaş oluyor :P
  • quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

quote:

Orijinalden alıntı: yürüyenmerdiven

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: r4deon

quote:

Burası türkiye dedirten bir olay.
    Bende askerden geldim işsizim.4 yıllık aöf+ 2 yıllık deniz-liman işletme mezunuyum.Dgs ile 4 yıllığına geçtim ama 1 sene okuyup askere gittim.Benim okuduğum alanda hiç iş ilanı yok.Tuzlada askerlik yaparken fark ettim ki limanlar dışarıdan adam getirip bunları çalıştırıyorlar.Otelde falan kalıyorlar.Bu ülkede yetişmiş elemanları görmezden geliyorlar.Tanıdık falan olmadıkça giremiyorsun.Benim yerime alakasız insanlar çalışıyor lise mezunları iktisat- işletme bitirenler...Bu ülke böyle bir ülke.

deniz alani degil ki heryerde oyle neredeyse hocam ben iskenderunda ikamet ediyorum cin den isci getirtiyorlar aylik 300 liraya calistiriyorlar yada 400 e niteligine gore adamlari bi kere baktim da it gibi de calisiyorlar piyasayi dusuyorlar..zaten cin li garibim iscininde eli mahkum ulkesinde is yok buralara geliyor calisiyor...cinli muhendiste gelir yakinda teknik ressamda bilgisayarcida bahcivanda yani anlyacaginiz simdiki olay budur ..ins hepiniz hakettigniz ucreti alirsiniz bi yere rast gelirsiniz.

300-500'e işçi çalıştırdıklarını biliyorum ama benim dediğim biraz farklı.Vasıflı olarak işe aldıkları adamlar bile yurtdışından.Bunlar otelde kalıyor bayağı masraflılar.Bu ülkede yetişenleri görmezden gelip dünyanın parasını harcayarak dışarıdan adam getiriyorlar.
    Biz görmezden gelineceksek kapatsınlar bu üniversiteleri zaten işe yaramıyor.Madem ülkenin ihtiyacı yok ne diye her yere üniversite açılıyor?Bir sürü saçma sapan bölüm var iş yok.Şu üniversiteleri ilçeler ve illerdeki esnafa, ev sahipleri ve yurtlara para kazandırmak için açtıklarını düşünüyorum.Bir de gençleri 4-5 sene oyalayıp hayal satıyorlar.

Kesinlikle öyle yukardaki arkadaşın dediği gibi 3 5 tane işe yarayan bölüm var gerisi çöp resmen insanları salak yerine koyuyorlar millet aylarca üniversite sınavına çalışıyo ama boş babam inşaat işiyle uğraşıyo bakıyorum babamın arkadaşlarına hepsi ilkokul mezunu ama altlarında son model arabalar bu işi 10 sene yapanlar köşelik oluyo ama üniversite mezunları ise görüldüğü üzere asgari ücretle çalışmak zorunda kalıyo bu gibi örnekleri gördükçe üniversiteden soğudum bazen babam gibi inşaat işiyle mi uğraşsam diye düşünmüyo değilim

Ben askerdeyken benim kısa dönem üniversite mezunlarının çoğu işsizdi.Mühendisi, öğretmeni ya işsiz ya da üç kuruş paraya çalışıyorlarmış sivildeyken.Çoğu memurluk falan bekliyordu.Ailesinin şirketinde çalışan mühendisler vardı onlar rahattı.Kendi çabalarıyla sıfırdan iyi yerlere gelmiş sadece 2-3 kişi vardı.
    Sende patron olsan para sende iş yapacaksın ekibin var.Bir mühendise ihtiyacın var ama mühendis dediğin öyle mesleki bilgisinden pek yararlanacağın biri değil.Şantiyede işi yürütsün, elemanlara göz kulak olsun, malzemeyi kontrol etsin o kadar.Böyle birine ne kadar maaş verirsin ki? Ucuza birini bulmaya çalışırsın. Zaten okulların eğitim düzeyi belli tecrübesiz, bilgisi eksik adam çıkarıyorlar.Üniversitede de kimsenin bilmediği özel şeyler anlatılmıyor.

bununla ilgili de güzel bi örnek var babamın arkadaşı vardı inşaat mühendisi bu şantiye şefliği yapıyordu inşaatta işte adam o işlerle uğraşmaktan bıktığı için bıraktı çünkü bütün inşaat ona bakıyo o da patronuna karşı sorumlu bide inşaat mühendisi şantiye şefliğinden ne anlar adam mühendis kısacası herşey kendini geliştirmeye bakıyo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: r4deon

quote:

Burası türkiye dedirten bir olay.
    Bende askerden geldim işsizim.4 yıllık aöf+ 2 yıllık deniz-liman işletme mezunuyum.Dgs ile 4 yıllığına geçtim ama 1 sene okuyup askere gittim.Benim okuduğum alanda hiç iş ilanı yok.Tuzlada askerlik yaparken fark ettim ki limanlar dışarıdan adam getirip bunları çalıştırıyorlar.Otelde falan kalıyorlar.Bu ülkede yetişmiş elemanları görmezden geliyorlar.Tanıdık falan olmadıkça giremiyorsun.Benim yerime alakasız insanlar çalışıyor lise mezunları iktisat- işletme bitirenler...Bu ülke böyle bir ülke.

deniz alani degil ki heryerde oyle neredeyse hocam ben iskenderunda ikamet ediyorum cin den isci getirtiyorlar aylik 300 liraya calistiriyorlar yada 400 e niteligine gore adamlari bi kere baktim da it gibi de calisiyorlar piyasayi dusuyorlar..zaten cin li garibim iscininde eli mahkum ulkesinde is yok buralara geliyor calisiyor...cinli muhendiste gelir yakinda teknik ressamda bilgisayarcida bahcivanda yani anlyacaginiz simdiki olay budur ..ins hepiniz hakettigniz ucreti alirsiniz bi yere rast gelirsiniz.

300-500'e işçi çalıştırdıklarını biliyorum ama benim dediğim biraz farklı.Vasıflı olarak işe aldıkları adamlar bile yurtdışından.Bunlar otelde kalıyor bayağı masraflılar.Bu ülkede yetişenleri görmezden gelip dünyanın parasını harcayarak dışarıdan adam getiriyorlar.
    Biz görmezden gelineceksek kapatsınlar bu üniversiteleri zaten işe yaramıyor.Madem ülkenin ihtiyacı yok ne diye her yere üniversite açılıyor?Bir sürü saçma sapan bölüm var iş yok.Şu üniversiteleri ilçeler ve illerdeki esnafa, ev sahipleri ve yurtlara para kazandırmak için açtıklarını düşünüyorum.Bir de gençleri 4-5 sene oyalayıp hayal satıyorlar.

Kesinlikle öyle yukardaki arkadaşın dediği gibi 3 5 tane işe yarayan bölüm var gerisi çöp resmen insanları salak yerine koyuyorlar millet aylarca üniversite sınavına çalışıyo ama boş babam inşaat işiyle uğraşıyo bakıyorum babamın arkadaşlarına hepsi ilkokul mezunu ama altlarında son model arabalar bu işi 10 sene yapanlar köşelik oluyo ama üniversite mezunları ise görüldüğü üzere asgari ücretle çalışmak zorunda kalıyo bu gibi örnekleri gördükçe üniversiteden soğudum bazen babam gibi inşaat işiyle mi uğraşsam diye düşünmüyo değilim

Ben askerdeyken benim kısa dönem üniversite mezunlarının çoğu işsizdi.Mühendisi, öğretmeni ya işsiz ya da üç kuruş paraya çalışıyorlarmış sivildeyken.Çoğu memurluk falan bekliyordu.Ailesinin şirketinde çalışan mühendisler vardı onlar rahattı.Kendi çabalarıyla sıfırdan iyi yerlere gelmiş sadece 2-3 kişi vardı.
    Sende patron olsan para sende iş yapacaksın ekibin var.Bir mühendise ihtiyacın var ama mühendis dediğin öyle mesleki bilgisinden pek yararlanacağın biri değil.Şantiyede işi yürütsün, elemanlara göz kulak olsun, malzemeyi kontrol etsin o kadar.Böyle birine ne kadar maaş verirsin ki? Ucuza birini bulmaya çalışırsın. Zaten okulların eğitim düzeyi belli tecrübesiz, bilgisi eksik adam çıkarıyorlar.Üniversitede de kimsenin bilmediği özel şeyler anlatılmıyor.

bununla ilgili de güzel bi örnek var babamın arkadaşı vardı inşaat mühendisi bu şantiye şefliği yapıyordu inşaatta işte adam o işlerle uğraşmaktan bıktığı için bıraktı çünkü bütün inşaat ona bakıyo o da patronuna karşı sorumlu bide inşaat mühendisi şantiye şefliğinden ne anlar adam mühendis kısacası herşey kendini geliştirmeye bakıyo

İnşaat mühendisi şantiye şefi olur ki başka ne olacak?Teknikeri mi şantiye şefi yapsınlar?Masa başı bir iş değil.Masa başı çalışan da var ama çoğu şantiyede olur ve her şeyinden sorumlu olur.Projeye imzayı atan mühendistir.Çoğu mühendis evine bile gitmez gece orada kalır.Çünkü şantiyede iş bitmez.Mühendislik diyerek aklınıza abartı şeyler gelmesin.

• quote:

Orijinalden alıntı: ex3m

Mimar oldukdan sonra bi o kadar daha çalışıp kpss ile devlet dairelerine girebilirim başlangıç 3500TL. Limit : 6000TL. Mimarla konuştum. Babamın iş yerinde.

devlette mimar olarak çalışırsan 3500TL. - 6000TL alamazsın
    3000 tl alırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: master of darkness

quote:

Orijinalden alıntı: MTZ BUFFER

Bugün neyi öğrendim biliyor musunuz ? Çalıştığım firmada ne kadar gereksiz bir pozisyonda,ne kadar gereksiz bir çalışan olduğumu.
    Aylardır Asgari ücrete ,Teknik ressam olarak çalışıyorum.2 aylık deneme süresi boyunca asgari ücrete çalışmayı kabul ettim.
    Deneme süresinin üzerinden 2 ay geçmesine rağmen hala asgari ücrete çalışıyordum.Gittim patrona durumu anlattım,artık 1100-1200 TL arasında bir ücret talep ettim.
    Ortağı ile konuşup haber verecekti ki,üzerinden 1 ay geçti haber felan aldığım olmadı.Belki maaşa yansır diyerek ay başını bekledim,sonuç hüsran.Yine aldığım maaş 780 TL
    Bugün gittim konuştum.Orada bana ana-bacı küfür etse bu kadar koymazdı.
    Senin yaptığın işi aşağıdan bir stajyer koysak o da çizer projeleri dedi.
    Satış pazarlamadan arkadaşlar yapıyordu önceden,işler ayrışsın diyerek seni aldık dedi.
    Teknik müdür yapıyordu projeleri dedi,işler ayrışsın diyerek seni aldık dedi.

Senin talep ettiğin ücret çok çok yüksek bir miktar,anca 850 TL verebiliriz dedi.

Dedi,dedi dedi,dedikçe saçmaladı.
    Sabrımı zorladım,hiç bir şey demedim,bana yolun göründüğüne %100 emin oldum artık.

Çalıştığımın karşılığını alabileceğim hiç bir işyeri yok bu koca İstanbul'da.Hangi işe girsem 800-900 TL arası maaş ile çalışmak zorunda kaldım.Hakettiğim ücreti talep edince de hep böyle saçma sapan rakamlar,konuşmalara maruz kaldım,işten ayrıldım.

Ne istiyorlar arkadaş ya.
    -İstanbul Üniversitesi önlisans mezunuyum.
    -İş tecrübesi desen o da var.
    -Serfitika mı eksik, 3 tane sertifika var (autocad-Solidworks-solidcam) İngilizce sertifikası da yolda.

+1200 TL ye çalışmam için ne eksik ????
    ÖNERİ BEKLİYORUM SİZLERDEN.

Üniversitenin 4 senelik psikoloji bölümünden mezunum.. Gelişim psikolojisi yüksek lisansı yapıyorum.. 3 senedir çalışıyorum okul dışı bir ton eğitim aldım.. Aldığım para 1100 lira.. Ülkenin hali ortada..

Bir çok kişi hep benzer durumdan söz ettiğine göre artık kendimi suçlamaktan vazgeçmem gerekecek.Ben elimden gelen her şeyi yaptım,daha fazla da yapmaya çalışıyorum.Ama benden daha iyi şartlarda eğitim almış kişiler bile,benimle aynı durumu yaşıyorsa ortada büyüüüük bir sorun var demektir.

Bunu nasıl düzeltebiliriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: MTZ BUFFER

quote:

Orijinalden alıntı: wakara

senınle sımıt ve pazarcılık yapsak olur mu. yada kıtapcı dukkanı acak.

3 Yıl Lise -İklimlendirme Soğutma
    2 yıl + 1 yıl uzatma 3 yıl Üniversite - İklimlendirme soğutma teknolojisi
    1 yıl -Autocad-solidworks-solidcam kursları
    1 yıl iş tecrübesi için teknik servislerde,fabrikalarda sürün

Aşağı yukarı 7 Yıl sadece bu alanda dirsek çürüttüm.7 yılda yaptığım masrafları burada 7 yıl çalışsam 3/2 sini anca karşılar.

Adalet nerede ? Sen yıllardır oku-dirsek çürüt-kendini geliştir,ama ilkokul-ortaokul hatta okumayan bir işçiden daha az maaş al.

Biri bana adaletten bahsetsin.Okuyup büyük adam olmaktan bahsetsin.

Açık öğretimi de bırakıyorum,okumak bu ülkede hiç bir şeye yaramıyor.Lanet olsun böyle sisteme.

Elimde biraz birikim olsa bu teklifini düşünebilirdim.

İklimlendirme ve soğutma ile bilgisayar alanının nası bir bağıntısı var çözemedim.Benim bildiğim o bölüm klima işi.Bilgisayar alanı çok farklı.Keşke klima alanına yönelseydin.Ama üzülme iş bulursun yine , Autocad-solidworks-solidcam biliyorsan işsiz kalmazsın.Hele ki İstanbul gibi bir yerde.Aramaya devam et bütün sitelere , gazetelere bak.

• dostum işiniz zor.geçende ablamın çalıştığı firmadaki aylık 1500tl alan teknik ressamları işten çıkarttılar.bu adamlar en az 5 yıl tecrübelidir.patronun gerekçesi şu: piyasada bu kadar mühendis varken ben niye tekniker çalıştırıyorum demiş o adamların yerine yeni mezun mühendis aldılar şimdi işe.özel sektörün ve sermayenin tek amacı kar yapacak bir şey yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrt__gl

quote:

Orijinalden alıntı: ex3m

Mimar oldukdan sonra bi o kadar daha çalışıp kpss ile devlet dairelerine girebilirim başlangıç 3500TL. Limit : 6000TL. Mimarla konuştum. Babamın iş yerinde.

devlette mimar olarak çalışırsan 3500TL. - 6000TL alamazsın
    3000 tl alırsın

Normal Devlet binasında evet 3000TL ile başlıyor

Ama Benim dediğim belirmedim tabi Sağlık bakanlığı inşaat dairesi Mimarlar ve mühendisler Net 3500TL ile başlıyorlar.
  • Sistemin düzelme gibi bir şansı yok. Lakin dış borç ortada. Türkiye'de basılan paralar yurt dışına gittiği için ülkede para azalıyor. Haliyle devlet bunu vergilere bindirerek sizden alıyor. Siz sadece dijital rakamlar için çalışıyorsunuz.

Ben özel bir firmada Sistem Uzmanı olarak çalışıyorum. Aldığım para 2000 TL. Freelance olarak yaptığım danışmanlıklardan ise zaman zaman yüksek paralar kazanıyorum. Bu işte profesyonel olarak 6 yıllık geçmişim var. 15 yaşımda format attığım dönemleri söylemiyorum. Yaşım 28. 2 yıllık Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama bölümünü bitirdim. Üstüne 4 yıllık AÖF işletme tamamladım. Tomarla sertifikam var. Üst derece mühendislik zekam var. ( kendini beğenmiş değilim yanlış anlaşılmasın ) Her türlü sistem çözümlerine vakıfım. Sırf birilerine kızdığım için 2 ayda iyi derecede ASP.NET öğrenmişliğimde var.

Anlayacağınız üzere CV'm dolu. İşveren ilan verdiğinde dünyanın şeyini ister. Ama işi bilgi/ücret skalasına getirdiğinde ise minimum ücret teklif eder. Size burdan açık açık bir kaç KURUMSAL FİRMA'nın ücret politikasını söyleyeyim.

MUDO - 1750 TL'ye çok diyor.
    Medical Park - 1500 TL max bütçe.
    Tuzla'da çok büyük bir tekstil firması ( adını veremiyorum ) - 1500 TL'ye çok dedi.
    NEC - 1750 TL'ye çok dedi.
    KanalTürk - 1700 TL bütçe.

Daha çok örnek var ancak bunlar yeterli durumu anlatmaya. Kurumsal dediğiniz firmalar bile işçiyi ezmeye çalışırken, piramitin tepesindekiler aşağıya gülüyorken hiçbirşey değişmez.

Türkiye'de eskiden orta direk vatandaş diye bir kavram vardı. Artık o yok. Bu sistem elbette çökecek. Belki 10 belki 15 yıl sonra tüm dünyada ekonomi çökecek. O zaman sanırım insanlar bu yüzden tepki gösterecek ancak. Ama çok geç olacak.

Bizler kıt kanaat maşlarımızla 30 günü devirelim, piramitin en tepesindekiler bizim 1 maaşımızı sadece bir yemeğe harcasınlar.

Herkese bol kazançlar.

• çok ayrıntılı anlatan biri var türkiyede o programı en iyi bilen ismini unuttum int. araştır bulursun artık gerisi sana kalmış geliştiricen kendini.

• quote:

Orijinalden alıntı: Galatas4ray

çok ayrıntılı anlatan biri var türkiyede o programı en iyi bilen ismini unuttum int. araştır bulursun artık gerisi sana kalmış geliştiricen kendini.

geliştirmenin gerçekden işe yararıdğını düşünüyomusun hadi bunu yaptın özel sektörde en az paraya bakar daha çok bu geliştmelerin sana çok az dönmesi oluyo benim gördüğüm ve devletde yer bulamadığn yer sürece işçi olarak eziliyosun
  • quote:

Orijinalden alıntı: sindi nurcan

quote:

Orijinalden alıntı: Galatas4ray

çok ayrıntılı anlatan biri var türkiyede o programı en iyi bilen ismini unuttum int. araştır bulursun artık gerisi sana kalmış geliştiricen kendini.

geliştirmenin gerçekden işe yararıdğını düşünüyomusun hadi bunu yaptın özel sektörde en az paraya bakar daha çok bu geliştmelerin sana çok az dönmesi oluyo benim gördüğüm ve devletde yer bulamadığn yer sürece işçi olarak eziliyosun

Aynen öyle ama sadece bir öneride bulundum.

• Bu konudan da anlaşılıyor ki ekonomi hiç de iyiye gitmiyor.
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

9 yıl sonra...

Ekonomi hala iyiye gitmiyor.

Ben hala asgari ücretin bir tık üstüne talim.

Belli ki bu yaşamı ziyan ettim, sağlık olsun be.

• Tastarakay kullanıcısına yanıt

9 yıllık konu. Yazdığım mesajı bile unutmuşum. Şu anda değil 9 sadece birkaç yıl öncesinin ekonomisini bile mumla arıyoruz.

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt

Ekonomiyi felan salla hocam, sen nasılsın 9 yılın ardından :)

• Tastarakay kullanıcısına yanıt

Daha stresli, daha yorgun, daha bitkin, daha umutsuz...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.