Şimdi Ara

Bu Kadar da Aşağılanmaz ki Bir İnsan (İşçi-Patron) (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
2
Favori
4.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • gıda işine girin arkadaşlar. gıda işinde para var.
  • Lisans mezunu adamlar işsiz,hele ki işletme,iktisat bu dallardan mezun arkadaşları sokaktan geçen üniversite mezunu 10 adam çevirseniz,7 si buralardan mezundur

Gençliğimde çalıştığım markette bile öğretmenlik mezunu adamla aynı maaş ve aynı şartlarda çalışıyorduk. Artık gerisini siz düşünün,tek kurtuluş ya kpss ya da yapabildiğin kadar sertifika,diploma.Özel sektörün felsefesi belli ; Olabildiğince çok çalıştır ve işini gör,minimum gider !
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Lisans mezunu adamlar işsiz,hele ki işletme,iktisat bu dallardan mezun arkadaşları sokaktan geçen üniversite mezunu 10 adam çevirseniz,7 si buralardan mezundur

Gençliğimde çalıştığım markette bile öğretmenlik mezunu adamla aynı maaş ve aynı şartlarda çalışıyorduk. Artık gerisini siz düşünün,tek kurtuluş ya kpss ya da yapabildiğin kadar sertifika,diploma.Özel sektörün felsefesi belli ; Olabildiğince çok çalıştır ve işini gör,minimum gider !

Malesef öyle
    Daha ne alayım dostum sadece yabancı dil sertifikası kaldı,onuda ingilizce olarak alacağım,2.ci kurdayız.
    Şuan sahip olduğum sertifikalar yetmiyor mu ?

Özel sektör dışında KPSS tek kurtuluş ama onda da atanma sorunu var.

• quote:

Orijinalden alıntı: erdem277

arkadas ben de 2 yıllık mezunum. ilk işimde 1000 TL başladım. Solidworks ve autocad kullanıyorum. müdürüm 1400 lira sözü verdi. 1600 isteyip istememe arasında kararsız kaldım. Ya ben çok iyi bir firmaya denk gelmişim, ya da siz de şans yok. Bundan önceki başvurduğum firmada da 1800 istemiştim yeni mezuniyetin acemiliginden. Adam tabi 3-4 gün içinde sana haber vericem dedi dönmedi. Bence arkadaslar yeni mezunda olsanız kesinlikle 1100 TL altı hiçbir şekilde kabul etmeyin. 3-4 ay çalıştıktan sonra 1400 seviyesine çıkmıyorlarsa (tabi vazgeçilmez bir eleman olmanız şart. Size yaptırdığı işi yeni işe başlayan elemana yaptırmaya kalksa dilinde tüy bitmeli ki kıymetli olun)
    açık şekilde işi bırakacağınızı belirtin.

+1
  • mesleğin güzel, kafaya takma. şöyle orta üstü her fabrikada iş bulabilirsin.
    şu an çalıştığın iş yerinde hakettiğin değeri görmüyorsun, bunu maddi olarak demiyorum, adamlar seni kafada bitirmiş.
    zaten ne iş yapsan, hiç bir mesleğin bilgin olmasa bile o parayı alacaksın, bence artık orada çalışmanın anlamı yok.
    sıkışık durumdaysan ya da mecburiyetten çalışmak zorundaysan iş bulana kadar takıl, sonra çek git.
    şirketlerin işi bitmez, iş için kendimizi heba etmeye değmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: olek1988

mesleğin güzel, kafaya takma. şöyle orta üstü her fabrikada iş bulabilirsin.
    şu an çalıştığın iş yerinde hakettiğin değeri görmüyorsun, bunu maddi olarak demiyorum, adamlar seni kafada bitirmiş.
    zaten ne iş yapsan, hiç bir mesleğin bilgin olmasa bile o parayı alacaksın, bence artık orada çalışmanın anlamı yok.
    sıkışık durumdaysan ya da mecburiyetten çalışmak zorundaysan iş bulana kadar takıl, sonra çek git.
    şirketlerin işi bitmez, iş için kendimizi heba etmeye değmez.

Doğru diyorsun,şuan iş kesin başlayabileceğim bir iş bulamadığım için zorla duruyorum.
    Aklıma yatan bir iş olsa,gel başla deseler 2 güne bırakıp oraya geçeceğim ama 1 haftadır aramama rağmen bulabilmiş değilim.
    Ciddi anlamda şans yok bende.Deli gibi iş aramama rağmen bulamıyorum.

• piyasada autocad bilen çok teknik eleman var.. teknik elemanların çoğu da asgari ücret ile çalışıyor. ben de öyle..
    bu parayla bir ev nasıl geçindirilir, evlenince ne yapacağız cevabını verebilen yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

Burası türkiye dedirten bir olay.
    Bende askerden geldim işsizim.4 yıllık aöf+ 2 yıllık deniz-liman işletme mezunuyum.Dgs ile 4 yıllığına geçtim ama 1 sene okuyup askere gittim.Benim okuduğum alanda hiç iş ilanı yok.Tuzlada askerlik yaparken fark ettim ki limanlar dışarıdan adam getirip bunları çalıştırıyorlar.Otelde falan kalıyorlar.Bu ülkede yetişmiş elemanları görmezden geliyorlar.Tanıdık falan olmadıkça giremiyorsun.Benim yerime alakasız insanlar çalışıyor lise mezunları iktisat- işletme bitirenler...Bu ülke böyle bir ülke.

deniz alani degil ki heryerde oyle neredeyse hocam ben iskenderunda ikamet ediyorum cin den isci getirtiyorlar aylik 300 liraya calistiriyorlar yada 400 e niteligine gore adamlari bi kere baktim da it gibi de calisiyorlar piyasayi dusuyorlar..zaten cin li garibim iscininde eli mahkum ulkesinde is yok buralara geliyor calisiyor...cinli muhendiste gelir yakinda teknik ressamda bilgisayarcida bahcivanda yani anlyacaginiz simdiki olay budur ..ins hepiniz hakettigniz ucreti alirsiniz bi yere rast gelirsiniz.

• yaptığın işi cidden herhangi biri yapabilir adam doğru demiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MTZ BUFFER

quote:

Orijinalden alıntı: wakara

senınle sımıt ve pazarcılık yapsak olur mu. yada kıtapcı dukkanı acak.

3 Yıl Lise -İklimlendirme Soğutma
    2 yıl + 1 yıl uzatma 3 yıl Üniversite - İklimlendirme soğutma teknolojisi
    1 yıl -Autocad-solidworks-solidcam kursları
    1 yıl iş tecrübesi için teknik servislerde,fabrikalarda sürün

Aşağı yukarı 7 Yıl sadece bu alanda dirsek çürüttüm.7 yılda yaptığım masrafları burada 7 yıl çalışsam 3/2 sini anca karşılar.

Adalet nerede ? Sen yıllardır oku-dirsek çürüt-kendini geliştir,ama ilkokul-ortaokul hatta okumayan bir işçiden daha az maaş al.

Biri bana adaletten bahsetsin.Okuyup büyük adam olmaktan bahsetsin.

Açık öğretimi de bırakıyorum,okumak bu ülkede hiç bir şeye yaramıyor.Lanet olsun böyle sisteme.

Elimde biraz birikim olsa bu teklifini düşünebilirdim.

Gebze plastikçiler organize de tekso teknik soğutma ve efe reyon var. Anadolu yakasındaysan buralara Bi başvuru yap. Efeyi bilmem de tekso o tecrübeyi değerlendirir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• adamlar tuvalet kagıdı dıye para kullansın sen 4 yıl üniversite oku harcadığın milyarların hesabı yok sonra işe gir sana versin 850tl. Komedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: OEDEUSTR

quote:

Türkiye'de mesleğini yapan hiç kimse yok olmayacakta.
    Çünkü iş'ciler her zaman kullanılıyor acımasız bi şekilde.
    Maaş konusuna gelince kendi ailemde ortaya koyuyorum.

Yer:İstanbul

Abim 83 doğumlu 4 üni. mezunu türkçe, ingilizce, almanca var.Gümrük müşaviri yurt dışında okudu etti geldi gitti derken.Şimdi Pegasusta çalışıyor yine gümrükle ilgili ama tam olarak kendi mesleğini yapmıyor.

Öbür abim 85 doğumlu raporlama uzmanı ama kendi mesleğiyle ilgili bişi yapamıyor.

Ben yazılım ve donanımla ilgileniyorum ama onunla ilgili iş yerinde değilim.Free olarak yapıyorum.

Bunların başlıca sebebi kimse kendi mesleğini yapamıyor.Bilmeyenler açık pozisyonlara yönlendiriliyor ve bilenler farklı pozisyonlarda.

Örn. almanyaya gidip geliyorum sürekli orada bi iş yerinde fotokopicinin dışında kimse çekemez istersen müdürü ol, çaycının dışında çayı müdür koyamaz çaycıdan sorulur orası.

ama burada nasıl

çaycı=firma sorumlusu gibi
    müdür=dış kapı kolu gibi
    güvenlik=firmanın ceo gibi

vs. vs. vs.

kac para aliyorlar yazmamissin

• Hocam kusura bakmada lise mezunuyum 1400 TL yi öldürmüyorum aylık.

Bence hukuk, mühendislik, öğretmenlik vs gibi yüksek bölümlerde okuyamıyorsanız diğer bölümlere boş yere para harcamayın bile.
    Zamanınıza yazık..
  • sanırsam 2 yıl okumakla hata yaptın patron şu yönden haklı yani kullandıgın programlarg bılen cok meslek lisesi ahşap mezunu olarak söylüyorum yapman gereken 3Dmax öğrenmek ve ögrendikten sonra ders vermeye başlarsın ve kendi işini kurmuş olursun

• quote:

Orijinalden alıntı: Galatas4ray

sanırsam 2 yıl okumakla hata yaptın patron şu yönden haklı yani kullandıgın programlarg bılen cok meslek lisesi ahşap mezunu olarak söylüyorum yapman gereken 3Dmax öğrenmek ve ögrendikten sonra ders vermeye başlarsın ve kendi işini kurmuş olursun

3 DSMAX öğrenmek için uzman birinden yardım almam gerek.Şuan kullanıyorum ama tam manasıyla ögrenmek ıcın gercekten bilen birisinden ders almak şart..Bunun içinde sağlam bir bütçe ve bolca boş zaman gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: r4deon

quote:

Bende askerden geldim işsizim.4 yıllık aöf+ 2 yıllık deniz-liman işletme mezunuyum.Dgs ile 4 yıllığına geçtim ama 1 sene okuyup askere gittim.Benim okuduğum alanda hiç iş ilanı yok.Tuzlada askerlik yaparken fark ettim ki limanlar dışarıdan adam getirip bunları çalıştırıyorlar.Otelde falan kalıyorlar.Bu ülkede yetişmiş elemanları görmezden geliyorlar.Tanıdık falan olmadıkça giremiyorsun.Benim yerime alakasız insanlar çalışıyor lise mezunları iktisat- işletme bitirenler...Bu ülke böyle bir ülke.

deniz alani degil ki heryerde oyle neredeyse hocam ben iskenderunda ikamet ediyorum cin den isci getirtiyorlar aylik 300 liraya calistiriyorlar yada 400 e niteligine gore adamlari bi kere baktim da it gibi de calisiyorlar piyasayi dusuyorlar..zaten cin li garibim iscininde eli mahkum ulkesinde is yok buralara geliyor calisiyor...cinli muhendiste gelir yakinda teknik ressamda bilgisayarcida bahcivanda yani anlyacaginiz simdiki olay budur ..ins hepiniz hakettigniz ucreti alirsiniz bi yere rast gelirsiniz.

300-500'e işçi çalıştırdıklarını biliyorum ama benim dediğim biraz farklı.Vasıflı olarak işe aldıkları adamlar bile yurtdışından.Bunlar otelde kalıyor bayağı masraflılar.Bu ülkede yetişenleri görmezden gelip dünyanın parasını harcayarak dışarıdan adam getiriyorlar.
    Biz görmezden gelineceksek kapatsınlar bu üniversiteleri zaten işe yaramıyor.Madem ülkenin ihtiyacı yok ne diye her yere üniversite açılıyor?Bir sürü saçma sapan bölüm var iş yok.Şu üniversiteleri ilçeler ve illerdeki esnafa, ev sahipleri ve yurtlara para kazandırmak için açtıklarını düşünüyorum.Bir de gençleri 4-5 sene oyalayıp hayal satıyorlar.

• quote:

quote:

quote:

300-500'e işçi çalıştırdıklarını biliyorum ama benim dediğim biraz farklı.Vasıflı olarak işe aldıkları adamlar bile yurtdışından.Bunlar otelde kalıyor bayağı masraflılar.Bu ülkede yetişenleri görmezden gelip dünyanın parasını harcayarak dışarıdan adam getiriyorlar.
    Biz görmezden gelineceksek kapatsınlar bu üniversiteleri zaten işe yaramıyor.Madem ülkenin ihtiyacı yok ne diye her yere üniversite açılıyor?Bir sürü saçma sapan bölüm var iş yok.Şu üniversiteleri ilçeler ve illerdeki esnafa, ev sahipleri ve yurtlara para kazandırmak için açtıklarını düşünüyorum.Bir de gençleri 4-5 sene oyalayıp hayal satıyorlar.

aynen oyle hocam ne yalan soyleyim eger babadan dukkani meslegi olan varsa o kazaniyor patron oluyor. Yada hukumet yandasi bi seye kayitli degilseniz aileniz olyse degilde bi umutsa o da gidiyor memurluk falan icin memurluktada yedi sulalemizi arastiriyorlar hangi goruslu bi ailenin cocugu diye 99 alsaiz bile 80 alan kendi adamini girdiyorlar.Zaten universitelerdede suan ogretmenlikler tek tek bitiyor heryer doldu tasti.Zaten bilgisayar ogretmenligi bitti diyebiliriz teker teker kaldiriyorlar o bolumler cunku artik tabletler geldi fatih projesi ile okulda az ucrete teknik eleman ol diyorlar eger cok istiyorsan.Bolumu bitirenlere ben freelance yada biyerde yazilimcilik yapmayi dusunuyorum programciliga baslayacagim liseden gelen ayni bolum isletme , uluslarasi iliskiler, vs vs yavas yavas bitiyor cunku her sne cok kisi mezun oluyor ama yukarilarda abiniz yoksa yada dayiniz bi yere gidemiyorsunuz fabrikada ucuz ucrete calisiyoruz o kadar ailemizin ymeyip icmeyip gonderdigi paralar bizi okutabilmek icin akillarina gelince kahroluyorlar insanlar.Bu ulkede yasanmaz hocam artik kendi isimizi yapmasak bile norvecte isvicrede amerikada amelelik yapmak iyidir en azindan sinif farki yok hakettikleri parayi alabiliyorlar.

• quote:

quote:

quote:

Kesinlikle öyle yukardaki arkadaşın dediği gibi 3 5 tane işe yarayan bölüm var gerisi çöp resmen insanları salak yerine koyuyorlar millet aylarca üniversite sınavına çalışıyo ama boş babam inşaat işiyle uğraşıyo bakıyorum babamın arkadaşlarına hepsi ilkokul mezunu ama altlarında son model arabalar bu işi 10 sene yapanlar köşelik oluyo ama üniversite mezunları ise görüldüğü üzere asgari ücretle çalışmak zorunda kalıyo bu gibi örnekleri gördükçe üniversiteden soğudum bazen babam gibi inşaat işiyle mi uğraşsam diye düşünmüyo değilim

• quote:

Orijinalden alıntı: yürüyenmerdiven

quote:

quote:

quote:

Kesinlikle öyle yukardaki arkadaşın dediği gibi 3 5 tane işe yarayan bölüm var gerisi çöp resmen insanları salak yerine koyuyorlar millet aylarca üniversite sınavına çalışıyo ama boş babam inşaat işiyle uğraşıyo bakıyorum babamın arkadaşlarına hepsi ilkokul mezunu ama altlarında son model arabalar bu işi 10 sene yapanlar köşelik oluyo ama üniversite mezunları ise görüldüğü üzere asgari ücretle çalışmak zorunda kalıyo bu gibi örnekleri gördükçe üniversiteden soğudum bazen babam gibi inşaat işiyle mi uğraşsam diye düşünmüyo değilim

Ben askerdeyken benim kısa dönem üniversite mezunlarının çoğu işsizdi.Mühendisi, öğretmeni ya işsiz ya da üç kuruş paraya çalışıyorlarmış sivildeyken.Çoğu memurluk falan bekliyordu.Ailesinin şirketinde çalışan mühendisler vardı onlar rahattı.Kendi çabalarıyla sıfırdan iyi yerlere gelmiş sadece 2-3 kişi vardı.
    Sende patron olsan para sende iş yapacaksın ekibin var.Bir mühendise ihtiyacın var ama mühendis dediğin öyle mesleki bilgisinden pek yararlanacağın biri değil.Şantiyede işi yürütsün, elemanlara göz kulak olsun, malzemeyi kontrol etsin o kadar.Böyle birine ne kadar maaş verirsin ki? Ucuza birini bulmaya çalışırsın. Zaten okulların eğitim düzeyi belli tecrübesiz, bilgisi eksik adam çıkarıyorlar.Üniversitede de kimsenin bilmediği özel şeyler anlatılmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: MTZ BUFFER

Bugün neyi öğrendim biliyor musunuz ? Çalıştığım firmada ne kadar gereksiz bir pozisyonda,ne kadar gereksiz bir çalışan olduğumu.
    Aylardır Asgari ücrete ,Teknik ressam olarak çalışıyorum.2 aylık deneme süresi boyunca asgari ücrete çalışmayı kabul ettim.
    Deneme süresinin üzerinden 2 ay geçmesine rağmen hala asgari ücrete çalışıyordum.Gittim patrona durumu anlattım,artık 1100-1200 TL arasında bir ücret talep ettim.
    Ortağı ile konuşup haber verecekti ki,üzerinden 1 ay geçti haber felan aldığım olmadı.Belki maaşa yansır diyerek ay başını bekledim,sonuç hüsran.Yine aldığım maaş 780 TL
    Bugün gittim konuştum.Orada bana ana-bacı küfür etse bu kadar koymazdı.
    Senin yaptığın işi aşağıdan bir stajyer koysak o da çizer projeleri dedi.
    Satış pazarlamadan arkadaşlar yapıyordu önceden,işler ayrışsın diyerek seni aldık dedi.
    Teknik müdür yapıyordu projeleri dedi,işler ayrışsın diyerek seni aldık dedi.

Senin talep ettiğin ücret çok çok yüksek bir miktar,anca 850 TL verebiliriz dedi.

Dedi,dedi dedi,dedikçe saçmaladı.
    Sabrımı zorladım,hiç bir şey demedim,bana yolun göründüğüne %100 emin oldum artık.

Çalıştığımın karşılığını alabileceğim hiç bir işyeri yok bu koca İstanbul'da.Hangi işe girsem 800-900 TL arası maaş ile çalışmak zorunda kaldım.Hakettiğim ücreti talep edince de hep böyle saçma sapan rakamlar,konuşmalara maruz kaldım,işten ayrıldım.

Ne istiyorlar arkadaş ya.
    -İstanbul Üniversitesi önlisans mezunuyum.
    -İş tecrübesi desen o da var.
    -Serfitika mı eksik, 3 tane sertifika var (autocad-Solidworks-solidcam) İngilizce sertifikası da yolda.

+1200 TL ye çalışmam için ne eksik ????
    ÖNERİ BEKLİYORUM SİZLERDEN.

Üniversitenin 4 senelik psikoloji bölümünden mezunum.. Gelişim psikolojisi yüksek lisansı yapıyorum.. 3 senedir çalışıyorum okul dışı bir ton eğitim aldım.. Aldığım para 1100 lira.. Ülkenin hali ortada..

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.