Şimdi Ara

Bu Kadar da Aşağılanmaz ki Bir İnsan (İşçi-Patron) (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
2
Favori
4.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Maasin istanbul sartlarina gore dusuk tavsiyem is ara gorusmelerde de durumu ve ne istedigini belirt.is bulmadan cikma.duzgun bir yere girdiginde o kapitalist siskoya lafi sokar cikar gidersin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer taşrada yaşamasak bu parayla yaşayabilirmiyiz.Onun için tavsiyem taşrada iş arayın ve
    gerekirse memleket değiştirin.Doğduğun yer değil doyduğun yer memleketindir.
  • kendi isinin patronu ol

• 3dmax after effect biliyorsun bence iş kolunu değiştir, teknik resim yerine yine bu prgramları kullanacağın farklı alanlara yönel...
  • quote:

Orijinalden alıntı: MTZ BUFFER

quote:

Orijinalden alıntı: wakara

senınle sımıt ve pazarcılık yapsak olur mu. yada kıtapcı dukkanı acak.

3 Yıl Lise -İklimlendirme Soğutma
    2 yıl + 1 yıl uzatma 3 yıl Üniversite - İklimlendirme soğutma teknolojisi
    1 yıl -Autocad-solidworks-solidcam kursları
    1 yıl iş tecrübesi için teknik servislerde,fabrikalarda sürün

Aşağı yukarı 7 Yıl sadece bu alanda dirsek çürüttüm.7 yılda yaptığım masrafları burada 7 yıl çalışsam 3/2 sini anca karşılar.

Adalet nerede ? Sen yıllardır oku-dirsek çürüt-kendini geliştir,ama ilkokul-ortaokul hatta okumayan bir işçiden daha az maaş al.

Biri bana adaletten bahsetsin.Okuyup büyük adam olmaktan bahsetsin.

Açık öğretimi de bırakıyorum,okumak bu ülkede hiç bir şeye yaramıyor.Lanet olsun böyle sisteme.

Elimde biraz birikim olsa bu teklifini düşünebilirdim.

iks aslında çok güzel bi bölüm ama maalesef burdaki şartları biliyosun, işi bilen değil saçma sapan adamlar yapıyor. kalifiye elemana saygı yok.
    eğer yurtdışı imkanın varsa çok ciddiyim güzel paralara iş bulursun, kalifiye eleman eksiği zaten nerdeyse tüm dünyada var, önemli olan cesaret edip bi yerden denemeye başlamak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bey Amca

3000TL kazanç lise mezunuyum üniversiteye gitmedim. Yaş 18. Bence ayrı çalışmalısın kendi işini kurmalısın.

meslek ne kardeşim
  • Bolumunun adi 1200 etmiyor o yuzden kardes

• rentacar2 kullanıcısına yanıt
    süper nokta.
  • quote:

Bugün neyi öğrendim biliyor musunuz ? Çalıştığım firmada ne kadar gereksiz bir pozisyonda,ne kadar gereksiz bir çalışan olduğumu.
    Aylardır Asgari ücrete ,Teknik ressam olarak çalışıyorum.2 aylık deneme süresi boyunca asgari ücrete çalışmayı kabul ettim.
    Deneme süresinin üzerinden 2 ay geçmesine rağmen hala asgari ücrete çalışıyordum.Gittim patrona durumu anlattım,artık 1100-1200 TL arasında bir ücret talep ettim.
    Ortağı ile konuşup haber verecekti ki,üzerinden 1 ay geçti haber felan aldığım olmadı.Belki maaşa yansır diyerek ay başını bekledim,sonuç hüsran.Yine aldığım maaş 780 TL
    Bugün gittim konuştum.Orada bana ana-bacı küfür etse bu kadar koymazdı.
    Senin yaptığın işi aşağıdan bir stajyer koysak o da çizer projeleri dedi.
    Satış pazarlamadan arkadaşlar yapıyordu önceden,işler ayrışsın diyerek seni aldık dedi.
    Teknik müdür yapıyordu projeleri dedi,işler ayrışsın diyerek seni aldık dedi.

Senin talep ettiğin ücret çok çok yüksek bir miktar,anca 850 TL verebiliriz dedi.

Dedi,dedi dedi,dedikçe saçmaladı.
    Sabrımı zorladım,hiç bir şey demedim,bana yolun göründüğüne %100 emin oldum artık.

Çalıştığımın karşılığını alabileceğim hiç bir işyeri yok bu koca İstanbul'da.Hangi işe girsem 800-900 TL arası maaş ile çalışmak zorunda kaldım.Hakettiğim ücreti talep edince de hep böyle saçma sapan rakamlar,konuşmalara maruz kaldım,işten ayrıldım.

Ne istiyorlar arkadaş ya.
    -İstanbul Üniversitesi önlisans mezunuyum.
    -İş tecrübesi desen o da var.
    -Serfitika mı eksik, 3 tane sertifika var (autocad-Solidworks-solidcam) İngilizce sertifikası da yolda.

+1200 TL ye çalışmam için ne eksik ????
    ÖNERİ BEKLİYORUM SİZLERDEN.

Anadolu yakasındaysan pm atsana bana bı yer soylıcem

• quote:

Orijinalden alıntı: voltran32

quote:

Orijinalden alıntı: Bey Amca

3000TL kazanç lise mezunuyum üniversiteye gitmedim. Yaş 18. Bence ayrı çalışmalısın kendi işini kurmalısın.

meslek ne kardeşim

Mesleğim yok ticaret yapıyorum. Al sat
  • quote:

Orijinalden alıntı: PAN-TURK

quote:

quote:

Aşağı yukarı 7 Yıl sadece bu alanda dirsek çürüttüm.7 yılda yaptığım masrafları burada 7 yıl çalışsam 3/2 sini anca karşılar.

Adalet nerede ? Sen yıllardır oku-dirsek çürüt-kendini geliştir,ama ilkokul-ortaokul hatta okumayan bir işçiden daha az maaş al.

Açık öğretimi de bırakıyorum,okumak bu ülkede hiç bir şeye yaramıyor.Lanet olsun böyle sisteme.

iks aslında çok güzel bi bölüm ama maalesef burdaki şartları biliyosun, işi bilen değil saçma sapan adamlar yapıyor. kalifiye elemana saygı yok.
    eğer yurtdışı imkanın varsa çok ciddiyim güzel paralara iş bulursun, kalifiye eleman eksiği zaten nerdeyse tüm dünyada var, önemli olan cesaret edip bi yerden denemeye başlamak.

Lise yıllarımda atölye hocam söylemişti,bu mesleğe devam edecekseniz eğer,Türkiye sınırları içerisinde amelelikten başka bir şey olamazsınız.Adam gibi bir yerlere gelmek istiyorsanız yurt dışında mesleğe devam etmeye çalışın diye.

Ama yurt dışı çıkma durumum olsa,gözüm kapalı giderim,malesef böyle bir maddi birikimim olmadığından gidemiyorum.2000-3000 bişeyler zar zor bulurum belki ama bu miktarda beni oraya çıkarmaya yeter mi bilemem.Bunu pasaportu var vizesi var vs vs vs.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: PAN-TURK

quote:

quote:

Lise yıllarımda atölye hocam söylemişti,bu mesleğe devam edecekseniz eğer,Türkiye sınırları içerisinde amelelikten başka bir şey olamazsınız.Adam gibi bir yerlere gelmek istiyorsanız yurt dışında mesleğe devam etmeye çalışın diye.

Ama yurt dışı çıkma durumum olsa,gözüm kapalı giderim,malesef böyle bir maddi birikimim olmadığından gidemiyorum.2000-3000 bişeyler zar zor bulurum belki ama bu miktarda beni oraya çıkarmaya yeter mi bilemem.Bunu pasaportu var vizesi var vs vs vs.

pasaport vize falan bunlar dert edilecek şeyler değil. önemli olan senin artık gözünü karartıp " ben gidiem arkadaş" diyebilmen.
    yakından tanıdığım bir insan bu şekilde belçikaya gitti göçmen olarak, ayakkabı boyacılığı yaptı yasal şekilde sonra da lostracı oldu.
    bi örnekle yola çıkılmaz tabi, ama senin elinde bi mesleğin var hem lise hemde yüksek okulunu okumuş bi teknikersin, az çok deneyiminde var.

bi şekilde bağlantılı olan kurum kuruluşları araştır. en kötü ihtimalle ab gönüllü projelerine bak, yaşın genç sanırım hala, oralara gittiğinde zaten bi şekilde bağlantıyı sağlarsın

• arkadas ben de 2 yıllık mezunum. ilk işimde 1000 TL başladım. Solidworks ve autocad kullanıyorum. müdürüm 1400 lira sözü verdi. 1600 isteyip istememe arasında kararsız kaldım. Ya ben çok iyi bir firmaya denk gelmişim, ya da siz de şans yok. Bundan önceki başvurduğum firmada da 1800 istemiştim yeni mezuniyetin acemiliginden. Adam tabi 3-4 gün içinde sana haber vericem dedi dönmedi. Bence arkadaslar yeni mezunda olsanız kesinlikle 1100 TL altı hiçbir şekilde kabul etmeyin. 3-4 ay çalıştıktan sonra 1400 seviyesine çıkmıyorlarsa (tabi vazgeçilmez bir eleman olmanız şart. Size yaptırdığı işi yeni işe başlayan elemana yaptırmaya kalksa dilinde tüy bitmeli ki kıymetli olun)
    açık şekilde işi bırakacağınızı belirtin.
  • Bu ülke ya topçu olacaksın ya popçu kardeş.

• eski çaliştigim işyerinde tecrübesi olmayan 2 senelik üniversite mezunu çocuga 1200 tl maaş veriyolardı sabah 7.30 akşam 5.30 çalişma saatiydi sen bi ikitellideki sanayi sitelerine bak istedigin miktari verebilcek işyerleri bulursun
  • Restorasyon mezunu benim kuzen oda dgs kazanıp mimarlık okudu oda 2 yıllıktan mezun olduktan sonra teknik ressamdı nasıl olduda sizle çok alakasız bölümlere gidip aynı şeyi oldu ikincisi lisans mezunu olmadıktan sonra rahat iş yapıp rahat para kazanamazsınız okumamış adam benden çok alıyor demişsiniz gider inşaatlarda çalışırsınız 2-2,5 bin arası birşey kazanırsınız bu sizin seçiminiz o yüzden o insanlara sallamanız ayıp ve saçma autocad sertifikalı binlerce yer arayan adam var ama hepsi 600-700 verir çünkü benim birçok arkadaşım var evde autocad öğrenmiş oyun için stad çiziyorlar yani o kadar matah birşey değil güzel bir üniversitede garip bir bölüm okumuşsunuz zira ilk defa duydum benim cahilliğimdendir diyorum keşke lisans için uğraşsaydınız okul bitince
  • kardeşim okumadım ama bugün benide iş yerinde çok üzdüler. Gözümden yaş aktı yani ama şunu anladım ki 1.si ev sahiplernden 2.si patronlardan nefret ediyorum. Bu 2 varlığa asla güvenme (hadi ev sahipleri bir nebze iyi çıkar) ama ben hiç iyi patron görmedim en iyisi bile para göz a gözlü işçileri tamam dese acımadan gece gündüz çalıştırabilen acımasız insanlardır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kilo Moana

Restorasyon mezunu benim kuzen oda dgs kazanıp mimarlık okudu oda 2 yıllıktan mezun olduktan sonra teknik ressamdı nasıl olduda sizle çok alakasız bölümlere gidip aynı şeyi oldu ikincisi lisans mezunu olmadıktan sonra rahat iş yapıp rahat para kazanamazsınız okumamış adam benden çok alıyor demişsiniz gider inşaatlarda çalışırsınız 2-2,5 bin arası birşey kazanırsınız bu sizin seçiminiz o yüzden o insanlara sallamanız ayıp ve saçma autocad sertifikalı binlerce yer arayan adam var ama hepsi 600-700 verir çünkü benim birçok arkadaşım var evde autocad öğrenmiş oyun için stad çiziyorlar yani o kadar matah birşey değil güzel bir üniversitede garip bir bölüm okumuşsunuz zira ilk defa duydum benim cahilliğimdendir diyorum keşke lisans için uğraşsaydınız okul bitince

Konu sahibi olmasam şu yazdığını çözmekle uğraşmazdım bile.
    Neyse,benim mezun olduğum bölüm için Autocad-solidworks tarzı proğramları öğrenmek gerekliydi.Bunlar için illaki mimarlık okumak gerekmiyor.
    Benim okuduğum mesleğe gelince +2 yıl önlisans okuyup bir teknik serviste tekniker olarak ya da bir fabrikada kalite kontrol,tekniker olarak çalışırsın.Ya da diksiyonun düzgün ise satış-pazarla departmanında bir işe girebilirsin.
    Ben tüm bunlar dışına çocukluk hayalim olan RESSAM lığa yakın bir meslek seçmek istedim ve kurslara gidip proğramlar üzerinde yoğunlaştım,kuzenin ile farklı bölümler okuyup-aynı mesleğe sahip olmamızdaki yol budur.

Evet okumamış adam benden çok alıyor,nedeni iş tecrübesi deniyor.Eeee kardeşim o adam ortaokuldan-liseden sonra çalışırken ben de yan gelip yatmıyordum ki,okuyorduk kendimizi geliştiriyorduk.Eee madem tahsilli olmak elinde ufakta olsa önlisans diploması olmasının beni bu adamın mevkisinden ya da maaşından farklı yapması gerekmiyor mu ?Bildiğin saçmalamışsın ve benim yazdığımı doğru dürüst anlamadan.

Sertifikalar sahip binlerce insan olabilir,yine benim öncelik tercih olmam için tahsil olarak onlardan üstte olmam gerekiyor.Madem aynı sertifikaya sahip olup,bir ilkokul mezunu kişi ile,üniversite mezunu kişi aynı kafese koyuluyor,burada bir çelişki bir saçmalık var.

Burada bu kadar şey yazıp da GARİP BİR BÖLÜM okumuşsunuz dediğin bölüm yıllardan beridir kullandığın ev aletlerini içeren bir bölüm.Ne olduğunu bilmemek bir şey değilde. İKLİMLENDİRME SOĞUTMA denilince akla gelecekleri tahmin edemeyecek kadar cahil olacak bir insan düşünemiyorum.

Lisans işine gelince.Gerek çevrem olsun gerekse girdiğim işlerde benim gibi Önlisans mezunu 2.ci 3 cü bir kişi nadir rastladım.Bunların dışında tahsili düşük kişileri bizlere tercih eden bir çok şirket tanıdım.
    Ben iklimlendirme soğutma teknolojinden tekniker olarak mezun olan bir kişiyim,ama bir soğutma sektöründeki fabrikaya benimle beraber başvuru yapan ,mobilya,elektrik,metal bölümünün meslek lisesinden mezun olan kişileri bana tercih edip,öncelikle onları işe alıyor bana yol veriliyor ise,burada bir yanlışlık var demektir.
    Hem sektörle alakalı bölümün en üst kademesindeki tahsile sahip olup,hem de senin alt kademelerindeki kişiler ya da sektörle alakası olmayan alt kademedeki kişiler senin önüne geçebiliyor ise,o noktadan sonra Lisans yapmanın da bir anlamı kalmıyor...2 yıl lisans yaptıktan sonra yine bu duruma düşmeyeceğime kim garanti verebilir ?

Kısacası yukarıda da denildiği gibi,"okuda adam ol" teorisi çürüdü gitti.Bunun da tek sebebi kahrolası kapitalizm ve iş verenlerin kendileridir.

Sen hangi firmada" Kardeşim ben çaycıyım sadece çay yaparım,başka iş yapmam,benim işim bu"
    -" Kardeşim ben buyum,bu işten başka bir iş yapmam" diyen kişilere rastladın ?
    1 kişi 1 iş değil,10 iş yaptıktan sonra o kişinin ilkokul mezunu olmasının pek de bir önemi kalmıyor.
    Bu gibi insanlara 800-850 tl ücret verilerek hem benim yapmam gereken iş yaptırılıyor,hem de farklı farklı bir kaç iş daha.
    Ya yüksek bir puan ile mezun olacaksın,ya arkanda bir torpilin olacak,ya da gerçekten şanslı olacaksın ki okuduğun okul bir işe yarasın.

Önlisans bitirip,lisansı da bitirip,şuan banka köşelerinde sürünen bir sürü okul arkadaşım var.Ya da bir çoğu benim gibi durumda olan arkadaşlarım var.

Sorun bizde mi ? Sistemde mi ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kilo Moana

Restorasyon mezunu benim kuzen oda dgs kazanıp mimarlık okudu oda 2 yıllıktan mezun olduktan sonra teknik ressamdı nasıl olduda sizle çok alakasız bölümlere gidip aynı şeyi oldu ikincisi lisans mezunu olmadıktan sonra rahat iş yapıp rahat para kazanamazsınız okumamış adam benden çok alıyor demişsiniz gider inşaatlarda çalışırsınız 2-2,5 bin arası birşey kazanırsınız bu sizin seçiminiz o yüzden o insanlara sallamanız ayıp ve saçma autocad sertifikalı binlerce yer arayan adam var ama hepsi 600-700 verir çünkü benim birçok arkadaşım var evde autocad öğrenmiş oyun için stad çiziyorlar yani o kadar matah birşey değil güzel bir üniversitede garip bir bölüm okumuşsunuz zira ilk defa duydum benim cahilliğimdendir diyorum keşke lisans için uğraşsaydınız okul bitince

Konu sahibi olmasam şu yazdığını çözmekle uğraşmazdım bile.
    Neyse,benim mezun olduğum bölüm için Autocad-solidworks tarzı proğramları öğrenmek gerekliydi.Bunlar için illaki mimarlık okumak gerekmiyor.
    Benim okuduğum mesleğe gelince +2 yıl önlisans okuyup bir teknik serviste tekniker olarak ya da bir fabrikada kalite kontrol,tekniker olarak çalışırsın.Ya da diksiyonun düzgün ise satış-pazarla departmanında bir işe girebilirsin.
    Ben tüm bunlar dışına çocukluk hayalim olan RESSAM lığa yakın bir meslek seçmek istedim ve kurslara gidip proğramlar üzerinde yoğunlaştım,kuzenin ile farklı bölümler okuyup-aynı mesleğe sahip olmamızdaki yol budur.

Evet okumamış adam benden çok alıyor,nedeni iş tecrübesi deniyor.Eeee kardeşim o adam ortaokuldan-liseden sonra çalışırken ben de yan gelip yatmıyordum ki,okuyorduk kendimizi geliştiriyorduk.Eee madem tahsilli olmak elinde ufakta olsa önlisans diploması olmasının beni bu adamın mevkisinden ya da maaşından farklı yapması gerekmiyor mu ?Bildiğin saçmalamışsın ve benim yazdığımı doğru dürüst anlamadan.

Sertifikalar sahip binlerce insan olabilir,yine benim öncelik tercih olmam için tahsil olarak onlardan üstte olmam gerekiyor.Madem aynı sertifikaya sahip olup,bir ilkokul mezunu kişi ile,üniversite mezunu kişi aynı kafese koyuluyor,burada bir çelişki bir saçmalık var.

Burada bu kadar şey yazıp da GARİP BİR BÖLÜM okumuşsunuz dediğin bölüm yıllardan beridir kullandığın ev aletlerini içeren bir bölüm.Ne olduğunu bilmemek bir şey değilde. İKLİMLENDİRME SOĞUTMA denilince akla gelecekleri tahmin edemeyecek kadar cahil olacak bir insan düşünemiyorum.

Lisans işine gelince.Gerek çevrem olsun gerekse girdiğim işlerde benim gibi Önlisans mezunu 2.ci 3 cü bir kişi nadir rastladım.Bunların dışında tahsili düşük kişileri bizlere tercih eden bir çok şirket tanıdım.
    Ben iklimlendirme soğutma teknolojinden tekniker olarak mezun olan bir kişiyim,ama bir soğutma sektöründeki fabrikaya benimle beraber başvuru yapan ,mobilya,elektrik,metal bölümünün meslek lisesinden mezun olan kişileri bana tercih edip,öncelikle onları işe alıyor bana yol veriliyor ise,burada bir yanlışlık var demektir.
    Hem sektörle alakalı bölümün en üst kademesindeki tahsile sahip olup,hem de senin alt kademelerindeki kişiler ya da sektörle alakası olmayan alt kademedeki kişiler senin önüne geçebiliyor ise,o noktadan sonra Lisans yapmanın da bir anlamı kalmıyor...2 yıl lisans yaptıktan sonra yine bu duruma düşmeyeceğime kim garanti verebilir ?

Kısacası yukarıda da denildiği gibi,"okuda adam ol" teorisi çürüdü gitti.Bunun da tek sebebi kahrolası kapitalizm ve iş verenlerin kendileridir.

Sen hangi firmada" Kardeşim ben çaycıyım sadece çay yaparım,başka iş yapmam,benim işim bu"
    -" Kardeşim ben buyum,bu işten başka bir iş yapmam" diyen kişilere rastladın ?
    1 kişi 1 iş değil,10 iş yaptıktan sonra o kişinin ilkokul mezunu olmasının pek de bir önemi kalmıyor.
    Bu gibi insanlara 800-850 tl ücret verilerek hem benim yapmam gereken iş yaptırılıyor,hem de farklı farklı bir kaç iş daha.
    Ya yüksek bir puan ile mezun olacaksın,ya arkanda bir torpilin olacak,ya da gerçekten şanslı olacaksın ki okuduğun okul bir işe yarasın.

Önlisans bitirip,lisansı da bitirip,şuan banka köşelerinde sürünen bir sürü okul arkadaşım var.Ya da bir çoğu benim gibi durumda olan arkadaşlarım var.

Sorun bizde mi ? Sistemde mi ?

Mesleğinize garip demedim teknik ressamlıkla olan ilişkisine garip dedim hocam öyle anladıysanız sakın öyle düşünmeyin birde gayet akıcı yazdığımı düşünmüştüm aslında anlamayacağınız bişey yok

Sistemi sorgulamak size birşey kazandırmaz bu ülkede zaten kazandırsaydı bu konuyu açmaya gerek duymazdınız lanet olsun ki

• Türkiye'de bireysel olarak çalıştığın zaman anca iyi bir gelir sahibi olunabiliyor :(
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.