Şimdi Ara

Bu Kadar da Aşağılanmaz ki Bir İnsan (İşçi-Patron) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
2
Favori
4.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MTZ BUFFER

quote:

Orijinalden alıntı: ex3m

quote:

Bugün neyi öğrendim biliyor musunuz ? Çalıştığım firmada ne kadar gereksiz bir pozisyonda,ne kadar gereksiz bir çalışan olduğumu.
    Aylardır Asgari ücrete ,Teknik ressam olarak çalışıyorum.2 aylık deneme süresi boyunca asgari ücrete çalışmayı kabul ettim.
    Deneme süresinin üzerinden 2 ay geçmesine rağmen hala asgari ücrete çalışıyordum.Gittim patrona durumu anlattım,artık 1100-1200 TL arasında bir ücret talep ettim.
    Ortağı ile konuşup haber verecekti ki,üzerinden 1 ay geçti haber felan aldığım olmadı.Belki maaşa yansır diyerek ay başını bekledim,sonuç hüsran.Yine aldığım maaş 780 TL
    Bugün gittim konuştum.Orada bana ana-bacı küfür etse bu kadar koymazdı.
    Senin yaptığın işi aşağıdan bir stajyer koysak o da çizer projeleri dedi.
    Satış pazarlamadan arkadaşlar yapıyordu önceden,işler ayrışsın diyerek seni aldık dedi.
    Teknik müdür yapıyordu projeleri dedi,işler ayrışsın diyerek seni aldık dedi.

Senin talep ettiğin ücret çok çok yüksek bir miktar,anca 850 TL verebiliriz dedi.

Dedi,dedi dedi,dedikçe saçmaladı.
    Sabrımı zorladım,hiç bir şey demedim,bana yolun göründüğüne %100 emin oldum artık.

Çalıştığımın karşılığını alabileceğim hiç bir işyeri yok bu koca İstanbul'da.Hangi işe girsem 800-900 TL arası maaş ile çalışmak zorunda kaldım.Hakettiğim ücreti talep edince de hep böyle saçma sapan rakamlar,konuşmalara maruz kaldım,işten ayrıldım.

Ne istiyorlar arkadaş ya.
    -İstanbul Üniversitesi önlisans mezunuyum.
    -İş tecrübesi desen o da var.
    -Serfitika mı eksik, 3 tane sertifika var (autocad-Solidworks-solidcam) İngilizce sertifikası da yolda.

+1200 TL ye çalışmam için ne eksik ????
    ÖNERİ BEKLİYORUM SİZLERDEN.

Aynı durumdan muzdaribiz kardeşim.

2 yıllık myo yapı ressamlığı mezunuyum. Teknik Ressamım.

Sabah 07:00 ( İlk otobüsü kaçırmamam lazım yetişebilmem için )

Akşam 21:00 ( evde 11-12 gibi evdeyim. )

Sabah çayı koy.
    Etrafı temizle.
    Projeleri sen çiz. ( Hatta proje çizmeye bile vakit bulamıyrum bazen )
    Bankaya git. Şunu yap. ( Getir götür kısaca )

Aylık maaş 450TL.

Stajyer geldi büroya 2 yıllık okuyor. asgari ücrete anlaştılar. Nasıl sinirim bozuldu. Adalet nerde ?

Not : Patronla kavga ettim. Bürosunu dağıttım. Birde tazminat davası açtım. Yaklaşık olarak hesapladım normalde asgari ücret vermesi lazım. 300.000TL ye. Bakalım bekliyorum.

Autocad
    3d max
    Revit
    Sketchup
    office programları
    after effect

sertifikalarım var. Ben ne yapayım adamı öldüreyimmi ?

Çocukluk hayalimdi benim İstanbul Üniversitesi'nde okuyup,Ressam olmak.
    İstanbul Üniversitesi mezunuyum ama Ressam olmasamda Teknik Ressamım.
    Hayallerim yerle bir oldu.Bu kadar emekten sertifikadan sonra farklı bir mesleğe yönelmek istemiyorum.Hayatı sil baştan yapmak demek bu benim için.
    Aşağıda çalışan lise stajını yapan stajyerin maaşı şuan 850 TL . Ben 780 TL ye çalışıyorum.

Bu sene ehliyete yazıldım,sertifikayı felan aldım.Ayak işlerini yaptıracaklarını bildiğim için hala ehliyete dönüştürmedim.

Nasıl bir yol izlemeyi düşünüyorsun.Ne tür bir yere girersek teknik ressamlıktan para kazanabiliriz ?

Benim Bildiğim teknik ressamlar her zaman eşşek gibi çalışmışlardır , çalıştırılmışlardır.

Biz bu muameleyi başka bürolarda da göreceğiz çok eminim. Hadi iyi büro olsa bile yine asgari ücret verirler. Üstüne çıkamayız biz teknik ressamız. İşe yaramayan tipleriz işte.Aslında bilmiyorlar ki tüm iş bizden geçiyor.

Herneyse ben DGS sınavına çalışıp , 4 yıllığa tamamlayıp mimar yada inşaat mühendisi olmayı planlıyorum.Sonrası Allah kerim.

Mimar oldukdan sonra bi o kadar daha çalışıp kpss ile devlet dairelerine girebilirim başlangıç 3500TL. Limit : 6000TL. Mimarla konuştum. Babamın iş yerinde.

Ama söylemesi kolay işte. Kazanmak var kazanamamak var. En önemlisi yaşımızdan gidecek. 1 sene kayıp olmadan girersek geç kalmayız heralde. Ben bu kafayla 1 senede yapacağımı zannetmiyorum.Askerlik geldi bide zaten.Arkasına Evlilik. Arkasına üniversite okunmaz heralde

Birazda düşündüm Başka mesleğe mi yönelsem diye. Olmuyor arkadaş. Proje çizmekten sıkıldıgım zaman başka işle uğraşıyım diye düşünüyorum. Yok ! olmuyor. Mimarlığa programlanmışım gibi mimar olcam. Sıkılsamda mimar olcam. Anlamıyorum bu düşünce nerden geliyor. O zaman para nasıl kazanacağım ?

• Belki birşey çıkmaz ama bakış açısı olabilir organize sanayi bölgelerinin internet siteleri oluyor oralarda o sanayide yer alan firmalar, o firmaların bilgileri falan da oluyor, oradan da başvuru yapacak yerler bulabilirsin.

Senin veridğin örnekler hep Türkiye devi buralrdan geri dönüş bırak tekniker düzeyinde mühendis düzeyinde bile çok zor. Ama sanayilerde büyük fabrikalara iş yapan yine büyük ölçekli çok yer oluyor. Mesela ben ikitelli organize sanayide çalışıyorum bizim yakınımızda üstün plastik diye bir yer var adını sanını hiç duymadım ama kocaman fabrika, sanırım gıda ambalajı yapıyorlar böyle yerler falan çok var sanayilerde. Bilmiyorum dediğim gibi işine yararmı? ama belki bir bakış kazandırır.

Saygılar
  • Orijinalden alıntı: ex3m

Autocad
    3d max
    Revit
    Sketchup
    office programları
    after effect

sertifikalarım var. Ben ne yapayım adamı öldüreyimmi ?

Çocukluk hayalimdi benim İstanbul Üniversitesi'nde okuyup,Ressam olmak.
    İstanbul Üniversitesi mezunuyum ama Ressam olmasamda Teknik Ressamım.
    Hayallerim yerle bir oldu.Bu kadar emekten sertifikadan sonra farklı bir mesleğe yönelmek istemiyorum.Hayatı sil baştan yapmak demek bu benim için.
    Aşağıda çalışan lise stajını yapan stajyerin maaşı şuan 850 TL . Ben 780 TL ye çalışıyorum.

Bu sene ehliyete yazıldım,sertifikayı felan aldım.Ayak işlerini yaptıracaklarını bildiğim için hala ehliyete dönüştürmedim.

Nasıl bir yol izlemeyi düşünüyorsun.Ne tür bir yere girersek teknik ressamlıktan para kazanabiliriz ?

Benim Bildiğim teknik ressamlar her zaman eşşek gibi çalışmışlardır , çalıştırılmışlardır.

Biz bu muameleyi başka bürolarda da göreceğiz çok eminim. Hadi iyi büro olsa bile yine asgari ücret verirler. Üstüne çıkamayız biz teknik ressamız. İşe yaramayan tipleriz işte.Aslında bilmiyorlar ki tüm iş bizden geçiyor.

Herneyse ben DGS sınavına çalışıp , 4 yıllığa tamamlayıp mimar yada inşaat mühendisi olmayı planlıyorum.Sonrası Allah kerim.

Mimar oldukdan sonra bi o kadar daha çalışıp kpss ile devlet dairelerine girebilirim başlangıç 3500TL. Limit : 6000TL. Mimarla konuştum. Babamın iş yerinde.

Ama söylemesi kolay işte. Kazanmak var kazanamamak var. En önemlisi yaşımızdan gidecek. 1 sene kayıp olmadan girersek geç kalmayız heralde. Ben bu kafayla 1 senede yapacağımı zannetmiyorum.Askerlik geldi bide zaten.Arkasına Evlilik. Arkasına üniversite okunmaz heralde

Birazda düşündüm Başka mesleğe mi yönelsem diye. Olmuyor arkadaş. Proje çizmekten sıkıldıgım zaman başka işle uğraşıyım diye düşünüyorum. Yok ! olmuyor. Mimarlığa programlanmışım gibi mimar olcam. Sıkılsamda mimar olcam. Anlamıyorum bu düşünce nerden geliyor. O zaman para nasıl kazanacağım ?

Sen bayağı sertifika yapmışsın,geleceği olacağını bilsem 3-5 kursa daha giderim ama yok soğudum artık.
    Şu zamandan sonra DGS çalış oku mimar ol 1 senede mimarlığın ameleliğini çekmekle hayat yürüyecek gibi değil.
    Benim askerlik muaf o açıdan sorun yok ama hala köşede 100 TL birikmişim yok.
    Sanırım son çare KPSS çalışıp devlet memurluğuna girmek kalıyor.

• Annelerimizin babalarımızın oku kendini kurtar teorisi çökmüş bulunmakta

Herkes devlet dairesinde işe girmekten bahseder iyide beyler artık devlet işi de kalmadı öğretmenlik diyelim artık kimse öğretmen olmak istemiyor inanın son senelerde özellikle sözel alanda öğretmenlik puanları düştü edebiyat tarih gibi bölümlere puanım yetiyo ama ben onları seçmek yerine 2 yıllık işletmeye razı oluyorum

Bu bölümlerden her yıl kpss ile alınan kişi sayısı o kadar komik şaşırırsınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MICROBE

Belki birşey çıkmaz ama bakış açısı olabilir organize sanayi bölgelerinin internet siteleri oluyor oralarda o sanayide yer alan firmalar, o firmaların bilgileri falan da oluyor, oradan da başvuru yapacak yerler bulabilirsin.

Senin veridğin örnekler hep Türkiye devi buralrdan geri dönüş bırak tekniker düzeyinde mühendis düzeyinde bile çok zor. Ama sanayilerde büyük fabrikalara iş yapan yine büyük ölçekli çok yer oluyor. Mesela ben ikitelli organize sanayide çalışıyorum bizim yakınımızda üstün plastik diye bir yer var adını sanını hiç duymadım ama kocaman fabrika, sanırım gıda ambalajı yapıyorlar böyle yerler falan çok var sanayilerde. Bilmiyorum dediğim gibi işine yararmı? ama belki bir bakış kazandırır.

Saygılar

Bunları araştırayım o zaman.Bu CV sitelerinden bir cacık olacağı yok.Bana en yakın OSB GEBZE ve KOCAELİ OSB leri ama oraları çok gezdiğim için pek umudum yok.
    İkitelli OSB yede bakacağım.
    Saolasın.

• 3000TL kazanç lise mezunuyum üniversiteye gitmedim. Yaş 18. Bence ayrı çalışmalısın kendi işini kurmalısın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yürüyenmerdiven

Annelerimizin babalarımızın oku kendini kurtar teorisi çökmüş bulunmakta

Herkes devlet dairesinde işe girmekten bahseder iyide beyler artık devlet işi de kalmadı öğretmenlik diyelim artık kimse öğretmen olmak istemiyor inanın son senelerde özellikle sözel alanda öğretmenlik puanları düştü edebiyat tarih gibi bölümlere puanım yetiyo ama ben onları seçmek yerine 2 yıllık işletmeye razı oluyorum

hocam bitirdiler artık meslekleri, bu ülkede okuyup adam olmak için ya sayısal olup iyi bir şey yapacaksın; yahut sözel ve eşit ağırlık isen derece yapacaksın
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MICROBE

Belki birşey çıkmaz ama bakış açısı olabilir organize sanayi bölgelerinin internet siteleri oluyor oralarda o sanayide yer alan firmalar, o firmaların bilgileri falan da oluyor, oradan da başvuru yapacak yerler bulabilirsin.

Saygılar

Bunları araştırayım o zaman.Bu CV sitelerinden bir cacık olacağı yok.Bana en yakın OSB GEBZE ve KOCAELİ OSB leri ama oraları çok gezdiğim için pek umudum yok.
    İkitelli OSB yede bakacağım.
    Saolasın.

Seni işe alsam gerektiği zaman şantiyede elemanların başında kalabilirmisin?
    İşyerim Pendikte.
    Havalandırma ve filtre sistemleri üretiyoruz.

• Dudullu osb var diye biliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xlood

quote:

Orijinalden alıntı: yürüyenmerdiven

Annelerimizin babalarımızın oku kendini kurtar teorisi çökmüş bulunmakta

hocam bitirdiler artık meslekleri, bu ülkede okuyup adam olmak için ya sayısal olup iyi bir şey yapacaksın; yahut sözel ve eşit ağırlık isen derece yapacaksın

Yok kardeşim ya bizim tarih hocasına sordum bu sene tarihimin çok iyi olduğunu biliyordu hocam seçiyim mi dedim kpss de 90 falan alman lazım atanman için dedi ama 90 da yetmez kpss yi fullemem lazım ancak o bölümü bitirdikten sonra ne için 2000 lira maaş için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• allah kolaylık versin.

yaptığın işin değil, etiketinin para ettiği bi dünyada yaşıyoruz.

iş yapmak zorunda değilsin, iş bilmek zorunda değilsin. sadece etiket elde et.

bugün mühendislikten mezun olan birçok arkadaşım "ne girecem lan bu piyasaya" deyip direk yurt dışına yüksek lisans sız doktora yapmaya gidiyolar. bikaç yıl sonra göstermelik bi doktora ile legip burda üst düzey pozisyon elde etmeye çalışacak ve elde edecek zaten. iş bilmeye gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 16 Temmuz 2013; 12:26:34 >
  • valla ankaradaysan gel seni fabrikaya sokalım.Alüminyum fabrikası 1.200 alırsın 12 saat eşşek gibi çalışırsın.
  • çünkü türkiyede insana köpek muamelesi yapıyorlar hocam o kendini bi bok zanneden patronları tutup kafasından asfalta sürttüre sürttüre kıvılcım çıkartasın geliyor iyi patronlar var yok değil ama bunlar işçiye çalışana köpek muamelesi yapan şerefsizlerdir türkiyede işçiye emekçiye saygı yok hocam imkanınız varsa ülke değiştiriniz yoksada yapacak bişi yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bey Amca

3000TL kazanç lise mezunuyum üniversiteye gitmedim. Yaş 18. Bence ayrı çalışmalısın kendi işini kurmalısın.

Allah arttırsın ne diyelim.Benim meslek için de bir üniversite okumak gerekmiyordu,teknik servislik açıp öyle devam edebilirdim,ama bunu için birikim gerekiyor,malesef o da bizde yoktu.
    Üniversite bittiğinde kurmayı düşünüyordum bir teknik servislik,ama bu alanda artık özel servislerin barınması için küçük bir şehirde bulunmak gerekiyor,İstanbul gibi bir yerde özel servisler ayakta kalamıyor-kazanamıyor.
    Bilgimin dışında bir iş kurmak ise hem beni maddi anlamdan zora sokar,hem de işi bilmediğim için batma riskini arttırır.
  • Kurumsallık önemli. Çirkef patron çok türkiye'de. Üçe beşe bakmayın dandik firmalardansa daha iyi bir kaç yere cv atıp kabul edilirseniz biraz asgari ile süründükten sonra kolayca yükselebilirsiniz.

Ayrıca 780TL nedir? İstanbul'da kiralar 500'den başlıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bc_

Kurumsallık önemli. Çirkef patron çok türkiye'de. Üçe beşe bakmayın dandik firmalardansa daha iyi bir kaç yere cv atıp kabul edilirseniz biraz asgari ile süründükten sonra kolayca yükselebilirsiniz.

Ayrıca 780TL nedir? İstanbul'da kiralar 500'den başlıyor.

Benim alanımda kurumsal bir firmada işe girmek çok çok zor.Deseler gel asgari ücretten başla düşünmeden giderim,biliyorum ki en fazla 2 ay asgari ücrete çalışıp yavaş yavaş yükleceğimi.Ama bu ve bunun gibi firmalarda ilk girişte ne konuşursan o,deneme süresi diyerek asgari kabul ettik,hala asgari veriyor.
    Şu zamandan sonra bilmediğim iş dahi olsa 1100 TL nin altında bir işe girmeyi hiç düşünmüyorum...
    Burada iş yerini-işi kötülüyormuşum gibi algılanmasın,kötülediğim sadece patronun şahsıdır.

Gençler siz siz olun kendiniz iyi pazarlayın.İlk iş görüşmesinde "ay ben 1-2 ay asgari çalışayım,sonra hakettiğim maaş için konuşuruz" derseniz,benim durumumdan farklı bir duruma düşmezsiniz.

• Ankarada her durakta farklı ilan, vasıfsız eleman, 1000 tl+ssk+yemek+yok
    Bence yeni açılan fabvrikalara at kendini, benden tavsiye.
    Ama gelecek istiyorsan işin zor.
  • Arkadaşlar iş bulmak çok zor artık devlet kapısı diye bir yer kalmadı gibi ama çalışmalıyız.
    Ben 2004 yılında bir çimento fab. asgari ücretle girdim.Ben teknik personelim ve önlisans mezunuyum
    şu an ister inanın ister inanmayın ikramiye içinde 1300 TL maaş alıyorum.Bu para emsallerimize göre
    Devede taşak değil.Zamanında bu devletin malını korumayan ve kollamayan bizler bu muameleye layığız.
    Allah işverenlere Holding sahiplerine insaf merhamet nasip etsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webercan -- 16 Temmuz 2013; 14:18:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: webercan

Arkadaşlar iş bulmak çok zor artık devlet kapısı diye bir yer kalmadı gibi ama çalışmalıyız.
    Ben 2004 yılında bir çimento fab. asgari ücretle girdim.Ben teknik personelim ve önlisans mezunuyum
    şu an ister inanın ister inanmayın ikramiye içinde 1300 TL maaş alıyorum.Bu para emsallerimize göre
    Devede taşak değil.Zamanında bu devletin malını korumayan ve kollamayan bizler bu muameleye layığız.
    Allah işverenlere Holding sahiplerine insaf merhamet nasip etsin.

9 yıldır çalışıyorsun ve maaş şuan 1300 Bu nasıl bir hesap kitap işi arkadaş ya,zengin hep zengin,fakir hep fakir mi olmak zorunda.
    Allah kolaylık versin size,diyecek bişey yok.

• Burası türkiye dedirten bir olay.
    Bende askerden geldim işsizim.4 yıllık aöf+ 2 yıllık deniz-liman işletme mezunuyum.Dgs ile 4 yıllığına geçtim ama 1 sene okuyup askere gittim.Benim okuduğum alanda hiç iş ilanı yok.Tuzlada askerlik yaparken fark ettim ki limanlar dışarıdan adam getirip bunları çalıştırıyorlar.Otelde falan kalıyorlar.Bu ülkede yetişmiş elemanları görmezden geliyorlar.Tanıdık falan olmadıkça giremiyorsun.Benim yerime alakasız insanlar çalışıyor lise mezunları iktisat- işletme bitirenler...Bu ülke böyle bir ülke.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.