Şimdi Ara

Bu kadar prize tek linye yeter mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
56
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, evde bir tadilat yaptırdık. Yatak odasında yatak başlığını bir duvardan alıp tam karşıdaki duvara taşıdık ve ahşap bir yatak başlığı yaptırdık.

Bu yatak başlığının üzerinde 2li priz, 2 yatak başı aydınlatması, 1 tekli priz var. Prizlerin 2si bir tarafta, 1i yatağın diğer ucunda olacak şekilde kurgulandı. (Örnek uygulama fotoğrafı yükledim. Bu fotoğraftaki gibi bir de yatağın diğer tarafında priz ve aydınlatma olacak)

Bu kadar prize tek linye yeter mi?

Elektrikçi arkadaş karşı duvardaki buattan bir hat çekip 3*2.5 kabloyu yeni yatak başlığının oraya getirmiş.

Şimdi sorun şu, elektrikçi olmasam da sürekli bu tip tadilat işleri yapıyorum ve başka ustalarımdan duyduğum öğrendiğim bilgiler ışığında ben bu hattı çeken elektrikçi arkadaşa işin başında defalarca "yatağın 2 başı için prizlere ayrı ayrı hat çek" demiştim. Arkadaş sağolsun buna gerek olmadığına karar vermiş ve tek hat çekmiş. Ben de maalesef gözden kaçırmışım.

Sorularıma gelirsek;

1. Ben bu elektrikçi arkadaşın işine son verip, maddi manevi ceza kesmeyi düşünüyorum. Çok mu büyütüyorum?
    2. Mevcut durumda bu hat bana pratikte yeter mi yoksa kırıp döküp yeni hat çektireyim mi? Yeni hat çekmek gerçekten ciddi yük olacak ama gerçekten tehlikeli bir iş yapıyorsam da masraftan kaçmam. Nasıl devam ederdiniz siz olsanız?

Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batu -- 14 Aralık 2024; 0:48:14 >

• Yatak odanda çamaşır makinesi çalıştırmayacaksan problem yok.
  • önce bilgilendirme için, linye sigorta ile buat arası, sorti ise buat ile priz arasında kalan kısımlardır. baş ucu prizinde kullanabileceğin en fazla yük, ütü ile elektrikli süpürgedir ki onları kullanırken diğer prizleri boşta tutabilirsin. sürekli kullanacağın laptop, telefon ve tablet şarj adaptörleri olacaktır ki onlar için kırıp dökmene gerek yok. çok abartmadığın sürece, 2,5'lık kablo şarj edilebilir cihazlar için yeterli olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 15 Aralık 2024; 1:10:9 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.