Şimdi Ara

Bu kadar yakması normal mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Annemin PeJo(2001) 206 1.4 75 beygir benzinli otomatik vites arabası var. Ne yazık ki ara sıra ben de u aracı kullanmak zorunda kalıyorum. Bundan birkaç evvel hesapladığımda araç, 60 kuruş yakıyordu. Şuan galiba 70 80 kuruş yakıyor. Sizden ricam , u aracın ortalama yakışı ne kadar olmalıdır yazabilir misiniz?
    Bizim araç herhangi ir sebepten normalin üstünde mi yakıyor yoksa bu aracın normali mi budur?
    Birde varsa önerileriniz daha az yakması için, yazarsanız çok sevinirim.
    Not: Annem lpg ye karşı :)

• Benim peugeot 307 1.6 otomatik 55 kuruş yakıyor. Sizin aracın deposundan gece benzini çekiyor olmasın birileri.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erdem_ozdmr E kullanıcısına yanıt
    Bende 1.6 102 hp otomatik araç var ortalama lpg de 35 kuruş benzinde 55 - 60 kuruş yakiyorum. Sizin aracınız olması gerekenden fazla yakıyor. Aracınızın bakimlarini yaptirmadiysaniz (filtreler vs) nu yüzden olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: weycell1905

Benim peugeot 307 1.6 otomatik 55 kuruş yakıyor. Sizin aracın deposundan gece benzini çekiyor olmasın birileri.

Açıkcası yakıt, otomobil üsütne çok bir bilgim yok. Onun için bu durumu şuana kadar işte otomatik vites çok yakar vs. gibi bahanelerle atlattık. Zaten merak ettiğim konu da bu. Bu kdar yakması normal değilse ki sizden öyle anlıyorum o zaman bir arıza yada sorun var demektir.
  • Değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: soa

Bende 1.6 102 hp otomatik araç var ortalama lpg de 35 kuruş benzinde 55 - 60 kuruş yakiyorum. Sizin aracınız olması gerekenden fazla yakıyor. Aracınızın bakimlarini yaptirmadiysaniz (filtreler vs) nu yüzden olabilir.

Annem arabasına çok iyi akar her 10.000de ben götürüyorum Yağı ve filtreleri değişiyor aracın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem_ozdmr -- 24 Mayıs 2014; 0:44:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdem_ozdmr

quote:

Orijinalden alıntı: soa

Annem arabasına çok iyi akar her 10.000de ben götürüyorum Yağı değişiyor aracın...

Anlıyorum fakat sizin aracınızda ters giden birşeyler olduğu kesin. o kadar yakmaması lazım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu araç ne kadar eder
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Eski peugeotların en sık karşılaşılan problemlerinden biri filtrelerdir, sürekli antipollution hatasi verir, motorda titreme hatta vurmalar olur, çekiş düşer yakıt tüketimi fırlar, bakimlari yapılıyor mu aracın ?

• quote:

Orijinalden alıntı: weycell1905

Eski peugeotların en sık karşılaşılan problemlerinden biri filtrelerdir, sürekli antipollution hatasi verir, motorda titreme hatta vurmalar olur, çekiş düşer yakıt tüketimi fırlar, bakimlari yapılıyor mu aracın ?

Vallahi aracın bakımına çok dikkat ediliyor. Her bakım döneminde filtrelerinden yagına, balatasıydı vırtı zırtı devamlı değişir. Hatta annemi yetkili servis dışında biryere de götüremiyorum. Arıyolar şunun zamanı geldi diye zırt diye değiştiriyor. Başka bir sebebi olabilir mi bu yakmanın?
  • Bir de şunu merak ediyorum; Aracın tam ne kadar yaktıgını ölçen bir cihaz var mı? Hani servise gidip bu araç çok yakıyor desem, ölçebilecekleri bir şey var mı? Diyelim ki ölçtüler ve fazla olduğuna karar verdiler. Ne yapacaklar? Chip, enjeksiyon bobininin ayarıyla oynama vs gibi (tamamaen kulaktan dolma bu saydıklarım) bir çözüm sunabilirler mi?
  • Normal değil enfazla 50 kr olmalı.
  • bende 1.4 95 bg civic vardı. çılgınlar gibi kullandığımda bile 70 kuruş yakıyordu araba. o işte bir iş var kesin.
  • Benzin istasyonundaki yakıt alımını kim yapiyor ? Üç kağıtçı bir pompaci işi olabilir bu durum.

• debriyaj balatası da yakıtı ve çekişi çok etkiler....
  • 2013 Auris CVT
    75 liralık benzinle şehiriçi 100 km gidebiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuVNeRa -- 25 Mayıs 2014; 14:20:43 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

2013 Auris CVT
    75 liralık benzinle şehiriçi 100 km gidebiliyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.