Şimdi Ara

Bu kasaya Bu soğutucu sığarmı? Noctua NH-D14

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bende Aerocool CyborgX marka kasa var. İşlemci soğtucusu alacağım ve NOCTUA NH-D14 kafama yattı. Tereddütüm kasaya sığarmı.
    Esas amacım sessiz bir kasa elde etmekti. Ama full HD film izlerken bile cpu ısınıyor ve fan sesi gelmeye başlıyor. İşlemci AMD Phenom ll x4 965 B.E. ve stok fan beş para etmez.
    Sessizlik için pasif soğutucu olarak "Thermalright Ultra-120 Extreme" düşündüm ama fiyatı 106 lira. Bir de 12 cm fan alıp takmak lazım 25 lira da o desek 130 lirayı geçer.
    Noctua 162 lira. İki adet fan var. Sadece fanlar bile 92 lira yapar. İncelemelere göre gayet soğuk ve sessiz. Fiyat olarak da baya uygun geldi bana.
    Fakat kasaya sığmazsa sıkıntı olacak. Alıp kullanan oldu mu bu soğutucuyu. Merak ettiğim devasa birşey mi yoksa kasaya sığar mı?

Kasanın Sitesi:
    http://www.aerocool.com.tw/pgs/pgs-r/cyborgx.htm

İşlemci Soğutucunun Sitesi:
    http://www.noctua.at/main.php?show=productview&products_id=34&lng=en

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sercey35 -- 24 Mayıs 2010; 7:06:50 >

• Spesifikasyonlara göre rahatlıkla sığar. Kapakla arasında 3-4 cm de boşluk kalacaktır.

Chassis Dimensions: 460(H) x 200(W) x 540(D)
    Height (with fan): 160 mm
  • quote:

Orijinalden alıntı: _SeRHaT_

Spesifikasyonlara göre rahatlıkla sığar. Kapakla arasında 3-4 cm de boşluk kalacaktır.

Chassis Dimensions: 460(H) x 200(W) x 540(D)
    Height (with fan): 160 mm
    Sığar hocam, kasadan ziyade anakartına uyup uymayacağını araştır, çünkü soğutucu alabildiğine geniş bu yuzden ram slotlarını kapatabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Melih Vayvalak

Sığar hocam, kasadan ziyade anakartına uyup uymayacağını araştır, çünkü soğutucu alabildiğine geniş bu yuzden ram slotlarını kapatabilir

Alıntıları Göster
    Seninkine yakın bir sistemim var. Soğutucu olarak Zalman CNPS10X Extreme aldım. Xigmatek utgard kasama rahat sığdı fakat öngöremediğim başka problemler yaşadım. Normalde AMD işlemcilere anakartı sökmeden takılabilen soğutucu, kuzey köprüsü pasif soğutucusunu sökmeden takmak mümkün olmadı. Uzun uğraşlar sonucunda soğutucuyu taktıktan sonra 2 tane RAM slotumu kapattı ki içim gitti doğrusu. Anlatmak istediğim sadece kasaya sığar mı diye bakmayın. Anakartta neleri kapatabilir onlara da bakın.

• quote:

Orijinalden alıntı: congman

Seninkine yakın bir sistemim var. Soğutucu olarak Zalman CNPS10X Extreme aldım. Xigmatek utgard kasama rahat sığdı fakat öngöremediğim başka problemler yaşadım. Normalde AMD işlemcilere anakartı sökmeden takılabilen soğutucu, kuzey köprüsü pasif soğutucusunu sökmeden takmak mümkün olmadı. Uzun uğraşlar sonucunda soğutucuyu taktıktan sonra 2 tane RAM slotumu kapattı ki içim gitti doğrusu. Anlatmak istediğim sadece kasaya sığar mı diye bakmayın. Anakartta neleri kapatabilir onlara da bakın.

Alıntıları Göster
    Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. Ben sadece yüksekliğe odaklanmışım. Gerçekten ramler ve kuzey köprüsü kapanabilir. Fakat gigabyte ın tüm anakartları aynı mimaride. Kuzey köprüsü-ram slotları-cpu slotu üçgeni nerdeyse tüm anakartlarda aynı. Resimde de işaretledim ısı boruları dönüş yarıçapları itibariyle ramleri kapatmaya müsait. Sitesinden baktım anakart destekleniyor. Ama aşğıda ki resim için ne dersiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: sercey35

Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. Ben sadece yüksekliğe odaklanmışım. Gerçekten ramler ve kuzey köprüsü kapanabilir. Fakat gigabyte ın tüm anakartları aynı mimaride. Kuzey köprüsü-ram slotları-cpu slotu üçgeni nerdeyse tüm anakartlarda aynı. Resimde de işaretledim ısı boruları dönüş yarıçapları itibariyle ramleri kapatmaya müsait. Sitesinden baktım anakart destekleniyor. Ama aşğıda ki resim için ne dersiniz.

Alıntıları Göster
    Resimde iki slot kapanmış diğer dördü kullanılabilir gözüküyor. Bu haliyle çok sorun teşkil etmeyecek gibi duruyor. Benim dört slotumdan ikisi kapanmıştı. Yakın zamanda RAM'imi 8gb'a yükseltmeyi düşünürken şimdi kara kara düşünüyorum.

• quote:

GIGABYTE P55 UD5 kullanıyorum, zerotherm core 92 ile ocz xtc 2 ram soğutucusunu montajlamam tam bir işkenceydi, şu anda bile temas halindeler, noctua d 14'ü ben de düşündüm, fakat bırak ram sogutucularını, ramleri dahi takacak yer malesef kalmıyor. Gigabyte bu konuda malesef sıkıntılı...

• quote:

Orijinalden alıntı: Melih Vayvalak

quote:

GIGABYTE P55 UD5 kullanıyorum, zerotherm core 92 ile ocz xtc 2 ram soğutucusunu montajlamam tam bir işkenceydi, şu anda bile temas halindeler, noctua d 14'ü ben de düşündüm, fakat bırak ram sogutucularını, ramleri dahi takacak yer malesef kalmıyor. Gigabyte bu konuda malesef sıkıntılı...

Alıntıları Göster
    merhaba,

eğer ram lerin yüksekliği max 4.6 cm ise noctua d14 ün altında kalsa bile sorun olmaz. websitemizde de belirttiğimiz gibi d14 ün , patriot ramler ile yükseklik açısından sorunsuz olduğu tarafımızdan test edilmişitr.

• quote:

Orijinalden alıntı: evrenshop

merhaba,

eğer ram lerin yüksekliği max 4.6 cm ise noctua d14 ün altında kalsa bile sorun olmaz. websitemizde de belirttiğimiz gibi d14 ün , patriot ramler ile yükseklik açısından sorunsuz olduğu tarafımızdan test edilmişitr.

Alıntıları Göster
    Kasana rahatlıkla sığar ama anakart soğutucuları veya remlere dikkat et onlar engelleyebilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: xLeGeNDx

Kasana rahatlıkla sığar ama anakart soğutucuları veya remlere dikkat et onlar engelleyebilir

Alıntıları Göster
    sığar da ekran kartını değiştiriyorsun hemen
  • quote:

Orijinalden alıntı: StreamRolleR

Haklısın dostum. Peki noctua lar tavana bakıyor. Egzost fana bakmıyor diye bir bilgi geldi. Bu konuda evrenshop deneme varmı
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: StreamRolleR

Haklısın dostum. Peki noctua lar tavana bakıyor. Egzost fana bakmıyor diye bir bilgi geldi. Bu konuda evrenshop deneme varmı

Alıntıları Göster
    mukemmel bir sogutucu ıncelemelerını baktgımda dusuk devır fan ayarında sıfır desıbel ses uretıyor nasıl oluyor bılmıyorum ama mukemmel bir deger

http://www.pclabs.com.tr/2009/12/09/noctua-nh-d14-incelemesi/3/

• quote:

Orijinalden alıntı: saldıray_16

mukemmel bir sogutucu ıncelemelerını baktgımda dusuk devır fan ayarında sıfır desıbel ses uretıyor nasıl oluyor bılmıyorum ama mukemmel bir deger

http://www.pclabs.com.tr/2009/12/09/noctua-nh-d14-incelemesi/3/

Alıntıları Göster
    sogutucnun problem yaratmıycagnı düsünüyorm degerlerde mükemmel derecede iyi yüksek devirde bile fazla ses üretmeyrek sıcaklıgı oldukca dsürebilen bir model oc potansiyelinide oldukça artıracaktır

• quote:

Orijinalden alıntı: canercingoz

sogutucnun problem yaratmıycagnı düsünüyorm degerlerde mükemmel derecede iyi yüksek devirde bile fazla ses üretmeyrek sıcaklıgı oldukca dsürebilen bir model oc potansiyelinide oldukça artıracaktır

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar Noctua NH D-14 alıp taktım. Rahatlıkla sığdı. Yan kapakla arada 1-2 mm mesafe kaldı ama kapağa temas etmedi. Almak isterseniz benim kasa derinliğini referans alabilirsiniz. Tüm görüş ve yardımlarınız için teşekkürler.
  • quote:

Arkadaşlar Noctua NH D-14 alıp taktım. Rahatlıkla sığdı. Yan kapakla arada 1-2 mm mesafe kaldı ama kapağa temas etmedi. Almak isterseniz benim kasa derinliğini referans alabilirsiniz. Tüm görüş ve yardımlarınız için teşekkürler.

Alıntıları Göster
    Eh madem almışsınız soğutucuyu overclock yapamanız farz olmuş.Soğutucuya o kadar para verdikten sonra default kullanmak hem yazık hem boşa masraf olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Proximity

Eh madem almışsınız soğutucuyu overclock yapamanız farz olmuş.Soğutucuya o kadar para verdikten sonra default kullanmak hem yazık hem boşa masraf olur.

Alıntıları Göster
    benım kasaya bıle sıgdırdım ben onu :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: BuĞrA

benım kasaya bıle sıgdırdım ben onu :D

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bende Asus'un M4A89GTD Pro modeli var.Ve bu İşlemci soğutucusundan almak istiyorum.Acaba ram slotlarıyla bi sorunum olurmu 4 gb da kingston HyperX 2x2gb 1600 mhz cl8 var

http://www.vatanbilgisayar.com/kingston-khx1600c8d3t1k24gx-4gb-(2*2gb)-kit-hyperx-ddr3-1600mhz-cl8-xmp-ram/productdetails.aspx?I_ID=40541

Sizce bi sorun olurmu ?İleride 8 gb olmadı 6 gb a çıkarmayı düşünüyorum ??

• quote:

Orijinalden alıntı: CiNDeRMooN_35

Arkadaşlar bende Asus'un M4A89GTD Pro modeli var.Ve bu İşlemci soğutucusundan almak istiyorum.Acaba ram slotlarıyla bi sorunum olurmu 4 gb da kingston HyperX 2x2gb 1600 mhz cl8 var

http://www.vatanbilgisayar.com/kingston-khx1600c8d3t1k24gx-4gb-(2*2gb)-kit-hyperx-ddr3-1600mhz-cl8-xmp-ram/productdetails.aspx?I_ID=40541

Sizce bi sorun olurmu ?İleride 8 gb olmadı 6 gb a çıkarmayı düşünüyorum ??

Noctua D14 kit hyperx te bir sorun çıkartılyor mu?

• quote:

Resimde iki slot kapanmış diğer dördü kullanılabilir gözüküyor. Bu haliyle çok sorun teşkil etmeyecek gibi duruyor. Benim dört slotumdan ikisi kapanmıştı. Yakın zamanda RAM'imi 8gb'a yükseltmeyi düşünürken şimdi kara kara düşünüyorum.

Ben sırf bu yüzden Noctua NH-U12P SE2 almıştım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Barış26

quote:

Ben sırf bu yüzden Noctua NH-U12P SE2 almıştım

Alıntıları Göster
    Cm haf 912 plusa sığarmı peki konu açmadan burdan sorayım

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.