Terim'i, İsviçre maçı bitiminde futbolculara 'saldırı emri' verirken gösterdiği ileri sürülen görüntüler Star TV'nin kasasında duruyor
Tam 4 gün oldu...
Türkiye'yi bütün dünyaya rezil eden, 2008 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'ndeki 6 iç saha maçımızı 'tarafsız' sahada ve 'seyircisiz' oynamamıza sebep olan, 3 milli oyuncumuz ile Milli Takım Antrenörü'ne hatırı sayılır cezalar aldıran, mali açıdan da spor endüstrisinin geleceğini karartan (Uzmanların hesabına göre, bu ceza yüzünden federasyonun sponsorlardan gelen 16 milyon doları kaybetme riski var) İsviçre maçı olayları hakkında bütün ilgililere birtakım sorular yöneltmiştim.
Birinci soru Conrad Oteli'nde yapılan güvenlik toplantısıyla ilgiliydi. Federasyonun eski başkan vekili Hasan Doğan'ın olayların organize edilmesine ön ayak olduğu toplantının detaylarını, cevap veren hiçbir yetkili olmayınca önceki gün kendimiz açıkladık. Başka medya kuruluşları da aynı konuda haberler yaptılar.
Yani birinci sorum yanıt buldu.
İkinci sorum ise şuydu:
"Maç biter bitmez, sayın Terim futbolcularına "Çıkartmayın bu o..... çocuklarını buradan" diye bağırdı mı? Bunların görüntüsü hangi yayıncının elinde bulunuyor?"
Cevabı ben veriyorum
Fatih Terim'den veya herhangi başka bir yetkiliden yanıt gelmediği için iş yine başa düştü, bu soruyu çözüme kavuşturmak da bize kaldı:
Türkiye-İsviçre maçının son anlarında, özellikle İsviçre'nin attığı ikinci golden sonra Türkiye kulübesinde işler çığırından çıkar... 6 numaralı Vogel'in kulübemizin yanına kadar gelip "Geçirdik" hareketi yapması, başta Fatih Terim olmak üzere, kulübedeki herkesi çileden çıkarır.
Hepimizin bildiği üzere, zaten asabi bir yapıya sahip olan Terim, Tuncay golü atıp durum 4-2 olmasına karşın 2006 ellerimizden uçup gittiği için artık kontrol edilemez bir haldedir. Onun bu halini gören futbolcular ve diğer teknik adamlar da İsviçreliler'i bir kaşık suda boğacak hale gelir.
Nitekim bitiş düdüğü çalar çalmaz Fatih Terim, sahayı sınırlayan çizgilerin içine girerek etrafındaki futbolcularına "Çıkartmayın bu o.....çocuklarını buradan" talimatını verir.
Kaset Telegol'de
Onun bu bağırışını futbolcular duymuş mudur veya ne kadar etkilenmiştir, onu bilmek imkansız. Ama başta Emre olmak üzere bazı futbolcular Terim'in yanından depara kalkıp Türk futbolunu 'müebbete' mahkûm eden olayların fitilini ateşler.
Şimdi bana şunu sorabilirsiniz?
"Bütün bunları sen nereden biliyorsun?"
Maçı naklen yayınlayan kuruluş, çekimleri 17 kamerayla yapmıştı. Bütün ham kasetlerin arasına girip bir 'detektif' gibi en ince ayrıntıyı bile inceleyen ve beni tüm bunları yazacak noktaya getiren kişi Star'ın başarılı spor müdürü Serhat Ulueren'di. Serhat, saatler süren araştırması sonucunda Terim'in maç biter bitmez ellerini havaya kaldırarak sarfettiği sözlerin ne olduğu kanıtlayacak delili buldu. Dudak okuma uzmanına bile gerek kalmayacak kadar net bir biçimde Terim'in "Çıkartmayın bu o..... çocuklarını buradan" dediğini de elindeki görüntüyle belgeledi.
Ancak Türkiye Futbol Federasyonu, FIFA'da kendini savunma noktasında olduğu için, cezalar kesinleşene kadar bu görüntüyü bir kasede kopyalayıp dolabına kilitledi.
Ve son anda bir sürpriz olmazsa, Serhat Ulueren pazar gecesi yayınlanacak olan Telegol de o görüntüyü ekrana getirecek. RTÜK, televizyonlara 1.5 yıldır 'dudak okuma yöntemi'ni yasakladığı için, Terim'in sözleri bu yöntemle deşifre edilemeyecek. Sadece ham görüntü sunulacak, takdir izleyenlerin yorumuna bırakılacak.
Terim ne demişti?
İşin beni üzen bir başka tarafı da şu:
VATAN, maçın ertesi günkü sayfasında Fatih Terim'in elleri havadaki fotoğrafını yayınlayarak "İleriii" başlığını atmıştı. Buna hiddetlenen Milli Takım Teknik Direktörü ise düzenlediği basın toplantısında şu yorumu yapmıştı:
"Ben maç bitince etrafımdakilere 'Gidin, çocukları durdurun' dedim. Olayların büyümesini engellemeye çalıştım. Siz ise 'Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz' yazıyorsunuz. Bu kadarı da ayıp."
Yani yine suçlu medya olmuştu.
Pazar günkü Telegol'ü izledikten sonra kimin ayıp ettiği ve kimin Türkiye'ye zarar verdiği sanırım çok daha net ortaya çıkacak.
İbrahim Seten/ Vatan
Federayon Terimi ortaya atarak işten birazcık olsun yırtabileceğini düşünebilir
böyle bir emir verdiğini zannetmiyorum..
bunu gs ın 2.başkanı serhat ulueren söylüyo ben değil
quote:
Orjinalden alıntı: novamaxx
bunu gs ın 2.başkanı serhat ulueren söylüyo ben değil
ya serhat ulueren kadar yalancı biri yoktur herhalde...adamın tek amacı ortalığı karıştırmak
Ya bırak Gargamel ya Aklı fikri fesatlıkta.Zati o keko çıkıp ortalığı karıştırmasa kasetlerle bu kadar ağır ceza almıcaktı.Maçtan sonraki Pazar tam 3 saat şu bu oldu diye boy boy yayınladı.
İsviçreden sızan görüntü varmı yok?Bizim görüntülerin tümü bu denyo yüzünden sızdı zaten
quote:
Orjinalden alıntı: Erwin
Ya bırak Gargamel ya Aklı fikri fesatlıkta.Zati o keko çıkıp ortalığı karıştırmasa kasetlerle bu kadar ağır ceza almıcaktı.Maçtan sonraki Pazar tam 3 saat şu bu oldu diye boy boy yayınladı.
İsviçreden sızan görüntü varmı yok?Bizim görüntülerin tümü bu denyo yüzünden sızdı zaten
Karektersiz bi adam işte... Onun umrunda olan tek şey reyting...Vatan millet hikaye
quote:
+1 reyting için herkesi kullanır serhat ulueren bu kadar gıcık bir spor yazarı olabilirmi ya
serhat ulueren
quote:
Orjinalden alıntı: Metalovski
quote:
+1 reyting için herkesi kullanır serhat ulueren bu kadar gıcık bir spor yazarı olabilirmi ya
serhat ulueren
ve bir tv kanalı bu adamı barındırıyo, ve koskoca futbol camiası su adama ekmek yediriyo yaa ben daha ne diyim...
Ben olayı tekrar tekrar izlemiştim ve incelemiştim. Saldırı emri vermedi ama saldırmayın da demedi... Ve maç içinde eliyle altı numaralı futbolcuyu gösterdi. Ardından ağayığla işaret ederek o oyuncuya tekme atılmasını söyledi... BENCE TERİM İSTİFA ETMELİ...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme