Şimdi Ara

Bu kaskı alsam mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aşağıdaki linkteki kaskla ilgili tavsiyeleriniz nelerdir? Fiyat süper uygun geldi bana

http://www.motoaksesuar.net/shoei-xr-1000-gri-fullface-kask-indirim-kampanya?limit=50

• Xr1000 eski bir model, yapım yılı da muhtemelen eski olduğu için bu fiyata satıyorlardır. Malesef kasklar 5 senelik raf ömürlerini tamamlayınca saksı oluyorlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MirabLe

Xr1000 eski bir model, yapım yılı da muhtemelen eski olduğu için bu fiyata satıyorlardır. Malesef kasklar 5 senelik raf ömürlerini tamamlayınca saksı oluyorlar.

Arkadasin dedigi cok dogru dikkat etmek lazim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim kafamı karıştıran şey hep şu oluyor; Lastikte tamamda kaskta raf ömrümü, kullanım ömrümü önemli olan ?
  • İzlemenizi öneririm, aklınızdaki soruların cevabını bulacaksınız. Tıkla
  • birazda kullanıcı yorumu bulmak lazım. resmi güzel gibi =)
  • ALMA o kaskı ALLLMAAA!!!

Hem eski kask, özelliğini yitirmiştir hem de sıfır olsa bile koruyuculuğu düşük ve fiyatı yüksek:
    http://sharp.direct.gov.uk/testsratings/shoei-xr-1000

Daha yeni olan XR1100 modeliyle karıştırma sakın!

Ayrıca piyasada kask mı kalmadı?

Ör: Bell M1 500-600TL Kafa şekline uygunsa elbette.
    http://sharp.direct.gov.uk/testsratings/bell-m1

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sizce bu laptop alınır mı
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kalan bedenlere bakmadınız galiba, sadece xs ve xl var arası yok. kafanıza uyarsa alın kaliteli kask sonuçta. 5 yıllık falan olduğunu sanmam. hiç bir satıcı malı 5 yıl tutmaz.
  • arda4 kullanıcısına yanıt
    bu SHARP a ne kadar güvenmek gerek sizce???
    sadece SHARP verilerine güvenerek gittim NITRO AIKIDO FULL FACE (NITRO AIKIDO FULL FACE SHARP DERECESİ) kask aldım.
    Kime sorduysam keşke NOLAN alsaydın dediler. Ya sorduğum insanlar sadece NOLAN markasını biliyor ya da SHARP sitesindeki derecelendirmelerde bir sıkıntı var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: panick666

bu SHARP a ne kadar güvenmek gerek sizce???
    sadece SHARP verilerine güvenerek gittim NITRO AIKIDO FULL FACE (NITRO AIKIDO FULL FACE SHARP DERECESİ) kask aldım.
    Kime sorduysam keşke NOLAN alsaydın dediler. Ya sorduğum insanlar sadece NOLAN markasını biliyor ya da SHARP sitesindeki derecelendirmelerde bir sıkıntı var.

olay sadece sharp testinden ibaret değil de ondan. marka bilinirliği, kalitesi, yaygınlığı, konforu, orjinal kutu içeriğinde pinlock olması vs gibi farklar olabilir. Deneyip beğendiyseniz sorun yok. Ama sharp gibi testlere çok takılmayın derim. Kullanıcı geri dönüşleri de çok önemli.

• Sharp testleri koruyuculuğun testidir. Eğer bir kask sharp testinden düşük puan alıyorsa koruyuculuğu düşüktür ya da neredeyse hiç koruma sağlamıyordur.

ör: LS2 FF351 >http://sharp.direct.gov.uk/testsratings/ls2-ff351

Bu kaskı almamak gerekir. Çünkü koruyuculuğu çok düşüktür ve buna verilecek paraya söz gelimi 4 yıldız almış bir kask alınabilir. Bütçe biraz daha artırılırsa 5 yıldız almış kask da alınabilir.

Bu test sonuçları asgari kriterlerdir. Ama tek kriter değildir olmamalıdır. Ör: LS2 FF351 ECE 22.05 normlarına uygundur, ama ne kadar koruyucu? Ne kadar rahat, konforlu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Minik_cooper

Benim kafamı karıştıran şey hep şu oluyor; Lastikte tamamda kaskta raf ömrümü, kullanım ömrümü önemli olan ?

Kaskların içinde bulunan darbe emici köpükler 5 yıl sonrasında bu özelliklerini yitirmeye başlıyorlar. Tabi tam 5 yıl denilemez ama ortalama biçilen süre bu.

Kask seçiminde önemli olan;

1- Üretim tarihi (5 Yılı geçmeyecek, hatta mümkünse yeni üretim olacak:) )
    2- Dış kabuğun hangi malzeme ile üretildiği (Termoplastik (En Az koruyanı 50 TL ye bile var:) ),Fiber (Güvenli),Karbon Fiber(Çok güvenli ama biraz tuzlu :D ))
    3- Kapalı kask olmalı.

Belki diğer deneyimli arkadaşlar farklı şeyler ekleyebilirler. Ben kask konusunda şunu ekleyebilirim. Kask alırken kesinlikle vitrinde olan teşhir ürününü almayın. İndirim yapsa bile:) Çünkü o kaskı denerken elinden düşürenler oluyor. Düşen kaskı takmakla turşu bidonu takmanın hiçbir farkı yok:)

• en iyisi çeneden açılır kask kapalı kaskta sigara içilmiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: adam31

en iyisi çeneden açılır kask kapalı kaskta sigara içilmiyor

Bir de giderken sigara mı içiyorsun

• Güvenlik için kesinlikle kapalı kask çeneden açılır kask kazada açılabilir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.