s.a beyler rivayete göre kırım kongo olayı saddamın keneleriymiş.Saddam cöktükten sonra bu kırım kongoyu ypn elemanlar irana kacırılmıs! szce olabilirmi?
Kaynak belirtte tartışalım.. Kafandan yazmış gibisin şu an..
Duydugum bi habere göre rusyadan şühheleniyorlar. Bunlar gemiyle mal getirmisler o malları götürdükden sonra yerlerde kene görülmeye baslamıs ve o kenelerle simdiki keneler aynıy(mış).
yok bea kafandan yazma deil böle bi söylenti var onu size sorayım dedim belki daha dogru bilgi bulma ihtyimali olabilir die... kimler buraya yalan forum acıp eglenioki bu kdar herkes sölüo ... adamalrın eglence tarzı ilginç
quote:
Orjinalden alıntı: Alcazer13.5
Duydugum bi habere göre rusyadan şühheleniyorlar. Bunlar gemiyle mal getirmisler o malları götürdükden sonra yerlerde kene görülmeye baslamıs ve o kenelerle simdiki keneler aynıy(mış).
Evet doğru diyorsun.Haber bültenlerinde izledim.
bu iran olayı o zaman hayalperestlerin ürünü diyosunuzz... ya ztn avrupada kene aşısı varmı s demekki onlardada olmus bi sekilde
Benim enistem de "Bunlari bize helikopterle atiyorlar" dedi, yarildik.
Bu keneler kırımda çıktı. Dolayısıyla rusyadan gelmiş teorisi daha mantıklı. İrandan veya ıraktan gelmesi çok çok zor.
Evet,Avrupa'da kene aşısı var,12 yaş altı ve 12 yaş üstü olmak üzere 2 tip aşısı var, belli periyodik aralıklarla vuruluyor.
Bunu öğrenince neden 2. Dünya ülkesi olduğumuzu bir kez daha anladım.
Saddamdan kaçan keneler Türkiyeyemi sığınmış, Saddam çöktükten sonra keneler Türkiyeye mi kaçmış anlamadım?
Türkiyeye neden gelmiyor bu aşılar :S
Yönetenlere sormak lazım,ama eminim kıçlarının dibindeki insanları kene soksa ,ilaç 1-2 saatte karşılarında olur.
valla bulunduğum yerde fındık ve çay tarımı yapıldığı için ve böyle alanlarda da çok sayıda kene olduğu için bu yörenin insanlarını tarıma gittiğinde 3-4 tane kene ısırdığı bile olurmuş en azından sürekli öyle anlatırlardı.fakat hiçbirde yan etkisi olmadan çıkartırlarmış vede söylediklerine göre bu son zamanlarki kenelerle hiçbir benzerliği yokmuş.yani bu keneler bizim keneler değil başka yerden geldiği veya getirişmiş olduğu kesin gibi diyebilirm.
hayır ben besliyorum onları
ne zaman kuş gribi çıktı ve biz bütün kanatlıları telef ettik, işte ondan sonra bu keneler patlak vermeye başladı...
flash tvde vardı galiba
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme