Şimdi Ara

Erdoğan: bu kılıçları kime çekiyorsunuz ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
2.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Alıntı

metni:
    Erdoğan ne demişti?
    Cumhurbaşkanı Erdoğan, ÖNDER 21. İmam Hatipliler Kurultayı'nda yaptığı konuşmada, teğmenlerin yeminiyle ilgili şunları söylemişti: "Geçenlerde malum, mezuniyet töreninde bazı istismarcılar ortaya çıkmak suretiyle kılıçlar çektiler. Bu kılıçları kime çekiyorsunuz? Şimdi bunlarla ilgili olarak da gerekli bütün şu anda araştırmalar, hepsi yapılıyor ve oradaki birkaç tane kendini bilmez bunlar da evelallah temizlenecek. Biz buralara durup dururken gelmedik. Bu 30 kişi olabilir, 50 kişi olabilir. Kim olursa olsun, bunların ordumuzun içinde bulunması mümkün değil. Bunları temizleyeceğiz.
    Bakıyorsun 3 tane birinci olan kızımız var. Ve bu kızlarımızdan birisinin ismi İkra. 3 kardeş, adı İkra. Manisalı ve birinci oldu. Diğer ikisi, onlar da yine birer Anadolu yavrusu. Fakat tabii bu oyuna nasıl geldiler, gelindi. Şimdi çalışmalarımızı yapıyoruz ve bu konuyla ilgili olarak da üniversitemizle görüşmelerimizi yaptık. Ve bu konuda Kara Kuvvetleriyle görüşmelerimizi yaptık, Milli Savunma ile görüşmelerimizi yaptık ve bunların süratle temizlenmesi için de adımlarımızı atıyoruz. Ordumuz üzerinden siyasi hesap görülmesine müsaade etmeyiz. Tüm dünyada üstün disipliniyle bilinen ordumuz içinde buna zarar verecek bir durumu görmezden gelmez, demokratik denetim mekanizmaları çerçevesinde gerekli adımları mutlaka atarız ve atacağız."

Alıntı

metni:
    Özgür Özel: Atatürk'e sahip çıkan teğmenlerin siyasi hesaplara alet edilmesini kınıyorum
    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kara Harp Okulu mezuniyet töreninin ardından kılıçlarıyla yemin eden teğmenlerle ilgili, "Bu kılıçları kime çekiyorsunuz? 30 kişi olabilir, 50 kişi olabilir. Bunları temizleyeceğiz" açıklamasını yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "Vazgeçin" diye seslendi. 
    Konuyla ilgili X hesabından paylaşımda bulunan Özel, şu ifadeleri kullandı: "8 gün durup düşünüp sonra bu tepkiyi vermek çok manidar. Ebedi başkomutanları Mustafa Kemal Atatürk'e sahip çıkan Harbiye'den yeni mezun teğmenlerin siyasi hesaplara alet edilmesini kınıyorum. Siyasi düşüşünüzü durdurmak umuduyla kutuplaşma siyasetinize pırıl pırıl gençlerin geleceklerini feda edemezsiniz. Bu ahlaki de değildir, vicdani de değildir. Bu hamle siyasidir ama yersiz ve haksızdır. Bunu milletimiz unutmaz ve affetmez. Vazgeçin!!!"

gazete oksijen
    Erdoğan'dan teğmen yemin törenine dair açıklama: Oradaki kendini bilmezler temizlenecek
    https://gazeteoksijen.com/turkiye/erdogandan-tegmen-yemin-torenine-dair-aciklama-oradaki-kendini-bilmezler-temizlenecek-222297

gazete oksijen
    Özgür Özel: Atatürk'e sahip çıkan teğmenlerin siyasi hesaplara alet edilmesini kınıyorum
    https://gazeteoksijen.com/turkiye/ozgur-ozel-ataturke-sahip-cikan-tegmenlerin-siyasi-hesaplara-alet-edilmesini-kiniyorum-222300

Bu arada her şey tamamen söylem düzeyinde kalabilir. Siyasiler hesabını yapar ve lafını - özellikle çekirdek kesimlerine hitaben - söyleyip geçer.

• Bu kılıçlar kime karşı çekildi sorusuna “ tarikatlara , cumhuriyet düşmanlarıma “ şeklinde yorumlayan zekalar forumun entellektüel kalitesini yerlere düşürmesinden cidden rahatsızım.

20 yaşındaki gençlerin arkalarında bir irade olmadan tek başlarına bu korsan gösteriyi tertipleyebileceklerini düşünmeleri saflıklarına bağlıyorum.

Benim kanaatime gelince:

Türkiye aynı esnada BRİCS’e başvuru yaptığını hatırlatırım size. Bu tarihi bir hadisedir. Batı dünyası ile ilişkilerinde Türkiye önemli bir kırılma noktasında duruyor.

Türk Ordusu içindeki NATOcu subaylar belliki bu durumdan rahatsız !

3-5 teğmeni ve Atarürkü alet edip Hükümete mesaj vermeye çalıştılar . O kılıçlar Rusya ve Çinle ittifaka hazırlanan Türkiyeye çekildi

Bizim saf forumdaşlar Atatürk diyor hala !!!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı şeyleri söylemek için daha erken olabilir. En azından bugün için mimlenseler dahi işlerinden başlamadan olacakları veya kariyer bitişi garanti değil.

1) Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay - iktidar bloğundaki bazı kişi ve çevreler de dahil - zaten siyasi ve prestij temelli bir saikle hareket ettiğini gördükleri Erdoğan'ı idare etmeye çalışıyorlardır, Erdoğan da esas alıcı kitleye güçlü göründükten ve onların önünde gözdağını, korkutmasını verdikten sonra birinci sınıf kalitedeki teğmenleri harcayarak ordu ve MHP hatta AKP içerisindeki bir takım çevreler bünyesinde itibarını zedelemek istemeyebilir ve gözdağından sonra sessizce geri atım atabilir. Erdoğan'ın söylem ve fiilinin, genel olarak siyasetçilerin söylem ve fiillerinin uyuşmadığı çok örnek mevcut. Birkaç gün boyunca İmamhatipliler Kurultayı'na kadar beklediği göz önüne alındığında bu yorumlama çok daha fazla geçerlilik kazanıyor. Çünkü Erdoğan'ın bu söylemsel duruşunu satın alacak esas kesim - en azından Erdoğan'ın ve akıl ekibinin varsayımında - orada. Birkaç günlük gecikme ise baştan beri varolan bir çekincenin, nabız yoklayarak gayet ağırdan alan bir planlamanın göstergesi.

2) Teğmenlerin kariyerleri o an bitse bile ilk iktidar değişiminde iade-i itibar ile orduya geri alınırlar. Tarih böylesi örneklerle doludur.

Özellikle bunu dedikten sonra zaten atamazsın veya atılmayacaklarını ima etmişsindir. Çünkü "oyuna gelmişler".

Alıntı

metni:
    Bakıyorsun 3 tane birinci olan kızımız var. Ve bu kızlarımızdan birisinin ismi İkra. 3 kardeş, adı İkra. Manisalı ve birinci oldu. Diğer ikisi, onlar da yine birer Anadolu yavrusu. Fakat tabii bu oyuna nasıl geldiler, gelindi.

Kısaca bu nitelikte veya arka planda insanları bu kadar göz önüne gelmişken zaten kolay kolay harcayamazsın ama fiiliyatta sana siyasi prestij açısından zarar verebileceği için onları ordudan atma isteksizliğini gizlemek ve "atma girişiminde geri adım atışını" da zayıf görünmeden halletmek zorundasın. Geri adım atışını politik açıdan zayıflığına veya dezavantajlı konumuna değil, kendi merhametine bağlamalısın.

Kısaca hiçbir şeyi acele değerlendirmemek, hemen kesin sonuçlara varmamak, verileri değerlendirip olası senaryolara bakmak lazım. Teğmenlerin tören alanındaki resmi kayıt dışı cumhuriyete ve devlete bağlılık yeminlerinde ise iktidar bloğundaki bazı kişi ve çevrelerin de açıkça söylediği gibi hiçbir sorun yoktur. Her şey zaten resmi veya seremonik olmaz. Gerçek bağlılık böylesi içten gelen işlerle ortaya çıkar.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

Yukarda yazdım aslında . Teğmenler bu işin kurbanı. Bu tip devlet içi hasiselerde Sahnenin arkasına ve dış bağlama bakmadan yapılan yorumlar temelsiz olur. Benim kanaatime göre hükümetin BRİCS açılımıyla ilgili devlet içindeki Natocuların teğmenleri kullanarak mesaj vermesidir. Atatürke bağlılık falan işin kılıfı.

• OPTİMİST kullanıcısına yanıt

Alakaya maydonoz sanki bütün Atatürkcüler natocu  

• Oradakiler Avrasyacı da olabilirler; bunu bilemezsiniz. NATO ülkesi olsak da, ordu bünyesinde iki görüşten topluluk da mevcut. Ama realistlerden de çok var. Realistler ise güçler dengesi ve ulusal güç konseptleri çerçevesinde bloklararası denge taraftarı - kısaca Türkiye'nin menfaatinin gerekliliklerine göre yeri geldiğinde BRICS ve Asya ülkeleriyle, yeri geldiğinde NATO'daki resmi Batılı müttefiklerle hareket etmeyi savunuyorlar. Realist de olabilirler.

Dünyadaki her ülke ve belirli erk pozisyonlarına gelmiş tüm aktörler, tüm siyasi lobiler belirli bir dereceye kadar realist zaten. Avrasyacılar, NATO'cular/Amerikancılar, Avrupacılar, Bağlantısızcılar vs vs vs artık nasıl etiketlemek isterseniz alayı öyle. Aksi takdirde varolamazsınız ki. Politik realizm 101.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Kimi gocunduruyorsa ona. 

• Tarafsiz Goz kullanıcısına yanıt

Gerçek Atatürkçü Natocu olmaz zaten.

• Jack! kullanıcısına yanıt

Temizlerlermi?Bunlar islami terörist gruplar yani hükümetin desteklediği destek güçler.

• Askeriyenin bir düzeni var sen orada yaptığından bireysel olarak sorumlu değilsin tüm kuvvet olarak sorumlusun kaldırılmış bir yemin metninii okumak neyine? tören bittikden sonra toplanıp yapmaya ne gerek var zaten yeni yemin metni gayet Atatürkçü ve Cumhuriyeti savunan bir metin kafana göre iş yapamazsin oraya çıkıp hele kılıç çekmek neyin nesi törenin bitmiş zaten.Tepki gösterenlere Atatürk düşmanı diye adlandıran kişilere şaşırıyorum.
    Rüzgar olmadan fırıldak dönüyorsa mutlaka arkada üfüreni vardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IYARASAI -- 9 Eylül 2024; 17:13:14 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Brics askeri bir oluşum değilki. Alakası bile olamaz.

• por favor kullanıcısına yanıt

Yazık ya. Cidden yazık...  

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.