Şimdi Ara

Bu lanet blizzard

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ikisinin ayrı şeyler olduğunu biliyorum ama ikisi de subscription tipli online hizmet verdikleri için biraz da benzerler

"The price for the Spotify Premium Plan is $9.99/month. The Spotify Family Plan allows five users to access a single account for $14.99"

14 tl gibi bi para ama türkiyede alabiliyoz lafı çok uzatmak istemiyorum bu dünyada kimsenin kimseye borcu yok ama blizzardın bu politikasını anlayamıyorum 20-30 arası reasonable bi price yapmıyorlar türkiyede hiç piyasa bilmeyen aklımla bile bana öyle geliyor %1000'e kadar çıkar oynayanların sayısı oyun oynamak zaten pahalı bi hobi değil sadece türkiyede öyle common people hobisi ne deli gibi pahalı ekipman gerektiriyor kiralaması bile bi pc parası olan, ne de işini gücünü bırakıp (common halk işini gücünü bırakıp dağın başına hiking yapmaya gidemez ama evinde yatmadan önce 1 dungeon girebilir) başka yerlere gitmeye dalgıçlık gibi önceden parayla kursunu almanıza da gerek yok "hobi"ler içinde en fakir dostu olanı %1000 artmasına gelince ucuza böyle bi oyunu oynayınca bi kere ileride yaptığı her oyunun potansiyel müşterisi olacak türkiyede şu an dünyada blizzard yeni oyun yaptım dese ama ne yaptığını ne içerdiğini hiçbir şeyi açıklamasa satın alacak binlerce insan var bu blizzardla olan ilişkilerinin bi sonucu bu ilişkiyi biz dolar fakiri türklerle niye kurmayı istemesin? bayramdan bayrama et gören insanların ülkesinde aylığı 100 lira olmuş oyunun

oyunu türkçeleştirseler oradan da baya ekmek yerler gibime geliyor aklıma gelmişken söyleyeyim dedim türklerin çoğu ingilizce bilmediği için.

şimdi sorumu tekrar edeyim blizzard niye türkiyeyi düzgün yatırım alanı olarak görmüyor rusların rublesi euro zone'nin eurosu var bu kadar yazmışken bunu da mail olarak atayım allahın belalarına gidip usa'da tv reklamı çekeceklerine doların bu kadar pahalı olduğu zamanda türkçeleştirme işlemi yapsalar güzel olurdu

herkes league of legends ile dalga geçiyor ama bence bu işi en iyi onlar yaptı güzel güzel türkçe seslendirmelerle oyunumuzu oynuyoruz hani sadece yazılı olanları da demiyorum ayrıca yeni çıkan içeriklerinde türkçeleştirmesi demek bu daha önce hangi oyun böyle bi güzellik yaptı da ülkemizde bağrımıza basmadık düşünsenize wowun tüm cutsceneleri türkçe olacak time is money friend diyen goblin vakit nakittir diyecek bunlar imkansız şeyler değil sadece para istiyor ve ben eminim ki güçlü türk milleti blizzardın parasını kat ve kat hakkıyla öder

özet olarak demek istiyorum ki;
    blizzard beni yatağa yatır
    üstüme paraları yatır
    benden ala yoktur katır
    öderim paranı geriye kalır hatır

neyse dağınık düşünce ve duygularımı ifade etmek istedim beni dinlediğiniz için tşk ederim.

• Artık bağımlılık yaptı, her hafta bu konulardan görmezsem kendimi çok eksik hissediyorum.
  • Blizzard Türkiye'de resmi bir yapılanma değil. Adam ne kadar derse o kadar olur ücret.

Bende wow oynadım. Legionda 3 aylık gametime a 80 lira para vermiştim, şuan 2 aylığı olmuş 150 lira.

Verilmez mi, verilir tabi. Beni 1.5 ayda sıktı oyun. 20v20ye gir, adam öldür, dungeon gir, item düşür, buildi tekrar yap, 20v20 gir; gelsin bi feral/arcane mage teklesin sonra noluyoz falan ol tekrar dungeon gir falan.

Kısır döngü resmen.
  • Gelir şimdi ekonomi uzmanları baltalarlar sonra cahil bunlar gardeşim der.

Nöyö yöpsön blözz höö bö bözöm soronomoz öhhh
  • League of legend ile dalgamı geçiliyor ? O kitlenin çogu amip. Kimsenin öyle biseye hakkı yok. Adamlar fıstık gibi türkçeleştirdi oyunu oturdu türkiye pazarına helal olsun sonuna kadar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz eğer bir kişi bile olsa birey olarak sesimizi duyuramıyorsak

Biz eğer 10 kişi bile olsa bir topluluk olarak sesimizi duyuramıyorsak

Kim neden bana ya da bize bir şey yapsın?Öyle sus otur önüne getirsinler hazıra kon.Hangi dünyanın hayatın gerçeklerinde var bu?

Bu ancak ve ancak yozlaşmış kendini akıllı sanan cahil tembel fikirlerin yapacağı umacağı bir mücadele biçimidir.

Hayır! Sen mücadele edeceksin sonuna kadar 1 kişi bile olsan o mücadeleyi vereceksin, yapmadıkları takdir de onların ayıbını yüzlerine vuracaksın.
  • euro artışıyla paralel
  • Daha dün çıkan fortniteta Türkiyeye özel fiyatlandırma var. 10 dolarlık oyun parası 30 tl. Türkiyede ofis açması şart değil.

• arkadaşım o kadar çok şey istiyorsun ki hem türkçeleşsin hem bizim para birimimiz olsun yaw kardeşim sen ya bu oyunu oynamıyorsun yada öylesine açıp deneysel bir çalışma yapıyosun
    sen kaç kişisin ne kadar kalabalıksın ? Twisting nether da oynayan topluluğun tamamı türk değil hala bu aldanışa düşüyorsunuz? %15 yada 20 si anca türk popülasyonu eder. bu durum silvermoon için de geçerli. ki bunların birçoğu belki aktif account bile değil...

ayrıca belki bu dediğimizi azınlığın bir kısmı blizz e doğrudan para bile vermiyor millet gold farmer gibi geziyor gold la game time günü gününe ucu ucuna denkleştiriyor. kaç kişi sub yapıyor?
    sen adama ne kadar kazandırdın ki bu kadar büyük isteklerde buluuyosun? bak istemek değil yanlış olan önce birşeyler yapmak insanların algısını değiştirmesi lazım.

hala streamlere gelip AYLIK PARA MI VERİLİR YEAAAAA! diyenler doluyken bu çok zor. ki bir de şu var eyvallah LOL e para basan CS GO ya skine v.s para basan varmı var ama bir wow a herkesi
    alıştıramazsın onlar hızlı tüketim oyunu wow bildiğin emek istiyor aylar istiyor. bağlılık istiyor. buna katılacak kişi bulmak da zor.

önce hala 20+ kişi sayısı olan bir guildi yönetemiyor insanlar, ki nasıl bir community oluşucak? adamlar imza kampanyası yapıyor koca facebook grubunda 5000+ kişiden 200-300 tane imza çıkıyor..

o nedenle cidden boş yere yakınıyor insanlar. destek filan geleceğini hiç ama hiç sanmıyorum. vermeselerde onlara kızmam blizzardın bir suçu yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-9CC7626BB

arkadaşım o kadar çok şey istiyorsun ki hem türkçeleşsin hem bizim para birimimiz olsun yaw kardeşim sen ya bu oyunu oynamıyorsun yada öylesine açıp deneysel bir çalışma yapıyosun
    sen kaç kişisin ne kadar kalabalıksın ? Twisting nether da oynayan topluluğun tamamı türk değil hala bu aldanışa düşüyorsunuz? %15 yada 20 si anca türk popülasyonu eder. bu durum silvermoon için de geçerli. ki bunların birçoğu belki aktif account bile değil...

ayrıca belki bu dediğimizi azınlığın bir kısmı blizz e doğrudan para bile vermiyor millet gold farmer gibi geziyor gold la game time günü gününe ucu ucuna denkleştiriyor. kaç kişi sub yapıyor?
    sen adama ne kadar kazandırdın ki bu kadar büyük isteklerde buluuyosun? bak istemek değil yanlış olan önce birşeyler yapmak insanların algısını değiştirmesi lazım.

hala streamlere gelip AYLIK PARA MI VERİLİR YEAAAAA! diyenler doluyken bu çok zor. ki bir de şu var eyvallah LOL e para basan CS GO ya skine v.s para basan varmı var ama bir wow a herkesi
    alıştıramazsın onlar hızlı tüketim oyunu wow bildiğin emek istiyor aylar istiyor. bağlılık istiyor. buna katılacak kişi bulmak da zor.

önce hala 20+ kişi sayısı olan bir guildi yönetemiyor insanlar, ki nasıl bir community oluşucak? adamlar imza kampanyası yapıyor koca facebook grubunda 5000+ kişiden 200-300 tane imza çıkıyor..

o nedenle cidden boş yere yakınıyor insanlar. destek filan geleceğini hiç ama hiç sanmıyorum. vermeselerde onlara kızmam blizzardın bir suçu yok.
    İsterse 1 kişi olsun bu senin düşüncen 2005 'de kaldı günümüz 2018 güncelle sen bunu.

Gold ile Token alan kişiler her token başına 7€ kazandırıyor Blizzard şirketine ki; o token alım gold miktarı da bugüne kadar çoğunlukla sürekli yükseldi bunu da hatırlatırım sana.

Oyunun TL ve Türkçe olması şimdiye kadar çooooookkttaaaaaaan olması gereken bir şeydi ve hala

Biz istemiyoruz bu isteği dillendirmiyoruz

Ve Blizzard buna adam gibi bir cevap yazmadı ya da ben bu cevabı görmedim.

varsa böyle bir cevap önceden bilgilendirin bende bir okuyayım neymiş ne değilmiş diye.

.

• Reborned kullanıcısına yanıt
    Merhaba, ücretlendirme konusunda size katılıyorum, farklı fiyat politikası gütmesi için onların açısından baktığımda bir sebep göremiyorum maalesef; Türk komünitesi zayıf, hatta yok desek yeridir, genelde sürü zihniyetiyle hareket eden insanımız çıkarı söz konusu olduğunda diğerlerini anında satar ve "bireyselleşir" bir anda, gider Rusya'dan hesap açmaya kalkar örneğin... Hal böyle olunca neden Blizz başını ağrıtsın.

Oyunun sıkması konusunu ise tam anlayamadım, henüz oyunun başı ve içerik yavaş yavaş veriliyor, lore olarak hikaye umulmadık yerlere gidecektir (Warbringers: Azshara geldi mesela), Legion'ın başında neydi oyun, final kısımlarında malum Titanlar...
    WoW'ı yalnızca pvp için oynayanı da ben anlamayamıyorum açıkçası, amaç karşıdaki rakibi alaşağı etmekse bedava dünya kadar oyun var. :)
  • Khoradasein kullanıcısına yanıt
    Yani şöyle söyleyim piyasadaki neredeyse her mmorpg elimden geçti, benim için bir oyuna katlanma sürem 2 ay.

Hangi oyun olursa olsun 2 aydan uzun bir oyunu oynayamiyorum. İlk zamanlar aşırı keyifle oynarken son zamanlar raide vs lanet ederek gidiyodum :)

Bu yalnız da aynı, arkadaşlarla da. Dolayısıyla bu oyuna özgü bir şey değil. Wow hikayesi bakımından güzel bir oyun. Blizzardla da bir problemim yok. Eksik olarak gördüğüm; artifact weapondu sonra degistirmisler sanirim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mczaga

İsterse 1 kişi olsun bu senin düşüncen 2005 'de kaldı günümüz 2018 güncelle sen bunu.

Gold ile Token alan kişiler her token başına 7€ kazandırıyor Blizzard şirketine ki; o token alım gold miktarı da bugüne kadar çoğunlukla sürekli yükseldi bunu da hatırlatırım sana.

Oyunun TL ve Türkçe olması şimdiye kadar çooooookkttaaaaaaan olması gereken bir şeydi ve hala

Biz istemiyoruz bu isteği dillendirmiyoruz

Ve Blizzard buna adam gibi bir cevap yazmadı ya da ben bu cevabı görmedim.

varsa böyle bir cevap önceden bilgilendirin bende bir okuyayım neymiş ne değilmiş diye.

.

Alıntıları Göster
    ben 2018 deyim siz 2005 lerde kalmışsınız
    facebook gruplarında imza kampanyası başladı adamlar 250 imza zar zor bağıra bağıra toplayamadı grupta ki kişi sayısı total 5000+
    zaten oyun türkçe olsaydı dolar eski seviyesindeyken 50 kere olması lazımdı.

şimdi gold kısmına gelirsek arada bir fark var ve orayı atlayıp sonuca geçiyosun 1 adam token alıyor 20 euro ya AH ye koyuyor. o tokenı da gold vererek ben alıyorum
    sonuçta 20 euro blizz in cebinde! benden birşey kazanmadı 1 ay bedava oynadım dimi? eğer ben böyle yapmasam o adam token alsa 20 euro ya bende gametime alsam 12 euro ya ? hangisi daha kazançlı?

blizzard sadece bizi elinde tutuyor o token olmasa param yoksa oynayamazdım ama onun oyununa bağlı kalıp eninde sonunda o goldu deli gibi biriktirip bedava oynayabilirim. 2 süreç birbirinden farklı ilerliyor. bir tarafta parayı basanlar var ki yabancılar kendi kurları açısından parayı yatıranlar oluyor birde deli gibi gold kasıp onların yatırdıkları ile geçinenler var ağırlıklı olarak bizim ülkemiz ve ekonomisi kötü olan diğer ülkeler. sonuçta blizz tokendan kazanıyor ama senin kazandırdığın ile o token ı alanlar arasındaki o fark çok büyük.

türkçe destek diğer facebook grubunda ise blizzard'da çalışan türk community manager ına twitter dan da iletildi ama ses yok. hatta twitch de bile çok adı geçti. ama pek ilgilendiği yok miraç abinin kanalda çok dillendirildi ama adam hiç katılmadı herhangi bir soruyu cevaplamadı. ki üstte bahsettiğim para kazandırma kısmının aynısını miraç abi de anlattı.

sonuç olarak türkçe destek çok dillendirildi. artık yapacak birşey kalmadığı için tükçe tercüman add-on çıktı en azından quest okur millet. ama geleceğini hiç sanmıyorum. saygılar.

• Ağlamışsınız yine her yere batmış buralar. İngilizce öğrenin ve para kazanın. Sorun çözüldü oyuna girip 2 pvp atıp çıkan oyun hakkında üç kuruş olan elemanlar blizzörd pölütükası diye geziniyo ortalıkta. Oynamayın abi o zaman? Adamlar için 13 euro hala 13 euro. TL nin derdi niye adamları gersin?

• fanboylardaki kafayı yaşamak için neler vermezdim.

Az oyuncu varmışmış, niye acaba? aylık 100 küsür birim olduğu için olmasın sakın? pakete ne demeli? en ucuzu 250?

yeni başlayan biri şuan 350 birim parayı gözden çıkarması lazım, ve ay sonunda gelecek overheadi de hesaba katıcaksın. asgari ücretin 1600 olduğu bir ülkede 350 tl'yi artık ivmesini kaybetmiş bir oyuna kimse bağlamaz.

beğenmiyorsan oynama diyen arkadaş, zaten bunu beğenmediği için türkler oynamıyor, pekala istediğin oluyor. kimse oynamadığı için blizzard pazar terziliği yapmaya üşeniyor, pazar terziliği olmadığı için yine kimse oynamıyor, kısır döngüde 2000lerden beri devam eden bir süreç.

hala WoW oynamayı matah bir şey sanan kitlenin olması çok komik, 2010larda neslinizin tükendiğini sanıyordum. türkler wow'u rafine bir tad olduğu için değil fiyatı yüzünden oynamıyorlar. WoW free2play olsun türkler wow'u ertesi gün işgal ederler.

wow'a pazar terziliği yapılması, sadece türk oyuncularına değil blizzard'a da yarayacak bir durum.

bunu kavrayamayan arkadaşlar bence bir iktisat 101 kitabı alsın ve tekel kısmını bir okusun, sonra niye öğrenci indirimi diye bir şey var onu bir araştırsın.

indirim/talep hesaplaması doğru yapılırsa, kuru doğru bir oranda fixlerse blizzard sadece para kazanır.

"babasının hayrına" diye bir şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kespec -- 27 Ağustos 2018; 15:30:23 >

• Başlangıç ayrı, gelişme daha ayrı, sonuçsa bambaşka bi_şi olmuş...
    Siz şimdi, oyun eski/kötü olduğundan mı, yoksa pahalı olduğundan mı oynamıyorsunuz; veyahut oynuyor olabilirsiniz, "Türk komünitisince" oynanmama sebebi olarak mı bunları görüyorsunuz?
    Aylık ücret olmasa ve oyun bedava dağıtılsa, bu artık eskimiş ve gözden düşmüş, kimilerinin oynamayı matah bir şey zannettiği oyunu Türkler olarak doldurur musunuz, anlaşılmıyor?
    Ben naçizane Türkçe konuşmaya gayret eden biri olarak anlamadım, Blizz napsın. :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: Khoradasein

Başlangıç ayrı, gelişme daha ayrı, sonuçsa bambaşka bi_şi olmuş...
    Siz şimdi, oyun eski/kötü olduğundan mı, yoksa pahalı olduğundan mı oynamıyorsunuz; veyahut oynuyor olabilirsiniz, "Türk komünitisince" oynanmama sebebi olarak mı bunları görüyorsunuz?
    Aylık ücret olmasa ve oyun bedava dağıtılsa, bu artık eskimiş ve gözden düşmüş, kimilerinin oynamayı matah bir şey zannettiği oyunu Türkler olarak doldurur musunuz, anlaşılmıyor?
    Ben naçizane Türkçe konuşmaya gayret eden biri olarak anlamadım, Blizz napsın. :(
    sıkıntı değil, herkes her şeyi anlayacak diye bir kaide yok. anlayıp da adam akıllı bir argüman sunabilenlerle tartışırız biz de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kespec -- 27 Ağustos 2018; 15:47:13 >
  • Ben de öyle yapıp argümanlarınızı anlamak adına sorular sordum, varsa cevap anlayabileceğim şekilde duymak isterim.
  • Khoradasein kullanıcısına yanıt
    quote:

Ben naçizane Türkçe konuşmaya gayret eden biri olarak anlamadım, Blizz napsın

tabii canııııım. kesinlikle pasif-agresif değildin. kesinlikle o sorular aslında özünde retorik sorular değildi. kesinlikle yazdıklarımdan içerlenmedin ve hasır altı ad-hominem peşinde değildin
  • "Anekdot" olarak kalsınlar o halde, ilerde lazım olurlar. Ayrıca, neden içerleyim yahu, "fanboy" kelimesi geçen bir mesajı ciddiye almam zazen fakat anlamak istememe engel değil sonuçta.
    İyi günler.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.