Şimdi Ara

Bu MacBook AIR kaç para eder ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Satmakta olduğum elektronik harici bi ürüne takas için Macbook Air teklif edildi.

Şimdiye kadar hep microsoft OS kullandığımdan Mac bilgisayarlar hakkında bi bilgim yok.

Ancak gelen teklifi sağlıklı değerlendirmek için bilenlerin fikirlerine ihtiyacım var. Yardımınızı esirgemezseniz sevinirim...

İhtiyacım olduğundan değil, eğer benim için avantajlı bi alışveriş olacaksa Apple ve Mac ile tanışmak için düşünebilirim.

Tam ürün adı ; Macbook Air A1370

Ürünün detayları şöyle imiş,

Core 2 duo 1.4
    2gb ram
    64 Gb SSD

Core2duo 1.4 olmasi sizi yaniltmasin zira macintosh isletim sistemlerinin en buyuk ozelligi windowstan cok daha stabil calismasidir. Yani bendeki air ile 7 8 sekme flash videoyu ayni anda acinca takilmadan oynatiyor hepsini. En ufak bir sisme takilma kilitlenme yapmiyor herhangi bir programda. Photoshop, lightroom vs. gibi programlari cok rahat calistiriyor.

Kutusu ve butun aksesuarlari mevcuttur.

Tek problemi ekranin uzerinde bir siyahlik var. Benden onceki sahibi dusurmus bu sekilde aldim. Onun disinda performansinda calismasinda bir sikinti yok. Aslinda o bolge benim icin engel teskil etmiyor ama derseniz ki ebay den yeni ekran alinirsa ben takarim. Ebay de 85 dolar ekrani kargo dahil. Acikcasi alip takacaktim 1 2 aydir baska odemelerimden ona sira gelemedi.

• Koskoca forumda kadar mac kullanıcısından bı tane bıle cevap yok?

Tesekkurler sahıden,cok makbule gectı
  • "uff snne be slk" yazmadigin kalmis.
  • quote:

Orijinalden alıntı: T1ME

Koskoca forumda kadar mac kullanıcısından bı tane bıle cevap yok?

Zamane gençliği hiç sabır yok

Burasının irc chat odası gibi bir hali mi var arkadaşım

O kadar acil cevap bekliyorsanız foruma sormazsınız, gider mağazasına sorarsınız..

2Gb ram'li mac air alınmaz. Ayrıca bu air ilk çıkanlardan , bununla apple dünyasıyla tanışmayı geçin uzaktan selam bile veremezsiniz

• Dostum benim 2007 kasa laptopumda 2 gb ram var, arkadaşın da dediği gibi o Air'ı alırsan Apple'dan soğursun. Biraz güncele yakın modellere bakın bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertanunver

"uff snne be slk" yazmadigin kalmis.

Üsluba dikkat lütfen. Asker arkadaşın yok karşında.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ertanunver

"uff snne be slk" yazmadigin kalmis.

Üsluba dikkat lütfen. Asker arkadaşın yok karşında.

iyi de ne dedim ki ben de bu kadar kizin simdi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Konu kilit
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dreampowder

quote:

O kadar acil cevap bekliyorsanız foruma sormazsınız, gider mağazasına sorarsınız..

2Gb ram'li mac air alınmaz. Ayrıca bu air ilk çıkanlardan , bununla apple dünyasıyla tanışmayı geçin uzaktan selam bile veremezsiniz

Selamlar.

Teşekkürler öncelikle cevabınız için.

Bende farkındayım chat odası olmadığının ve ha diye cevap gelmeyebileceğinin,hatta hiç gelmeme ihtimalininde...
    Ancak 30 civarında görüntülenme sayısında bile tek bi yorum bile olmayınca üzüldüm biraz.

Durumun biraz acil olmasından dolayı da refleks olarak sitem ettim. Muhtemelen bende sizinle aynı tepkiyi verirdim. O yüzden haklısınız.

Gelelim macbook'a.

Ürün fotoğrafını ekliyorum fikir vermesi için (yeni elime geçti fotoğraflar)

Bu MacBook AIR kaç para eder ?  Bu MacBook AIR kaç para eder ?  Bu MacBook AIR kaç para eder ?  Bu MacBook AIR kaç para eder ?  Bu MacBook AIR kaç para eder ?

ebay'den replacement ekran alıp düzeltilebileceğini iddia etti sahibi. bende baktım ancak 70-90 dolara var ebayde ekran.

Ancak uyumlu olur mu , yada randıman verir mi sizce?

Bulunduğum ildeki Apple teknik servisine gittim. Bunun 13 inch lik olanının geçenlerde sırf 1100 liraya ekranını değiştirdiklerini belirtti. Bu 11" için olanının da rahat 800-900 lira parça parasının olacağından bahsetti.

Sizler ne diyorsunuz bu konuda acaba?

Kendi durumumdan biraz bahsedeyim.

Bu cihazdan aman aman bi beklentim yok. Zaten hali hazırda i5 işlemcili 8 gb bi ASUS laptopum var. Bu cihaz geldi beni buldu , o vesileyle alakam oldu.

Dediğim gibi eğer benim için, üzerine para alarak yahut (sizler çok çok ederi olmayacağını söylüyorsunuz ama) kafa kafaya değişim ile mantıklı bi alışveriş olacaksa düşünebilirim.

Oyun falan oynatmasını beklemiyorum zaten. Netbook-vari bi kullanım alanım olur alırsam zaten.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dreampowder

quote:

Selamlar.

Teşekkürler öncelikle cevabınız için.

Bende farkındayım chat odası olmadığının ve ha diye cevap gelmeyebileceğinin,hatta hiç gelmeme ihtimalininde...
    Ancak 30 civarında görüntülenme sayısında bile tek bi yorum bile olmayınca üzüldüm biraz.

Durumun biraz acil olmasından dolayı da refleks olarak sitem ettim. Muhtemelen bende sizinle aynı tepkiyi verirdim. O yüzden haklısınız.

Gelelim macbook'a.

Ürün fotoğrafını ekliyorum fikir vermesi için (yeni elime geçti fotoğraflar)

Bu MacBook AIR kaç para eder ?  Bu MacBook AIR kaç para eder ?  Bu MacBook AIR kaç para eder ?  Bu MacBook AIR kaç para eder ?  Bu MacBook AIR kaç para eder ?

ebay'den replacement ekran alıp düzeltilebileceğini iddia etti sahibi. bende baktım ancak 70-90 dolara var ebayde ekran.

Ancak uyumlu olur mu , yada randıman verir mi sizce?

Bulunduğum ildeki Apple teknik servisine gittim. Bunun 13 inch lik olanının geçenlerde sırf 1100 liraya ekranını değiştirdiklerini belirtti. Bu 11" için olanının da rahat 800-900 lira parça parasının olacağından bahsetti.

Sizler ne diyorsunuz bu konuda acaba?

Kendi durumumdan biraz bahsedeyim.

Bu cihazdan aman aman bi beklentim yok. Zaten hali hazırda i5 işlemcili 8 gb bi ASUS laptopum var. Bu cihaz geldi beni buldu , o vesileyle alakam oldu.

Dediğim gibi eğer benim için, üzerine para alarak yahut (sizler çok çok ederi olmayacağını söylüyorsunuz ama) kafa kafaya değişim ile mantıklı bi alışveriş olacaksa düşünebilirim.

Oyun falan oynatmasını beklemiyorum zaten. Netbook-vari bi kullanım alanım olur alırsam zaten.

amacın hava atmak mı aldıktan sonra cidden kullanmak mı
    sadece soruyorum hemen kızma bazıları hava atmak için alıyoda sadece

• quote:

Orijinalden alıntı: Johnny B. Goode

Dostum benim 2007 kasa laptopumda 2 gb ram var, arkadaşın da dediği gibi o Air'ı alırsan Apple'dan soğursun. Biraz güncele yakın modellere bakın bence.

Ram konusunda benimde çekincelerim var. Ama cihaz üzerinde normal harddisk değilde SSD disk olduğundan inceleme videolarında beklenmeyecek bi performans sergilemiş.

Benim aklımı karıştıran ekrandaki sorun ekrandaki sorun... Yada cihazı alırken bakılması gereken, normal laptoplarda önemsiz ama Macbook'ta önemli olan herhangi birşey var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ertrknz

amacın hava atmak mı aldıktan sonra cidden kullanmak mı
    sadece soruyorum hemen kızma bazıları hava atmak için alıyoda sadece

Yok hayır niye kızayım.

Çok şükür hayatımda hiç sahibi olduğum bişeyle hava atmadım. İnşallah da öyle devam eder.

Hava atmak,vs.. sözkonusu kesinlikle değil. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T1ME -- 7 Aralık 2012; 19:23:24 >
  • Bu arada şunu da söyleyeyim.

Benim sattığım ürüne pazarlıksız 800 tl istiyorum. Ederi 950 civarı normalde. Piyasası epey yavaş olduğundan uygun fiyata koydum.

Macbook buna takas teklifi olarak geldi.

Ancak üzerine para alma-verme yahut kafa kafaya takas gibi detaylar henüz konuşulmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T1ME -- 7 Aralık 2012; 20:16:12 >
  • quote:

Bu arada şunu da söyleyeyim.

Benim sattığım ürüne pazarlıksız 800 tl istiyorum. Ederi 950 civarı normalde. Piyasası epey yavaş olduğundan uygun fiyata koydum.

Ancak üzerine para alma-verme yahut kafa kafaya takas gibi detaylar henüz konuşulmadı.

sattığınız ürün bilgisayar mı acaba
  • sattığı ürünü bilmem ama ekranı pert, epey eski bir macbook okadar para etmez. 85dolara ekran fiyatı demiş, gitsin değiştirsin 85 dolara ondan sonra gelsin koysun satışa. bukadar ucuz değil malesef bu işler, ben tavsiye etmiyorum.(benden önceki düşürmüş, ebuy'da 85dolar ama zamanım yoktu. bunlar palavra)
  • quote:

quote:

Hayır, av tüfeği

• quote:

Orijinalden alıntı: visiotech.gen.tr

sattığı ürünü bilmem ama ekranı pert, epey eski bir macbook okadar para etmez. 85dolara ekran fiyatı demiş, gitsin değiştirsin 85 dolara ondan sonra gelsin koysun satışa. bukadar ucuz değil malesef bu işler, ben tavsiye etmiyorum.(benden önceki düşürmüş, ebuy'da 85dolar ama zamanım yoktu. bunlar palavra)

Cevap için teşekkürler.

Peki birde şöyle sorayım madem öyle.

Bu alet ama öyle ama böyle tamir edilir tabi.

Benim normalde 900-950 lira ederi olan ama piyasası yavaş olduğundan 800 liraya pazarlıksız verdiğim malla takas etmek için, bu macbook'un üzerine kaç lira almam lazım zarar etmemek için?

Yaptıramazsam bile yedek parça niyetine yahut gene aldığım ekranı bozuk haliyle satsam buna kaç paraya alıcı bulurum?

Yukarıda belirttim, benim ürünüm av tüfeği. Neticede bi silah ve evrak işleri, devir işlemleri gibi biraz angaryası fazla bi satış.

Macbook biraz daha kolay nakite çevirilebilir gibi göründü bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T1ME -- 7 Aralık 2012; 23:10:47 >

• kolay nakite çevirilebilir ürünler belli, senin alacağın ürün belli. o ekranı bozuk, taş devri model macbook'u alırsan zor nakite çevirirsin. git araştır bunun hiç sorunsuz olanı zaten 900lira belki eder, ekran taşınabilir bilgisayarın en önemli parçalarından birisidir. elinde kalır o makina, söylemişlerdi dersin aldıktan sonra
  • Takası teklif eden arkadaşla görüştüm. Bana cazip gelmediğini belirtip teklifi geri çevirdim.

Tavsiyeleriniz çok yardımcı oldu arkadaşlar, eksik olmayın.

Ama bigün belkide sıfır bi macbook air ile katılırım "yarım elma" grubuna

Yardımlarınız için teşekkürler tekrardan.
  • quote:

quote:

quote:

Hayır, av tüfeği

av tüfeğim olsun hiç bişeye değişmem durumum kötü olasıya kadar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.