Şimdi Ara

bu millet benzin parasını nerden buluyor hakkaten şaşırıyor insan (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
2
Favori
5.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: alkgs

tutturmuşsunuz türkiyede otomobil pahalı diye.yahu kredi mredi alıyor işte millet bi şekilde.olmadı 7-8 bine bile alıyosun kör topal bişey.benim anlamadığım millet bu arabaları nasıl yürütebiliyor.inanın arabayı alabilmelerinden daha şaşırıyorum buna.şimdi diyeceksiniz alıyorda binemiyorki diye ama en ücra avm ye bile gitseniz otoparklar gırtlak dolu yollarda gidilmiyo arabadan.bu ne perhiz bu ne lahana turşusu...

türkiyede 2012 yılı hane başına yıllık ortalama gelir 26 bin lira olarak açıklanmış.aya vurduğun zaman 2 bin lirayı biraz geçer.hadi 2500 diyelim.araba taksidi 500 lira desen kira 500 desen kaldı 1500 lira.(bu arada 500 e büyük şehirlerde köpek kulübesi ancak tutulur ama hadi neyse.)
    bu 1500 liranın mutfak masrafı temel tüketim çoluk çocuk giyim vs vs için bile yetmesi çok zorken birde arabanın vergisi benzini sigortası trafik cezası kılı tüyü nasıl karşılanabiliyor.bu verilerle türkiyede 3-5 milyondan fazla insanın arabaya binmesi zor gözüküyor ama hergün kamyon kamyon araç trafiğe çıkıyor.yollar hergün daha keşmekeş.ya beyan edilen gelirler külliyen yalan yada millet evde çoluk çocuk aç oturuyor ama arabaya biniyor.boşver çocuk okula terliklede gitse olur biz bu ay depoyu fulleyelim diyorlar belki.hele biraz avm ye gidelimde dolaşalım bişey alamıyoruz ama olsun arabayla gitmekte yeter diyorlar büyük ihtimal.yanlış anlamayın amacım yargılamak değil parası olan çattır çatır gezer.ama veriler ortada yıllık ortalama gelir sıradan bir avrupa ülkesinin bile yarısı düzeylerde.bu halde bile parası olan olmayan herkes bütün memleket arabanın müptelası olmuş nasıl oluyor bilim bile çaresiz bu konuda

http://www.aksam.com.tr/yasam/iste-ortalama-yillik-gelir/haber-247118

yakit vergi tamir yillik olarak neredeyse bir araba parasi ediyor bende bir anlam veremiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir arkadaşım bu yaz Ankara'dan Bodrum'a tatile gitti. Yollarda tatilci görememiş pek..

Eskiden millet şortunu giyip yollara dökülürdü.. Nerde bu insanlar ? Ramazan'dada gitmemiş üstelik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arian Galatian -- 24 Eylül 2013; 3:41:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erkyuo

Bir arkadaşım bu yaz Ankara'dan Bodrum'a tatile gitti. Yollarda tatilci görememiş pek..

Eskiden millet şortunu giyip yollara dökülürdü.. Nerde bu insanlar ? Ramazan'dada gitmemiş üstelik.

,Bodrum'da Bayram nüfusu 1.5 milyondu basından pek takip etmediniz heralde

• quote:

Orijinalden alıntı: hiroshi_nakamura

quote:

Bir arkadaşım bu yaz Ankara'dan Bodrum'a tatile gitti. Yollarda tatilci görememiş pek..

Demek bayramda gideceği yere gitti geldi bu millet. Kendisi bayramdan sonra gitti.

Gurbetçi çok gördüm dedi ama yerli plaka pek görmemiş.. Bu arada bodrumda duyduğum kadarıyla kanalizasyon sorunu olmuş kalabalıktan dolayı

• quote:

quote:

Kaynak bulamadigim icin mesajim tarafimca silinmistir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Janjan -- 24 Eylül 2013; 6:02:05 >
  • En basta yaptiginiz hata etrafiniza bakip, her yer araba AVMler dolu diyerek genelleme yapmaniz. AVM dolu diye saniyorsunuz ki Turkiyede herkesin arabasi var. Araba sahiplik oranina ve yeni araba alim oranina bakarsaniz Turkiye gelismis ulkelerden cok geride. Yillik ortalama geliri yakin ulkeler ile ayni seviyelerde sayilir.
    Yani zaten bastan konuyu actiginiz gozlem yanlis.Gercek su ki Turkiyede araba orani gelismis ulkelere gore cok cok dusuk.
  • quote:

yanılmışım 2 milyonmuşhttp://www.medyafaresi.com/haber/116250/yasam-bodrumun-nufusu-2-milyonu-gecti-turkiyede-bir-ilk.html

2012 yılı Ocak-Ağustos ayı istatistikleri ile karşılaştırıldığında 2013 yılında Bodrum Havalimanı İç ve Dış hat terminallerine gelen turist sayısında 2012 yılı aynı dönemine göre 23 bin 896 kişilik artış yaşandı.

http://www.turizmdebusabah.com/haberler/bodruma-gelen-turist-sayisinda-artis-yasandi-65501.html

23,986 kisilik artis gozlemlenmis.

Benim bahsettigim yuzde 20'lik azalma yerli turistte diye biliyordum fakat kaynak gosteremedigim icin siliyorum mesajimi.

• Janjan kullanıcısına yanıt
    Istinye parka gidiyorlar, onun da otoparkina degil vale kismina bakiyorlar sonra konu aciyorlar etraf Range Roverdan gecilmiyor.

Koprude trafikte kaliyorlar, konu aciyorlar herkes zengin herkesin arabasi var. Yok tuvalete arabayla gidiyorlar yok toplu tasima kokuyor diyorlar, sekerim cicim vs. Saniyorlarki tum Turkiye onlarin etrafindaki 3-5 insandan ibaret. Turkler arabaya cok duskun vergi olmasa soyle olur boyle olur salla da salla.

SOnra da at gozlugu takmis deyince kiziyorlar. Buyrun gercegi merak edenler icin rakamlar.

Bu 1000 kisiye dusen araba sayisi.

bu millet benzin parasını nerden buluyor hakkaten şaşırıyor  insan

• quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

Istinye parka gidiyorlar, onun da otoparkina degil vale kismina bakiyorlar sonra konu aciyorlar etraf Range Roverdan gecilmiyor.

Koprude trafikte kaliyorlar, konu aciyorlar herkes zengin herkesin arabasi var. Yok tuvalete arabayla gidiyorlar yok toplu tasima kokuyor diyorlar, sekerim cicim vs. Saniyorlarki tum Turkiye onlarin etrafindaki 3-5 insandan ibaret. Turkler arabaya cok duskun vergi olmasa soyle olur boyle olur salla da salla.

SOnra da at gozlugu takmis deyince kiziyorlar. Buyrun gercegi merak edenler icin rakamlar.

Gurcistan'da bile bizden daha fazla

• İşte bunlar insanın bütçe dışı lüks ve konfor merakı o almış benim neyim eksik dusuncesine kapılışı ve insanın bitmez havaları uzaar gider..

• Kendimce bulduğum cevaplar:
    1-önceden orduya ayrılan devasa bütçe tırpanlandı,bu fark da uzaya gitmedi ülke içinde dağıldı,kimine az kimine daha fazla düştü
    2-önceden kriz,kaos,sansasyonelsuikastler,muhtıralar,krizler,devalüasyonlar eksik olmadığından insanlar aşırı temkinli idi ve kara günler için birikim yapardı,şimdinin ılıman siyasi ve ekonomik ikliminde insanlar eskisi gibi tasarruf yapma gereği duymuyor.
    3-kadınların çalışma oranı eskiye göre arttı,bu bir yönüyle eve iki maaşın girmesi demek
    4-türkiye yeni dış pazarlara açıldı,kendi çevremden afrikada iş yapan iki kişi biliyorum
    5-türkiyenin ülke riski düştü,dışarıdan daha ucuz faizle para bulabiliyor.faize ödenen paranın azalması halka az yada çok yansıyor.28 şubatta devlet 3 ayda net %50 faiz ödüyordu,e serisini satıp s kasa alabilmek mümkündü,bu paralar uzaydan gelmiyordu milletten toplanıyordu elbet.askeri harcamalar ha keza öyle.

• quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

quote:

Gurcistan'da bile bizden daha fazla

Daha oncede sizinle tartistim bunlari,herhalde aldiginiz ayarlara doymamissiniz.
    Dizel otomatige 20bin tl fark veren,lpg icin avm ye giremem hem patliyo sekerim diyen,toplu tasimaya ay tikis tikis kokuyo sekerim diyen bir zihniyet devlet bu soygunu sterline baglasa yine ilk is gider depoyu doldurur.
    Demokratik talep diye devletine baraj yapma kanal yapma yol yapma havaalani yapma diye talep listesi verenler,demokrasiden 1 miligram cakmayip insanlarin siyasal tercihlerine hakaret edenler sabah aksam hamaset edebiyati yapanlar
    boylarindan buyuk laflar etmekten vazgecsinler.
    Koyarim alttan alttan desteklediginiz muhalefetin makam araclarini buraya apisirsiniz hepiniz.
    Beni etrafinizdaki taklaci guvercinlerle her devrin adamlariyla guclunun yaninda yer alanlarla karistirmazsaniz sevinirim.
    Bu memleketi oligarsik sistem yonetiyor,ve bu sisteme karsi duran tek bir siyasi hareket yok,
    Hal boyle oldukca da bizim yapmamiz gereken bilincli olmak,ay kokuyo sekerim patliyo sekerim avm ye giremem sekerim ay bir depoyla 1500km yaptim ne iyi etmisim 20 bin verip dizel almakla sekerimi gececeksiniz.
    Var mi bu soylediklerime itirazi olan arkadas?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 24 Eylül 2013; 8:25:05 >

• "X kisiye dusen araba sayisi" olayina cok kafayi takmis arkadaslara bir excel tablosu acip o bilginin yanina kisi basina dusen milli gelir ve dis ticaret acigi(cari acik)'ni da eklemelerini tavsiye ederim. Gerci onlar "fabrika ayarinda" dolastiklari icin hicbir cevaptan tatmin olmayacaklardir ama en azindan bu ilginc tesbitlerini anlamli bir mertebeye tasimis olurlar ki akli basinda olan insanlar konuyla alakali mantikli bir yoruma ulasabilsin.

Kisaca bahsetmeye calistigim husus, millet olarak uretimimize bakarsak bu kadar tuketmeyi haketmiyoruz.

Bu arada her alakasiz konuda baskalarini iktidar propagandasi yapmakla suclayarak konuyu siyasete cekmeye calisanlar once muhalefet etmeyi ogrensin de gelsin. Yoksa kaale alinmamalari cok normal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi catalyst -- 24 Eylül 2013; 8:27:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alkgs

tutturmuşsunuz türkiyede otomobil pahalı diye.yahu kredi mredi alıyor işte millet bi şekilde.olmadı 7-8 bine bile alıyosun kör topal bişey.benim anlamadığım millet bu arabaları nasıl yürütebiliyor.inanın arabayı alabilmelerinden daha şaşırıyorum buna.şimdi diyeceksiniz alıyorda binemiyorki diye ama en ücra avm ye bile gitseniz otoparklar gırtlak dolu yollarda gidilmiyo arabadan.bu ne perhiz bu ne lahana turşusu...

türkiyede 2012 yılı hane başına yıllık ortalama gelir 26 bin lira olarak açıklanmış.aya vurduğun zaman 2 bin lirayı biraz geçer.hadi 2500 diyelim.araba taksidi 500 lira desen kira 500 desen kaldı 1500 lira.(bu arada 500 e büyük şehirlerde köpek kulübesi ancak tutulur ama hadi neyse.)
    bu 1500 liranın mutfak masrafı temel tüketim çoluk çocuk giyim vs vs için bile yetmesi çok zorken birde arabanın vergisi benzini sigortası trafik cezası kılı tüyü nasıl karşılanabiliyor.bu verilerle türkiyede 3-5 milyondan fazla insanın arabaya binmesi zor gözüküyor ama hergün kamyon kamyon araç trafiğe çıkıyor.yollar hergün daha keşmekeş.ya beyan edilen gelirler külliyen yalan yada millet evde çoluk çocuk aç oturuyor ama arabaya biniyor.boşver çocuk okula terliklede gitse olur biz bu ay depoyu fulleyelim diyorlar belki.hele biraz avm ye gidelimde dolaşalım bişey alamıyoruz ama olsun arabayla gitmekte yeter diyorlar büyük ihtimal.yanlış anlamayın amacım yargılamak değil parası olan çattır çatır gezer.ama veriler ortada yıllık ortalama gelir sıradan bir avrupa ülkesinin bile yarısı düzeylerde.bu halde bile parası olan olmayan herkes bütün memleket arabanın müptelası olmuş nasıl oluyor bilim bile çaresiz bu konuda

http://www.aksam.com.tr/yasam/iste-ortalama-yillik-gelir/haber-247118

Dun aksam sen de mi o trafikteydin kardes

• quote:

Orijinalden alıntı: iniyesta

Kendimce bulduğum cevaplar:
    1-önceden orduya ayrılan devasa bütçe tırpanlandı,bu fark da uzaya gitmedi ülke içinde dağıldı,kimine az kimine daha fazla düştü
    2-önceden kriz,kaos,sansasyonelsuikastler,muhtıralar,krizler,devalüasyonlar eksik olmadığından insanlar aşırı temkinli idi ve kara günler için birikim yapardı,şimdinin ılıman siyasi ve ekonomik ikliminde insanlar eskisi gibi tasarruf yapma gereği duymuyor.
    3-kadınların çalışma oranı eskiye göre arttı,bu bir yönüyle eve iki maaşın girmesi demek
    4-türkiye yeni dış pazarlara açıldı,kendi çevremden afrikada iş yapan iki kişi biliyorum
    5-türkiyenin ülke riski düştü,dışarıdan daha ucuz faizle para bulabiliyor.faize ödenen paranın azalması halka az yada çok yansıyor.28 şubatta devlet 3 ayda net %50 faiz ödüyordu,e serisini satıp s kasa alabilmek mümkündü,bu paralar uzaydan gelmiyordu milletten toplanıyordu elbet.askeri harcamalar ha keza öyle.

ülkeye arap ülkelerinden ve irandan çok para girdiği söyleniyor (islamofobiden dolayı islami kesime savaş ilan eden batıya tepki),,,, kara para,kaçakçılık ve uyuşturucu ticaretinden de çok kayıt dışı para dönüyor,,,

• quote:

En basta yaptiginiz hata etrafiniza bakip, her yer araba AVMler dolu diyerek genelleme yapmaniz. AVM dolu diye saniyorsunuz ki Turkiyede herkesin arabasi var. Araba sahiplik oranina ve yeni araba alim oranina bakarsaniz Turkiye gelismis ulkelerden cok geride. Yillik ortalama geliri yakin ulkeler ile ayni seviyelerde sayilir.
    Yani zaten bastan konuyu actiginiz gozlem yanlis.Gercek su ki Turkiyede araba orani gelismis ulkelere gore cok cok dusuk.

Aynen hocam ama anlamazlar yani.
    İstinye parka haftaiçi gidip otopark ne kadar dolu, Türkiye ne kadar zengin oldu diyenler bilmezler ki o otoparkı bedava diye o tarafda çalışan kesim kullanıyor. Şahsen ben aracımı oraya koyuyorum.
    Türkiye'yi Bağdat caddesinden İstinye Parkdan ibaret sanan gelip konu açıyor.

İstanbul'da TEM'de hergün git gel 3 saat kadar zaman geçiriyorum. Gördüğüm araçların çoğu ya kiralık ya şirket aracı.
    Bir de benim gibi yakıtını şirketden alanları da hesaba katarsanız gayet normal.

• arkadaşa niye bu kadar yükleniliyo anlamadım
    ziraa gayet haklı yahu bu ülke çalışmayıp yiyo sanki hafta içi iş saati ne zaman gidersen git avm otoparkları tıklım tıklım.(bu arada kusura bakmayın ama çalışan araçları diyemeyecem o arabalara ziraa Ankara gibi avm çöplüğü bir kentte bütün avmlerde durum aynı)
    yahu bu milletin nasıl bir işi varda mesaiyi avm de dolduruyolar anlamıyom
    ülkenin büyük çoğunluğu asgari ücretle sürünüyo bu kesimin alabildiği en iyi arabalar zaten tüplü doğan yada reno onları geçelim hadi.
    yurtdışından misafir geliyo ya arkadaş adamlar şaşırıyo caddelerde bu kadar lüks araçlar ne iştir bu diye soruyorlar Dünyanın kişi başı geliri en yüksek ülkelerinden Kanada dan gelen beyaz yakalının elindeki laptopu bizim buradaki beyaz yakalılara verseler ertesi gün işe gelmezler durum birazda medeniyetle ilgili bence..
    gösterişi hava atmayı seven bi toplumuz çamaşır suyunu bile ithal ettiğimiz bir ülkede sadece tüketmek için yaşayan araba hastası yakıtın litresi yarın 10 tl olsa bile gık çıkarmayacak birbirinden kopmuş ilginç bi toplumuz işte..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi righteous@ -- 24 Eylül 2013; 8:50:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: marlboro insanı

quote:

Orijinalden alıntı: avensis42

quote:

Orijinalden alıntı: marlboro insanı

Yine yeni yeniden aynı başlık aynı konular. Milletin parasına serzeniş.. Tuhaf çok tuhaf.

Not: Sanane.

yaw ben bu tip konulara senin yazdığın gibi yazdığımda neden üstüme çullanıyorlar...

başta bunu yazacaktım ama boşver muhabbet olur dedim :)

Parayı millet nereden buluyor'muş şaşırıyor'muş.!

Millet çalışıyor, millet yatırım yapıyor, millet tasarruflarını değerlendiriyor. Ter döküyor millet ve emeğinin karşılığını ister pahalı ister uygun fiyat olsun, görmek istiyor.

Sen Corolla ile değerlendirmiştin sanırım. Burada muhabbeti yapılıyordu, az çok karşı karşıya geliyorduk, hatta tartıştık diye hatırlıyorum. Ancak sadece teknik konularda olabilir bu, arabaları kıyaslar fikir alır veririz. Sanal muhabbette illaki karşı karşıya gelince yapmayacağımız tartışmalar oluyor ama dediğim gibi en çok arabalar hakkında.

Burada milletin cebi tartışılıyor çok tuhaf. Senin parana senin cebine elini atıyor ve insanları sanki zan altında bırakıyorlar, sanki herkes çaldı çırptı.

Aynı fikirde olduğumuz için, farkında olduğun için uzunca yazıyorum. Bu konu hakkında da uzunca yazabilirim ama artık tenezzül ve tahammül edemiyorum, çünkü hep aynı terane..

O yüzden 'sanane' de geç, bırak sıçrayan sıçrasın. Bu arada araba da hayırlı olsun tekrar.

yazdıklarınız çok doğru
    evet yeni corolla, teşekkür ederim..

• Bir arabaya bu kadar kdv ve ötv veren millet var mıdır? Açıkçası ben görmedim.
    En çok benzin parası veren yine biziz.
    Orta segment bir arabam var. Belki bunlar olmasa daha üst sınıf bir araba alabilirdim.
    Diğer taraftan arabası olmayan, araba alabilirdi.
    Bir arkadaş liste göndermişti. 1000 kişiye düşen araba sayısı diye. Araba parasına göre alım gücü gibi bir araştırmada yapabilirse sevinirim. Mesela Reno Fluence hangi ülkede daha pahalıya satılıyor, hangi ülkede ne kadar satıyor ve o ülkenin milli geliri ne kadar?
    Yurt dışında 2. sınıf ülkede araba almıştım. Türkiye'deki fiyatının 5'te 1'i kadardı.
    Belki bunların tartışması yapılabilir.
    Bir de diyorlar ya şu kadar yol yaptık bu kadar metro yaptık. Yapacaksın tabii. Sen 1 arabadan 1 araba parası kadar vergi alıyorsun. Şimdiye kadar 10 tane İstanbul kurulurdu bu paralarla.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.