Şimdi Ara

bu millet benzin parasını nerden buluyor hakkaten şaşırıyor insan (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
2
Favori
5.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende bir türlü anlam veremiyorum, adama sorsan asgari ücretle çalışıyor ama arabasız lavaboya bile gitmiyor.Bu paranın başka kaynağı varda bizmi çözemedik
  • catalyst kullanıcısına yanıt
    Mesajimi dikkatli okursaniz ben hakediyoruz ya da haketmiyoruz demedim. Sadece Turkler arabay cok duskun, her yer araba oldu saga baktim Range sola baktim Ferrari, yollar etmiyor demekki herkes zengin, AVM otoparki dolu herkesde 2 tane araba var seklindeki genellemeleri bir istatiski bilgi ile curuttum. Durumun bu olmaidigini Turkiyenin gelirine oranla normal bir seviyede oldugunu soyledim.

Hakedip haketmeme konusu baska bir konu.

Siz de o zaman soylediklerinizi ekleyin o excel tablosunu buraya koyun onu da tartisalim yorumlayalim.

Su an yazdiginiz "Kisaca bahsetmeye calistigim husus, millet olarak uretimimize bakarsak bu kadar tuketmeyi haketmiyoruz. "

hic bir dayanagi yok neye gore haketmiyoruz kime gore haketmiyoruz. Koyarsiniz bildiginiz bir bilgi varsa biz de ogrenmis oluruz.
  • Keşke toplu taşıma araçları fazla olsa , keşke bizimde metro hattımız örümcek agı gibi olsa ve heryere ulaşsa...

Araç sahiplerinin yarısı zaten tüplü kullanıyordur , diger yarısıda zaten maddi olanakları ortalama üzerinde desek benzin almaları sıkıntı olmasa gerek...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

Mesajimi dikkatli okursaniz ben hakediyoruz ya da haketmiyoruz demedim. Sadece Turkler arabay cok duskun, her yer araba oldu saga baktim Range sola baktim Ferrari, yollar etmiyor demekki herkes zengin, AVM otoparki dolu herkesde 2 tane araba var seklindeki genellemeleri bir istatiski bilgi ile curuttum. Durumun bu olmaidigini Turkiyenin gelirine oranla normal bir seviyede oldugunu soyledim.

Siz de o zaman soylediklerinizi ekleyin o excel tablosunu buraya koyun onu da tartisalim yorumlayalim.

Su an yazdiginiz "Kisaca bahsetmeye calistigim husus, millet olarak uretimimize bakarsak bu kadar tuketmeyi haketmiyoruz. "

hic bir dayanagi yok neye gore haketmiyoruz kime gore haketmiyoruz. Koyarsiniz bildiginiz bir bilgi varsa biz de ogrenmis oluruz.

Cari aciga gore haketmiyoruz. Uretip disariya sattigimizdan daha fazla disaridan ithalat yapiyoruz. Her yil 70-80 milyar dolar acik veriyoruz. Detayina bakarsan aldigimiz en buyuk kalemlerden biri enerji(=petrol ve dogalgaz) biri de otomotiv. Simdi size soruyorum her yil senden 1 lira aliyorum sana 2 lira veriyorum her yil 1 lira acik veriyorum. Peki ben bu parayi nereden buluyorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi catalyst -- 24 Eylül 2013; 14:49:43 >

• Aga bir tek sen fakirsin, gördüğün herkes evde para makinesinde para sayıyor. Misal benim para makinesi o kadar parayı sayamadığı için arızalandı. 12 silindirli aracımla yenisini almaya gideceğim.
  • Türkiyede Araba Dahil Birçok Şey Yurt Dışına Göre ÇOK ÇOK Pahalı Değişen Birşey Yok. Türkiyede Orta Sınıfın Biraz Altına Alınan 20-25Bin Tl'e Verilen Paralar İle Yurt Dışında 2007-2008 Model Lüks Araçlara Rahatlıkla Binebiliyorsunuz ve Litresi 50cent'e Yakıtı Dolduruyorsunuz.Bu Durumu Yurt Dışı Görmüş Kişiler Anlıyacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

quote:

Istinye parka gidiyorlar, onun da otoparkina degil vale kismina bakiyorlar sonra konu aciyorlar etraf Range Roverdan gecilmiyor.

Koprude trafikte kaliyorlar, konu aciyorlar herkes zengin herkesin arabasi var. Yok tuvalete arabayla gidiyorlar yok toplu tasima kokuyor diyorlar, sekerim cicim vs. Saniyorlarki tum Turkiye onlarin etrafindaki 3-5 insandan ibaret. Turkler arabaya cok duskun vergi olmasa soyle olur boyle olur salla da salla.

SOnra da at gozlugu takmis deyince kiziyorlar. Buyrun gercegi merak edenler icin rakamlar.

Bu 1000 kisiye dusen araba sayisi.

bu millet benzin parasını nerden buluyor hakkaten şaşırıyor  insan

Gurcistan'da bile bizden daha fazla

Daha oncede sizinle tartistim bunlari,herhalde aldiginiz ayarlara doymamissiniz.
    Dizel otomatige 20bin tl fark veren,lpg icin avm ye giremem hem patliyo sekerim diyen,toplu tasimaya ay tikis tikis kokuyo sekerim diyen bir zihniyet devlet bu soygunu sterline baglasa yine ilk is gider depoyu doldurur.
    Demokratik talep diye devletine baraj yapma kanal yapma yol yapma havaalani yapma diye talep listesi verenler,demokrasiden 1 miligram cakmayip insanlarin siyasal tercihlerine hakaret edenler sabah aksam hamaset edebiyati yapanlar
    boylarindan buyuk laflar etmekten vazgecsinler.
    Koyarim alttan alttan desteklediginiz muhalefetin makam araclarini buraya apisirsiniz hepiniz.
    Beni etrafinizdaki taklaci guvercinlerle her devrin adamlariyla guclunun yaninda yer alanlarla karistirmazsaniz sevinirim.
    Bu memleketi oligarsik sistem yonetiyor,ve bu sisteme karsi duran tek bir siyasi hareket yok,
    Hal boyle oldukca da bizim yapmamiz gereken bilincli olmak,ay kokuyo sekerim patliyo sekerim avm ye giremem sekerim ay bir depoyla 1500km yaptim ne iyi etmisim 20 bin verip dizel almakla sekerimi gececeksiniz.
    Var mi bu soylediklerime itirazi olan arkadas?

Dizel otomatige 20bin tl fark veren,lpg icin avm ye giremem hem patliyo sekerim diyen,toplu tasimaya ay tikis tikis kokuyo sekerim diyen bir zihniyet zaten senin ekipten.

Ben baraj, yol ve havaalanlarini destekliyorum.

Muhalefetin aracina kafayi takan sensin ayrica , biri zirhli full paket S 600 L'a biniyor , anamuhalefet lideri neye binecekti? Dizel otomatik Leon'a mi ?

Sisteme karsi duran hareket tarihte ilk defa gerceklesti , o da senin zihniyetince -pkk'li, terorist- diye yaftalanmaya calisildi , 11 yilda ilk defa korktunuz cunku

Hal boyle olunca da , yukarida gorebildigin uzere senin ekip avm'deki araclara isyan ediyor , kendilerine bir Anadolu turu yaptiracagim.

Bu arada her tartismamizin sonunda ayar alan falan yok, ikimizde ceza aliyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: catalyst

"X kisiye dusen araba sayisi" olayina cok kafayi takmis arkadaslara bir excel tablosu acip o bilginin yanina kisi basina dusen milli gelir ve dis ticaret acigi(cari acik)'ni da eklemelerini tavsiye ederim. Gerci onlar "fabrika ayarinda" dolastiklari icin hicbir cevaptan tatmin olmayacaklardir ama en azindan bu ilginc tesbitlerini anlamli bir mertebeye tasimis olurlar ki akli basinda olan insanlar konuyla alakali mantikli bir yoruma ulasabilsin.

Kisaca bahsetmeye calistigim husus, millet olarak uretimimize bakarsak bu kadar tuketmeyi haketmiyoruz.

Bu arada her alakasiz konuda baskalarini iktidar propagandasi yapmakla suclayarak konuyu siyasete cekmeye calisanlar once muhalefet etmeyi ogrensin de gelsin. Yoksa kaale alinmamalari cok normal.

Ulke olarak boyle yonetilmeyi de hak etmiyoruz da yapacak birsey yok.

Excel tablosunu sen koysana ayrica bu arada bilmis bilmis konusacagina , ilgiylen bekliyorum.

• Evet iktidar soyuyorsa bende soyayim bari demeyecekti,lpg li focusa astraya binecekti,angela merkel gibi hani.cok mu sasirtti seni,demokrasi agir mi geldi,?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Cari aciga gore haketmiyoruz. Uretip disariya sattigimizdan daha fazla disaridan ithalat yapiyoruz. Her yil 70-80 milyar dolar acik veriyoruz. Detayina bakarsan aldigimiz en buyuk kalemlerden biri enerji(=petrol ve dogalgaz) biri de otomotiv. Simdi size soruyorum her yil senden 1 lira aliyorum sana 2 lira veriyorum her yil 1 lira acik veriyorum. Peki ben bu parayi nereden buluyorum?

Onu ben de biliyorum da konuyla bu konu ile alakasi nedir. Konuda arkadas Turkiye`de ortalama 2000 TL maas ile nasil herkes arabaya biniyor diye sorgulamis. Konu oydu. Ben ona bir istatistik ile dusuncesinin yanlis oldugunu Turkiyede herkesin arabaya binmedigini soyledim. Siz ise biraz da hos olmayan bir dil ile bana cari aciga bak haketmiyoruz seklinde bir cevap yazdiniz. Cari aciktan bahsetmek istiyorsaniz sadece onu yazsaydiniz bana cevap seklinde yazmaniza gerek yoktu, o hos olmayan cumlelere ise hic gerek yoktu.

Neyse cari aciktan bahsetmek istiyorsaniz benim dusuncem sudur:

Eger cari acigin en buyuk kalemi petrol ve otomotiv ise bunu tersine cevirmek icin devletin onlem almasi lazim. Kimse halktan aaa araba cari acik artiriyor ben araba almiyayim otobuse bineyim demesini beklemesin. Dunya uzerinde hic bir halk bunu yapmaz. ZAten verdigim listeye bakarsan hic araba uretmeyen ulkelerde bile bizden cok araba var.

Once savurganligin basi olan makam araclarindan baslarsin. V12 V8 yerine yakit tuketimi dusuk araclara gecersin, gereksiz insanlarin makam araci kulanmasini onelersin, insnalarin kisisel isleri icin makam araci kullanmalarini onlersin. Ille de gereken makam araclarini yerli mali alirsin. Halk kendi kazaniyor kendi harciyor sonucta ne demek hak etmiyor. AMa bazilari devletin kasasindan harcayarak cari acigi artiriyor.

Ondan sonra uzun donemli bir plan yaparsin bu ulke ne uretebilir ne ihrac edebilir. Ona gore tesviklerini verirsin, o sektorleri gelistirirsin.

Enerji kullanimina bakarsin yurt icinde alternatif bir enerji kaynagin var mi vs. Ona gore bir enerji politikasi belirlersin.

O da olmazsa oturursun serbest ticaret anlasmalarini incelersin bakarsin nereden geliyor bu ithal mallar o ulkeye biz ne ihrac ediyoruz. Eger kendine faydali olmadigini dusundugun anlasma varsa revize edersin, gozden gecirirsin tabi sadece bugune gore degil, ileriyi dusunerek.

Halkin tepesine vergi ile binip otomobil almasini, yakit almasini engelleyerek cari acik kapanmaz. Bir sure bastiririsin o kadar.

Ha dersen ki bizi yonetenler de halktan sonucta, halk secmis getirmis o yuzden bu halk arabya binmeyi haketmiyor o zaman katilirim. Ama yine de kendi kazanip binenin ya iste herkes arabaya biniyor tuvalete bile arabayla gidiyor denmesine karsiyim. Isteyen parasini istedigi gibi harcar sonucta.

• Benzine indirim gelmiş sanırım millet yarın daha da trafiği kitler.
  • ya bırakın milletin bi zevki var ..o da arabayla gezmek...ankaradayım..ne gezilecek yer var ne görülecek (şehir içi) ..hafta sonu biniyor arabasına tek gidilecek yer AVM ...4-5 sattini orda harcıyor...toplu taşıma desen japonların kinin yanında halt etmiş..nerdeyse kapıya kadar metro götürüyor...ben oturduğum yerden otobüsle AVM ye gitsem 3 saatim yolda geçiyor...arabayla 50 dak. bilemedin 1 saat..insanların gidip gezeceği yerler yok..doğal olarak istikamet AVM oluyor ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: özcan35

Adamların karnı aç ama en lüks arabaya biniyorlar. Bizim ülkedeki insanların çoğu araba sevdasına kapılmış. Adam kirada oturuyor 50.000 liralık sıfır arabaya biniyor. Yav sen arabaya para verceğine önce ev almaya baksana. Kaldı ki araba çok lazımsa idare edecek birşey al. Hele gelecek nesiller dahada manyak yetişiyor. Telefonlara 2 bin lira vermeler , marka takıntıları vs. vs.

Aynen adamın cebinde para yok gidip kredi çekiyor, kredi kartı kullanıyor ıvır zıvır şeyler alıyor sonra halk borç batağında, ekonomi batıyor diye haber yapıyor medya. Ulan hıyar sen parayı harcamasını bilmezsen devlet ne yapsın sana.
  • Bak buna katılıyorum kredi borçları kredi kartları patlamış birde demezlermi devlet affetsin yoksa aile faciaları olurmuş
    iyiymiş sen git gelirinden fazla harcama yap kredi kartıyla sanal bir dünyada lüks yaşa ondan sonrada devlet affetsin borçları

• quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

quote:

"X kisiye dusen araba sayisi" olayina cok kafayi takmis arkadaslara bir excel tablosu acip o bilginin yanina kisi basina dusen milli gelir ve dis ticaret acigi(cari acik)'ni da eklemelerini tavsiye ederim. Gerci onlar "fabrika ayarinda" dolastiklari icin hicbir cevaptan tatmin olmayacaklardir ama en azindan bu ilginc tesbitlerini anlamli bir mertebeye tasimis olurlar ki akli basinda olan insanlar konuyla alakali mantikli bir yoruma ulasabilsin.

Kisaca bahsetmeye calistigim husus, millet olarak uretimimize bakarsak bu kadar tuketmeyi haketmiyoruz.

Bu arada her alakasiz konuda baskalarini iktidar propagandasi yapmakla suclayarak konuyu siyasete cekmeye calisanlar once muhalefet etmeyi ogrensin de gelsin. Yoksa kaale alinmamalari cok normal.

Ulke olarak boyle yonetilmeyi de hak etmiyoruz da yapacak birsey yok.

Excel tablosunu sen koysana ayrica bu arada bilmis bilmis konusacagina , ilgiylen bekliyorum.

Evet bence de boyle yonetilmeyi haketmiyorsun kesinlikle.

• quote:

Eger cari acigin en buyuk kalemi petrol ve otomotiv ise bunu tersine cevirmek icin devletin onlem almasi lazim. Kimse halktan aaa araba cari acik artiriyor ben araba almiyayim otobuse bineyim demesini beklemesin. Dunya uzerinde hic bir halk bunu yapmaz. ZAten verdigim listeye bakarsan hic araba uretmeyen ulkelerde bile bizden cok araba var.

Evet aynen oyle yapiyor ve devlet vergi koyarak onem aliyor.

Ve sizin mantiginizda vergisini odeyen de mutlu mesut aracina binmeye devam ediyor. Kimsenin harcadigi paraya karisma hakkimiz yok degil mi?

Bu milletin araba alimini ve kullanimini azaltmadan petrol ve otomotiv kaynakli cari acigi nasil azaltabiliriz? Bununla ilgili baska fikriniz varsa soyleyin. Zira makam araci falan cok kucuk detaylar, zira ben sokaktaki adam 765Ld'ye binerken ulkenin basbakani ve cumhurbaskaninin Linea'ya binecek hali olmadigini dusunuyorum. Ha, yine de biner miydi binebilirdi nitekim boyle mutevazi liderler de yok degil dunya capinda, ve sahsen ben de cok memnun olurdum ama herkes benim gibi veya sizin gibi muhendis kafasiyla yaklasmiyor. Bu ulkede arac zenginlik simgesiyle basbakan da son model preminyum marka araca binmeli.

Konuyu uzatmadan, makam araclarindan tasarruf yapilamaz miydi, tabiki yapilabilirdi ama dedigim gibi butun cerceveye baktiginizda bu cok kucuk bir detay kalir.

Baska fikriniz var mi peki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi catalyst -- 24 Eylül 2013; 17:09:00 >

• cok bilmis arkadaslar, istanbul da ornegin iki kisi bostancidan maslak a gidecek olsun, minibus + metrobus + metro veya otobus iki kisi neredeyse 12 13 liralari buluyor ki dizel bir araba ile en islek trafikte hem daha az vakitte hem kiyaslanmayacak kadar az yorularak (bir ulasim aracindan digerine 1,5 km yurumeden) hem de belki de daha ucuza gidilebiliyor, tatile gidilecek olsun iki kisi ve uzeri dizel veya lpg li araba sehirlerarasi otobusten ve ucaktan her turlu ucuzken insanlar salak mi araba kullanmasin? alisveris merkezi araba dolu olur tabi, kus bakisi 3-4 km mesafedeki alisveris merkezine neredeyse 7-8 km yol dolanip yolcu toplayan minibuslere binmektense insanlar arabasina biner, ekonomi yapicam diye aci cekmenin manasi yok, arabanin alternatifi olan ulasim araci bedava gitmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaSaTuRa. -- 24 Eylül 2013; 17:19:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: unregistered123

quote:

Orijinalden alıntı: özcan35

Adamların karnı aç ama en lüks arabaya biniyorlar. Bizim ülkedeki insanların çoğu araba sevdasına kapılmış. Adam kirada oturuyor 50.000 liralık sıfır arabaya biniyor. Yav sen arabaya para verceğine önce ev almaya baksana. Kaldı ki araba çok lazımsa idare edecek birşey al. Hele gelecek nesiller dahada manyak yetişiyor. Telefonlara 2 bin lira vermeler , marka takıntıları vs. vs.

Aynen adamın cebinde para yok gidip kredi çekiyor, kredi kartı kullanıyor ıvır zıvır şeyler alıyor sonra halk borç batağında, ekonomi batıyor diye haber yapıyor medya. Ulan hıyar sen parayı harcamasını bilmezsen devlet ne yapsın sana.

Sen insansın da o bahsettigin kisiler insan degil mi ? Sen mutlu yasarken luks arabalara binerken , onlarin sana gıptayla bakması mı hosuna gider.

Parayı harcamasını bileceksin dogru da ortada para yok. Bugun bir evin aylık yiyecek icecek masrafları 500 lira. Hersey pahalı. Herseye zam. Birkac sefer dogalgaz yaksan ay sonu gelecek 200 lira. Elektrik de öyle. O zaman bu kafayla herkes ot gibi yasasın.

Simdi hıyar olan kim ?

• quote:

quote:

Evet aynen oyle yapiyor ve devlet vergi koyarak onem aliyor.

Ve sizin mantiginizda vergisini odeyen de mutlu mesut aracina binmeye devam ediyor. Kimsenin harcadigi paraya karisma hakkimiz yok degil mi?

Bu milletin araba alimini ve kullanimini azaltmadan petrol ve otomotiv kaynakli cari acigi nasil azaltabiliriz? Bununla ilgili baska fikriniz varsa soyleyin. Zira makam araci falan cok kucuk detaylar, zira ben sokaktaki adam 765Ld'ye binerken ulkenin basbakani ve cumhurbaskaninin Linea'ya binecek hali olmadigini dusunuyorum. Ha, yine de biner miydi binebilirdi nitekim boyle mutevazi liderler de yok degil dunya capinda, ve sahsen ben de cok memnun olurdum ama herkes benim gibi veya sizin gibi muhendis kafasiyla yaklasmiyor. Bu ulkede arac zenginlik simgesiyle basbakan da son model preminyum marka araca binmeli.

Konuyu uzatmadan, makam araclarindan tasarruf yapilamaz miydi, tabiki yapilabilirdi ama dedigim gibi butun cerceveye baktiginizda bu cok kucuk bir detay kalir.

Baska fikriniz var mi peki?

Yani halk arabaya binmeyi haketmiyor ama devlet gorevlileri hakediyor oyle mi. Ilgincmis.

Makam arabasi baslangic dedim. Enerji politikasi desim. Tesvik dedim vs. Okumak iatedigini okumussun.

Zaten o kucuk bu kucuk dersen bir yere varilmaz. Sokakataki adama sorsan onun yaktugi yakit da kucuk az yaksa cari acik mi azalacak. Ayni mantik. Kucuk kucuk seyler eklenip buyuk oluyor zaten.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.