Şimdi Ara

Bu monitör hakkında bilgisi olan..(Samsung S23B350H) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
3
Favori
15.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hayda.. Bu hafta sonu vatan'da indirim yok mu yav
  • Yarın belli olur heralde :D hep yapıyolar tabi arada bir yapmadıkları oluyomuş 1-2 ay inş sana denk gelmez :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: okinkurt

Yarın belli olur heralde :D hep yapıyolar tabi arada bir yapmadıkları oluyomuş 1-2 ay inş sana denk gelmez :D

Umarım yaparlar..
  • Yüzde 30 İndirim geldi saldırın arkadaşlar :)
  • Bende reklamda gördüm :D ama para yokki suan saldıramıcaz :D :D
  • bende hafta sonu aldım bu monitoru 7850 de battlefield 3 ü full ayarlarda sorunsuz oynadım. Bi problem yok. Isınma yapmadı. Gayet hafif ve kuollanışlı yalnız dokunmatik tuşlar gece falan sorun olabiliyor. Onun haricinde bi problem yok çok şükür. Tavsiye ederim düşünen arkadaşlara.
  • bu hafta bu monitörü alacaktım vazgeçtim çamur gibi bütün monıtorlerın görüntüleri coklayıcı ile bagladıklarından en sağlam marka dell oda her yerde yok hangi monitörü alayım bilmiyorum hiçbiri 5 para etmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aoc 2352Phz ile arasinda ms disinda ne fark vardir?

• arkadaşlar ben de dün monitör aldım.. 1 haftadır internetten moınitörler hakkında yapılan yorumları okuyorum. Son olarak kendim de vatan bilgisayar mağazasındaki monitörleri inceledim.. En son 2 monitör arasında kaldım.. samsung'un bu modelinin 21.5" olanı ve asus vx238t modeli açık olarak vardı.. Görüntü olarak 2sinde de çok fazla fark yok.. Samsung kullananlar genel olarak iyi olduğu hakkında yorum yapmışlar ancak memnun olmayanlar da var.. Ben son olarak asus modeli tercih ettim.. Görüntü olarak şuana kadar herhangi bir sorun yok.. Eski monitörüm crt samsung idi onla 2sini bağladım ve tepki sürelerine de baktım.. Hiçbir fark yok.. Demek istediğim 2ms ve 5 ms olayı kafanızı karıştırmasın.. Yalnız samsung alacaklar dediğim monitörü de bi incelesinler.. Fiyatları vatan bilgisayarda aynı.. En önemli tavsiyem alacağınız monitörü yerinde inceleyin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: DDSD_020

arkadaşlar ben de dün monitör aldım.. 1 haftadır internetten moınitörler hakkında yapılan yorumları okuyorum. Son olarak kendim de vatan bilgisayar mağazasındaki monitörleri inceledim.. En son 2 monitör arasında kaldım.. samsung'un bu modelinin 21.5" olanı ve asus vx238t modeli açık olarak vardı.. Görüntü olarak 2sinde de çok fazla fark yok.. Samsung kullananlar genel olarak iyi olduğu hakkında yorum yapmışlar ancak memnun olmayanlar da var.. Ben son olarak asus modeli tercih ettim.. Görüntü olarak şuana kadar herhangi bir sorun yok.. Eski monitörüm crt samsung idi onla 2sini bağladım ve tepki sürelerine de baktım.. Hiçbir fark yok.. Demek istediğim 2ms ve 5 ms olayı kafanızı karıştırmasın.. Yalnız samsung alacaklar dediğim monitörü de bi incelesinler.. Fiyatları vatan bilgisayarda aynı.. En önemli tavsiyem alacağınız monitörü yerinde inceleyin..

O bahsettiğiniz tepkime süreleri sadece lcd-led monitörler için geçerli panel yapısına modeline göre farklılık gösteriyor eski crt monitörlerde zaten tepkime süreleri 1 ms'in altında fakat bu tepkime süresi bazı lcd-led monitörlerde 20 ms e kadar oluyor bu da ghosting dediğimiz bir olayın gerçekleşmesine izin veriyor ve rahatsız edici bir görüntü oluyor özellikle fps oyuncuları için. Bu monitörün sizin monitöre göre artısı hdmi girişi olması ve 2 ms tepkime süresinin olması arasında farkı anlıyabilir miyiz dersen zannetmiyorum ama çoğu ips panellerde 8-16 gibi tepkime süreleri var yeni monitör alıcak arkadaşlar oyun oynuyorsa şayet buna dikkat etmeli. Samsungda artı olarak hdmi girişi olması ve daha az tepkime süresi olması sebebiyle daha alınabilir durumda

• Konuyu Güncelliyorum arkadaşlar...

Samsung S24B350H almayı bu hafta sonu düşünüyorumda...

Bu monitör hakkında bilgisi olan varmı arkadaşlar ???

Işık sızma sorunu ve ghosting input lag sorunları içerirmi ???

Samsung S24B350H kullanan arkadaşlar varsa cevaplıyabılırmı ?
  • Arkadaşlar konuyu hortlatıcam ama birşey sormam lazım bende ekran böle duruyor hafif yan gibi normali bumu acaba düz bir şekilde kendime doğru ayarlıyamadım bir türlü ayaklığı sabit çünki sizdede bölemi acaba ?

Bu monitör hakkında bilgisi olan..(Samsung S23B350H)
  • quote:

Arkadaşlar konuyu hortlatıcam ama birşey sormam lazım bende ekran böle duruyor hafif yan gibi normali bumu acaba düz bir şekilde kendime doğru ayarlıyamadım bir türlü ayaklığı sabit çünki sizdede bölemi acaba ?

bir elini ayaklığa koy, diğer elinle monitörün üstünden kendine doğru çek veya it.

3:08
    http://www.youtube.com/watch?v=UW16Hzu7u5c

• quote:

Orijinalden alıntı: bjkjb

quote:

Arkadaşlar konuyu hortlatıcam ama birşey sormam lazım bende ekran böle duruyor hafif yan gibi normali bumu acaba düz bir şekilde kendime doğru ayarlıyamadım bir türlü ayaklığı sabit çünki sizdede bölemi acaba ?

bir elini ayaklığa koy, diğer elinle monitörün üstünden kendine doğru çek veya it.

3:08
    http://www.youtube.com/watch?v=UW16Hzu7u5c

Edit : Oldu hocam çok teşekkür ederim .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okinkurt -- 24 Ekim 2013; 16:35:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Wolftired

Konuyu Güncelliyorum arkadaşlar...

Samsung S24B350H almayı bu hafta sonu düşünüyorumda...

Bu monitör hakkında bilgisi olan varmı arkadaşlar ???

Işık sızma sorunu ve ghosting input lag sorunları içerirmi ???

Samsung S24B350H kullanan arkadaşlar varsa cevaplıyabılırmı ?

Ben de tam bunu soracaktım ama arkadaşa bilgi veren olmamış. Burda aynı modelin 23" olanını kullananlar bir cevap verse, şu an Samsung 24" S24B350H LED alsak iyi mi olur kötü mü? Yoksa Asus'un 24" LED modellerine mi bakmalı? VS248H ve ML248H. IPS olarak 23" var 5ms VS239HR ve MX239H.

Özellikle oyunlarda nasıldır, ghosting, ışık süzmesi sızması parlaması gibi şeylerde can sıkmasa bari. Tam anlamıyla 2ms 24" LED 1080p monitör olmanın hakkını verse bari.

Birde o ekran çerçeve rengi siyahlı-kırmızılı olması garip geldi bana. Siyah olsaydı daha iyidi sanki.

• Bu haftasonu vatan indirimini kaçırmak istemiyorum ama sanırım bu monitör için bilgi veren olmayacak :(

Samsung 24" S24B350H sormuştum oyunlarda nasıldır özellikleri iyimidir demiştim. Şimdi de bunun contrast oranı kafama takıldı 5.000.000:1 DinamikContrast'mış. Asus 24" VS248H modelinde ise 50.000.000:1 yazıyor, bu ne fark eder acaba?.

S24B350H ile VS248H özellikler aynı: 24" LED 1080p 2ms. Hatta fiyatlarında bile çok fark yok. Tam S24B350H almaya niyetlenmişken sanırım bu contrast yüksekliği yüzünden Asus VS248H alabilirim.

--------------------------------------------------------------------------------------------
    MESAJ EDIT_:

Neyse artık iş işten geçti mi demeli ne demeli bilmiyorum ama ASUS almış bulunmaktayım, hayırlı uğurlu olur işallah. Bilgi verdiğiniz için de teşekkür ederim :) Keşke %30 indirimdeyken Samsung S24B350H veya S24C300H olsaydı, kesin alacaktım ya neyse. Şansıma ASUS VS248H varmış.

Burda diğer bir konuya daha yazmıştım aynı mesajımı burayada alıntılıyorum,

------
    http://www.asus.com/Monitors_Projectors/VS248H/
    (24" LED Panel - 1920x1080 170/160 (16:9) - 2ms - 50.000.000:1)

En sonunda uzun uğraşlar araştırmalar sonucu (Samsung S24B350H veya S24C300H olsaydı kesin alacaktım ya neyse) ben de bu VS248H almış bulunmaktayım, şu an sevineyim mi üzüleyim mi bilmiyorum :D Bakalım şu PC masamın arkasında ki yıllanmış rezil olmuş kablo yumağını-salatasını-karmaşıklığını düzeltip doğrultup, öyle yeni monitörümle alemlere (ve oyunlara ;) akacağım.

4-5 yıldır aralıksız kullandığım 1280x1024 (4:3) Samsung 19" LCD monitörümü de artık emekliye ayırmak lazım. Üzgünüm gerçekten. Bir de son zamanlarda oyunlar 1280x1024 olarak "4:3" ekranda pek oynanmıyordu, alt da üst de siyah bantla oynadım çoğu oyunu; "Assassins Creed" serisi, "Spec-Ops: The Line" gibi oyunlar malesef tam ekran 4:3 olmuyordu. Oyunlar artık "Widescreen" tipinde yeni monitörlere göre yapıldığından sanıyorum.

Yalnız VATAN'da ASUS VS248H için şöyle bir yorum yapılmış (aşağıda), bu beni korkutuyor canımı sıkıyor. Umarım benim başıma böyle birşey gelmez. Daha "ölü piksel" olayını düşünmüyorum bile, aman aman diyeyim Allah korusun :)

---
    Eklenme Tarihi 03.09.2013
    Metin İnceefe ANKARA

Üretim hatası mevcut.
    Benim evimde üç adet masaüstü pc var. Bu pc'ler den sadece birinde 24 inch monitör mevcut. Ben hepsi 24 inch olsun istedim ve Vatan Söğütözü mağzasından iki adet Asus VS248H monitörü aldım. Evde diğer monitörlerle birlikte testler yaptık. Bu her iki monitörde de aynı üretim hatası mevcut.

Oyun oynarken belli renk ve tonlarda ghosting (gölgelenme) yapıyor. Ama bu hızdan kaynaklı değil ansal bir durum değil, ciddi bir gölge. Ayrıca masaüstü resimlerde de farenin imlecinin dolaşmasına bağlı olarak yine belli renk ve tonlarda dalgalanma yapıyor. Yani yoğun bir suya bir sopa sokarsınız ve karıştırırsanız nasıl bir görüntü ortaya çıkarsa öyle oluyor.

Bu iki monitörü Söğütözü mağazasına geri götürdüm ve hataları anlattım. Sağ olsunlar gerekli ilgiyi gösterdiler ama anlattıklarıma pek inandıklarını sanmıyorum. Monitörlerden bir tanesini geri aldılar. Diğerinin kutusu hayli bozulduğu için servise yollamak istediler. Ben önce servise verdim, sonra geri aldım. Şimdi oğlum bu monitörü kullanıyor. Muhtemelen Asus firması bu hatayı biliyordur ve bu hatalı ürünleri ülkemize gömüyor gibi geliyor bana.

Artıları: Genel olarak iyi gibi görünüyordu.
    Eksileri : Üründe üretim hatası mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ravenholm -- 27 Ekim 2013; 2:17:07 >

• s24c300h olan modelini dün aldım memnunum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Holy Templar

s24c300h olan modelini dün aldım memnunum

Ben de dün bulabilseydim Vatan'da kalmış olsaydı ya bu S24C300H yada S24B350H alacaktım kafaya koymuştum Samsung'u, ama olmadı ellerinde kalmamış bir tane teşhir ürünü varmış sadece. Neyse dedim, gittim rakibi olan ASUS VS248H aldım, bundan da 5 tane kalmış önümde sistemden baktılar gerçekten öyleymiş.

Ekran kartından monitör'e bağlantı yaparken en doğru yol hangisidir? (Özellikle 1080p için) Monitör-Ekran Kartı ikisini de HDMI üzerinden bağlamak mı? yoksa HDMI TO DVI diye satılan dönüşüm kablosuyla monitörün HDMI üzeirnden ekran kartyının DVI girişine takmak mı?.

-----------------
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Sayısal_Görüntü_Arayüzü

Benim ekran kartımda üstten ikinci sıradaki "DVI-I" (Dual Link) var.

Fakat 24" Asus yeni monitörümde bağlantı "DVI-D" (Dual Link) şeklinde (dördüncü sıradaki). Ekran kartımdaki DVI ile monitördeki DVI farklıymış.

Ben bunu bilmiyordum, birde gittim HDMI'dan bağlarım 1080p görüntü için şartmış diye "HDMI to DVI" dönüştürücü kablo aldım: S-Link SLX-310

http://www.vatanbilgisayar.com/s-link-slx-310-s-link-slx-310-hdmidvi-24+1-m-15m-kablo/productdetails.aspx?I_ID=56917

Resimden gördüğünüz gibi, bu HDMI to DVI kablo ve monitör üstündeki DVI girişi aynı yapıdalar: "DVI-D" (Dual Link). Fakat benim ekran kartım "DVI-I" (Dual Link)http://tr.wikipedia.org/wiki/Sayısal_Görüntü_Arayüzü

Ben şimdi nasıl bir bağlantı yapmam gerekir? "HDMI to DVI kablo" ile DVI üzerinden mi? yoksa ekran kartımdaki DVI üzerinden monitördeki DVI girişine mi?. Yeni bir ekran kartı almış olsam, hiç bunlara gerek kalmayacak direkt HDMI'dan bitiricez olayı.

• ben tam olarak bu konuya hakim değilim.benden daha bilgili birileri cevapalarsa daha iy iolur.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.