Şimdi Ara

BU MUAYENE SORUNU VE ESKİ ARABA YENİ ARABA AYRIMINDA NE ZAMAN DOĞRUYU BULACAKLAR.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞALR BU KONUYU AÇMAMIN SEBEBİ BEN AKSESUAR HAYRANI BİRİYİM. HATTA EN SON SATTIĞIM ARABAMIN RESMİNİDE EKLİYCEM ŞİMDİ. TABİİKİ ORASINI BURASINI DEĞİŞTİRMEK DEĞİL TARZIM Kİ ODA OLSA ONADA YORUMUM VAR.
    1-) ARKADAŞ BEN ARABAMIN DIŞ GÖRÜNÜŞÜYLE NEDEN OYNAMAYAYIM Kİ? SADECE GÖRSEL! SIKILIYORUM, YENİSİNİ ALACAK PARAM YOK, FARKLILIĞI SEVİYORUM, TEK YAPABİLECEĞİM BU.
    2-) BEN ARABAMIN MOTORUYLA (güçlendirme vs.) YÜRÜYENİYLE (amatörce yapılan aksları genişletmek vs.) OYNAMADIKTAN SONRA NE ZARARI VAR?!
    3-) YAPILAN MODİFİYENİN ARACIN ARIZA ÇIKARMASINA YA DA YOLDA KALMASINA SEBEBİYETİ YOKSA NE ZARARI OLABİLİR!?
    4-) TÜRKİYE ŞARTLARINA UYMAYACAK DÜŞÜRME YA DA ZIP ZIP YAYLI OLANLARI GEÇİRME MUAYENEDEN KARDEŞİM.
    5-) BİR ÇUKURDAN GEÇTİĞİNDE TAMPONUNU BIRAKACAK YADA OTOBANDA GİDERKEN KAPAĞI FIRLAYAN SORUMSUZLARI GEÇİRME MUAYENEDEN!
    6-) BEN ANGEL EYE TAKMIŞIM, ORJINALİNDE ÇELİK JANT YOK TAKMIŞIM, ........MÜZİK SİSTEMİ YAPMIŞIM SONUNA KADAR BİLE AÇIKKEN BEN DÖRT GÖZÜM AÇIK ARABA KULLANIRIM KARDEŞİM SENİN UYARINI GÖRÜRÜM BANA KİMSENİN KORNA ÇALMASINADA SEBEBİYET VERMEM!
    7-) ADAM GİBİ ADAMIZ GİTTİĞİMİZ YOLA VE ZAMANA GÖRE SESİNİDE KISARIZ.
    8-) EGZOST MU? E ONDA DA YAPAN VAR YAPAMAYAN VAR AYIRT ETMESİNİ BİLMEMİZ LAZIM. YA DA KISACA ANLAMAYAN Ö..ZLER HAVA FİLTRESİ TAKTIRSIN ABİ ODA BAĞIRIYOR. HER BAĞIRAN EGZOSTU SÜPER ZANNEDEN PİSLİKLERDEN DE KURTULMUŞ OLURUZ.
    ARKADAŞLAR ŞİMDİLİK AKLIMA GELENLER BUNLAR AMA BAKIN MUAYENE GEYİĞİNE GİRMEYELİM BU KONUDA BU SADECE AKSESUAR VE MODİFİYE İÇİN OLAN MUAYENE SORUNLARI.

ŞİMDİ DİĞER KONU: ESKİ ARABA VERGİSİ AZ! YENİ ARABA VERGİSİ ÇOK!

1-) MESELA BENİM ARABAM 90 MODEL 1,6 BEN VERİYORUM YILLIK 60 LİRA VERGİ 6 AYLIĞI 30 LİRA ÇEYREK DEPO BENZİN BİLE DEĞİL!
    2-) SENİN ARABAN AVRUPA BİRLİĞİNE GİRMEYE ÇALIŞAN BİR ÜLKEDE BİRLİĞE GİRMEK İÇİN ÖNCE BİRAZ EN AZINDAN GÖRSEL OLARAK ZENGİNLEŞMEK GEREKEN BİR ÜLKEDE HİÇ ABARTMADAN 2006 MODEL 1,6 ARABANA SEN VERİYORSUN YILLIK 487 LİRA.
    3-) E ŞİMDİ BEN KREDİ ALTINA GİRİP TE NEDEN YENİ ARABAYA BİNEYİM Kİ NASIL OLSA ESKİ ARABAMIN VERGİSİ 70 LİRA! (yalnız burada arkadaşlar eli bol insanlardan bahsetmiyorum ona dikkat edelim...

HEEEEE BİRDE EN ÖNEMLİSİ!!!!
    BU ÜLKEDE HERŞEY TEK TEK ÖZELLEŞİYOR. MUAYENE İSTASYONLARI EN CANIMI SIKANLARDAN BİRİ. MUAYENE İSTASYONUNDAN ÇOK ÇOK ÇOK ÖNCE EHLİYET KURSLARI NEDEN ÖZELLEŞTİRİLMİYOR! ŞEHİR İÇİ KAZALARININ %90 I KENDİNİ ŞÖFÖR ZANNEDENLERDEN DOLAYI OLUYOR. ÖNCE EHLİYET ALMAYI DÜZELTİN BU ÜLKEDE! EHLİYETİ OLMAYAN ADAMI DİREKSİYONDA YAKALADIN MI İSTERSE FERRARİYE BİNİYOR OLSUN ALIN ABİ ARABASINI ALTINDAN, VERMEMEK ÜZERE! DEVLET MALI OLSUN. HANİ ASKERDE EĞİTİM ZAİYATI VARYA BUDA EHLİYETSİZ ZAİYATI OLSUN DEVLETİN MALI OLSUN. İSTERSEN İHALE İLE SAT DEVLETE GELİR OLSUN YADA İÇ KULLANIMA AL(örnek yüksek oldu ama :) ).

SİZCE ARKADAŞLAR???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YUNUS KURU -- 31 Ağustos 2009; 10:41:37 >

• Ehliyet kursları zaten özel. Önemli olan ehliyet sınavı. Arabayı kaldırıp götürdün mü ehliyeti veriyorlar. İnternette bir araştırın direksiyon sınavının puan tablosu var. Geri gitme, park etme, yokuş yukarı kaldırma ve herbiri için ayrı ayrı puan veriliyor. Ama uygulamada belirlenenen güzergahta kullanan hemen herkes ehliyet alıyor. Yazılı sınav ayrı bir saçma hala karbüratörlü araç soruyorlar.

Vergi konusundaysa eğer Avrupa standartları getirilirse egsoz emisyonuna göre vergilendirme başlayacaktır ve bu durumda da sizin arabanız büyük ihtimalle yüksek bir vergi dilimine girecektir. En azından Avrupa'da olsa öyle olurdu.
  • YAW TAMAM İŞTE AVRUPA DA ZATEN ÖLE
    O YÜZDEN DİYORUMYA BİRLİĞE GİRMEYE ÇALIŞAN BİR ÜLKEDE NEDEN BÖLE SAÇMA BİR YAPILANMA VAR.
    ESKİYE BİNEN ADAM FAZLA VERSİN KARDEŞİM, YOLDA KALIP TRAFİĞİN ALTINI ÜSTÜNE GETİRECEK ADAM FAZLA VERGİ VERSİN DİYORUM BENDE.
    İLK DEFA KOLTUĞUNA OTURULAN BİR ARABAYA NEDEN ADAM YÜZLERCE LİRA ÖDESİN Kİ
    ADAM ZATEN AK İLE KARA YI AYIRMAK İÇİN BASTIRMIŞ PARAYI ALMIŞ EN GÜZELİNİ. YAZIK GÜNAH YA.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YUNUS KURU -- 1 Eylül 2009; 11:34:41 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.