Şimdi Ara

#### BU NASIL ADALET MUTLAKA BAKIN #### (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
1
Favori
1.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Obp kadar haksız bir uygulama yok. Bana 44 yerine 46 gelse şimdi istediğim ünideydim. Keşke son sene özele geçseydim de parayı basıp diploma notumu yükseltseydim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam OBP konusunda haksiz buluyorum sizi. Sirf seni etkiliyor diye gidip okula gore verilsin demen çok yanlis. O zaman da sen gidip okulundaki basarili ogrencilerden nasipleniyorsun? Mesela ben Meslek lisesindeyim ve okulda sinava hazirlanan tek tük kisilerden biriyim, okul berbat, puanlar rezalet. Eee, benim sucum ne ozaman burada? Ya da adamin biri Fen Lisesinde ama hic calismiyor, sirf okul iyi diye puanlari cebe aliyor, yanlis. Tamamen kalkmasi gerek demek daha dogru olur, oyle dedigin zaman sen kendi menfaatini dusunmus olmuyor musun?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pieceofme

Hocam OBP konusunda haksiz buluyorum sizi. Sirf seni etkiliyor diye gidip okula gore verilsin demen çok yanlis. O zaman da sen gidip okulundaki basarili ogrencilerden nasipleniyorsun? Mesela ben Meslek lisesindeyim ve okulda sinava hazirlanan tek tük kisilerden biriyim, okul berbat, puanlar rezalet. Eee, benim sucum ne ozaman burada? Ya da adamin biri Fen Lisesinde ama hic calismiyor, sirf okul iyi diye puanlari cebe aliyor, yanlis. Tamamen kalkmasi gerek demek daha dogru olur, oyle dedigin zaman sen kendi menfaatini dusunmus olmuyor musun?

Ben Anadolu lisesindeyim size sorulan sorularla fen lisesi sorularını aynı mı sanıyorsun fen lisesinde cebe puan atıyorlar demişsin senin ordakş calismanla 80 ysptığın ortalama fen lisesinde sınıfı gecmene yetmez

• e3xN E kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarımı nerenle okudun bilmiyorum ama tekrar bir göz atmanı tavsiye ederim. Ben menfaat düşkünü insanlardan nefret ediyorum ve bu sistemden de nefret ettiğimi söyledim zaten. OBP kalkmalı diyorum ve zaten bunu destekliyorum. Ama size göre okula göre puan alınsın, nasıl olsa benim okulum iyi, puanım da iyi olur. Gerisinden banane triplerindesiniz. Eee, oldu canım. Demin eşitliği istiyordun, şimdi kendi okulundan sana puan gelince hak yerine gelmiş oluyor öyle mi? sg.
  • Şu hatalı soru işine sinir oluyorum. Yıllardır bu iptal olayı var ve hala devam ediyor. Ben bu soruları yazanların yerinde olsam bırakırdım işimi, istifa ederdim. Senin bütün sene yaptığın iş, bir kocaman sene boyunca 30-50 tane soru yapmak ve sen bunu da doğru düzgün yapamıyorsun. "That was your job.Your only job!" diye bağırsaım geliyor. Koca soru bankalarında dahi 300-500 soruda bir hatalı soru çıkıyor sen 30 soruya 3-5 hatalı koy. Öğrenciye yazık yahu bütün sene hazırlanıyoruz ve bundan sonraki hayatımızı belirleyecek sen hatalı soru yap emeğimiz boşa gitsin.
  • quote:

Yazdıklarımı nerenle okudun bilmiyorum ama tekrar bir göz atmanı tavsiye ederim. Ben menfaat düşkünü insanlardan nefret ediyorum ve bu sistemden de nefret ettiğimi söyledim zaten. OBP kalkmalı diyorum ve zaten bunu destekliyorum. Ama size göre okula göre puan alınsın, nasıl olsa benim okulum iyi, puanım da iyi olur. Gerisinden banane triplerindesiniz. Eee, oldu canım. Demin eşitliği istiyordun, şimdi kendi okulundan sana puan gelince hak yerine gelmiş oluyor öyle mi? sg.

İşte senin gibiler ancak küfüre gider.
    Bak ben kendi menfaatimi değil eşitliği istiyorum iptal sorular olmasa bile zaten istediğim yer olacaktı ayrıca obp ben de kalkmalı diyorum meslek liselilere MTOK şansı var Okul birincilerine OBK kontenjanı var bunlar size yarıyor tabi bunlara neden tiraz etmiyosun ?

• 3 puan Diyon Abi Ben EGE yi 0.29228 le Kaybetmişim isyan bir işe yaramıyo :/

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Allah allah, ben illa o seçenekleri mi değerlendirmek zorundayım? anlamanda cidden sorun var sanırım. O dediklerini kullanan tek tük kişiler ve ben bunları kullanamıyorum ee ne yapıyım açıkta mı kalayım o zaman? ne saçma konuşuyorsun ya. OBP kaldırılmalı diyorsun ama okula göre puan verilmesi nedense işine geliyor, bırak bu eşitlik ayaklarını. Kendi şeyinizden başka bir şeyi düşündüğünüz yok be, sanki çok umrunuzda diğer liseler, eğer 2012'de OBP olayı değişmeseydi, şu an çok mesut olurdun. Bu konu da açılmazdı, çok ikiyüzlüsünüz.
  • quote:

Allah allah, ben illa o seçenekleri mi değerlendirmek zorundayım? anlamanda cidden sorun var sanırım. O dediklerini kullanan tek tük kişiler ve ben bunları kullanamıyorum ee ne yapıyım açıkta mı kalayım o zaman? ne saçma konuşuyorsun ya. OBP kaldırılmalı diyorsun ama okula göre puan verilmesi nedense işine geliyor, bırak bu eşitlik ayaklarını. Kendi şeyinizden başka bir şeyi düşündüğünüz yok be, sanki çok umrunuzda diğer liseler, eğer 2012'de OBP olayı değişmeseydi, şu an çok mesut olurdun. Bu konu da açılmazdı, çok ikiyüzlüsünüz.

Kardeş sen anlamıyorsun asıl obp eskiden sıralamaya göreydi ben 60 kişilik okulda 44.yüydüm şimdiki kadar bile puan alamıcaktım ama en azından adil olacaktı
  • pieceofme kullanıcısına yanıt
    Fen lisesini çok yanlış anlamışsın hocam, adamlar biz daha vitaminken sınava çalışıp 70 80 alabiliyorlardı. Bedavadan obp getirisi olan okullar özeller, hiçbir şey yapmasan okula sınavlara gitmesen bile 100, 100 giriyorlar. Özele indirgendiğinde bazıları için haklı (misal senin için) ama bazıları için de haksız bir sistem. Misal iyi bir anadolu lisesinde matematikte o kadar zorluyorlardı ki millet diğer okullarda 80-90 aldığını duyarken biz 70'i geçelim bazı arkadaşlar 40'ı geçiyim diye uğraşıyordu, sonucunda obp beni geri attı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Tekmesi -- 26 Temmuz 2015; 18:50:49 >
  • Kartal Tekmesi kullanıcısına yanıt
    Hocam ben bunları biliyorum zaten, ben de OBP kalksın diyorum. Ama bu arkadaşa göre, OBP, şu an adaletsizmiş. Yani eğer okula göre değerlendirme olsa o zaman adaletsiz olmayacakmış. Bu durumda diyorum ben de, ateş düşünce mi illa bir tepki gösterilmek zorunda? bu adamlar kaç yıl sırf okullarından iyi puanlar aldılar, şimdi böyle bir şey bitince mi adaletsizlik oluyor diyorum. Yoksa tamamen haksız bir uygulama zaten, ama eskiden çok daha haksızdı. Sırf insanların okullarının değerlendirilmesi, kaç insanı yaktı.
  • Silinebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leo80 -- 27 Temmuz 2015; 14:24:46 >
  • pieceofme kullanıcısına yanıt
    Yapcak bir şey yok; insanımız eylemi, karşı çıkmayı sadece solcu işi zannediyor. Tepki göstermiyor millet, iyice sabır taşına çevirdiler. Şimdi burada desek obp kaldırılsın diye yürüyüş düzenlenecek belediyeden izin alınıp tepkimizi gösterelim, bir avuç insan gelmez. Avrupa'yı bu manada örnek almamız lazım. Adamlar oto b.ka bile eylem düzenliyorlar tepkilerini ortaya koyuyorlar. Devlet, devletin yönetenlerin değil devleti oluşturanların olduğunu hatırlatmıyoruz.
  • quote:

Hocam ben bunları biliyorum zaten, ben de OBP kalksın diyorum. Ama bu arkadaşa göre, OBP, şu an adaletsizmiş. Yani eğer okula göre değerlendirme olsa o zaman adaletsiz olmayacakmış. Bu durumda diyorum ben de, ateş düşünce mi illa bir tepki gösterilmek zorunda? bu adamlar kaç yıl sırf okullarından iyi puanlar aldılar, şimdi böyle bir şey bitince mi adaletsizlik oluyor diyorum. Yoksa tamamen haksız bir uygulama zaten, ama eskiden çok daha haksızdı. Sırf insanların okullarının değerlendirilmesi, kaç insanı yaktı.

adam haklı çalışmış gitmiş fen lisesine bunun emeğinide alacak sen neden meslek lisesine gittin sen de gideydin fene tutan mı vardı?

• Tam adamı da geldi zaten, seni bir yıl daha buralarda göreceğiz sanırım, sahi kaç oldu 3 mü 5 mi?
  • Benim gittiğim anadolu lisesi çok iyi değildi amaokulların düzeyine göre puan verilebilir ya obp kaldırılsın ya okul içinde değerlendirilsin ya da yazılıları ÖSYM hazırlasın MEB hazırlasın
  • 1) Ygs herkeste ayni tokat felan degil senin dersanede yaptigin denemelerin seviyesinde sormak zorunda degiller herkesin dusuk cikti nete bakma diralamaya bak!

2)ayni sekilde bu da herkesin netleri dusuk gelmistir

3)73 ortalamayla 4k atacagini dusunmuyorum 3 bin kisi atmasi gerek?

4)Nasip

5)hayatı hep boyle keşkelerle yasayacaksan keşke mezuna kalsaydin

6-7)Haklisin yapacak bir sey yok kac sene iktidarlik yapmis malum partiye *** kılı olan insanlarin hak ettigi ama kurunun yaninda yasin da yandigi sistemdir
    Eğitim sisteminin icine ettiler her sene degistiriyorlar gerci sistem de diyemeyiz buna sistem mi kalmis ozel okula gidip parasiyla diploma ppuani. Kasan iktidar yanlilari,cemaatciler yuzunden hakkimiz yendi dogrudur

• quote:

Orijinalden alıntı: DtMt7

1) Ygs herkeste ayni tokat felan degil senin dersanede yaptigin denemelerin seviyesinde sormak zorunda degiller herkesin dusuk cikti nete bakma diralamaya bak!

2)ayni sekilde bu da herkesin netleri dusuk gelmistir

3)73 ortalamayla 4k atacagini dusunmuyorum 3 bin kisi atmasi gerek?

4)Nasip

5)hayatı hep boyle keşkelerle yasayacaksan keşke mezuna kalsaydin

6-7)Haklisin yapacak bir sey yok kac sene iktidarlik yapmis malum partiye *** kılı olan insanlarin hak ettigi ama kurunun yaninda yasin da yandigi sistemdir
    Eğitim sisteminin icine ettiler her sene degistiriyorlar gerci sistem de diyemeyiz buna sistem mi kalmis ozel okula gidip parasiyla diploma ppuani. Kasan iktidar yanlilari,cemaatciler yuzunden hakkimiz yendi dogrudur

3751 kişi attı 36 küsürden 40 a peki senin yolunda gitmeyen durumların oldumu bu ygs lys sürecinde?

• senin netlerinin düşmesi adaletsizlik değil demekki sınava yönelik bir çalışma olmamış :) ama şuna katılıyorum okul puanı tam bir saçmalık marmarada hukukta olacaktım okul puanım olmasaydıu şimdi konyayı kazandım obp kalırılmalı sınavda kazandıgımı karne notuyla kaybettim kaldı ki her okulda yazılılar aynı seviyemi oluyor yada hocalar sözlüleri adil mi dağıtıyor ? bu konuda haklısın
    Türkceden battim ben ygsde matematik de istedigim gibi gelmedi normalde ust duzey cozerdim ama sinav aninda dusunemedim bence oyle sonava suc bulmaktan cok sucu kendinde ara

Istedigom yere yerlestim ben ama

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.