Şimdi Ara

#### BU NASIL ADALET MUTLAKA BAKIN #### (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
1
Favori
1.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benımde diploma 74 ve 5 sene önce mezun oldum neyın diplomasından bahsedıyoda kullanıyolar bu puanı 17 binden 20 bıne attı ne diş tuttu ne tıp atacaktım kendımı camdan
    anca koltuklarında oturup sefa suruyolar haram zıkkım olsun yaptıkları sıstem hayatı zehır ettıler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İptal sorularına dem vurmakta haklısın ama senin o sorun doğru kabul edilse çoğu kişinin hakkı yenecekti, çünkü iptal edilen çoğu soru iki cevaplıydı. Örneğin; ygsde yazım yanlışı olan soru iki cevaplıydı.
    Ama haklısın tabi, milyar dolarlık kurum ama her sınavda dolu hatalı soru oluyor. 2 hafta önce yapılan kpss hala açıklanmadı, sorulara olan itirazlar çok fazla çünkü.
    Okul puanı tamamen haksızlık. Ben Odtü'de okuyorum, okul puanı beni 3500 kişi geri attı ki sıralamam baya önde olmasına rağmen. Endüstri kazanan arkadaşım bizzat kendisi dedi, biz özel okulda son sene sınava gitmedik hiç ama 100'ü basıyordu hocalar dedi. Bu bazı liselerde oluyor maalesef. Obp gibi bir saçmalığın olduğu yerde bir de gelip şeffaflıktan bahsetmeleri ironi olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi japon karınca -- 26 Temmuz 2015; 19:58:27 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskiden lisedeki son sınıf öğrencilerinin yerleşme ve sınavdaki başarılarına göre artı puan gelirdi, yani fen lisesi bitirmiş biri 70 ortalaması varsa meslek lisesi bitirmiş birininde 70 puanı varsa okuldan gelen ağırlıklı puanda daha fazla puan alıyordu fen liseli (3-5 puan) ama artık tüm liseler eşit olmuş ve direk ortalamaya göre bakılıyor okul türü veya okuldaki öğrenci potansiyeli öneme alınmamış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K4RT4L -- 26 Temmuz 2015; 20:07:04 >
  • Okul puanı beni de 1.000 kişi geri attı ve ben virgülle 0.002 ile Hukuk kaçırdım... Bu yıl ikinci yılımdı ve çocukluktan beri hayalimdi. Vedalaşmak çok çok zor oldu. Ne demek istediğini çok iyi anlıyorum Hocam.
  • Belki de bunu yazdığım için eksi yağmuruna tutulacağım.

Kardeşim yağcılıktan falan bahsediyorsun da, sen yazılılarda hep 80-90 aldın da hocalar mı kırdı notunu? O zaman ygs-lys'de daha başarılı olsaydın. Hepimiz denemelerde daha yüksek yapıyorduk, sınavda hepimizin puanı beklediğinden düşük geldi. Ama sıralaman beklediğin gibi gelmediyse demek ki hedefin için çok çok çalışmamışsın.

Eğer diploma notun 90 olsaydı o zaman demezdin "obp çok saçma" diye. Sadece son sene çalışmakla olmuyor; 9. sınıftan beri düzenli çalışan, yazılıya, proje ödevine emek eden, ödev hazırlayan öğrencinin hakkı nasıl sağlanacak o zaman?
  • maalesef bu bir ülke problemi. olan olmuş. hayırlısı buymuş diyeceksin yoluna bakacaksın. şu an bunları düşünmek seni psikolojik olarak olumsuz etkileyecektir. dikkatli ol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SheIsLawyer

Belki de bunu yazdığım için eksi yağmuruna tutulacağım.

Kardeşim yağcılıktan falan bahsediyorsun da, sen yazılılarda hep 80-90 aldın da hocalar mı kırdı notunu? O zaman ygs-lys'de daha başarılı olsaydın. Hepimiz denemelerde daha yüksek yapıyorduk, sınavda hepimizin puanı beklediğinden düşük geldi. Ama sıralaman beklediğin gibi gelmediyse demek ki hedefin için çok çok çalışmamışsın.

Eğer diploma notun 90 olsaydı o zaman demezdin "obp çok saçma" diye. Sadece son sene çalışmakla olmuyor; 9. sınıftan beri düzenli çalışan, yazılıya, proje ödevine emek eden, ödev hazırlayan öğrencinin hakkı nasıl sağlanacak o zaman?

Kardeşim ben okulda 2. Oldum zaten ama hocaların fotosunu cekip sapiklik yapan yüzüne peşkeş çeken elemanlar 85 90 ort ile mezun oldu bizim okulda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: LannisterBoy

maalesef bu bir ülke problemi. olan olmuş. hayırlısı buymuş diyeceksin yoluna bakacaksın. şu an bunları düşünmek seni psikolojik olarak olumsuz etkileyecektir. dikkatli ol.

Olumsuz etkileyecek derken ? Biraz daha açar mısın kardeşim.

• quote:

Orijinalden alıntı: hayykko

benımde diploma 74 ve 5 sene önce mezun oldum neyın diplomasından bahsedıyoda kullanıyolar bu puanı 17 binden 20 bıne attı ne diş tuttu ne tıp atacaktım kendımı camdan
    anca koltuklarında oturup sefa suruyolar haram zıkkım olsun yaptıkları sıstem hayatı zehır ettıler

haklısın kardeşim hakkımızı helal etmiyoruz egede tutuyordu iytede benim.
  • e3xN E kullanıcısına yanıt
    Aynen katılıyorum.Ben de anadolu lisesindeyim.Hocaların egosunu artırmazsanız sözlünüz düşük gelir.Çalışan adam ve çalışmayan adamlara çok ayrımcı davranılır.Diploma notun 80 üstü değil ise hocaların gözünde "senden adam olmaz" damgası vurulur.
    Geçen sene obp si 68 olan bi kız hacettepeyi kazandı ancak sıralama geriye çektiği için tokat tıp a gitti (!)
    Bu sene ygs de 1300. olan arkadaş için "ygs den sonra çok boşladı lys de 20k ya zor girer" diyen bi hoca vardı.Kız lys de 1249. oldu(!)

"Adalet sadece sarayların ismidir"

• quote:

Orijinalden alıntı: Proud to be TURK

Aynen katılıyorum.Ben de anadolu lisesindeyim.Hocaların egosunu artırmazsanız sözlünüz düşük gelir.Çalışan adam ve çalışmayan adamlara çok ayrımcı davranılır.Diploma notun 80 üstü değil ise hocaların gözünde "senden adam olmaz" damgası vurulur.
    Geçen sene obp si 68 olan bi kız hacettepeyi kazandı ancak sıralama geriye çektiği için tokat tıp a gitti (!)
    Bu sene ygs de 1300. olan arkadaş için "ygs den sonra çok boşladı lys de 20k ya zor girer" diyen bi hoca vardı.Kız lys de 1249. oldu(!)

"Adalet sadece sarayların ismidir"

Çok haklısın kardeşim adelet sadece sarayların ismidir
  • nasıl hissettiğini anlayabiliyorum bende istediğim okulu bi puanla kaçırdım ama hiç bi zaman böyle düşünmedim herkesin başına gelen şeyler bunlar hepimiz denemelerde daha fazla yaptık ama kalkıp da öğretmenleri gereğinden fazla suçlamak mantıklı değil ben anadolu öğretmen mezunuyum ve okulda Obpde ilk sıralarda olan ne kadar öğrenci varsa hepsi deli gibi çalışan öğrencilerdi hocalara yalakalık yapmış da olsalar yazılılardan yüksek almadan zaten hocalar istediği kadar torpil yapsın yine de işe yaramaz ayrıca öğretmenlerinde bahsettiğin kadar egoları olduğunu düşünmüyorumve bunların hiç biri bahane değil üzgünüm bırak 3-4 puanı virgüllerle kaybetmiş bir sürü insan var sadece senin yaşadığın bir durum değil burda adaletsiz olan bir durum göremiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: guardiansofasgaard

nasıl hissettiğini anlayabiliyorum bende istediğim okulu bi puanla kaçırdım ama hiç bi zaman böyle düşünmedim herkesin başına gelen şeyler bunlar hepimiz denemelerde daha fazla yaptık ama kalkıp da öğretmenleri gereğinden fazla suçlamak mantıklı değil ben anadolu öğretmen mezunuyum ve okulda Obpde ilk sıralarda olan ne kadar öğrenci varsa hepsi deli gibi çalışan öğrencilerdi hocalara yalakalık yapmış da olsalar yazılılardan yüksek almadan zaten hocalar istediği kadar torpil yapsın yine de işe yaramaz ayrıca öğretmenlerinde bahsettiğin kadar egoları olduğunu düşünmüyorumve bunların hiç biri bahane değil üzgünüm bırak 3-4 puanı virgüllerle kaybetmiş bir sürü insan var sadece senin yaşadığın bir durum değil burda adaletsiz olan bir durum göremiyorum

Her okulun aynı katsayı ile çarpılması normal mi sence kardeşim

• Kardes sen zaten bastan kaybetmissin her seye hayirlisi diyerek nereye varicaksin bilmiyorum benimde obpm yil basinda 66ydi son sene yuksek ortalama yapmam ve artik hocalarin piclik yapmasinin durmasi sayesinde 72 ye cektim obpm boyle diye sizlanacagima obp etkisini kaybetsin diye daha cok calistim ygs netlerim 130 145 arasiydi son 2-3 hafta sinavda sozelde cok heycan yaptjm 98 netle ygs2 19.8k yaptim ki mf3 e gore mat ve tr kat sayisi ayni hesaplaniyo ygs netlerimi mf3 e vurunca tahminimce 23-25 bin bir seye denk geluyor ki turkcem 19 sosyalim 9 netti ve obpm 72 ydi ben gittim yilmadim calistim hamda mf3 8500 mf4 6.200 cektim okul puani 11500 e atti istedigim okula sonunculukla girdim ama hic hayirlisi sacmaligini demedim tam tersine calistigim seyin karsiligini aldim evren mi tanri mi her kimse bana verdi de demiyorum gittim kendi elimle kendim kazandim hayirlisi diye kendini kandiracagina git 2 soru cozde bi ise yarasin

• quote:

Orijinalden alıntı: Granie

Kardes sen zaten bastan kaybetmissin her seye hayirlisi diyerek nereye varicaksin bilmiyorum benimde obpm yil basinda 66ydi son sene yuksek ortalama yapmam ve artik hocalarin piclik yapmasinin durmasi sayesinde 72 ye cektim obpm boyle diye sizlanacagima obp etkisini kaybetsin diye daha cok calistim ygs netlerim 130 145 arasiydi son 2-3 hafta sinavda sozelde cok heycan yaptjm 98 netle ygs2 19.8k yaptim ki mf3 e gore mat ve tr kat sayisi ayni hesaplaniyo ygs netlerimi mf3 e vurunca tahminimce 23-25 bin bir seye denk geluyor ki turkcem 19 sosyalim 9 netti ve obpm 72 ydi ben gittim yilmadim calistim hamda mf3 8500 mf4 6.200 cektim okul puani 11500 e atti istedigim okula sonunculukla girdim ama hic hayirlisi sacmaligini demedim tam tersine calistigim seyin karsiligini aldim evren mi tanri mi her kimse bana verdi de demiyorum gittim kendi elimle kendim kazandim hayirlisi diye kendini kandiracagina git 2 soru cozde bi ise yarasin

Emin ol son sene sen kadar çalıştım sıfır temelle böyle yaptım sen hayırlısı dememeye devam et öbür tarafıda düşünme kardeş ayrıca nereye girdiğini bilmiyorum ama uslubundan anlaşiliyor nasil bir birey olduğun sen oraya girince çok zengin olcam herkes seni 10 milyarla işe başla diye yalvaracak sanmayada devam et.

Ciddi ciddi soruyorum sen neyin tribindesin ?

İlk okuduğumda İzmir düşünüp Bayburta falan yerleştin sandım. İzmirin iki üç üniversitesinden birine yerleşmişsin işte neyin tribi bu ?

Ben hedefime Ankara-Bursayla başladım ve sadece lanet coğrafyayı yapamadığım için Denizli, Trabzon, Malatya vs. şehirlere denk olan puanımla gitmemek zorunda kaldım.

Ek olarak öğretmen çocuğuydum ve babam okuduğum lisede benim gittiğim seneye kadar öğretmendi. Fakat noldu biliyormusun, Torpil demesinler diye ben ek olarak hocalar tarafından zorlandım. Belli etmemeye çalışmasalarda bunu anlamayacak kadar salak değildim. Yani obpnin beni 5k geri atmasının sebebi oğretmen çocuğu olmamdı. Ve Obp Anadolu Lisesinde olmama rağmen 71di.

Herşeye rağmen istediğin şehirdesin biraz şükretsene ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hihohoho -- 9 Ağustos 2015; 5:27:08 >
    Kurdugun cumlelere bak kardes sen hakettigin yerdesin universiteye falan da gitme bu kafayla arkadasin da olmaz soyliyim

• quote:

Orijinalden alıntı: e3xN

Arkadaşlar burası çok büyük bi forum ve gençlerden oluşuyor derdimi siz anlarsınız size derdimi açmak istiyorum.

1)Arkadaşlar YGS'de son deneme netim 113 dü ve genelde netlerim 110 dan aşağı düşmez 115 den yukarı çıkmazdı ama YGS de aşırıııı bir heyecan yüzünden 93 net yaptım ilk tokat buydu bana vurulan.

2)Arkadaşlar aynı şekilde LYS 'de 120 net yapıyordum genelde ama sınavda yaptım 100 net.Denge matematikde 38 43 arası yapardım LYS'de 27.5 yaptım inanamadım.Bu ikinci tokat oldu.

3)Arkadaşlar her neyse 36 bin sıralamam geldi MF4 73 olan okul puanım 40 bine attı bunu içimde buruk bi his oluştu ve tercihlerimi yaptım.

4)Hayalim ege üniversitesi inşaat mühendisliğiydi ve şu an 6 puanla o bölümü kaçırdım aynı şekilde İYTE İnşaatıda 4 puanla kaçırdım ve dokuz eylül inşaata yerleştim.

5)Arkadaşlar şimdi asıl sorun benim YGS deki iptal olan türkçe sorusu ve iptal olan 2 kimya sorusuda doğruydu ama ÖSYM bunca verilen para ve emeğe karşı soru hazırlayamadı ve bu 3 soru doğru olsaydı benim zaten 6 7 puan fazlam olacaktı.

6)Aynı şekilde okuduğum Anadolu Lisesi berbat bir şey bilmeyen egosu tavanda olan hocalardan oluşuyordu yalakalık etmeyi bilemedim bu yüzden karne ortalamam 73 o
    ldu.Gerçekten edilen yalakalığa göre sözlü verilen bi okuldu bu yüzdende 36 binden 40 bine düştüm İYTE de Ege de oluyordu büyük ihtimalle 36 da kalsaydı

7)Arkadaşlar her okulda sorulan yazılısı sorusu aynı olmadığı ve hocaların aynı olmadığı bir ülkede nasıl karne ortalamasına göre puan verilir eski sistem gibi okul sırasına göre olsa hadi neyse diyeceğim hiçbir şey bilmeyen adamın karnesi benden yüksek oluyor.

Arkadaşlar şimdi sorum sınav anında kötü yapmamı gene kendi suçum olarak görüyorum benim netlerimi yapan adamlar genelde 20 25 bin arası yaptı hadi ona eyvallah ama ÖSYM nin yaptığı saçma kurallar yüzünden bizim hayallerimiz neden yıkılıyor ve nereye kadar bu düzen böyle gidecek ?

Adalet bir kadin ismidir.Otesi olamaz

• quote:

Orijinalden alıntı: e3xN

Arkadaşlar burası çok büyük bi forum ve gençlerden oluşuyor derdimi siz anlarsınız size derdimi açmak istiyorum.

1)Arkadaşlar YGS'de son deneme netim 113 dü ve genelde netlerim 110 dan aşağı düşmez 115 den yukarı çıkmazdı ama YGS de aşırıııı bir heyecan yüzünden 93 net yaptım ilk tokat buydu bana vurulan.

2)Arkadaşlar aynı şekilde LYS 'de 120 net yapıyordum genelde ama sınavda yaptım 100 net.Denge matematikde 38 43 arası yapardım LYS'de 27.5 yaptım inanamadım.Bu ikinci tokat oldu.

3)Arkadaşlar her neyse 36 bin sıralamam geldi MF4 73 olan okul puanım 40 bine attı bunu içimde buruk bi his oluştu ve tercihlerimi yaptım.

4)Hayalim ege üniversitesi inşaat mühendisliğiydi ve şu an 6 puanla o bölümü kaçırdım aynı şekilde İYTE İnşaatıda 4 puanla kaçırdım ve dokuz eylül inşaata yerleştim.

5)Arkadaşlar şimdi asıl sorun benim YGS deki iptal olan türkçe sorusu ve iptal olan 2 kimya sorusuda doğruydu ama ÖSYM bunca verilen para ve emeğe karşı soru hazırlayamadı ve bu 3 soru doğru olsaydı benim zaten 6 7 puan fazlam olacaktı.

6)Aynı şekilde okuduğum Anadolu Lisesi berbat bir şey bilmeyen egosu tavanda olan hocalardan oluşuyordu yalakalık etmeyi bilemedim bu yüzden karne ortalamam 73 o
    ldu.Gerçekten edilen yalakalığa göre sözlü verilen bi okuldu bu yüzdende 36 binden 40 bine düştüm İYTE de Ege de oluyordu büyük ihtimalle 36 da kalsaydı

7)Arkadaşlar her okulda sorulan yazılısı sorusu aynı olmadığı ve hocaların aynı olmadığı bir ülkede nasıl karne ortalamasına göre puan verilir eski sistem gibi okul sırasına göre olsa hadi neyse diyeceğim hiçbir şey bilmeyen adamın karnesi benden yüksek oluyor.

Arkadaşlar şimdi sorum sınav anında kötü yapmamı gene kendi suçum olarak görüyorum benim netlerimi yapan adamlar genelde 20 25 bin arası yaptı hadi ona eyvallah ama ÖSYM nin yaptığı saçma kurallar yüzünden bizim hayallerimiz neden yıkılıyor ve nereye kadar bu düzen böyle gidecek ?

6.madde cukk diye oturmuş kardeş mebde o kadar boş hocalar varki ...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.