Şimdi Ara

bu nasıl bi virüssssss :@ sistem geri yüklemesi yapamıyorum... :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bilgisayarımda lnk, com, exe uzantılı dosyaları acamıyorum. Çünkü bilgisayarımda kuulu olan cyberlink açılıyo direkt olarak. herangi bir exe dosyası açmaya kalksam direk cybrling adlı programı tanıyp onu açıyor. netten virüs pro indirdim exe olduğu için haliyle onu da direkt olarak cybırllink olarak gördü ve haliyle açmadı.

mesela msconfig, regedit, cmd gibi sistem uygulamaları
    bütün programların exe dosyaları,
    veya herhangi bir programı acamıyorum (hesap makinesi, wordpad, paint gibi mesela)

sistem geri yükleme yapmayı denedim. ama o da acılmıyor. hata veriyor. (bu dosya, eylemi gerceklestirmek icin iliskilendirilmis bir programa sahip degil) diyor.

hicbir yere giremiyorum.
    Kaynak: Wardomhttp://www.wardom.org/showthread.php?t=155943

(fakat diger bazı dosyalarda problem yok. örnegin su anda internet calısıyor, pc de resimleri de acabiliyorum onları da gösteriyo)

basına böyle birsey gelen veya yardım edebilecek birisi var mı acaba? sorun sizce ne olabilir? ve Format dışında bi öneriniz var mı. Teknik bilgiye sahip arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xacah61 -- 23 Mayıs 2010; 1:27:47 >

• internetten norton ghost yada benzeri bir program indirip cd yada dvd ye yazdırın makinayı yeni bastan baslatın ve yazdırdıgınız cd ile boot edin virüs taraması yapın
  • arkadaşım pcde nero yok hani olsa windows açıkken oda exe olduğu için malum onu da açamayacağım. kasperi indirdim boot edilmiş. win 7 var ben de. onunla cd ye atsam otorunlu çalışır mı ? bir de çalıştıra regedit yazıp enterladığımda yine o program açılıyor. yani kayıt defterine ulaşamıyorum.
    not: pcdeki tüm exe dosyalarına sağ tıkladığımda birlikte aç sekmesi yok fakat diğer uzantılı dosyalara bu işlemi uyguladığımda birlikte aç var :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xacah61 -- 23 Mayıs 2010; 19:32:57 >
  • Bir de combofix yükledim o da exe olduğu için açılmıyodu ilkin. not defterine :

KillAll::

File::
    C:\WINDOWS\svchost.exe
    C:\WINDOWS\system32\ul.dll
    C:\WINDOWS\system32\XP-C2A0EDD2.EXE
    C:\DOCUME~1\semih\LOCALS~1\Temp\winccydp.exe
    C:\DOCUME~1\semih\LOCALS~1\Temp\winambi.exe
    C:\DOCUME~1\semih\LOCALS~1\Temp\dlujg.exe
    C:\DOCUME~1\semih\LOCALS~1\Temp\doyg.exe
    C:\DOCUME~1\semih\LOCALS~1\Temp\ehfco.exe
    C:\DOCUME~1\semih\LOCALS~1\Temp\foudg.exe
    C:\DOCUME~1\semih\LOCALS~1\Temp\lgbwc.exe
    C:\DOCUME~1\semih\LOCALS~1\Temp\lyhq.exe
    C:\DOCUME~1\semih\LOCALS~1\Temp\odwgh.exe
    C:\DOCUME~1\semih\LOCALS~1\Temp\rdsou.exe
    C:\DOCUME~1\semih\LOCALS~1\Temp\ucovut.exe
    C:\DOCUME~1\semih\LOCALS~1\Temp\winfjpqtk.exe
    C:\DOCUME~1\semih\LOCALS~1\Temp\winflqw.exe
    C:\DOCUME~1\semih\LOCALS~1\Temp\winfshi.exe
    C:\DOCUME~1\semih\LOCALS~1\Temp\wifvshi.exe
    C:\DOCUME~1\semih\LOCALS~1\Temp\winfvdxn.exe
    C:\DOCUME~1\semih\LOCALS~1\Temp\wingafcb.exe
    C:\DOCUME~1\semih\LOCALS~1\Temp\wingfxgk.exe
    C:\DOCUME~1\semih\LOCALS~1\Temp\winjpgl.exe
    C:\DOCUME~1\semih\LOCALS~1\Temp\winqsywsy.exe
    C:\DOCUME~1\semih\LOCALS~1\Temp\winrbfqs.exe
    C:\DOCUME~1\semih\LOCALS~1\Temp\wintvgcd.exe
    C:\DOCUME~1\semih\LOCALS~1\Temp\winuytal.exe
    C:\DOCUME~1\semih\LOCALS~1\Temp\xya3.tmp
    C:\DOCUME~1\semih\LOCALS~1\Temp\ysqyx.exe

Folder::
    C:\DOCUME~1\semih\LOCALS~1\Temp
    C:\WINDOWS\Temp

DDS::
    mRun: [XP-C2A0EDD2] c:\windows\system32\XP-C2A0EDD2.EXE
    StartupFolder: c:\docume~1\semih\startm~1\progra~1\balang~1\75cd~1.lnk - c:\windows\system32\XP-C2A0EDD2.EXE

Drivers::
    asc3360pr

yazıp adını da " CFScript.txt " şeklinde kaydedince bu dosyayı combofix in üzerine sürüklediğimde combofixi çalıştırdım. Bu şekilde kasperi de çalıştırabilen arkadaşlar var sa yardım edebilirler mi. ha bu arada combofixle de tarattım bişey olmadı.

• Bu sorunu çözebilecek arkadaşlar var burda eminim hadi.... sorun basit ama çözümü zor. Exe uzantılı dosyalar açılmıyor yerine başka bi program ile ilişkilendirilmiş bu programların üzerine sağ tıkladığımızda da birlikte aç sekmesi yok.
  • Bilgisayarı güvenli modda açıp öyle dene sistem geri yükleme yapmayı. O da olmazsa windows kurulum cdsini takıp repair yani tamir et seçeneğini seç. Ama eğer kurtarmam gereken dosya yok diyorsan yerine olsam format atardım.
  • Arkadasın dediği gibi güvenli modda aç öyle bir dene.Yada bilgisayarı admin olarak aç yada yeni bir kullanıcı oluştur öyle aç sonuç aynı değilse belki bu şekilde temizleyebilrsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.