sistemim, asus a7s333,duron 1200, gforce2 mx400, fly tv kartı... sistemde xp yüklüydü, açılışta windows/pci.sys çalıştırılamadı hatası verdi. ghostla xp'yi yeniden yükledim bir kere açıldı normal şekilde çalıştım. kapatıp tekrar açtığımda yine aynı hat mesajını verdi.
bu sefer ghostla 98 kurdum bir kere açıldı çalıştı. sonra yine aynı açılışta ein logodan sonra makine kendini resetliyor, güvenli mod açarken yine aynı şekilde resetliyor. adım adım onaylamada msmouse.vxd'ye evet dedikten sonra windowskoruma hatası bilgisayarı yeniden başlat diyor.
98'i sıfırdan kurmayı denedim, invalid DPMI return from 03B7:0932 hatası verdi kurulum başlamadı.
bu sorun nasıl birşey?
sisitemindeki kartlarda çakışma sorunu var sanırım bıos ta apic mode un açıkmı bir bak. birde pcı ayarlarında reset configuraiton data var onu bi enable yap dene
daha önce bilgisayarda böyle bir sorun yaşamadım. biostan yada kartlardaki çakışmadan kaynaklansa daha önce de aynı sorun olmazmıydı.
yazdıgın sorunlardan ben bu hatayı cıkarttım vallahi baska bir sey diyemiyorum :)
ram benim aklıma da geliyor ama ram sorununda bildiğim kadarıyla en başta bip uyarısı veriyor bilgisayar
bazen vermez.başıma gelen olayı anlatayım.AMD sistem almıştım.açılışta RAM hatası filan yoktu.XP kuracaktım bir sürü hata verdi ve kurulmadı.sonra zar zor 98 kurdum.onda da salak salak hatalar.en sonunda aldığım yere gittim.RAM i değiştirdiler.Kingston almak zorunda kaldım.ondan sonra AMD sistem toplarken kesinlikle OEM RAM almıyorum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme