Şimdi Ara

Bu nesilde neden Xbox 360'ı tercih ettiniz ? (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
2.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: KAKÁ

Psn'de sorun yok çünkü psn'de sorun yaşanabilecek bir özellik yok

Ps3 kullanıyor musunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oziko

quote:

Ps3 kullanıyor musunuz?

Bu soruyu bana sorup da beni delirtme arkadaşım 1 ay kullandım sattım arada arkadaşlardan ödünç alırım psn'i bana sorgulatma yani.
  • quote:

quote:

quote:

Ps3 kullanıyor musunuz?

Bu soruyu bana sorup da beni delirtme arkadaşım 1 ay kullandım sattım arada arkadaşlardan ödünç alırım psn'i bana sorgulatma yani.

Anlıyorum şuan elinizde yok yani.

Peki, ben cevabımı fazlasıyla aldım teşekkürler yanıtınız için.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ps3 kullanıyor musunuz?

Anlıyorum şuan elinizde yok yani.

Peki, ben cevabımı fazlasıyla aldım teşekkürler yanıtınız için.

"Neden yok acaba ?" bunu düşündüysen ne mutlu ben teşekkür ederim iyi günler ^_^

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KAKÁ -- 16 Temmuz 2013; 16:44:34 >

• Multiplatform oyunlarda ps3'ten daha iyi grafik vermesi,xbox live kalitesi,gamepad gibi şeyler yüzünden tercihim xbox 360 olmuştu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: d3vstator

@skyfall tr

Valla hocam her iki sistemi de yeterince kullandım, bu port ayarları her iki konsolda da yapılması gerekiyor ama XBox forumlarına bakarsanız sadece PS3 için gerekiyor deniliyor. Live süper hiç düşmüyorsun deniliyor, PSN'e bağlanılmıyor deniliyor ama samimi söylüyorum PSN bu açıdan daha stabil ülkemiz koşullarına göre. Live'de partiden düştüğümü çok hatırlarım, işte Live kullanıcılarının çakışma dedikleri olay var, iki kişi birbiri ile çakışır, biri birinin sesini duymaz falan bunlar Live'de çok var, hatta bazen gelen davetlere giremezsin bile. GeoW 2'nin multisine aylarca bağlanamadığımı, buradan çoğu oyuncunun giremediğini iyi hatırlarım veya Reach ile Anniversary'de slayt sov tadında multi coop yaptığımı.

Velhasılı sorunlar sadece PSN'de yok, Live'de de sorun yaşanıyor, hatta PSN'de çoğu oyunda server'lar dedicated'tır, Live'de oyuncular birbirine host olur falan. Ses olayı da böyle sizin bahsettiğiniz cızırtı kulaklığınızla alakalıdır, takın bir kablolu kulaklık net olduğunu görürsünüz sesli iletişimin. Ama Live'da net ile ilgili ufak tefek sorunlar baş göstermeye başladığında kesintili olmaya başlar ve hiç anlamazsınız konuşmayı. Dediğim üzere her iki sistemi de bayağı bir kullandım, her iki plarformun kendine göre avantajları da var, dezavantajları da. İş bir crosschat ile bitmiyor maalesef, teamspeak var, skype var, o var, bu var. Bugün skype'ın girmediği yer yok, akıllı telefonların hepsinden skype ile iletişim kurarken bu kadar crosschat üzerinde ısrar etmek bana mantıksız geliyor. Kaldıki PSVita'da bile 8 kişiye kadar crosschat imkanı sunan Sony PS4'te bunun çok daha ileri sevide gelişmiş versiyonunu getirecektir.

Ben her zaman dediğim üzere, her konsolda olduğu gibi XBOx 360'ta da oyunları için tercihimi bu yönde kullandım ama oyunları için PS3'ü de aldım. Asolan oyundur, oyunun yaşattığı tecrübedir, hatta çoğu single player oyun atmosferinin bozulmaması adına tek başına da oynanmalıdır, her şey coop, multi oyun değildir yani. Bunun senaryosu var, hikaye bütünlüğü var, atmosferi var. Bilmiyorum belki eski kafa olduğumuzdan böyledir.

PSN'in bu nesilde 2 büyük sorunu vardı;

-Cross-chat olmaması. Gereksiz diyenler, PS4 aldıkları zaman anlayacaklar kıymetini. Umarım Live gibi sorunsuz olur.
    -Haftada 1 gün güncelleme muhabbetine kapalı olması. Şimdi böyle değildir ama, 2-3 sene boyunca ayda 3-4 kez kapanıyordu.

Live için bahsettiğin sorunlar olmuyor değil ama, bağlantınla alakalı bir durum. Partiden sürekli düşme zaten söz konusu değil, bütün gece boyunca en fazla 1-2 kere düşersin, o da bağlantın yerlerdeyse. Ben son 2 yıldır 5-6 kere falan düşmüşümdür.

Cross-chat ile Skype karşılaştırması biraz komik olmuş yalnız. Madem Skype vb. var, Sony niye PS4'e cross-chat getiriyor? Sony şöyle bir açıklama yapsaydı hak verecektin sanırım; "Cross-chat PS4'de de olmayacak çünkü Skype, teamspeak var, o var bu var"

Bu nesilde Live PSN'den çok daha üstündü. PSN'in tek artısı online oyun oynamak için para istememesiydi. PS4'de online oynamak da paralı oluyor zaten. Yeni nesilde PSN'in ücret avantajı da olmayacak, servislere ve kalitelerine bakacağız sadece.

• bluelabel kullanıcısına yanıt
    Live'ın daha kaliteli olduğu ortada, şahsen crosschat yerine oyun davet işleri, menüleri kolay browse etme gibi özellikler, hatta seçtiğiniz oyuncu tiplerini karşınıza getirme gibi özellikler bence daha önemli. Tabii bu kişisel bakış açısıdır, farklı düşünen arkadaşlara da bir şey diyemem. Ama dedicated server desteğinin PS3 oyunlarında daha fazla olması online oyun tecrübesi açısından daha önemli bir durum. 512 kb kabolulu bağlantı ile beraber arkadaşımın sorunsuz oyun oynadığını bilirim PSN'de. Tabii bu ülkemiz açısıdan ortaya çıkan bir tecrübedir, dünya genelinde özellikle Amerika ve İngiltere'de Live'ın daha iyi olması gibi bir durum da var. Ama Türkiye'de yaşayan biri olarak ben PSN'in online oyun açısından kesinlikle çok daha az lag'la oyun oynama imkanı sunduğunu bilirim. 360'ın en popüler serilerinde Halo'nun Reach ve Anniversary oyunlarını arkadaşımla resmen slayt şov tadında da oynadığımı iyi bilirim. Bu Live olayı bence ülkemiz açısından bence biraz abartılıyor gibi, hakkını vererek konuşmak daha doğru.

Skype ise bir seçenektir, crosschat'in olmadığı yerde gayette güzel iş görüyor. İhtiyaç duyuyorsanız muhabbet etmeye falan Skype ile bu iş yapılabiliyor. Daha önce de yazdım, bir PSVita'da bile 8 kişi crosschat varsa, PS4'te de daha gelmiş halde sunulacak bir hizmet olacaktır. Önümüzdeki nesilde MS'nin avantaj olarak sunduğu bir çok özellik Sony tarafından da sunulacağı için online hizmetlerde bir fark olmaz bence. Oyuncu kişi de en nihayetinde oyuna bakar, böyle ortaya çıkacak minimal farklar için bir kaşık suda fırtınalar koparmaya da gerek yok.

Mesela bir Halo çıkış oyunu olsaydı %99,99 XO'yu çıkar çıkmaz alırdım, şu an için bir tek Dead Rising beni büyüledi diyebilirim. Onun dışında XO'ın bana konsolu aldıracak bir oyunu yok, çıkış oyunları anlamında. PS4 hem gelen oyunları, hem kolay ikinci el fırsatı, oyunları rahatça elden değerinde çıkartma, PSN Store'un yerel hizmet vermesi ve bol içeriğe sahip olması, ucuz dijital oyun imkanı, arkadaşlarımın büyük kısmının PS platformunda olması ve yeni farklı arkadaşlarla tanışma imkanının fazla olması, garantisi, ıvırı, zıvırı derken bana daha mantıklı geliyor. Bir de bu bakım meselesi de abartılıyor kanaatimce, ben haftalık bakımlarda bir gün kapalı oluyor söylemine de inanmıyorum. Evet bakım yapılıyor ama dediğiniz gibi bir gün sürmüyor bunlar, en fazla 1-2 saat.

Tabii konunun başlığına göre konuşursak, kopya oyun (ki ben de uzun süre kullandım, şu anda da JTAG'lı konsol kullanıyorum) Halo, Geow gibi sevdiğim seriler bana 360 aldırdı. Önümüzdeki nesilde de artık şartlara göre XO hakkında kararımızı vereceğiz. Ama 1984 misali Kinect özellikle bana çok itici geliyor. Vizontele misali acaba Zeki Müren'de bizi görecek mi tarzı bir durum bana çok itici geliyor. Bakın bu Kinect'in observer özelliği Avrupa'da MS'nin başını çok ağrıtır, ileri demokrasinin hayat tarzı olduğu ülkeler MS'den ciddi tazminatlar alır ve hatta XO satışları yasaklanabilir. Henüz MS ile ilgili büyük soru işaretleri var kafamda, zaman içinde durum netleşince daha sağlıklı karar vereceğimize inanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İdrak İstimlak -- 16 Temmuz 2013; 17:41:07 >

• Hocam Xbox Live'ı biraz vicdansızca eleştirmişsiniz.Çakışma dediğin olay nat type ile alakalı.Live ile hiç bir alakası yok.Nat type (portların) düzgün değilse Xbox'ta partye ve arkadaşlarının oyununa giremiyorsun,PS3'te sadece arkadaşlarının oyununa giremiyorsun.

Dedicated serverlar konsola göre değil oyunlara göre diye biliyorum.Yani mesela BF3 PS3'te dedicated,Xbox'ta sıradan serverlar ile kullanılamaz diye biliyorum.Tabi emin değilim bundan.

Partyden düşme olayları da çok nadir rastlanan şeyler.PSN'de her hafta,kendi gününde,kendi saatinde olan bakımlar bittiğinden beri Live'da da sorun kalmadı denilebilir.

Cross Chat belki kullanmayı çok sevmediğiniz birşey olduğu için gereksiz olduğunu düşünmüş olabilirsiniz.Ama şahsen konsolun en çok sevdiğim yanı Live'daki arkadaşlarımla muhabbet etmek.Tabiki akıllı telefonlarda Skype vs. gibi programlar var ama PS de oyun oynarken telefonda Skype'den muhabbet etmeyi cross chate tercih etmek,veya eşdeğer bulmak;döner pilav yemek için bir restorantta döner,başka restorantta pilav yemeyi tercih etmek gibi geliyor bana.

Tabiki singleplayer,hikaye bütünlüğü gibi öğeler çok önemli ama şu an tüm kaliteli PS3 exc. oyunlarını oynamaya başlasam bir haftada hepsi biter.Bence aylarca Gow,Uncharted gibi çok güzel serilerinin oyununun çıkmasını bekleyip,2 günde bitirip oyunu rafa kaldırmak pek tatmin edici birşey değil.Yanlış anlaşılmasın ben her iki konsola da sahibim ve hayatımda oynadığım en iyi singleplayer oyunlar PS3 exc. oyunlardır.Ama uzun vadede bir haz vermiyor dediğim gibi.Bir çok kişinin neslin en iyi oyunu olarak isimlendirdiği Metal Gear Solid 4 2 günde bittikten sonra yapacak başka ne var ki?

Yani MGS gibi bir oyunu bir kere oynayıp,alacağım en büyük zevki almak yerine,Gears of War'ı yıllarca oynayıp daha az zevk almak bana daha uygun geliyor.Oyunlar tabi örnekti.

Zira Gears Of War ve Halo gibi seriler konsol aleminin en çok multiplayer oynanılan oyunlarından bazıları.

Baya uzun yazdım ama amacım herhangi bir konsolu savunmak veya tartışma çıkarmak değil.Tamamen objektif olarak kendi gözümde değerlendirmeye çalıştım.Saygılarımla.

• Evet biraz dozajını kaçırdık gibi ama kötü anlamda alınmasın dediklerim. Ama XBox bölümünde ciddi önyargılar, haksız eleştiriler var. Mesela bu NAT ayarları, PS3'te de bunu yapınca doğal olarak daha iyi bir online deneyim yaşanıyor ama sırf NAT ayarı yapıyorsunuz diye PS3 hemen tukaka ediliyor. Halbuki aynı durum Live'da da var. Sonra bu çapraz analog işi sanki çok önemli bir şeymiş gibi lanse ediliyor. Çok sevdiğim bir oyun olsa bile "Abi kollar çapraz analog değil oynamam" denilebiliyor. Halbuki ortada yaşanması gereken harika bir deneyim var. Keza sırf PS3'te crosschat yok diye "Call of Duty'de arkadaşına text mesajla yazmak zorundasın" deniliyor, halbuki aynı oyunda bu insanlar sorunsuzca iletişim kurabiliyorlar. Bu yaklaşımın tam tersi Xbox için sergileniyor, 300.000 server, 40 kat konsol gücü gibi komik söylemlere şahit olabiliyorsunuz. Gerçi PS3 bölümünde de benzer söylemler kılık değiştirerek karşımıza çıkıyor. Bir türlü orta yolunu bulamadık.

Temelinde karşımızda konsol var, sanki siyasi bir söylem gibi fanatikçe yaklaşımlar insanları daha konsolu almadan yanlış bilgilerle soğutuyor, hatta konsol alma kararını etkiliyor. İnsan da bu kadar olmaz diyebiliyor. Ayrıca bu oyunların kısa sürede bittiği gibi bir durum biraz abartı kaçmıyor mu? MGS gibi bir oyunu hakkını vererek bırakın bu forumu dünyada kim bir günde bitirebilir veya UC serisini. UC serisinde de multiplayer oyun seçenekleri var, üstelik GeoW gibi doğrusal bir düzlem yerine dikey hareketi de işin içine katıp daha taktiksel bir oyun deneyimi sunuyorken. UC2'nin server'larında hala günlük 30-40 bin oyunculuk bir rakam var, KZ2 gibi bir oyunda bile hala tamamı ile dolu server'larda oyun oynanıyor. Ama XBox bölümünden önyargılı arkadaşlara sorsanız kimse KZ2 oynamıyordur.

Sanırım meramımı anlatabildim, aynı saygı bizden size olsun

• Her konuda tartışma çıkmak zorunda mı...Hayır yani,ben PS3'ü daha çok seviyorum mesela ama Xbox'a daha uzun zamandır sahibim ve böyle bir konu açayım dedim ancak PS3 fanboyları neden kirletiyor anlamıyorum.
  • Bu resim de aslında tercihimi etkileyen sebeplerden biri oldu. 2010-2013 yılları arasında move-kinect - exc. oyunların sayısındaki oranın değişimi de çok önemlidir. Az önce Merlinin Kazanın'da tesadüfen gördüğüm bir resimdir. Sanırım bir çok oyuncunun da tercihinde etkili olmuş bir durumdur.

Bu nesilde neden Xbox 360'ı tercih ettiniz ?

http://www.merlininkazani.com/Iki_konsol_bu_sefer_ozel_alanda_kapisti_Gorsel-haber-63800p1.html

• Forumdaki çoğu kişiyi pek ciddiye almamak lazım hocam.Dediğiniz gibi Kill Zone gibi bir oyunu bile iki dakikada çöpe çıkarıyorlar.Hoş ben de Forza Horizon'ı çöpe çıkarıyorum ama kendimce nedenlerim var.

Oyunların süresini misalen yazdım.Tabiki bir MGS bir günde bitmiyor ama bildiğiniz üzere bu tarz efsane oyunlarda çok da multiplayer çok da tutulmuyor.Last Of Us gibi..

Ama tabiki bunu kötü bir eleştiri olarak söylemiyorum.God of War ve MGS serisi kadar iyi bir seriyi hayatımda oynamadım.Xbox'ta kesinlikle bu kadar iyi singleplayer oyun olduğunu düşünmüyorum.

Benim gözümde her iki konsol da eşit kalitede.Sadece birisi çoklu oyuncuya yönelik oyunlarda daha başarılı,diğeri singleplayer oyunlarda çok başarılı.Ama benim en sevdiğim oyunlar Gears of War ve Forza olduğu için yeni nesilde tercihim Xbox One olacak gibi görünüyor.

Yoksa o bilmem kaç kat güç olayı falan doğru olsa bile pek ilgilenmediğim bir olay.İnsanlar konsolu alıp,aldığı konsolu zorla başkalarına da sevdirme çabasında bulunuyorlar.Bence onun için bu forumda bu kadar saçma tartışmalar çıkıyor.Adam konsolu alıp,'ben iyisini aldım,bu akılsızlar kötüsünü aldı.Oh rahatım.' diye düşünmüyor.'Ben seviyorsam,herkese daha iyi olduğunu ıspatlıycam.Diğer markayı batırıcam.' şeklinde bir zihniyet var milette.Hal böyle olunca konsolların ana konularında komedi filmini aratmayan bir görüntü çıkıyor.

Saygılarımla.

• Xbox Live'da party'den düşme olayı tamamen kişinin kendi bağlantısıyla alakalı bir durum, düşme olayı zaten çok çok nadir olan birşey bu ve bunun gibi eksikleri sayacaksak playstation'da yüzlerce eksik sayarım sana, konu xbox olunca herşeye bir kulp bulma var ps'ye gelince hiç yorum yok,tarafsızlıktan uzak oluyor bu tarz yazılar.

Crosschat olmayan yerde skype ile iş görülüyor demişsin ben xbox ile oyun oynarken laptopu da açık tutmak yanımda gezdirmek zorunda mıyım ? tabiki hayır odada ne kadar ses varsa duyurmak zorunda mıyım tabiki hayır, mikrofonlu kulaklık al diyeceksin niye ekstra masraf yapmak zorundayım ?

Ps3 kullanıcıları ps4 ile gelen crosschat özelliğini bilmediği için pek sallamadılar ama göreceksiniz ps4 ile crosschat özelliğini tadınca öve öve bitiremeyecekler.

Live'da oynanan multiplayer oyunlar kesinlikle ve kesinlikle her oyun psn'den çok daha iyidir, bunun en büyük kanıtı zaten japonya'da tanınmayacak derecede popüler olan xbox360'ın street fighter için en elit en iyi japon oyuncular tarafından (minimum lag olayı için) tercih etmeleridir. Yeni nesilde her ne kadar ps4'te cross chat özelliği olacak olsa da server desteği bakımından xbox live yine daha kaliteli bir hizmet verecektir, kaliteden kastınız beleş oyun,indirim gibi etkenler ise onu bilemem...

Gelelim çıkış oyunlarına, çıkış oyunları olarak Xbox One kesinlikle daha iyi yarış tutkunları için forza 5, dövüş manyakları için killer instinct, fps ve online manyakları için titanfall, hardcore kinect deneyimi için RYSE +++ çok kaliteli exler dead rising 3 ve quantum break mevcut, benim, çıkış oyunlarını baz alırsak ilk tercihim kesinlikle xbox one.

Bu nesildeki ex kıyaslamasında ise Ps3 önde doğrudur online oynama baz alınırsa ps3 exleri çok geride kalıyor halo online oynayanların sayısı ps3'ün tüm ex oyunlarda online oynayanların sayısından fazladır.

Forza Horizon tarzı bir arcade yarış oyunu hiçbir zaman olmamıştır mesela, gears of war tarzı parçalanmaların olduğu ve online'ının müthiş zevkli olduğu bir oyunu da olmadı, alan wake gibi bir atmosferi olan bir oyunu da. Sayı pek önemli bir ölçü değil o resimde abuk subuk oyunlar da mevcut ps3 ex listesinde.

Tabiki müthiş exleri var ps3'ün mgs 4 bu nesilde oynadığım en iyi oyunlardan birisidir mesela, naughty dog'un oyunları ortada,oyunların kalitesine laf edenin aklına şüphe ederim fakat ben nedense hiçbir ps3 exini Gears of War serisine değişmem, bu seriyi tamamen yalayıp yutmayan benim neler hissettiğimi anlayamaz bambaşka bir seridir benim gözümde mesela.

Multiplatform deneyimini çok çok daha iyi yaşadık zaten Xbox 360'ta, Xbox 360 ex konusunda yetersiz kalmıştır doğrudur fakat aman aman bir şekilde aratmamıştır bu nesilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KAKÁ -- 16 Temmuz 2013; 21:32:37 >

• Zaten Xbox alıp kullanan sonuna kadar memnun kalmıştır, nedir bu ps kullanıcıların gelipte sürekli aksini savunmaları. Biz on numara memnunuz halimizden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FB_ArDa

Zaten Xbox alıp kullanan sonuna kadar memnun kalmıştır, nedir bu ps kullanıcıların gelipte sürekli aksini savunmaları. Biz on numara memnunuz halimizden.

ps kullanıcların çoğu kıskanç ve haset olduğundan dolayı çünki biliyolar onlarda xbox ın daha iyi olduğunu ve alamadıklarından kuduruyolar

ps kullanıcısı kadar haset bir kullanıcı görmedim.genel olmasada çoğu öyle malesef.
  • Team NINJA kullanıcısına yanıt
    Durum onu gösteriyor biz burda halimizden memnun oyunlar hakında konuşuyoruz, birisi gelip laf atıp kaçıyor hobaa ona laf anlatana kadar deveye break dance yaptırırsın daha kolay..
  • quote:

Orijinalden alıntı: FB_ArDa

Durum onu gösteriyor biz burda halimizden memnun oyunlar hakında konuşuyoruz, birisi gelip laf atıp kaçıyor hobaa ona laf anlatana kadar deveye break dance yaptırırsın daha kolay..

ben bile çıktığında ps4 alıcam ilk ama girmiyorum ps bölümüne fazla çünki okadar boş adam varki işleri güçleri çamur atmaktan başka birşey değil.
    kısacası sarmıyo adamların muhabbeti olgun aklı başında az adam var ps bölümünde.
    o yüzden burda vakit geçirmek daha iyi.
  • Bu nesildeki tercihim Ps3 dü. İlk çıktığında almıştım. Fakat 2009 yılında fw li bir Xbox360 aldım. Onu 2 sene kullanıp sattım. Sonra 2012 Mayıs ayında tekrar Xbox360 slim aldım. Bu sefer jtag yaptırıp single oyunlara aktım. Açıkcası single için korsan olmasaydı alırmıydım onu bende bilmiyorum. Ama büyük ihtimal almazdım. Ama Xbox markasıyla tanıştığım için çok mutluyum Yeni nesilde de inşallah bu şekilde devam etme şansı verirler

• 2007 den bu yana kronik sorunlar yüzünden iki makine yitirdim ona rağmen şu an üçüncü makinemi kullanıyorum.
    Bence burada asıl değinilmesi gereken kullanım kolaylığı
    Zamanında MGS4 ve GT için ps3 almışlığım da var ancak oyunları oynamak resmen işkenceydi
    Bilen bilir mgs disklerimakineye yüklüyordu. Nasıl bir yüklemeyse artık bekle babam bekle
    Ya GT her hafta ayrı update
    Güncelle baba güncelle
    Bir de live ve gamepad tabiiki
    Ve tabii ki de malum oyun :)
    Umarım ps4 te sony bu sorunların üstesinden gelir keza onu da satın alma planım var.
    Herkese iyi geceler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çünkü konsolun dibiydi
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.