Linkte verdigim olcudeki gibi fotograf cekmek istiyorum ama nasil yapabilirim ? Makinam Canon 550D
FOTOGRAF COZUNURLUGU 600x600
Fotograf boyutu 240 KB
FOTOGRAF 24-BIT/PIKSEL
Bu ozellikteki fotografi nasil ayarliyabilirim ?
Daha kolay bir yolu var mı bilmem ama, ben olsam... 1. Kadraja şablondakine yakın ama dış kenarları biraz daha pay bırakacak şekilde fotoğrafı çekerim. (... ki hani üstte pay bırakmamışım alttan çok az almışım kadraja gibi sorun olmaması açısından. Zaten elimizde fazlası ile pixel var.) 2. Photoshop'ta "Crop"(Kesme midir Türkçesinde menüde adı) 1:1 oranı seçip merkez noktayı modelin burnuna hedefleyip kare görüntüyü elde ederim. 3. Photoshop "Image" menüsünden "Image Resize" açarım, açılan pencereden "pixel" seçerim, 600 yazarım ve 600x600 pixel şuna çok yakın bir sonuca varırım. 4. Fark var ise 2-3 deneme ile daha doğru bir sonuca varılır sanırım ki.
Not: Ben bir deneme yaptım arkaplan manzara olmasına rağmen benim fotonun boyutu 235 kb. oldu. Photoshop kayıt seçeneğinden de en yüksek kaliteyi seçtim. Yani arkaplan düz tek renk bir durumda olsa bu boyut daha da azalır.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme