Şimdi Ara

Bu Oyun Motoru ( Türk İşi Game Engine )

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Bu Oyun Motoru ( Türk İşi Game Engine )

Bir proje geliştiriyorum arkadaşlar.

Şöyle söyliyeyim,ben şuanda askerim ve 30 gün lük izindeyim.4 günüm kaldı izinimin bitmesine ve geçen hafta can sıkıntısından ufak birşey yapayım dedim ve kendimi fazla kaptırdım.

Ve böyle bir projeye başlamış bulundum,bir game engine arkadaşlar.Daha önceleri 3dgs,gamemaker,blade3,tv,unity3d vs kullandım. Az çok oyun programlama ve gelişimden haberim ve bilgilerim var.

Bende Türkiye'de bir game engine olmadığını fark ettim ve biz neden yapamıyoruz diyerek başladım ve alfa sürümüne kadar gelmiş bulunuyorum,engine tam hazır değil ama,açıp kullanılabilecek duruma kadar gelmiş bulunuyor.

Enginede herhangi bir programlama dili kullanmadan mause ile kendi oyununuzu geliştiriyorsunuz
    fps türü üzerine kurulu bu motor (artık türkçe diyelim) kolayca gelişmiş fps oyunlarınızı yapmaya yatkındır.

Ayrıntılı bilgi;http://www.buoyunmotoru.tk

Bu arada,ilk resmi Türkçe oyun motoru sitesi :)

• başarılar kardeşim, elin çabukmuş ayrıca
  • Kolay gelsin
  • En kısa zamanda çalışmalarını bekliyoruz, kolay gelsin..
  • Çok güzel kardeş yetekneklerimizi ortaya çıkarsa herkes böyle harika şeyler çıkar tabi birazda maddi destekde olması iyi olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: MyPLanet

Çok güzel kardeş yetekneklerimizi ortaya çıkarsa herkes böyle harika şeyler çıkar tabi birazda maddi destekde olması iyi olur

Maddi değil bana şuanlık manevi destek yeterli.Projeyi yaymanın yollarını arıyorum,bu konuda bana yardımcı olabilirsiniz.
  • O zaman yukarı diyerek olalım Açıkçası oyun oynamak dışında anlamam bu işlerden Ama ne bileyim, çok hoşuma gitti yaptığınız çalışma. Umarım ileride birçok destekçiniz olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dostum oyun motorunu yapan sen olduğuna göre onun yeteneklerini en iyi bilende sensindir.
    askerden geldiğinde motorun tüm yeteneklerini sergiliyen ufak bi demo hazırlarsan daha çok ses getirirsin
  • Ufak bir çalışma

Bu Oyun Motoru ( Türk İşi Game Engine )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyc -- 12 Nisan 2010; 8:45:21 >
  • multiplayer desteği ne kadar zor olabilir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: *GloaToVeR*

multiplayer desteği ne kadar zor olabilir ?

Çok zor olabilir çünkü hiç düşünmediğim ve bilmediğim bir konu.Ama olabilir neden olmasınki.
  • Denemek için indirmek istedim ama indiremedim. Downloada tıkladığımda Yakında yazıyor :(
    Bu arada başarılar çok sevindim böyle bir girişimine gönülden destekliyorum.
  • tamamen tekbaşınıza siz mi baştan kodlayıp geliştirdiniz bu motoru.
  • arkadaşımı kutluyorum. söyleyecek fazla söze gerek yok.
  • Başarılarının devamını dilerim (:
  • quote:

Orijinalden alıntı: darklike

tamamen tekbaşınıza siz mi baştan kodlayıp geliştirdiniz bu motoru.

Sitemde bu konuyla ilgili birşey yazmıştım;

quote:

Bu Oyun Motoru isimli proje internette gezinirken rastladığım bir yarım kalmış ve tamamlanmamış projeden esinlenmiştir.Kaynak dökümanını indirdim ve kurcaladım ve projeye ben devam etmek istedim.Programlama konusundaki becerim projeyi geliştirmeme yetti ve şuanki hali,eskisinden eser kalmadı denilecek seviyeye ulaştı.

v0.4
    Desteklediği modeller; md2,mod.directx model
    Bölüm içi animasyon model desteği (md2)
    Directx9
    3D Ses desteği
    Efektler; Parlama,patlama,kar,yagmur,golge,isik...
    Model duzenleme
    Genis kaplama (texture) destegi
    Kisisellestirilebilir menu

Herhangi bir programlama seçeneği yoktur,tamamen mause haraketleri ile,onu bunu seçerek ve tıklayarak profesyonelce oyununuzu oluşturabilirsiniz.

Oyununuza hazır menü vardır sizin bu menüyü programlamanıza gerek yoktur menüde;görüntü ve ses ayarları seçeneği,tuş ayarları,oyun yükle/kaydet seçeneği vardır.Ayriyetten menü arkaplan resimini ayarlıyabilirsiniz.

Şimdilik bukadar,yeni güncellemelerle karşınızda olacağım.

• Başarılar dilerim. Emeklerine sağlık inşallah dilediğin gibi olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: soneday

quote:

Orijinalden alıntı: darklike

tamamen tekbaşınıza siz mi baştan kodlayıp geliştirdiniz bu motoru.

Sitemde bu konuyla ilgili birşey yazmıştım;

quote:

Bu Oyun Motoru isimli proje internette gezinirken rastladığım bir yarım kalmış ve tamamlanmamış projeden esinlenmiştir.Kaynak dökümanını indirdim ve kurcaladım ve projeye ben devam etmek istedim.Programlama konusundaki becerim projeyi geliştirmeme yetti ve şuanki hali,eskisinden eser kalmadı denilecek seviyeye ulaştı.

v0.4
    Desteklediği modeller; md2,mod.directx model
    Bölüm içi animasyon model desteği (md2)
    Directx9
    3D Ses desteği
    Efektler; Parlama,patlama,kar,yagmur,golge,isik...
    Model duzenleme
    Genis kaplama (texture) destegi
    Kisisellestirilebilir menu

Herhangi bir programlama seçeneği yoktur,tamamen mause haraketleri ile,onu bunu seçerek ve tıklayarak profesyonelce oyununuzu oluşturabilirsiniz.

Oyununuza hazır menü vardır sizin bu menüyü programlamanıza gerek yoktur menüde;görüntü ve ses ayarları seçeneği,tuş ayarları,oyun yükle/kaydet seçeneği vardır.Ayriyetten menü arkaplan resimini ayarlıyabilirsiniz.

Şimdilik bukadar,yeni güncellemelerle karşınızda olacağım.

anladım güzel hiç olmazsa normal basit bir oyun çıkaracak seviyede motor olana kadar geliştirilse o bile çok iyi olur tek başına. tebrik ederim . kolay gelsin. sitenizde yayınlarsanız ve geliştirme hakkında eğitici videolar verirseniz sitenizde ciddi bir topluluk oluşacaktır böylelik birlikten kuvvet doğar mantığıyla dahada gelişir.

• sıfınrdan motor yazmak yerine.. açık kodlu bir motoru modifiye edin bence daha az yorulursunuz. ama bununda zevki bambaşkadır kolay gelsin size
  • CryEngine 3 gibi click me
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.