Şimdi Ara

Bu panonun sorunu nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evin bir odasının elektriği bir anda kesildi, panoyu açtığımda yanık kokusu vardı ama şalterlerin hepsi kalkık konumdaydı. Kabloların ikisi kavrulmuş durumda.

Odaya ait şalterleri indirdim ama kabloda hala elektrik geçişi devam ediyor ve odada elektrik yok, bende ani akımı indirdim.

Fotoğrafta şalter inik olduğu halde bile kızaran kabloyu görebilirsiniz. Yarın elektrikçiyi arayacağım.

Problem nedir acaba? Teşekkürler.

Bu panonun sorunu nedir?

Bu panonun sorunu nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ilk bakman gereken şey odadaki cihazlar olacaktır. prizde nötr toprak bağlantısı ters yapılmışsa, o da bunu yapabilir. eğer sorun yaşarsan, elektrik teknisyenleri odasından yardım alabilirsin.

• Kablonun sadece en uç kısmı yanıyorsa,sigorta vidalandığı kısım gevşek olabilir. Kontrol edilmelidir. Gevşek bağlantılar bu tip sorunlara sebep olur.

Hat içindeki kabloların kısadevre olması, ev içindeki uzatmaların ezilmesi ve kısadevre olması, cihazların bozulması gibi birçok ihtimal vardır. AMa sigorta attırmadan uzun süre akım akıtabilecek arızalara, fazlasıyla uzun uzatma kablolarıdır özellikle de düşük kesitteyse.

• Elektrikçi geldi, şalterleri yeniledik ama ani akım attı bu sefer.
    Bypass yaptı, sadece buzdolabı çalışsın dedi.
    Sonra müsait olduğunda gelip duvar içi tesisatı elden geçirecek.
    Bu bir anda olmuş bir şey değil dedi.

En kötü durumda nötr dengeleyici gibi bir şey takcaz dedi ani akım yerine, geldiğinde göreceğiz.
    Yorumlar için teşekkürler.

• Sayın @dergul un dediği gibi cihazlarınızı arızaya karşı kontrol etmelisiniz. Sİgorta nelere bağlı, prizlerde hatalı bağlantı var mı bakmalısınız. Elektrikçiye tamamen bırakmayın basit birşeylere bakabilirsiniz. Cihazlarınız mesela.

• karafetva K kullanıcısına yanıt

Kettle vardı o hat üzerinde, onu çöpe atacağım.

Televizyon yeni idi, başka bir şey yok.

Elektrikçi bütün cihazları kontrol ettirdi bana gitmeden. Çalışmayan prizlerin hattını kontrol edecek, cihazlar bağlı olmasa bile o hat bağlı ise ani akım atıyordu. Herhangi bir lamba yaksam bile.

• Yanık kablonun bağlandığı sigorta vidası gevşek miydi ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben tam o sırada yanında değildim, cevap veremeyeceğim. Elektrikçi öyle bir şey olduğunu da söylemedi.

Ama değiştirdi şalteri, bu sefer ani akım atmaya başladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Colda -- 21 Ağustos 2023; 14:28:12 >
  • Sorun sadece fotoğraftaki kısım ise sigortanın dibinde gevşeklik veya oksitlenme var.

Elektrik zayıf bağlantıyı sevmez.

Ayrıca gelen elektrikçi çıkan sigortaları cebe atıp gitmemiştir umarım.

• stresstest kullanıcısına yanıt

öyle bir durumda da sigorta bağlantı yeri zarar göreceği için, sigortanın değiştirilmesi gerekebilir.

• Ani akım değil kaçak akım rolesi.

Bu alet faz ya da nötr'den toprağa kaçak olduğunda atar. Kaçak miktarı 300mA'e ulaştığında atar. Kaçağın yerini tespit etmenin şöyle bir yöntemi var. Prizlere takılı tüm cihazlar prizlerden çıkarılır. Sonra kaçak akım rölesi kaldırılır. Röle kalkmıyorsa kaçak tesisat içerisinde bir yerdedir. Röle kalkıyorsa, röle tekrar atana kadar, çıkarılan fişler sırayla takılır. Sorunlu cihazı fişe taktığınızda kaçak akım rölesi atarak sorunun kaynağını gösterecektir.

Ev panosunda 300 mA kaçak akım rolesi olmaz. Bunlar bina girişindeki ana panoya konur. Evin panosunda 30 mA'lik olması gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 3 Eylül 2023; 17:48:14 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ipli jeton kullanıcısına yanıt

Haklısınız ben dikkat etmemiştim, teşekkür ederim.

Elektrikçi bugün geldi daha yeni, ben duvar içi tesisatı değiştirmesini bekliyordum ama kendisi nötr kesici taktı kaçak akım yerine.

Bir süre böyle kullan dedi.

Bana üşendi gibi geliyor. ..

• Gevşek bağlantıdan dolayı yanmış gibi gözüküyor sigorta altına kablo ile atlama sağlıklı değil sigorta barası kullanıp iyice sıkılsa daha sağlıklı olur
    Ayrıca kaçak akım rölesini iptal etmeyin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.