Şimdi Ara

Bu Parçalar Galvanik Korozyon Yapar mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar sistemimde ZALMAN ZM-GWB3 vga block - ZALMAN RWB1 vga ram block -
    aqua airplex pro 360 radyatör - ZALMAN ZM-WB4 GOLD ve plexi su kabında çalışan eheim 1000 compact var.yaklaşık 6 aydır geçenlerde sistemi ilk defa söktüm ve borulardan işlemci bloğuna kadar hersey 1-2 mm kalınlıgında beyaz kireç benzeri bişiyle kaplanmıştıi sistem biraz hava almış olabilir saf su ve yüzde 40 antifreeze kullandım fakat anlayamadığım acaba bu bakteri üremesimi yoksa Galvanik korozyon mu zalmanın vga ve ram blokları alüminyum sanırım fakat radyatör bakır bunun çaresi nedir acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertert -- 28 Ocak 2008; 21:37:48 >

• Bunun çaresi şu,ya komple aliminyum sistem kullanacaksınız ya da komple bakır.

Anti korozatif mi diyeyim artık nasıl anlatayım,korozyon engelleyici sıvılar var ama yine de tam koruma sağladıkları bence söylenemez.

Antifriz de kullansanız,anti korozyon sıvısı da kullansanız sonuçta bu kaçınılmaz birşey.
    Mümkünse tüm bileşenleriniz aynı metalden yapılmış olsun.

Bakteri üremesi olacağını hiç zannetmiyorum,benim sistem çeşme suyuyla 2 ay çalıştı tek sorun yeşerme ve koku bozulması.
  • Evet kardeşim, olay budur ve bal gibi korozyondur. Alüminyumdan mamul ürün ne ile kaplanmış olursa olsun, akıbet değişmez. Bir arkadaşım sistemini getirmişti devamlı restart ettiğinden şikâyetle ve cpu bloğunu açtığımda, suyun moleküllerinin bile geçemiyeceği kadar tıkandığını görmüştüm. Sebep, bakır ve alüminyumun aynı sistemde kullanılması idi..
    Tavsiyemin bir önemi varsa şayet, alüminyum blokları kaldırmanı tavsiye ederim sistemden..
    Kolay gele.
  • cevaplar için saolun arkadaşlar aklım almıyo koskoca zalman su sogutmada neden böle bi sorun olduğunu bile bile aluminyum blockları piyasaya sürer . peki işlemci bloguyla radyatörü kullanabilirm sanırım yani bildiğim kadarıyla wb4 bakır sadece vga ve ram block u sistemden kaldırsam yeterli olur mu acaba ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: sertert

cevaplar için saolun arkadaşlar aklım almıyo koskoca zalman su sogutmada neden böle bi sorun olduğunu bile bile aluminyum blockları piyasaya sürer . peki işlemci bloguyla radyatörü kullanabilirm sanırım yani bildiğim kadarıyla wb4 bakır sadece vga ve ram block u sistemden kaldırsam yeterli olur mu acaba ?

Radyatörünüz de bakırsa eğer diğer aliminyum bileşenleri kaldırarak bu problemi çözebilirsiniz.
    Ama eğer radyatör de aliminyum yapılı ise onu da değiştirmek gerekir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.