Marmara Finansal Bilimler Fakültesi Sermaye Piyasası gelmiş bana Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. (TUPRS), Kamuyu Aydınlatma Platformuna yaptığı açıklamada ilave temettü kararını duyurdu. Tüpraş tarafından yapılan açıklamada şirketin 29 Eylül tarihinde hisse başına brüt 7,5254479 TL olmak üzere net 6,7729031 TL nakit temettü ödenmesine karar verildiği belirtildi. Buna göre şirketin temettü verimi son fiyatına göre %5,5 oldu. Tüpraş Yönetim Kurulu dün gerçekleştirdiği toplantıda kâr dağıtım politikası, uzun vadeli şirket stratejisi, yatırım ve finansman politikaları, karlılık ve nakit durumu dikkate alarak kâr payı dağıtım kararı alındığını bildirildi. Buna göre;
durumları toplanacak Olağanüstü Genel Kurul’da pay sahiplerinin onayına sunulmasına karar verildiği açıklandı. TUPRS payında son durum TUPRS, dünkü işlemlerde %3,19 yükselişle günü 123 TL’den kapattı. Son 5 haftadır pozitif kapanış gören TUPRS, bu hafta %10,81 değer artışına sahip. Buna göre Ağustos ayında %19 yükselen TUPRS payı, yılbaşından bu yana %61 değer artışıyla devam ediyor. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manwe.Sulimo -- 18 Ağustos 2023; 11:20:12 > |
Bildirim