Şimdi Ara

“bU şEkiLDE” yazmak sadece okuyanı yorar. Türkçe Yaz Türkçe Konuş ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
1
Favori
3.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mesajımı silmişler. Sadece İngilizceyi doğru yaz demiştim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fâti

quote:

Orjinalden alıntı: firtikk

quote:

Orjinalden alıntı: aLLy_Fb

quote:

Orjinalden alıntı: lost.uur

ok by

Gerzek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VipLimE -- 16 Temmuz 2009; 13:50:54 >

• quote:

Orjinalden alıntı: mamad

quote:

Orjinalden alıntı: Anchovy53

önemli olan senin ne yazdığın değil karşıdakinin ne anladığı

Bazı aptalların yazdıkları yazıları çözmek için Cia'den yardım almak gerekiyor.

Mesela bazı aptalların cinsliklerine örnek olarak:

züperr yha bhende shen qhibi olmak istiom:D:D:D

oO qhadharda dül beah medemümmm xD

yhemeüqh yapeodhummm..xD

kriptoloji ekibini çağırın
  • Arkadaşlar nedense şiveye kimse dikkat etmiyor.Her yerin ağzı farklıdır,bu bir eksi değil zenginliktir.Lütfen şive farklılıklarımızı yanlış nitelendirmeyiniz.Herkes İstanbul Türkçesi konuşacak diye bir durum söz konusu değildir.
  • İğreniyorum öyle yazanlardan.

ß3nde qelcem
    yhaaa

falan filan

Ben her ne kadar noktalama işaretlerine çok dikkat etmesemde düzgün türkçe kullanmaya gayret ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bob Marley

O şekilde yazı yazan herkese gerizekalı gözüyle bakıyorum.

Aynı Şekilde Düşünüyorum
  • BenDe Büyük Küçük Yazarım Ama.. K iLe q Yu Z ile S yi DeğişTirmemAyrıca Özgür Bir ÜLkedeyiz
  • nan yhaa naper arkdslr???
    slm yaf, nassın?
    bEn bOyLE yZaRIm , efet zornamı gitti cİcİm???

işin şakası tabi bende sevmem , genel de zaten çocukların işi bu tip ecişli bücüşlü şeyler yazmak. Onun içn yapacak pek birşey yok çocuk inadı ve çocuk aklına söz geçirilmez.Zihinsel gelişimi , fiziksel gelişiminden daha yavaş olup hala kullanan varsada yazık gençliğimize...
  • ß
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fakırcan^^

Arkadaşlar nedense şiveye kimse dikkat etmiyor.Her yerin ağzı farklıdır,bu bir eksi değil zenginliktir.Lütfen şive farklılıklarımızı yanlış nitelendirmeyiniz.Herkes İstanbul Türkçesi konuşacak diye bir durum söz konusu değildir.

Bu dediğinize karışan yok. Ancak ufak bir hatırlatma yapmak istedim. Yazı yazarken tamamen "İstanbul Türkçesi" olarak yazılmalıdır. Mesela "Angara" değil, "Ankara" veya "buba" değil, "baba" yazılmalıdır. Konuşmalarda ise şive farklılıklarından dolayı karışamazsın zaten. Ancak biraz daha dikkat ederek daha güzel yerlere getirebiliriz dilimizi.
  • asfjalkgjaskjkşadgjkadgjkdlgalşdsfajdhg

diye gülersek türkçemiz bozulurmu ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: coldmen

asfjalkgjaskjkşadgjkadgjkdlgalşdsfajdhg

diye gülersek türkçemiz bozulurmu ?

asefejealekegejeasekejekeşeadegejekeadegejekedelegealeşedesefeajehege

• Öyle yazanları, işe başladıklarında mail yazarken görürüm
  • İsteyeN İstediği Şekilde Yazabilir.
    Şivesi DeğişiK Bir İnsana Sen Neden Öyle Konuşuyorsun Dedinmi Hiç.
    Kimseyi Enterese Etmez. Madem Oyle Yazanlar Aptal Sende Aptallara Cvp Vermessin Olur Biter.
    Aradaki 2 Harfi Yazmadım Cümlenin Sonundaki Harf BüyüK Kacmış CoK Mühim Şeylermi. ''mamad'' Örnek Verdiği Gibi Tiplere Zaten Diycek Bişey YoK Onlar Özenti Tİpler .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FİT GYM -- 18 Temmuz 2009; 15:03:12 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: KeNaN-AsLaN

İsteyeN İstediği Şekilde Yazabilir.
    Şivesi DeğişiK Bir İnsana Sen Neden Öyle Konuşuyorsun Dedinmi Hiç.
    Kimseyi Enterese Etmez. Madem Oyle Yazanlar Aptal Sende Aptallara Cvp Vermessin Olur Biter.
    Aradaki 2 Harfi Yazmadım Cümlenin Sonundaki Harf BüyüK Kacmış CoK Mühim Şeylermi. ''mamad'' Örnek Verdiği Gibi Tiplere Zaten Diycek Bişey YoK Onlar Özenti Tİpler .

İsteyenin istediği gibi yazması bence de doğrudur. Mesela "L" harfini büyük yazınca daha güzel duruyor. Ama malesef, "qheL khanqi" gibi salak bir yazı tipi çıkaran özellikle kızlar yüzünden o harften de bezdim.

• Bu şekilde dediğin gibi yazanların hepsine kafam girsin.
    Kimse karışamaz diyenler;
    Genel forum kuralları bunlar.Ahlaki olarak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bob Marley

O şekilde yazı yazan herkese gerizekalı gözüyle bakıyorum.

Ben de.

"g" harfi yerine "q" harfi kullanılamaz.
  • ÖSS'de en düşük basari gösterilen bölümün Türkçe olduğuna şaşmamak gerek
  • quote:

Orjinalden alıntı: caan_19

Kurallara uymadan yazanlar cevap alamayınca, mecbur dönüyorlar dillerine.Tavsiye ederim...

En güzel taktik. Kız arkadaşlarımdan birkaçı bu şekilde konuşuyordu. Özenti misin sen falan diyerek üstüne gittim biraz hepsi düzgün şimdi. En azından yha phen gibi kelimeler kullanmıyorlar artık.
  • Profilime girip attığım tüm mesajlara bakabilirsiniz. Sicilim tertemiz.

Dili düzgün kullanmak cidden önemli bir iştir, sorumluluktur. Ben, sırf -bhen- yazanlara değil -bn- vb. yazanlara da uyuz oluyorum. 10 saniye geç haberleşince kıyamet mi kopuyor?!
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.