Şimdi Ara

“bU şEkiLDE” yazmak sadece okuyanı yorar. Türkçe Yaz Türkçe Konuş ! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
1
Favori
3.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim bildiğim gelcem , gidiyom , geliyom denir ama yazılmaz . Yanlışsam söyleyin .
  • Öncelikle her cümleye büyük harfle başlamak için zorlamak faşizanlıktır bana göre.haa diğer maddeler de kısmen katılıyorum yeni kelime türetmelerde falan ama msn sms gibi yerlerde türkçe konuşmak için kasmanız gerekir ki zaman kaybıdır.Sms atarken fazladan kontör vermek demektir aklını kullanmamaktır uzun lafın kısası.
    Ayrıca bende sende gibi kelimeler kullanıldığı yere göre ayrı veya bitişik yazılabilir.Dahi anlamında ise ayrı baglac anlamında ise bitisiktir.
    Kuralları bilmeden forum hocalığı taslamaya gerek yok
    quote:

Orjinalden alıntı: Pro-G

Türkçe Yaz Türkçe Konuş !

- Cümle büyük harfle başlar, nokta ile biter.
    - Noktadan sonra boşluk bırakılır, yeni cümle başlar.
    - “gelcem, gitcem, gidiyom” denmez “geleceğim, gideceğim, gidiyorum” denir.
    - “Herkez” denmez “herkes” denir.
    - “Yaaaa” çok laubali bir sözdür.
    - “bU şEkiLDE” yazmak sadece okuyanı yorar.
    - “Yanlız” değil “Yalnız” denir.
    - “ğ” harfi “g” şeklinde yazılamaz.
    - “Bende, sende” denmez, “Ben de, sen de” denir.
    - “Dahi” anlamındaki “de” ayrı yazılır.
    - “Geldimi?” yazılmaz “Geldi mi?” yazılır. Soru takıları ayrı yazılır. “OKmi?” değil, “Tamam mı?” denir.
    - “ahmet, belgin, duru” denmez. “Ahmet, Belgin, Duru” denir. Özel isimlerin, illerin, ülkelerin ilk harfleri büyük yazılır.
    - “ki” eki, bağlaç olarak kullanılıyorsa ayrı, iyelik eki olarak kullanıyorsa birleşik yazılır.
    - “v” yerine “w” yazılmaz.

Yani Türkçe, Türkçe yazılır. MSN Türkçesi’yle değil.

• quote:

Orjinalden alıntı: cyberberkay

Benim bildiğim gelcem , gidiyom , geliyom denir ama yazılmaz . Yanlışsam söyleyin .

Doğru diyorsun.Konusmada dediğin gibi olur ama yazılısı farklıdır.

Geliyom yerine geliyorum yazmak zormu?Araya sadece "r" harfi koymak zormu?
  • Peki MSN Türkçesi diye bir şey var mı?
    Buna MSN yazışmaları desek.
  • Aslında şu ülkede apaçileri, emoları ve Türkçe yazmayanları zehirleseler veya idam etseler vallahi oksijen derdi kalmaz yahu. Hem Türkiye'nin çağdaşlığı yükselir, daha iyi bir ülke oluruz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ChnGT/GTS

Aslında şu ülkede apaçileri, emoları ve Türkçe yazmayanları zehirleseler veya idam etseler vallahi oksijen derdi kalmaz yahu. Hem Türkiye'nin çağdaşlığı yükselir, daha iyi bir ülke oluruz.

Üzgünüm ama onu yaparsak ülkedeki gençlerin yarısı güme gitmiş olur.
  • Bunun grubunu kursak '' Türkçe'yi Doğru Kullananlar Kulübü '' ? Varsa link atarsanız sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tumble -- 19 Temmuz 2009; 20:01:13 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: 4EveRULtrAsLaN

quote:

Orjinalden alıntı: coldmen

asfjalkgjaskjkşadgjkadgjkdlgalşdsfajdhg

diye gülersek türkçemiz bozulurmu ?

asefejealekegejeasekejekeşeadegejekeadegejekedelegealeşedesefeajehege

o şekilde gülmeyi başarabileceğiniz organınız varsa değerlendirin
  • quote:

Orjinalden alıntı: ive®son

quote:

Orjinalden alıntı: ChnGT/GTS

Aslında şu ülkede apaçileri, emoları ve Türkçe yazmayanları zehirleseler veya idam etseler vallahi oksijen derdi kalmaz yahu. Hem Türkiye'nin çağdaşlığı yükselir, daha iyi bir ülke oluruz.

Üzgünüm ama onu yaparsak ülkedeki gençlerin yarısı güme gitmiş olur.

Şimdi 15-16-17 yaşlarındak insan kimlik avına çıkıyor ve insanlar arasında saygı görmek istiyor
    saygı görmek insanlarla dost olmak icin ilk başta bulman gerek bunun için modaya bakıyor nasıl olsam diye
    bakıyor facebook bakıyor cep telefonu bakıyor okuldan kacıp nargile sonra dh'ye konu açmak bakıyor hafif emoca yazma

valla bende o yaştayım ama bende öyle birşey yok neden bende anlamadım
    tabi bu özentilik yılları erkeklerde üniversitede bitiyor çocuk muyum lan ben diyor bazen kızların hayat tarzı oluyor emolar filan

bu benim görüşüm valla işe bu yönden bakalım kesip asmadan önce
    tabi bazı istisnalar var adam 50 yaşında emoydu sanırım adı emo amca resim bulursam koyucam

• Türkçe'nin doğru kullanımının yanı sıra;imla kurallarına da uymak gerekiyor.Ancak bu iki temel kavram birleşirse;ideal,anlamlı bir cümle grubu çıkar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: KRHTH

BenDe Büyük Küçük Yazarım Ama.. K iLe q Yu Z ile S yi DeğişTirmemAyrıca Özgür Bir ÜLkedeyiz

Elinde yada beyninde özürmü var? İnsan gibi yazmak sana birşey kaybettirmez.

I. Devletin şekli

MADDE 1. – Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.

II. Cumhuriyetin nitelikleri

MADDE 2. – Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

III. Devletin bütünlüğü, resmî dili, bayrağı, millî marşı ve başkenti

MADDE 3. – Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.

Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.

Millî marşı “İstiklal Marşı”dır.

Başkenti Ankara’dır.

IV. Değiştirilemeyecek hükümler

MADDE 4. – Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreezeTheLife -- 19 Temmuz 2009; 20:26:56 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Pro-G

- “ki” eki, bağlaç olarak kullanılıyorsa ayrı, iyelik eki olarak kullanıyorsa birleşik yazılır.

Doğrusu "kullanılıyorsa" olacak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: THESHUCK

quote:

BenDe Büyük Küçük Yazarım Ama.. K iLe q Yu Z ile S yi DeğişTirmemAyrıca Özgür Bir ÜLkedeyiz

I. Devletin şekli

MADDE 2. – Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

MADDE 3. – Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.

Başkenti Ankara’dır.

MADDE 4. – Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.

Öyle diyorsun da,

WhaT iS YOuR NaMe?(Bana bu cümlenin hangi dile ait olduğunu söyle)

SeNiN AdIN nE?(Birde bu cümlenin hangi dilde olduğunu söyle)

• onu bunu büyük yazacam diye küçültüp büyültmenin neresi kısaltma daha düzgün bi bahane bulamadınızmı
  • quote:

Orjinalden alıntı: TokioHoteL

quote:

Orjinalden alıntı: THESHUCK

quote:

I. Devletin şekli

Başkenti Ankara’dır.

Öyle diyorsun da,

WhaT iS YOuR NaMe?(Bana bu cümlenin hangi dile ait olduğunu söyle)

SeNiN AdIN nE?(Birde bu cümlenin hangi dilde olduğunu söyle)

Türkçe'nin kuralları vardır, "SeNiN AdIN nE?" gibi bir cümle Türkçe değildir. Biz sadece çözümleme yaparak ne olduğunu biliriz, ama Türkçe'de sadece cümle başı ve özel isimlerde büyük harf kullanılır. Bunun dışındaki "kelimeler", Türkçe değildir.

Bende noktalama işaretlerini tam olarak kullandığımı iddia edemem ancak, millet gibide büyüklü küçüklü yazacak kadar s**lak değilim.

• SiZeNe İsTeDiğim Gibi YaZaRIm.Sırf Bu KonuDaKi Kendisini Bu ÜlKenin Yasaklarına BayraĞına Sahip Cıktığını Sananlar İcin Böyle.Yoksa Bende Böyle Yazmam..Ama Siz Cok ÖnemsiyorSunuz Ya COK Seviyorsunuz Devletinizi Bayrağınızı Yasaklarıyla... Hadi Baş Başş Özenti Grubu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FİT GYM -- 21 Temmuz 2009; 3:00:45 >
  • son bi kaç yıldır çıktı bu zırzop türkçesi

"sana puğanım doquz qankam" gibi

dadlu cocuq gibi
  • quote:

- “Bende, sende” denmez, “Ben de, sen de” denir.

Senin kalemin bende.

Dersek doğru bi cümle olur.

Bu şekilde genelleme yanlış.
  • bu şekilde değil ßu shekildE
  • "QLum Sânâ dâ ßâŞLârım YoRumunâ dâ hâ"
    "Sohßété ßâKın SohßéTé PéHHH"

Böyle bir yaratığıda tanıyorum malesef..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.