Şimdi Ara

Bu senaryoda benzinli vs dizel (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
2.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki

Bu senaryoda benzinli vs dizel

(En Son Oy Tarihi: 20.11.2021)
Giriş
  • Dizel fetisisti olarak senede 3500 km yol yapsam dizelin yuzune bakmam. 100 kmde 12 litre yakan bir arac bile alsaniz ayda yakacagi 300 lira

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şanslı araba

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • True_Sun kullanıcısına yanıt
    Aynen şehir yazmıyor aslında burada mantıklı olan müstakil ev ve ucuz bir elektirikli araç hatta çatıya da güneş panelleri :D ucuz elektrikli araçtan kastım resimdeki tarz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emekkk kullanıcısına yanıt

:) :)

Aynen hocam...

Kesin ve en güzel çözüm...

• Benzinli de bir yere giderken aklın yakıtta kalıyor. Gidemiyorsun. Dizelde araçlara bakarsan km'ler hep yüksek oluyor, adamlar rahat rahat geziyor. Türkiye'de şuan satılan arabaların %61'i dizel.

• Kesinlikle benzinli hatta imkan varsa hybrid alırdım ben olsam. Mesafe çok kısaymış 60km hızla full elektrikle gitsen hiç yakmaz nerdeyse araç
    Dizele 30 40 bin vereceğim farkı hybride verirdim amaç illa az yakmaksa.

• dfk24 kullanıcısına yanıt

Şu yoruma 6 Kişi de, çok mantıklıymış gibi (+) vermiş valla bravoBu senaryoda benzinli vs dizel 

• Yılda 4000 km yapsam 2.5 turbo veya en kötü 2.0 turbo s60 alır binerim. Bu senaryoda benzinli vs dizel 

Dizelle filan uğraşmayın kardeşim. Benzinli araç alın zaten çok binmiyorsunuz. İmkan varsa hybrid alın, dizele o kadar fark vermeyin.

• 3 km git gel için motor hatta elektrikli scooter bile öneririm ben.
    Hiç dizele bulaşmayın.
    Kışın ısınmaz üşütür
    Küçük hacimli benzinli istediğiniz binaracı alın geçin bence de

• Senede 3 4 bin için traktör motoruyla gezmeye gerek yok en az 15 16 bin yapacan ki pisliğinin yanında kârı olsun

Yakiti ekpnomik olsun diye dizel oneriyorsun allah bilir satis fiyati dizelden kac bin tl fazla ezbere yaziyorsun

100 km de 3 litre yakan arabayı merak ettim doğrusu

• Atmosferik benzinli bir Egea ya da Corolla sizin aradığınız araç olacaktır.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • whitewolf101 kullanıcısına yanıt

sanırım 45 doğumlu fikri sabitlerdensiniz o tarihten bugüne çok şey değişti bilginiz olsun.

• erka1907 kullanıcısına yanıt

Ne değişti anlat bilelim kardeş 2018 2.0 tdi passat vardı iş aracı süresi bitti 1.5 TSİ passat verdiler yerine dünya varmış dedik pek bişey değişmemiş benim gördüğüm

• Why Shy kullanıcısına yanıt

Bu yıllar öncesinin verisi olsa gerek, dizel araçların üretimi de satışı da gün geçtikçe azalıyor, daha da azalacak.

Kaynak: http://www.odd.org.tr/folders/2837/categorial1docs/3050/Makroekonomik%20De%c4%9ferlendirme%20-%20Eyl%c3%bcl%202021.pdf

Az kilometreler için dizelin gürültüsünü çektiğine değmez.

• Proopiomelanocortin kullanıcısına yanıt

Yeni veri. Dizel araç satışları %60 civarında en yüksek satış oranında devam ediyor. Türkiyede dizelin hakimiyeti bitmez. Tabi 2. el araçların satışları bunlar. Sıfır araç değil.

Bu senaryoda benzinli vs dizelcnn türk
    İkinci el araç satışında dengeler değişti
    https://www.cnnturk.com/ekonomi/ikinci-el-arac-satisinda-dengeler-degisti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Why Shy -- 8 Kasım 2021; 19:12:36 >
  • Why Shy kullanıcısına yanıt

Sıfır araçtaki yakıt tercihiyle ikinci elde bu kadar fark olması şaşırttı. Fiyat farkı desek ikisinde de var az çok. Kaç yıla olur bilinmez ama dizelin hakimiyeti binek araçlarda öyle ya da böyle bitecek Türkiye'de de. Markalar elektrikliye geçiş yaparken ilk olarak dizel motorlardan vazgeçecek. Keşke yakıt alırken fiyatını düşünmesek de dizel gibi kirli bir motoru/yakıtı daha rahat çıkarabilsek hayattan.

• Proopiomelanocortin kullanıcısına yanıt

Markalar sıfır araçta dizel üretse yine dizel satışı fazla olur. Sıfır araç alırken kullanıcın söz hakkı kalmadı. Ne dayatılıyorsa mecburen onu alıyorsun. Türkiye'de yakıt tüketimi önemli. Dizeli bırakıp elektrikli araca geçmek Türkiye için hayal olur. Elektrikli araç yıllardır Türkiye'de tutmadı, bundan sonra da tutmaz. Çevreyi düşünmen için önce midenin dolu olması lazım.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.