Şimdi Ara

Bu senaryoda benzinli vs dizel (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
2.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki

Bu senaryoda benzinli vs dizel

(En Son Oy Tarihi: 20.11.2021)
Giriş
  • Önceki aracım 2011 passat variant 1.6 tdi idi. Pert olunca gençlik hayalim olan 2011 insignia sports tourer 1.6 180 hp aldım. Passat 7 lt dizel insignia 10 lt benzin yakıyor. Dizeldw 2 depoda 1 katkı atıyordum. Enjektör bakımı egr bakımı yaptırmış ciddi para vermiştim. Turbo da gitmek üzereydi. Hatta yüksek basınç pompası mazot kaçırıyordu yenisi 20 bin tl demişti servis. Şimdi kafam rahat sadece benzin giderim var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyer -- 8 Kasım 2021; 23:17:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Why Shy kullanıcısına yanıt

Dizel araçlarda belli bir performans seviyesinde tutmak için turbo benzinli motorlara göre daha yüksek hacimde motor kullanılıyor, daha yüksek vergi diliminde kaldığı için de daha yüksek fiyatlar ortaya çıkıyor. Satarken farkın belli bir miktarını geri almış oluyorsunuz ama bakım masrafları vs. yine dizelde daha sıkıntı. Çok km yapılıyorsa, ticariyse, büyük bir SUV ise vs. gibi durumlarda dizel daha avantajlı olacaktır elbet ama yılda 5-10bin km kişisel kullanılan bir araçta dizel ısrarı gereksiz geliyor bana.

• Km az hocam. Mümkünse atmosferik benzinli alın. Masraf olursa da atmosferik motorun derdi az olur.
    3silindirli ve turbolu makinelerden uzak durun mümkünse.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • whitewolf101 kullanıcısına yanıt

burada mesele tdi / tsi değil.

insanlar neye ulaşabiliyorsa onu alırlar.

size şirket araç vermiş, vermeseydi aynı fiyata hangisini alırdınız?

ilk 3 aracım benzinli idi, şimdiki 4. aracım ise dizel bir XLV.

hiç düşünmeden gaza basmak kadar keyiflisi yok.

gürültüymüş, bakımmış, motorun sorun çıkarma ihtimali gibi masallara inanmayın derim.

• erka1907 kullanıcısına yanıt

Senede 15 20 bin yapmıyorsam benzinli alırdım konuda da ona değindim zaten adam 3-4 km işe gidecek ne gaza basması Allah aşkına boş tatminler bunlar

anlamamakta ısrar ediyorsunuz.

dizel ile fiyat aynı ise yine benzinli mi alırdınız. soruma bir türlü net cevap vermiyorsun.

dolusunu boşunu bilmem de dizelin torku da bi başka oluyor be. bastı mı gidiyor meret.

• aradaki farkı amorti etmesinin mümkün olmadığını göstermeniz yeterli bence.

dizel ancak ne kadar basarsan bas afaki yakmıyor diye alınır ancak senede 4-5k km de o da anlamlı olmaz. zaten litre fiyatlarında da fark kalmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 9 Kasım 2021; 12:3:12 >
  • erka1907 kullanıcısına yanıt

Arkadaşım okuman yok mu çok yol yapmayacaksam B E N Z İ N L İ A L I R I M ve aldım da 8 sene dizelden sonra geçtim dünya varmış dedim

not: arabam coma göre aracımın benzinlisi ile dizeli arasında aldığım dönemde 5300 lira fark vardı. Beş bin için değil tercih etmediğim için benzinlisini aldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whitewolf101 -- 9 Kasım 2021; 12:7:28 >
  • dfk24 kullanıcısına yanıt

"Burası forum ortamı isteyen istediği tavsiyeyi verir." verir vermesini de, azıcık insanları yanlış yönlendirerek vebal almaktan korksanız aslında hiç sorun kalmayacak Yılda 3-4 Bin km yapan adama Dizel araç tavsiye etmek için; Ya hesap kitap yapmayı bilmemek gerek, ya da düpedüz boş konuşmak demektir. Gerçi "1000 Km yolu 30 Litre mazotla gidiyorum" diyen adama, ne hesabı kitabı anlatacaksın ki? 

• Bu senaryoya göre iş yeriniz evinize 3,5 km mesafede yer alıyor. Yatırım amacıyla araç almayacaksanız (Türkiye dışında yatırım amacıyla araç alınan kaç ülke var acaba) yürüme mesafesinde bir iş yeriniz var demektir. Yürümek daha saklıdır :)

Sorunun cevabı ise elbette benzin

araç alırken yılda şu kadar km yaparım dersin ama sonra bi o kadar daha yol çıkar karşına, üzülürsün.

size benzinli aracınızla mutluluklar, başkalarının kararlarını yargılamayın, tavsiyemdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erka1907 -- 9 Kasım 2021; 15:6:51 >
  • Yılda 3500 km yapan adam el arabası bile alabilir

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Az bucuk matematik hesabi ve mantik kullanarak benzinlinin daha avantajli oldugunu cikarabilir herkes. Atmosferik olursa daha temiz olur bakim masraflari ve omru acisindan daha isinize gelir. Dur kalk isinsin sogusun beklemezsiniz. Alirken de daha ucuza alirsiniz.

Bu arada dizel kullanıyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lee-on! -- 9 Kasım 2021; 15:36:34 >

Soruma hala cevap vermediniz 100 km de 3 litre yakan arabayı öğrenebilir miyim ortalama hızla beraber anca sallayıp kaçıyorsunuz sonra bizi gısganıyorlar 😀

Fabrika verisi 5,7 ye 3,9 olan bir araba nerede çekildiği belli olmayan bir yer böyle verileri TSİ sayfasında da bulursunuz. Bana gerçek verilerlerle gelin İstanbul Antalya arası 3 litre ortalamayala geldim bu da videosu resmî vs deyin hocam.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.