< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Bu Ses İşlemciden Mi Anakarttan Mı?
-
-
Sanki fanlardan biri, bir yerlere sürtüyor gibi.
Yine de bobin vızıltısı ihtimalini de göze alın.
-
Fanları tek tek kontrol ettim hocam değiller. Ama dediğiniz gibi sürtmeye benziyor. Bu sebeple ben defalarca sıvı soğutma değiştirdim. İşin garibi serviste hiç itiraz etmeden değiştirdi. 2 farklı servis 2 farklı marka modelden bahsediyorum.
Bobin vızıltısı ise anakart mı işlemci mi onu ayırt edemiyorum. Ses işlemci bölgesinde olduğundan.
Edit: İşlemciye stress test uygulanınca ses %90 oranında azalıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HyruleWarrior -- 23 Mart 2024; 0:11:58 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bios ayarlarından C states'i kapatmayı denediniz mi? Anakarttaki bobin vızıltısı öyle geçebiliyor.
-
Deneyip editleyeyim hocam.
Edit: Evet ses %90 oranında kesildi. Fanlarımı düşük moda alınca rahatlıkla duyarken artık çok zor duyuyorum. Dibine girince az da olsa geliyor. O mühim değil de bunu garantide göndermeli miyim hocam nedir bu bahsettiğiniz ayar?
Edit-2: Bu anakartın VRM kısmından mı işlemciden mi emin olamadım bir de? 2 farklı forum konusu okudum VRM diye anakartı değiştirenlerde ses devam etmiş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HyruleWarrior -- 23 Mart 2024; 5:48:47 >
Benim 12 yıl önce aldığım laptopta benzer bir sorun vardı hâlâ aynı sorundan müzdarip olanlar var. Bu ses bobinden geliyordu benim laptopta. Sizde de aynı olabilir. C states'in kapatılması laptop'ta pil için olumsuz deniyordu ama masaüstünde pil yok sonuçta. Oyunlarda fps'te bir fark gördünüz mü? Bende z490 anakart var işlemci frekansı da sabit. O yüzden zaten kapalı kullanıyorum bu ayarı. Eğer ses kesildiyse ve performans olarak kayıp yoksa böyle devam edin, bir sorun değil kapalı olması. Laptopumu uzun süre kullandım böyle.
-
Hocam bende de Z590-A i7 11700k ikilisi var. Kapatınca bir frekans değişikliği veya FPS düşüşü yaşamadım. Sanırım en mantıklısı bir sorun olmadığı için kullanıp ilerde satarak değiştirmek. Garantiden bir sonuç alabileceğimi düşünmüyorum.
Ama anladığım kadarıyla anakartın VRM kısmıyla ilgili değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HyruleWarrior -- 23 Mart 2024; 17:53:7 >
Bende bobinden geliyordu dediğim gibi. Kafaya takmayın bence ses azaldıysa.
-
Anladım teşekkürler yardımlarınız için.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X