Şimdi Ara

Bu sistemde hangisi daha stabil olur? XP mi 7 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Intel Pentium Dual Core E5200 @ 2x2,50 Ghz
    ASRock G31M-S Anakart
    4 GB DDR2 800Mhz Ram
    500 GB Sata Disk 7200 Rpm
    Nvidia GeForce 9400GT 1 GB

Şuan XP kullanmaktayım. Şikayetçi olduğumdan falan değil ama XP'nin stabil çalıştığı çoğu bilgisayarda windows 7'nin daha hızlı ve kararlı çalıştığını duydum. Ne kadar doğru bilmiyorum ama, bu yüzden bu konuyu açtım.

Sizce hangisi performans bakımından daha iyi olur? XP mi yoksa Windows 7 mi?

• konuya bende dahil olayım,çünkü benim sorumda aynı.sistemim:
    GIGABYTE AMD MA770-UD3 PHENOM DDR2 SES PCIX GL
    AMD PHENOM II X4 940 QUAD-CORE AM2+ BLACK EDT.
    SEAGATE 500GB 7200RPM 16MB SATA2 NCQ PC
    PALIT GTX260 SONİC 896MB GDDR3 448BIT
    OCZ Platinum XTC 2 GB 1066 MHz DDR2 RAM CL5
    işletim sistemi olarak 64bit mi 32 bit mi secmek gerekir. bide xp/vista/windows 7 hangisini kursak daha performanslı olur. sanırım cogu kişi vista kurma der benim kafamda da windows 7 var .
  • benim pc. P4 anakart ve cpu 2,8 H.T ram 2048 ben bile win 7 kurdum gayettte güzel çalışıyor hatta diyebilirimki XP den daha performanslı ve güzel çalışıyor kaldıki sizin sistemler benimkinden kat kat üstün neden olması
  • bende windows 7 olarak dunuyorum ama sorum 32bit mi 64bit mi. farkını nasıl hissederiz.
  • 64 bit kullandığımız türler, işletim sisteminin daha iyi performans vermesini sağlar.
    Hele ki AMD işlemciniz varsa 64bite geçmenizi kesinlikle tavsiye ederim. Zaten temelde şunu biliyoruz, AMD = 64bit :))
    Yani uzun lafın kısası Windows 7 64bit kurmanız

Dipnot: Artık tüm driverlar, programlar 64bit destekli piyasada bulunuyor, hiçbir sorun yaşanmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kénan -- 3 Ekim 2009; 15:02:22 >
  • Şuanki Xp home edition 32 bitten daha iyi olur diyorsunuz yani?

Peki oyunlarda ya da programlarda bir sorun çıkarır mı? Sonuçta yeni bir işletim sistemi, yeni oyunlarda da xp ve vista yazıyor sadece?
  • Xp 32bitten kat be kat daha iyidir.

7600 RTM 64 bit sürümünü kullanıyorum, oyunlar,programlar vs.. hiçbir sorun çıkartmadı. Şunu eklemek isterim, A4 Tech webcami kuramadım sadece. İnstall sırasında hata veriyor. Xp'de rahat kurabiliyordum, Windows 7'de kuramadım.. Bu sadece teferruat. Tahmin ediyorum ki bu sorunda sadece bende var. Arkadaşıma sordum o rahatça kurmuş..

Kısaca hiçbir sıkıntınız olmaz. 3 haftaya tam sürümü çıkacak zaten..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sizce bu sistem uyumlu mu?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dual Core E5200'ler 64bit işletim sistemlerini destekliyor dimi? ASRock Intel G31M-S anakart var. O kadar parayı verdikten sonra bir de 64bit yüklenmezse...
  • http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=G31M-S

Anakartın resmi sayfasında Windows 7 Hardware Ready yazıyor. Aklıma takılan şey E5200'ün 64bit çalıştırabildiği?
  • Destekliyor. Rahatça kurabilirsin
  • Sağolasın ilgilendiğin için. Siparişi verdim, inşallah aldığıma değer
  • quote:

Orijinalden alıntı: spandauer

Sağolasın ilgilendiğin için. Siparişi verdim, inşallah aldığıma değer

Rica ederim.
  • valla ben paneldeki sisteme kurdum win7 hem de xp'ye de format atmadan(yani xp c'de win7 d'de.) gayet stabil çalışıyor. xpden ve vistadan daha iyi diyebilirim. en kısa zamanda xpdeki filmlerimi falan yedekleyip temizinden win7'ye geçecem tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.