Şimdi Ara

bu sistemdeki uyumsuzluk nedir? hd4850 sorun yaratıyor..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar yeni bi pc topladım nerden girdim bu işe 2hafta olacak sorundan kurtulamadım..

sistem şu
    AMD Phenom 9850 QuadCore (2.5 GHz) 4MB 940p Black
    Gigabyte MA790X-UD4/DDR2 1200 S+GL+1394+16X*2 940p
    OCZ Reaper 4 GB (2*2) 1066 MHz DDR2 RAM CL5
    HighPower 750W PFC 80+ 14cm Güç Kaynağı
    80gb samsung sata hdd ve 250gb depolama için hdd bulunuyor
    samsung 931c 19'' monitorum var

ekran kartıda bu: http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?psn=000101&pid=178

soruna gelince ekran kartım eski sistemde(core2duo 2.2ghz-asusp5b-kingston 800mhz ddr2 2gb) sorunsuz çalışırken bu sistemde kasıyor.. kilitleniyor.. ati2dvag hatası veriyor..
    ekran kartı bölümüne konu açmıştım sonuna ramlaeri 1066dan 800 yapınca düzeldi demiştim fakat masaüstünde takılma kasma olayı düzeldi oyun kurdum nfs undercover oyunda inanılmaz derecede kasıyor ve kilitlenip ati2dvag hatası veriyor masaüstünü 4bit renk kalitesine ayarlıyor çözünürlüğüde baya bi ufaltıyor ccc kontrol panele giremiyorum sürücü şu anada kullanılamıyor diyor..

bu parçalarda uyumsuzluk söz konusumudur bilen arkadaşlar lütfen yardımcı olsun artık sinirden nerdeyse yeni ekran kartı alacak duruma geldim kenarda paramda kalmadı bunları aldıktan sonra mecburen bu durumdan kurtulmam lazım..

yaptıklarımı yazayım birde:
    anakartın biosunu güncelledim en son sürümde..
    ekran kartının cd sinden yükledim sorun aynı en son driver yazılımını indirdim yine aynı..

biostan ramleri 1066 yapınca masaüstünde dahi sistem kasıyor, 800 mhz çekince masaüstünde iyi gibi ama oyunlarda kilitleniyor 533 yapınca yine masaüstü iyi gibi oyunlarda kasıyor..

vista kurdum yine aynı hem 32 hem 64 bit kurdum..

bu ekran kartı bu sistemde bi uyumsuzluk yaşıyor ama neden bilmiyorum parçaları netten kendim aldım pek fazla bilgim olmasada birbirine uyar diye düşündüm.
    link verdiğim işlemci anakart ram psu sıfır alındı ekran kartı 10ay oldu alalı..

yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SweetHome -- 23 Nisan 2009; 16:21:46 >

• ekran kartı anakart ile uyumsuzluk yaratıyor olabilir, anakart'a bios güncellemesi yapman sorunu çözebilir... (gigabyte genellikle ürünü çabuk piyasaya sürme derdine düşüp birkaç karta destek vermeyebiliyor, bunun için genellikle kendi sitesinde yeni sürüm bioslar sunarak çözüm sağlıyor, bu çözümler her zaman sorunu ortadan kaldırmayabiliyor tabi...)

buda işletim sistemini ve geriye kalan herşeyi etkileyebiliryor tabi...

sen yinede başka bir güç kaynağıyla dene, belkide sorunu çözmende yardımcı olabilir, (belkide bir üretim arızası olabilir, güç yetmiyordur)
  • ram ın birini çıkarıp denemeni öneririm
  • valla güç kaynağı 500w fsp bluestormdu gittim ondandır diye 750w high power aldım dün.. değişen hiç bir şey yok!

ram tek taktım farklı slotlara taktım hatta diğer pcden 800mhz olan ramı söküp yeniye taktım olmuyor bir türlü..

ve girdim exaya palit gtx 275 sipariş verdim inşallah ondada sorun olmaz..

bu ATİ denen illete artık hayatta bulaşmam.. sizede tavsiyem bulaşmayın.. nette aradıkça içim karardı bu hatayı yaşayan bir sürü insan var. neyseki diğer pc de sorunsuz çalışıyor ona taktım tekrar birader kullansın onuda dedim yapacak bişey yok.

sorun ekran kartındanmı anakarttanmı bilmiyorum ama 2 farklı ekran kartı taktım bu anakarta sorunsuz çalışıyor.. ne varsa 4850de olmuyor lanet olası
  • ati kötü ve sorunlu bir marka değil, aslında tapılacak bir markadır... yaşadığınız sorun istisnaidir, aynı sorunu nvidia ile yaşama olasılığınız pek tabi vardır... düşünün ki diğer anakarta taktığınızda sorun yaşatmıyor ki siz ati'yi suçluyorsunuz... (nvidia denen meret canımı zamanında çok yakmıştı, yaralıyım )

büyük ihtimalle başka bir sebepten uyumsuzluk yaşıyorsunuz... (bu arada bir nvidia kaynaklı sorun yaşayanların yazıarını bir okumalısınız )
  • valla yarın gelicek ekran kartı birde nvidayı deniyelim dedim bu sefer aslında hd 4890 niyetim vardı atiye pekte soğuk değilim halen diğer pcde sorunsuz çalışıyor çünki, sırf bu olay yüzünden 4890dan vazgeçtim gtx275 aldım.. artık sorun neyde bilmiyorum ama anakart yada ekran kartında olduğuna eminim.. bir uyumsuzluk şuan söz konusu..

mutlaka nvida da sorunlar vardır ama benim için şuan önemli olan bu sistemi adam gibi bir ekran kartı ile sorunsuz şekilde kullanmak
  • gigabyte sorunlu bir firma, ama ati değil, ancak aldığın ati'nin modeli kadar markasıda önemlidir, (markası ati deme, ati sadece bir markadan ibaret değil) sapphire mi? his mi? nedir yani? kalitesine göre ürün alıyorsun sonuçta...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sorun çözüldümü acaba?
    aynı anakartı aldım skystar2 ile sorun çıkardı... aynı ramlerden bende almak istiyorum ama tırstım şimdi bu durumu okuyunca...
    ne cins kartmış..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.