Şimdi Ara

Bu sisteme 480W yeter mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İşlemci INTEL Core2Quad Q6600 2.4GHz G0 Rev.
    Anakart GIGABYTE EX38-DQ6
    Bellek A-DATA Vitesta Extreme Edition 2*2GB DDR2 800MHz
    Sabit Disk 250GB SEAGATE ST3250410AS 16MB Sata2 NCQ (3AAC)
    Ekran Kartı PALIT 8800GT Sonic
    DVD Yazıcı SAMSUNG SH-S202J BEBE SATA DVD-RW
    Kasa LIAN LI PC007-FB
    Diğer LC POWER Taurus 480W PSU

Bu sistemi aldım. Hiteknoloji.com'dan Serhat Bey'le uzun uzun görüştüm. Diğer sistem bileşenleri benim içinde gayet uygun geldi. Ancak PSU için arkadaşlarımın tavsiyesi 600W civarı bir PSU idi. Ancak biz 480W lık LC Power Taurus'un yeterli olacağı kanısına vardık. Bu sistem için bu psu yeterli mi bizim düşündüğümüz gibi ve OC yaparken sorun çıkar mı?

Şimdiden teşekkürler.

• ocz,fsp yada tagan 600w olsa daha iyi olur, 480w muhtemelen o sistemi kaldıracaktır fakat yarını düşünmek lazım 150w daha güçlüsünü al sisteme yeni birşey ilave etmek istediğinde tekrar sıkıntı yaşama.. zaten bu dediğim markaların 600w larını 150ytl altına netten araştırarak bulabilirsin..
  • 480W yetmez, fsp epsilon 600W iyi gider
  • Yardımlarınız için teşekkürler.

@Eczanet ; yarını düşünmekten kasıt nedir acaba ? OC için yeterli demişti satın aldığım arkadaş, uzun bir sürede herhangi bir upgrade yapmayı düşünmüyorum sisteme, siz neyi kastetmiştiniz acaba?
  • gerçek 500w alsan yeterli ocz yada fsp..
  • quote:

Orjinalden alıntı: sarhanos

gerçek 500w alsan yeterli ocz yada fsp..

Gerçek Güç Kaynağı! Sanayii Bakanlığı İzni İle Çizgi Elektronik Bünyesinde yapılan testlerde Lc Power Güç Kaynakları Etiket Değerlerini Yansıtan Tam Gücünü Veren Güç Kaynakları Arasında Yer Almıştır.

http://www.cizgi.com.tr/psu/

diyor bu aldığım güç kaynağı için firebal.net

adresi dehttp://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=LC7480

İlk başta LC Power ile FSP arasında kalmıştım ama LC nin daha sessiz olduğunu öğrenince bundan alayım dedim, umarım yeterli olur.

• quote:

480W yetmez, fsp epsilon 600W iyi gider

480 watt rahatlıkla yeterde atarbile asus 350 wattla çalıştıran var LC power 480 watt ( verimi %79 )

350 wattlık asus kasasının verimi tahmini %55 yetmez diyen bu işi bilmiyor

LC power 480 watt bu model LC power 550 wattan daha iyi özelliklere sahip kablo ve kablo ucları olsun bir akım değerleri

Bazı işi bilmeyenler ağırlığına göre psu kalitesini belirliyorlar çok yanlış bir düşünce

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 13 Nisan 2008; 6:12:14 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: yenerbalcı

quote:

480W yetmez, fsp epsilon 600W iyi gider

480 watt rahatlıkla yeterde atarbile asus 350 wattla çalıştıran var LC power 480 watt ( verimi %79 )

350 wattlık asus kasasının verimi tahmini %55 yetmez diyen bu işi bilmiyor

LC power 480 watt bu model LC power 550 wattan daha iyi özelliklere sahip kablo ve kablo ucları olsun bir akım değerleri

Bazı işi bilmeyenler ağırlığına göre psu kalitesini belirliyorlar çok yanlış bir düşünce

Yani sorun yok diyorsunuz , sevindim Teşekkürler

• yetebilir ama bence 500-600W lık bi psu al derim...secim senin..
  • ileriye dönük bi yatırım yapmalısın.. 550 ve üstü al derim.. O sistem için 500 altında iyi olmaz...
  • Thermaltake psu yu tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avpim -- 14 Nisan 2008; 7:46:31 >
  • Sisteminin gerek duyduğu gücü hesaplamak için, aşağıdaki linki tıklayabilirsin dostum.

T I K L A
  • quote:

Orjinalden alıntı: catetik

Sisteminin gerek duyduğu gücü hesaplamak için, aşağıdaki linki tıklayabilirsin dostum.

T I K L A

Hocam bu linke göre hareket edersek yandık benim sisteme 700 watttan fazla istiyor =) yada ben bir yanlışlık yapıyorum.
  • aslında yeter ama oc yapacaksan lazım.
  • Geleceği de düşünerek,600W öneririm Fsp veya Ocz

İlerde cf/sli falan yapmak istersen veya uprage falan
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rls

Yardımlarınız için teşekkürler.

@Eczanet ; yarını düşünmekten kasıt nedir acaba ? OC için yeterli demişti satın aldığım arkadaş, uzun bir sürede herhangi bir upgrade yapmayı düşünmüyorum sisteme, siz neyi kastetmiştiniz acaba?

hocam mesela işlemci yada ekran kartını upgrade etmek istediğinizde yani sistem bileşeniniz eskisinden daha fazla güç tüketebilir..
  • Ris kardeş Bi yanlışlık yapıyorsundur, Listedeki donanımlardan toplam 700 W çıkmaz.

Arkadaşlar gözden kaçan başka bir nokta daha var. 500 W üzerindeki PSU ların elektrik sarfiyatı da biraz fazla. Bazı 400-460 W arası psu lar elektrik saatini çevirmezken, 600 - 700 W gücündeki PSU lar saatten elektrik yakmaktadır. Olayı bu yandan da değerlendirmenizi tavsiye ederim. Kaş yaparken, göz çıkarmakta var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi catetik -- 15 Nisan 2008; 6:34:15 >
  • 480W o sisteme yeter ama işi garantiye almak en iyi çözüm oc işlerine girmeyecekseniz fsp bl2 500W yeter ama ilerisi için 600W tan aşağısı o sisteme gitmez
    güç kaynağı bir sistemin en önemli bileşeni o kadar bileşene para veriyorsunuz sisteminizi garanti psu lara emanet edin
  • O sisteme 480 watt haydi haydi yeter .
    Ben eski model 550 wattlık lcpower ı 2 seneye yakın , daha fazla donanım barındıran bir sistemde kullandım , o kadar yüklendim tık demedi. Taurus serisi en yeni modellerinden , hem sessiz hem de gerçek değerini verdiği ispatlı bir marka, model. Herşeyi bir kenara bırakırsak , Türkiye de nerdeyse 3 yılı aşkın süredir satılan ve birçok markanın aksine hiçbir kronik bir sorununu duymadığımız kendini kanıtlamış bir marka (forum ortamlarını kastediyorum) , bence hiç düşünmeyin bile . Ayrıca ithalatçı firma , arıza durumunda yenisiyle değişim veya tamirat konusunu çok kısa sürede gerçekleştiren birkaç firmadan biri . Gerisi boş laf
  • İşlemcinizi 3.6 GHz'e de çıkarsanız, 3 tane HDD ekleyip RAID 0 da yapsanız o PSU kaldıracaktır sistemi.

Herkesin ağzına yapışmış bir "ilerisi için, ilerisi için"...

Ne var ileride arkadaşlar?
    Bütün firmalar daha az güç harcamayı vaat ediyor ileride, enerjiyi verimli kullanma konusunda çalışıyorlar, ne olacak ileride?
    Sanki 2 sene sonra işlemciler 300 watt harcayacakmış gibi korkutmayın insanların gözünü.
    Adamlar 0.3 Watt güç tüketen işlemci yaptılar.
    Başka biri 45 Watt tüketen çift çekirdekli işlemci yapıyor.
    Anakart üreticileri EPU'larla (Energy Processing Unit) CPU güç tüketimini %20 düşürüyor artık.
    İleride sistemler daha fazla güç harcamayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker.d -- 15 Nisan 2008; 21:16:46 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.