Bildirim
Bu sisteme kaç w luk güç kaynağı gider
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
600W' ın altına inmeyin. Altında da çalışır mı çalışır ama güç kaynağından daha verimli yararlanması ve ömrünün uzatılması için minimum 600w olması gerek. İleride 1080 TI veya i9 9900K gibi çok güç tüketecek parçalar takma ihtimaliniz varsa 750W hatta 850W da düşünebilirsiniz. Güç kaynağı sık değiştirilen bir parça değildir. Belki 10 yıl kullanacaksınız. O yüzden bu gibi durumları da göze alarak seçiminizi yapın ve ucuza kaçmayın. Şebekeden gelecek olası bir bozuk akımda bütün PC' nizi kurtaracak parça güç kaynağıdır. Ucuz güç kaynaklarında bu gibi durumlara karşı korumalar bulunmaz. Ömürleri kısa olur ve şebekeden fazla güç çekerler yani elektrik faturanız artar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 24 Mayıs 2019; 20:41:28 > -
En iyisi 1000 watt ya da 1200 watt'lık bir güç kaynağı alın
Tabii ki şaka yapıyorum...
Sisteminiz tam yük altında 350-400 watt arası bir güç tüketir. Uçuk kaçık kapasitelere ihtiyacınız yok. Kaliteli bir güç kaynağı alacaksanız 450 watt kapasiteli bir güç kaynağı bile rahatlıkla işinizi görür. Vasat bir güç kaynağı alacaksanız 550 watt kapasiteli bir güç kaynağı alabilirsiniz. -
Güç kaynağının optimum kullanımı kaldırabileceği max güç tüketiminin yaklaşık yarısını vermektir. 300-400W tüketen bir sisteme en az 600W takılması gerekir dememin sebebi budur. Aksi taktirde hem güç kaynağı sıcak ve gürültülü çalışır hem ömrü normalden daha kısa sürer hem de daha verimsiz çalışacağı için normalden fazla elektrik çeker. Dolayısıyla %40-60 arası tüketimde olacak şekilde kullanmak en idealidir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 24 Mayıs 2019; 21:33:16 > -
Kaliteli bir güç kaynağının %50 kapasitede çalışması ile %80 kapasitede çalışması arasında %1 civarında verimlilik farkı olur. Burada verimsizlikten bahsetmeyi gerektirecek bir durum göremiyorum.
Kaliteli bir güç kaynağının (80+GOLD ya da üzeri) yüksek sıcaklık ve gürültü sorunu da olmaz. Gürültü konusu görecelidir elbette ama RX580'li bir sitemde kaliteli bir güç kaynağının fan sesi, RX580'in fan sesinden daha az olacaktır. Fan sesine takacak insan RX580 almaz zaten -
İki sistemin de güç tüketimi çok yüksek değil. 450W' ın zorlanmaması normal. Ayrıca ben zaten 750w' ı ileride sisteme üst seviye (veya eski üst seviye) parçalar takılma ihtimali varsa diye belirttim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 26 Mayıs 2019; 21:57:28 > -
Siz de guc tuketen bir kart kullanmamissiniz ki.quote:
Orijinalden alıntı: zotacing
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Göster
Ben duzgun bir 550-600w yeterli olur diyorum
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X