Şimdi Ara

Bu sisteme yeni işlemci tavsiye eder misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • işlemcim core2duo e4500 2.2ghz 800mhz 2.93de stabil çalışıyo
    anakart gigabyte p35-ds3l
    ekran kartı sapphire 512mb hd4870
    ramler ocz reaper 2*2gb 1066mhzde çalışıyo
    vantec 600w powersupply var

sistemde işlemcinin yetersiz kaldığını düşünüyorum. Sizce darboğaz oluşturuyor mudur? Değiştirmeme gerek var mıdır? Değiştirmem gerekirse İşlemci önerebilir msiniz? Performans artışı sağlayabilir miyim?

Çok teşekkürler.

• İşlemcinin yetersiz olup olmadığı senin kanaatine bağlı eğer gerçekten de böyle düşünüyorsan anakartının desteklediği işlemcileri alttaki internet sitesinden görebilirsin :

http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/cpulist/ga-p35-ds3l_20.html

E8400 işlemciler kullananların dediklerine göre gayet iyi ve birçok 4 çekirdekli işlemciye göre kayda değer bir işlemci. DDR2 bellekleri kullanmaya devam etmek istiyorsan DDR3'e geçmeyi düşünmüyorsan, 2. el forumlardan E8400 bakabilirsin.
  • Bence değiştirmelisin
  • Cevabın için teşekkürler . Destekleyen işlemcileri görmeyi biliyorum. Ama anlamadığım bişey var e8400'ün sıfır fiyatı 350tl civarında. 300ve üstüne quad varken neden core2duo'yu tercih ediyim.
  • Senin için en iyi tercih bütçen el verdiğince alabileceğin en yüksek Core 2 Quad serisi bir işlemci Ama bence Q9550 ve Q9650 ye de gerek yok çünkü 12mb cache e gerek yok.Zaten oc ile onların performansına erişebilirsin.
  • 2.93 ghzde stabil bir c2d işlemciyi değiştirmenin pek bir getirisi olmaz. 1-2 fps fark için işlemci değiştirilmez.

Ha tabi bu yorumum oyunlar için geçerli. Onun dışında işlemciye bakan uygulamalarda yetersiz kalıyorsa e4500, ozaman quad bir işlemciye terfi edebilirsiniz.
  • diğer donanımların yanında e4500 çok sönük kalmış. değiştirirsen diğer donanımlardan daha fazla performans alırsın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu sisteme bu psu yeter mi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tavsiyeleriniz için teşekkürler quad almadıkça pek bi fayda sağlamaycak galiba. Biraz daha bütçeyi zorlayıp quada geçmeyi düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.