Şimdi Ara

Bu Sistemi Alayım mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese selamlar, gerek burdaki yorumları, gerek sistem tavsiyelerini okudum. Ve aşağıdaki sistemi almaya karar kıldım. Vatanbilgisayar'dan alacağım sistemi, son değişikliklerini bu akşam yapabilirim, yarın öğlen gibi gidip alacağım. Parçaların üzerine tıklayıp Vatanbilgisayar sayfasına gidebilirsiniz. Herkese şimdiden yorumları için teşekkür ederim. Bir de mümkünse bir power supply önerisinde bulunursanız çok sevinirim.

Intel Core i7 920 Soket 1366 2.66GHz 8MB Cache 45nm İşlemci 320 $+KDV

EX58-UD3R Intel® X58 Soket 1366 DDR3 2000Mhz Anakart 224 $+KDV

6 GB (3*2gb) Kit Core i7 XMP Edition DDR3 1600MHz CL8 Ram 224 $+KDV

1Tb 32Mb SATA2 7200Rpm Caviar Black Harddisk 99 $+KDV

HD4890 Turbo GDDR5 1GB 256Bit ATI DX10.1 Ekran Kartı 246 $+KDV

22X ± DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI SİYAH 29$+KDV

ISYCLONE MidT ATX SİYAH PERFORMANS KASASI(PSU YOK) 105 $+KDV

21.5" 2233SN+ GENİŞ EKRAN LCD MONİTÖR 180 $+KDV

Toplam: 1427$+KDV

Not: Mümkünse önerilerinizi Vatanbilgisayar'dan Topkapı stoğuna göre yaparsanız çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novaroma -- 4 Ekim 2009; 23:34:14 >

• O ekran kartına boşuna fazladan para vermene gerek yok. Turbo yazısı biraz hız aşırtmayla gelmesi demek. Kendin de yaparsın o işi. En az 50 lira fark var. Aşağıdaki ürün işini görür.

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=4855

• bu degisiklikleri yap sonra git gözün kapalı al
    quote:

Orijinalden alıntı: ooppss

sistem güzel
    ama ben olsam ram leri şununla değiştirirdim..(sadece topkapı şubesinde var )
    http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-tr3x6g1600c8d-6-gb-(3*2gb)-i7-dominator-ddr3-1600mhz-cl8-ram/productdetails.aspx?I_ID=36035

psu olarak ise tavsitem ocz 600w tır..
    http://www.vatanbilgisayar.com/ocz-ocz600sxs-ocz600sxs-stealthxstream-600w-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=30666

• Dediklerinizi dikkate alıyorum, son hali ooppss'un yazdığı gibidir. Daha başka yazacak birşey yoksa, sistem tamamdır diyorum, teşekkürlerim iletiyorum. Esen kalın.
  • Arkadaşım,sistem çok iyi ama ben kendime alıyor olsaydım ekran kartı olarak nvidea gtx275,kasa olarak
    LANCOOL PC-K60W DRAGON LORD K 600W PENCERELİ MidT ATX SİYAH KASA inceleme için..TIKLA tercih ederdim.

NVİDEA bilindiği gibi oyun şirketlerine verdiği destek sayesinde oyunlar kendi kartları için optimize edilmiş olarak çıkıyor,PhysX desteği,driver problemi yok,kasa olarak tavsiye ettiğim modelin dahili güç kaynağı hertürlü ihtiyacını karşılar.

Ama kararın ne olursa olsun iyi günlerde kullan,hayrını gör.

• hd4890oc o overclock'u voltaj artırmadan yapıyor, kendin de oynadığın zaman voltajıyla 950mhz'de stabil çalışıyor.
    Vtx'ler o kadar kaliteli ürün değil arkadaşın almayı seçtiğiyle bilgilendirmede bulunayım. Vtxlerde analog güç beslemesi var. Daha çok ısı kaybeder, voltajını ayarlayamazsın. Tasarruflu değil öbürü kadar. Referans soğutma tasarımlı hd4890larda dijital besleme var.
    Belleklerde alabileceğin en pahalı kiti almışsın sanırsam, hemen bir gözden geçirmeni tavsiye ederim piyasayı. Kaldı ki i7 920'nin özelliği standart olarak 1066mhz bellek hızlı 3 kanalı desteklemesi, çok yüksek kanal hızlarıyla işi yok hız aşırtma yapılmayacaksa. 43$+kdv gibi bir fiyattan 3 tane 2gb hilevel 1333mhz alıp 1066 hızda düşük bellek zamanlamalı çalıştırmak fiyat performansta zirve yaptırır diye düşünüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Son bir soru sorup öyle çıkayım. Şimdi ben 6gb ram alıyorum. 6gb rami hangi işletim sistemi görür? Hangisini kurmalıyım.

Birde ayrıca, bu kasa nasıldır? Ben şeklini çok sevdiğim için tercih ettim. Bi aksilik çıkartır mı?

İyi geceler. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novaroma -- 5 Ekim 2009; 1:19:40 >
  • 64 bit olan tüm işletim sistemleri görür
    fakat xp 64 bit pek önerilmez..
    o nedenle 64 bit vista veya windows 7 kullanmanız önerilir..
    kasa da gayet güzel..
  • quote:

64 bit olan tüm işletim sistemleri görür
    fakat xp 64 bit pek önerilmez..
    o nedenle 64 bit vista veya windows 7 kullanmanız önerilir..
    kasa da gayet güzel..

Peki Windows 7 en fazla ne kadar ram görür?
  • Windows 7 veya vista olmasıyla alakalı değil..
    kaç bit olduğu ile alakalı..
    64 bit işletim sistemleri tam olarak bilmiyorum ama 100gb ın üzerindeydi ..
    yani yakın bir zamanda kullanabileceğimizden epey fazla
  • quote:

Windows 7 veya vista olmasıyla alakalı değil..
    kaç bit olduğu ile alakalı..
    64 bit işletim sistemleri tam olarak bilmiyorum ama 100gb ın üzerindeydi ..
    yani yakın bir zamanda kullanabileceğimizden epey fazla

Oo, iyiymiş. Peki ben para artarsa neyi artırayım? Şu an tam belli değil, yarın babamla konuşacağım ama, eminim 100$ falan artar. Şimdi monitörü değiştirip LG 21.5" Full HD bir monitör almayı düşünüyorum. Dediğim gibi 100$ ile ne gibi artışlar yapabiliriz?

• monitörü dvi girişli bir model ile değiştir..önceliğin bu olsun..
    http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-p2250-21.5-p2250-genis-ekran-lcd-monitor/productdetails.aspx?I_ID=38406

birde hala cebinde para varsa profesyonel bir soğutucu al..
    http://www.vatanbilgisayar.com/akasa-ak-967-nero-intel-core-i7-uyumlu-islemci-sogutucusu/productdetails.aspx?I_ID=36609

işletim sistemi uygun ama satın alacaksan bence şimdilik alma..
    hernekadar win7 yükseltmeli olsada win7 çıkınca direk win 7 al..
    yükseltme işleri sıkıntılı işler..
    ama yinede tercih senin..
    sistem komple garantili olsun dersen işletim sistemi alabilirsin..
    vatanda öyle bir uygulama var..işletim sistemi dahil olunca sistem komple garantili oluyor ..
    çok gerekli bişey değil ..
    alacaksan da home premium al..
    http://www.vatanbilgisayar.com/microsoft-66i-03687-oem-win-vista-home-premium-64-bit-turkce-dvd-(windows-7-yukseltme-ile)/productdetails.aspx?I_ID=39238

ultimate o kadar fazladan para verme..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ooppss -- 5 Ekim 2009; 2:10:05 >

• İşletim sistemini bekletiyorum o zaman, korsana devam

Son soru monitörhttp://www.vatanbilgisayar.com/lg-w2261vp-pf-21.5-w2261vp-pf-genis-ekran-lcd-monitor/productdetails.aspx?I_ID=39146 bunu alıyorum hd, dvi uyumlu.

Tamam sistem tamamlanmıştır. Sadece aklımda kalan son bi nokta, nvidia kart al diyen olursa lütfen model rica ediyim, hd4890 ın 100$ üstüne çıkabiliriz.

çok sağol ooopps. iyi geceler.

• ati -nvidia tercih meselesidir..ama karar veremediysen bencede nvidia al..
    bu modeli..
    http://www.vatanbilgisayar.com/leadtek-wf_gtx275-gtx275-gddr3-896mb-448bit-nvidia-dx10-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=38993

bu arada işletim sistemi konusuna bir önceki iletimde ekleme yapmıştım onu bi daha oku istersen

alacağım dediğin monitör güzel ama stokta yok
    benim önerdiğimi değerlendir derim..

• 64bitlerde işletim sistemi düzeyinde en yüksek ram işletim sistemine göre değişiyor Win7 64GB ram destekliyor, server 2008 ise 144GB felan diye sallıyorum Donanımsal düzeyde ise 16 gigabyte kere gigabyte, 16 milyar gigabyte yani
  • maşallah

quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan
    64bitlerde işletim sistemi düzeyinde en yüksek ram işletim sistemine göre değişiyor Win7 64GB ram destekliyor, server 2008 ise 144GB felan diye sallıyorum Donanımsal düzeyde ise 16 gigabyte kere gigabyte, 16 milyar gigabyte yani

ooppss

önerdiğin kart hd uyumlu değil :(

• gtx295 ve hd 5890 hariç hd uyumlu ekran kartı yok :(

neyse yarın orda karar veririm artık. şimdi yatıyorum, yazacak birşeyiniz varsa çekinmeyin :)

hadi iyi geceler, sağolun herşey için.
  • hd uyumlu değil derken direk hdmi bağlantısını kastediyorsan nvidia kartlarda pek yok..
    ama gerek te yok..çünkü monitöre dvi ile bağlamak ile hdmi ile bağlmak arasında fark yok..
    ama lcd tv ye bağlayacaksan ekran kartının kutusundan dvi-hdmi dönüştürücü çıkar
    onunla problemsiz biçimde bağlarsın..
    ama hd çözünürlüğü kastediyorsan hemen heme tüm kartlarda vardır..en ucuzlarında bile..

önerdiğim kart güzel..fazla kurcalama git al..oyununu oyna mutlu ol..

ekleme:senin sistem yüzünden benimde kafa gitti toparlamak gerekirse
    alacağın sistem şu olsun..

Intel Core i7 920
    GIGABYTE EX58-UD3R
    WD 1Tb 32Mb SATA2 Caviar Black
    LG 22X ± DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI
    AEROCOOL SYCLONE MidT ATX
    LEADTEK GTX275 GDDR3 896MB
    CORSAIR 6 GB (3*2GB) i7 Dominator DDR3 1600MHz CL8 Ram
    OCZ OCZ600SXS STEALTHXSTREAM 600W
    SAMSUNG 21.5" P2250 GENİŞ EKRAN LCD MONİTÖR

isteğe bağlı olarak alınacaklar..

AKASA NERO INTEL CORE i7 UYUMLU İŞLEMCİ SOĞUTUCUSU
    MICROSOFT OEM Win Vista Home Premium 64-bit Türkçe DVD (Windows 7 Yükseltme ile)

benden bu kadar arkadaşım..alırsan şimdiden hayırlı olsun..
    süper bir sistem oldu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ooppss -- 5 Ekim 2009; 2:42:17 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.