Şimdi Ara

Bu sistemin kasması doğal mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar intel core i5 3 gb ram nvidia geforce gt 320 m kartlı pc im var çoğu oyun kasıyor takılma yapıyor neden olabilir şuan borderlands 2 medîum 1024 çözünürlük çok olmasada kasıyor takılıyor neden olabilir çözümü var mıdır ?

• İşlemcisi ve ekran kartı, ağır grafik istemeyen güncel oyunların çoğu için yeterli. Yalnız ağır grafik isteyen oyunlarda açmaması veya darboğaz yapması normal. Çünkü güçlü bir kart değil. Bir de bu kartın iki versiyonu var. Fakat aralarında uçuk farklar gözükmüyor. Hemen hemen aynı performanstalar. Sorununa gelince, ekran kartının ve directx in güncel sürücülerini yükle. Bir de 3d ayarlar bölümünden, oyuna hangi kartla girdiğine bak. Eğer otomatik seçilir yazıyorsa, onu yüksek performanslı nivida işlemcisine ayarla.

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html

Ekran kartları performans sıralaması.

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-320M.28701.0.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Etrüsk -- 9 Mart 2013; 22:24:59 >

• Bu kartın olduğu bilgisayarlarda optimus (çift kart teknolojisi) yok,oyunlarda direk harici kartı çalıştırır.Optimus teknolojisi nvidia'da 500 serisi kartlardan sonra başladı.Diğer bir durum sistem eski dolayısıyla ısınmadan kaynaklı olabilir ısınma değerlerini atmanız gerekir,hwmonitör programıyla ölçüp buraya yazabilirsiniz veya resmini koyun.Ayrıca 3gb ram kapasitesini artırmanız gerekebilir bazı ağır oyunlarda bu ram yeterli gelmez işletim sistemiyle birlikte darboğaz yapabilir bu durumda en az 4gb olmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: E'

İşlemcisi ve ekran kartı, ağır grafik istemeyen güncel oyunların çoğu için yeterli. Yalnız ağır grafik isteyen oyunlarda açmaması veya darboğaz yapması normal. Çünkü güçlü bir kart değil. Bir de bu kartın iki versiyonu var. Fakat aralarında uçuk farklar gözükmüyor. Hemen hemen aynı performanstalar. Sorununa gelince, ekran kartının ve directx in güncel sürücülerini yükle. Bir de 3d ayarlar bölümünden, oyuna hangi kartla girdiğine bak. Eğer otomatik seçilir yazıyorsa, onu yüksek performanslı nivida işlemcisine ayarla.

hocam şu dediğin yüksek performanslı nvidia işlemcisi ni nasıl yapacapım bulamadım bi türlü

• quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

Bu kartın olduğu bilgisayarlarda optimus (çift kart teknolojisi) yok,oyunlarda direk harici kartı çalıştırır.Optimus teknolojisi nvidia'da 500 serisi kartlardan sonra başladı.Diğer bir durum sistem eski dolayısıyla ısınmadan kaynaklı olabilir ısınma değerlerini atmanız gerekir,hwmonitör programıyla ölçüp buraya yazabilirsiniz veya resmini koyun.Ayrıca 3gb ram kapasitesini artırmanız gerekebilir bazı ağır oyunlarda bu ram yeterli gelmez işletim sistemiyle birlikte darboğaz yapabilir bu durumda en az 4gb olmalı.

hocam bazı laptopların ekran kartı değişebiliyormuş bununki değişebiliyor mu acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BayKratos

quote:

İşlemcisi ve ekran kartı, ağır grafik istemeyen güncel oyunların çoğu için yeterli. Yalnız ağır grafik isteyen oyunlarda açmaması veya darboğaz yapması normal. Çünkü güçlü bir kart değil. Bir de bu kartın iki versiyonu var. Fakat aralarında uçuk farklar gözükmüyor. Hemen hemen aynı performanstalar. Sorununa gelince, ekran kartının ve directx in güncel sürücülerini yükle. Bir de 3d ayarlar bölümünden, oyuna hangi kartla girdiğine bak. Eğer otomatik seçilir yazıyorsa, onu yüksek performanslı nivida işlemcisine ayarla.

hocam şu dediğin yüksek performanslı nvidia işlemcisi ni nasıl yapacapım bulamadım bi türlü

Masaüstüne sağ tıklayıp 3d ayarlar bölümü varsa bakabilirsin.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BayKratos

quote:

Masaüstüne sağ tıklayıp 3d ayarlar bölümü varsa bakabilirsin.

Hocam Nvidia denetim masası var oraya giriyorum 3d ayarlarına giriyorum orda bulamadım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yukarda açıkladım bunda optimus yok arkadaşın dediği ayarlar sende yok.Ekran kartını değişemezsin anakarta entegre.Isıları dediğim programla ölçtünüz mü?
  • quote:

Yukarda açıkladım bunda optimus yok arkadaşın dediği ayarlar sende yok.Ekran kartını değişemezsin anakarta entegre.Isıları dediğim programla ölçtünüz mü?

hocam oyunlar kapalı iken baktım derceye ekran kartı 52 54 arası işlemci 49 59 arası game booster kullanıyorum ( bi yararı olmasada ) ordada derceler yazıyor cr2 multi oynarken ( kasa kasa min ayarlarda çöz : 800) 70 80 yazıyordu ve çok sıcaktı şimdi düzeldi yani oyunlarda 60 üstü oluyor derece normalde 60 altı
  • 70-80 arası normal doğru ölçtüğüne eminmisin oyunu görev çubuğuna çekerekmi ölçüyorsun oyundan çıkarak mı oyunu görev çubuğuna çek program arka planda açık olsun çıktıktan sonra bakıyorsan doğru ölçmez 10-15 derece fark eder.Ekran kartın güncel mi?
  • quote:

70-80 arası normal doğru ölçtüğüne eminmisin oyunu görev çubuğuna çekerekmi ölçüyorsun oyundan çıkarak mı oyunu görev çubuğuna çek program arka planda açık olsun çıktıktan sonra bakıyorsan doğru ölçmez 10-15 derece fark eder.Ekran kartın güncel mi?

game boosterda oyunu alta alıp baktığımba 80 70 falan gösteriyordu istersen tekrardan deneyebilirim emin olmak için ? bu önceden olmuş bi olay yanılıyo olabilirim
  • quote:

Bu kartın olduğu bilgisayarlarda optimus (çift kart teknolojisi) yok,oyunlarda direk harici kartı çalıştırır.Optimus teknolojisi nvidia'da 500 serisi kartlardan sonra başladı.Diğer bir durum sistem eski dolayısıyla ısınmadan kaynaklı olabilir ısınma değerlerini atmanız gerekir,hwmonitör programıyla ölçüp buraya yazabilirsiniz veya resmini koyun.Ayrıca 3gb ram kapasitesini artırmanız gerekebilir bazı ağır oyunlarda bu ram yeterli gelmez işletim sistemiyle birlikte darboğaz yapabilir bu durumda en az 4gb olmalı.

hocam şu rami yükseltebiliyomuyuz ?
  • Tabiki yükseltirsin.Sizde 3gb ram var 2+1'dir muhtemelen,1gb olanı çıkarıp yerine 4gb olan bir ram takabilirsiniz ramlerin aynı özelliklerde olmasına dikkat edin,8gb ram'e kadar çıkabilirsiniz.
  • quote:

Tabiki yükseltirsin.Sizde 3gb ram var 2+1'dir muhtemelen,1gb olanı çıkarıp yerine 4gb olan bir ram takabilirsiniz ramlerin aynı özelliklerde olmasına dikkat edin,8gb ram'e kadar çıkabilirsiniz.

8 gb ram yapsam oyunlarda rahatlama olurmu fps yükselmeleri hız artış vs. olurmu yoksa pek deüişiklik olmazmı ?
  • Olmaz ileriye dönük olur bu ama oyunlarda,ağır oyunlarda bil hassa kasılmayı engeller,ağır program veya ram yiyen uygulamalar çalıştırınca makine rahatlayacaktır,fps artırımı olmaz.Bu arada işletim sisteminiz 64 bit mi,32 bitse 3gb ramden fazlasını görmeyecektir işine yaramaz.
  • quote:

Olmaz ileriye dönük olur bu ama oyunlarda,ağır oyunlarda bil hassa kasılmayı engeller,ağır program veya ram yiyen uygulamalar çalıştırınca makine rahatlayacaktır,fps artırımı olmaz.Bu arada işletim sisteminiz 64 bit mi,32 bitse 3gb ramden fazlasını görmeyecektir işine yaramaz.

64 bit sistem 8gb ramin oyunlara yararı yoksa almama gerek yok o zaman

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.