Şimdi Ara

Bu soğüklarda araçlarınızın yakıt durumu ne alemde (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
2.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: areena34

quote:

Orijinalden alıntı: aanil

quote:

Orijinalden alıntı: Sheldon-Cooper

quote:

normalde 320-350 km yol yaptıgım bir depoyla bu hafta 280km de nefesi kesildi.

hocam neye biniyorsun sen oyle 1 depoyla 350km? :D

Hocam lpg ile kullanıyorum aracımı. Lpg oluncada ayağımı korkak alıştırmıyorum pek. O yüzden biraz fazla yakıyor. 350 km pek görmedim genelde 320-330 arası biter depom bu hafta çok asılmadım aslında ama 280 de kesildi.

hocam tüketimin maşallahı var..Lakin böyle havaları seviyorum bugün evimin önü çarpışan oto larla dolu idi...hatta bir ara Şahin'li bir amcamın Ticari bir taksiye hareketi ve çığırışı güldürdü beni

Şahin'li=Ne duruyorsun çıksana beaaaaa!!!
    Ticari=Çıkmıoo m k görmüon mu beaaaaaa!!@£#½½{{.......

Lpg depom küçük ondanda kaynaklı biraz. 40-42 lt en fazla gaz alıyor ama ortalama lpg'de 30 kuruşa yakın yakıyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam lpg ile kullanıyorum aracımı. Lpg oluncada ayağımı korkak alıştırmıyorum pek. O yüzden biraz fazla yakıyor. 350 km pek görmedim genelde 320-330 arası biter depom bu hafta çok asılmadım aslında ama 280 de kesildi.

nasil olsa LPG diye basiyorsun tabi :) Bende babamin eski aracini kullaniyorum ama benzinle iliskiye giriyor arac.

Allah izin verirse nisan mayis gibi dizel bir arac alip benzinliklere uzun sure ugramak istemiyorum :S

dostum unutmaki benzinli' den aldığın hazzı dizelden alamazsın tecrübe ile sabittir..hesabını iyi yap, ona göre karar ver...

benim kazadan once kullandigim aracim 2005 opel vectra 1.9 cdti. Gurultu patirti oluyordu haliyle aracta ama cok rahatsiz etmedi beni acikcasi.

Dediginiz gibi benzinli aracin rahatligi dizelde olmayabilir ama benzin fiyatlari ve aracin bu kadar cok yakmasi beni dizele yonendiriyor. Zaten araci en kisa zamanda satmayi dusunuyoruz.

Sattigimiz fiyata biraz daha ekleyip iyi bir dizel arac almak istiyorum ama ne zaman bir sey almaya niyetlenip forumdaki kullanicilar ve tecrubeli kisilerin yorumlarini okumaya baslasam kafam allak bullak oluyor.

Bu PC parcalari alirkende boyle arac alirkende. Bir yandan yakin arkadaslarimiz tavsiye veriyor bir yandan burdaki arkadaslarimizin yazilarini okuyorum kisacasi kafam corba :)

• valla bileşikte 7.5 lt yakıyordu 9,4 a cıktı en son şehir içini düşünmek istemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi witchking34 -- 3 Şubat 2012; 2:35:46 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

nasil olsa LPG diye basiyorsun tabi :) Bende babamin eski aracini kullaniyorum ama benzinle iliskiye giriyor arac.

Allah izin verirse nisan mayis gibi dizel bir arac alip benzinliklere uzun sure ugramak istemiyorum :S

dostum unutmaki benzinli' den aldığın hazzı dizelden alamazsın tecrübe ile sabittir..hesabını iyi yap, ona göre karar ver...

benim kazadan once kullandigim aracim 2005 opel vectra 1.9 cdti. Gurultu patirti oluyordu haliyle aracta ama cok rahatsiz etmedi beni acikcasi.

Dediginiz gibi benzinli aracin rahatligi dizelde olmayabilir ama benzin fiyatlari ve aracin bu kadar cok yakmasi beni dizele yonendiriyor. Zaten araci en kisa zamanda satmayi dusunuyoruz.

Sattigimiz fiyata biraz daha ekleyip iyi bir dizel arac almak istiyorum ama ne zaman bir sey almaya niyetlenip forumdaki kullanicilar ve tecrubeli kisilerin yorumlarini okumaya baslasam kafam allak bullak oluyor.

Bu PC parcalari alirkende boyle arac alirkende. Bir yandan yakin arkadaslarimiz tavsiye veriyor bir yandan burdaki arkadaslarimizin yazilarini okuyorum kisacasi kafam corba :)

sen kendi aklına yatanı almaya çalış, sadece sana demek istediğim geçenlerde ben hesap yapmıştım(belki 5 ay olmuştur) şu anda kullandığım dizel araç ile benzinli araç kullanmış olarak kendimi kıyaslarsam yakıt farkı ortalama 1000 tl gibi bir fark çıktı..

Ki, bu 1000 veya atıyorum en fazla 1500 tl farkı katiyen benzinliye değişmezdim..Bakma şirket dalgasına Fiorino kullanıyorum, bundan sonraki aracım katiyen benzinli olacaktır ki bu da senelik 1000 veya 1500 tl'lik yakıt farkına değer...

• quote:

Orijinalden alıntı: Can39

quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

Arkadaş herkesin arabası 6 litre yakıyor herkesin arabası en az 210 220 görüyor, sallamanın bir doruk noktası var yahu, ben 12 görüyorum trafikte hiç zorlamadığım halde, 1.6 benzinli...

öyle hocam burada

- Millet binlerce km sonra bile yol bilgisayarını sıfırlamadan ortalama tüketim değerini yazıyor bu bir.
    - Hayatında trafik görmemiş adam şehir içi ağır trafikte araba kullandığını sanıyor bu iki.
    - Arabasının tüketim değerini 2-3 puan düşük, son hız değerini genellikle 20-30 km yüksek söyleme alışkanlık haline gelmiş bu üççç.
    - Benim gibi andomlarda her yakıt alışverişinde bilgisayarı sıfırlar,bilgisayarda ne değer yazarsa onu söyler,kadran sapmasınıda hesap edip çıkabileceği max. km yazar bu dörttttt

Ben çok duydum, ağzına kadar dolu (bagaj bile) benimle aynı aracı kullanıp otobanda 220 gördüğünü söyleyeni.Yahu olur mu öyle şey atma namık dediğinde de bayır aşşağaydı beyaaa der.Bayır bayır değil, zannedersin niagara şelalesinden aşşağı vermiş arabayı 90 derecelik açıyla.

• Benzinli 2001 clio 1.6 16v şehir içi 6.9 litre 100 km

3.96 lık full ün yakıtı ile km de 28 kuruş

Dizelciler ve lpg ciler kıskanmasın

Bu soğüklarda araçlarınızın yakıt durumu ne alemde
  • 140bglik starex 9litre yakmaya başladı uzunyol ve 70-80 arası hızda..
  • Benim fındıkjet 1.3 multjetim şu sıralar ...n. koymakta mazotun 7.2 ortalama ile ankarada dolaşmaya çalışıyoruz.
  • jazz 2012 cvt
    istanbul
    5.8 idi
    6.5 oldu
  • Arkadaşlar bir rakam da ben vereyim de kendinizi iyi hissedin. Dün 3,5 - 4 km lik bir yere gittim mahalle arası diye tabir edilen ara sokaklardan, döndüğümde yol bilgisayarı 13.8 gösteriyordu. Araç 1.6 Golf 6 bir haftalık.
    8 litrelerinizin kıymetini bilin
  • İmzamdaki araç ile İstanbul yoğun trafiğe girmeden sakin kullanımda ortalama 7-8 litre arası yakıyorum.
  • Kar yağarken tüketim fena değildi ama sıcaklık -10 ve üstüne düştüğünde aşırı fazla tüketinm oluyor hele motor ısınmadan kontak kapatırsan
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALAK_

arkadaslar arabayi yeni calistirdigimda bir sure vites biraz sert degisiyor. bunun soguklarla bir alakasi olabilir mi?

soğukda donuyordur yağda sertleşiyor tabii, toyotalarda da geri vites geçişleri zorlaşıyor ama 1-2 denemeyle geçiyor
  • Safi şehiriçi. günlük 3+3 6 km. işe gidiş geliş. Hava eksi derecelerde. Kimi zaman 0 kimi zaman -17. Ortalama hız 18-20 km. Ortalama yakıt tüketimi 12,8 litre.İmzamdaki araç..
  • Bende kısa mesafe (10km) kullandığım için 8-9 litre yakıyorum otomatik passatla.Havalar ısınsada hem evin yakıt parasından hemde arabanın yakıt masrafından kurtulsak
  • benim elantrada fazla bir fark yok. çünkü hava sıcakken de yakıyor

ama motor çabuk ısınıyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeepNote

quote:

Orijinalden alıntı: Can39

quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

Arkadaş herkesin arabası 6 litre yakıyor herkesin arabası en az 210 220 görüyor, sallamanın bir doruk noktası var yahu, ben 12 görüyorum trafikte hiç zorlamadığım halde, 1.6 benzinli...

öyle hocam burada

- Millet binlerce km sonra bile yol bilgisayarını sıfırlamadan ortalama tüketim değerini yazıyor bu bir.
    - Hayatında trafik görmemiş adam şehir içi ağır trafikte araba kullandığını sanıyor bu iki.
    - Arabasının tüketim değerini 2-3 puan düşük, son hız değerini genellikle 20-30 km yüksek söyleme alışkanlık haline gelmiş bu üççç.
    - Benim gibi andomlarda her yakıt alışverişinde bilgisayarı sıfırlar,bilgisayarda ne değer yazarsa onu söyler,kadran sapmasınıda hesap edip çıkabileceği max. km yazar bu dörttttt

Ben çok duydum, ağzına kadar dolu (bagaj bile) benimle aynı aracı kullanıp otobanda 220 gördüğünü söyleyeni.Yahu olur mu öyle şey atma namık dediğinde de bayır aşşağaydı beyaaa der.Bayır bayır değil, zannedersin niagara şelalesinden aşşağı vermiş arabayı 90 derecelik açıyla.

• dün 0 derecede ve bu sabah 5 derecede aynı,

6.0 lt LPG

bir de bunu satıp kırmızı otomatik bulduk mu 10 sene binerim
  • 10.5 litre mazot tdi passat
  • 10-10,5 lt.arası gidip geliyor.
    Mazda 3 1,6 otm.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.