Şimdi Ara

Bu soğüklarda araçlarınızın yakıt durumu ne alemde (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
2.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Fiat Bravo 1.6MultiJet 120hp Otomatik. Her gün 14km git- 14km gel, trafik yoğunluğunun az oldguğu bir güzergahta kulanıyorum. Ortalama hız 38-40 arası yazıyor bilgisayarda.

Yazın 5.4-5.7 arası gezen ortalama şu an 6.5 litreye çıktı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Monk

quote:

Orijinalden alıntı: ALAK_

arkadaslar arabayi yeni calistirdigimda bir sure vites biraz sert degisiyor. bunun soguklarla bir alakasi olabilir mi?

soğukda donuyordur yağda sertleşiyor tabii, toyotalarda da geri vites geçişleri zorlaşıyor ama 1-2 denemeyle geçiyor

Soğuklarla alakası var yani, saol dostum. Babama söyledim de geçen gün, debriyaja sert basmıyosundur dedi, sanki 2 gündür araba kullanıyoruz.
  • Antalya'da yaşamanın faydaları

Civic sedan a/t şehir içi 8.5 lt , genel ortalama 7.3 lt.
  • Soğukda (özellikle!) dizel motorlar daha fazla yakıyor, buna yol koşullarından dolayı sürüş tarzımızın olumsuz yönde etkilenmeside eklenince, 1-2lt civarı fark ediyor..

Ankarada gündüz hava -5 -6 civarı oluyor şu sıralar, akşama doğru -10 ve gece -16 -17 gibi sıcaklıkları görüyoruz..

Bende trafikden kaçmam, kar buz arabayı çıkarırım ve şuan yakıt ortalaması 7.9lt.. Yinede sakin kullanımda diyebiliriz bu ortalama için..

Araç S40 1.6D bu arada.. Yazında ortalama 6.5-7lt arası oluyordu, şuanda 8'e çıktı diyebilirim.. Bence kış şartlarında 1lt fark normal ;)
  • 8.4 ortalamadan 9.1-9.2 lere çıktı inmek bilmiyor
    Opel Astra 1.4 Easytronic
  • quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

Arkadaş herkesin arabası 6 litre yakıyor herkesin arabası en az 210 220 görüyor, sallamanın bir doruk noktası var yahu, ben 12 görüyorum trafikte hiç zorlamadığım halde, 1.6 benzinli...

Harbiden heee, benımde 1.6 130 hp ama 8 altına düşmüyo. Nasıl 6 yakıyonuz anlamadım valla
  • 10 litre lpg den 11 litreye çıktı kışın. 1,6 polo classic 100 beygir 8 valf.
  • Alfa romeo giulietta 105hp dizel orta yoğunluktaki trafikte ortalama 5.1 yaktı.100km yi geçmeden kullanıyorum çok az yakıyor düzyol otobanda ortalamam 4.4lt 90km ye sabitleyip gidiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus

Bende kısa mesafe (10km) kullandığım için 8-9 litre yakıyorum otomatik passatla.Havalar ısınsada hem evin yakıt parasından hemde arabanın yakıt masrafından kurtulsak

Evin yakıt masrafı arabayı bile geçiyor. 600 lira doğalgaz faturası ödedim abi ya 1 aylık için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TüplüveÖfkeli

quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus

Bende kısa mesafe (10km) kullandığım için 8-9 litre yakıyorum otomatik passatla.Havalar ısınsada hem evin yakıt parasından hemde arabanın yakıt masrafından kurtulsak

Evin yakıt masrafı arabayı bile geçiyor. 600 lira doğalgaz faturası ödedim abi ya 1 aylık için.

Nasıl ödedin bizim gece-gündüz yanıyor doğalgaz 200tl civarı geliyor 600t nasıl gelir aylık

• bir depoyla normalde 400-450 km arasi gidiyordum su an bir depo 290 km ustune cikmiyor bu arac vari yogu gurudacak :(
  • 6.6'ya çıktı tüketim ama hak veriyorum hava çok soğuk gerçekten. Araç Megane II 1.5 dci.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZSARA

Antalya'da yaşamanın faydaları

Benzin 4.2 olsa abi şehir içi 35 kuruşmu yakıyorsun ? Ben lpg'de 30 kuruşu buluyorum nerdeyse
  • malum öğrencilik depoyu hiç fulleyemedim
    bu havalarda kullanmadığım için yakıt durumunuda bilemicem garajda yatıyor
  • Akü daha 1 yıllık Varta benzin de var ama araç artık zor çalışmaya başladı 2 gündür. Hava sıcaklığı ortalama -10 arasında.

Benzinde en düzgün kullanımda 40-50krş yakıyor şu sıralar. Kafadan 20 litre yazayım 1.6 motor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aanil

quote:

Orijinalden alıntı: ZSARA

Antalya'da yaşamanın faydaları

Benzin 4.2 olsa abi şehir içi 35 kuruşmu yakıyorsun ? Ben lpg'de 30 kuruşu buluyorum nerdeyse

Benim tosun 95 oktan benzinin kokusunu bile almamıştır daha.

97 oktan alıyorum 2 yıldır sürekli, bu aralar 4,49 TL litresi. Buradan hesapla 0,38 kuruş oluyor km de.

Bak bu resimde son 200 km nin ortalaması. 100 km si tamamen şehir içi, 50 km si şehir dışı, 50 km si de hayvani abanmalı 15 litre ortalamalı performans ölçümlerinde yapıldı. Ki zaten normalde de yüksek devirli kullanırım ben aracı.

Bu soğüklarda araçlarınızın yakıt durumu ne alemde

Bu soğüklarda araçlarınızın yakıt durumu ne alemde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZSARA -- 3 Şubat 2012; 14:35:01 >

• Benim 5.5 lt idi, halen 5.5 lt ama küçük bir hile var
    İş yerim bu karlı havalarda çok erken bıraktığı için sabahları olmasa da iş çıkışı hiç trafiğe yakalanmadım.
    Sabahki trafik ortalamayı yükseltse de iş çıkışındaki trafik sayesinde durumu kurtarıyorum
  • Yol bilgisayarı sıfırladıktan sonra 240 Km gösteriyor, ortalama ise 9,6 Lt. Araç Doblo 1,6 105 Bg.
  • yazın ş.içi 7.2-7.5 lt. ortalamayı rahat tutturuyordu. şimdi 8.4 lt. civarı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: areena34

quote:

Orijinalden alıntı: Sheldon-Cooper

quote:

Orijinalden alıntı: areena34

quote:

quote:

quote:

quote:

normalde 320-350 km yol yaptıgım bir depoyla bu hafta 280km de nefesi kesildi.

hocam neye biniyorsun sen oyle 1 depoyla 350km? :D

Hocam lpg ile kullanıyorum aracımı. Lpg oluncada ayağımı korkak alıştırmıyorum pek. O yüzden biraz fazla yakıyor. 350 km pek görmedim genelde 320-330 arası biter depom bu hafta çok asılmadım aslında ama 280 de kesildi.

nasil olsa LPG diye basiyorsun tabi :) Bende babamin eski aracini kullaniyorum ama benzinle iliskiye giriyor arac.

Allah izin verirse nisan mayis gibi dizel bir arac alip benzinliklere uzun sure ugramak istemiyorum :S

dostum unutmaki benzinli' den aldığın hazzı dizelden alamazsın tecrübe ile sabittir..hesabını iyi yap, ona göre karar ver...

benim kazadan once kullandigim aracim 2005 opel vectra 1.9 cdti. Gurultu patirti oluyordu haliyle aracta ama cok rahatsiz etmedi beni acikcasi.

Dediginiz gibi benzinli aracin rahatligi dizelde olmayabilir ama benzin fiyatlari ve aracin bu kadar cok yakmasi beni dizele yonendiriyor. Zaten araci en kisa zamanda satmayi dusunuyoruz.

Sattigimiz fiyata biraz daha ekleyip iyi bir dizel arac almak istiyorum ama ne zaman bir sey almaya niyetlenip forumdaki kullanicilar ve tecrubeli kisilerin yorumlarini okumaya baslasam kafam allak bullak oluyor.

Bu PC parcalari alirkende boyle arac alirkende. Bir yandan yakin arkadaslarimiz tavsiye veriyor bir yandan burdaki arkadaslarimizin yazilarini okuyorum kisacasi kafam corba :)

sen kendi aklına yatanı almaya çalış, sadece sana demek istediğim geçenlerde ben hesap yapmıştım(belki 5 ay olmuştur) şu anda kullandığım dizel araç ile benzinli araç kullanmış olarak kendimi kıyaslarsam yakıt farkı ortalama 1000 tl gibi bir fark çıktı..

Ki, bu 1000 veya atıyorum en fazla 1500 tl farkı katiyen benzinliye değişmezdim..Bakma şirket dalgasına Fiorino kullanıyorum, bundan sonraki aracım katiyen benzinli olacaktır ki bu da senelik 1000 veya 1500 tl'lik yakıt farkına değer...

aslinda dizel`e verilen fark ile ayda yapilan ortalama kilometre hesabini yapmak lazim dogru diyorsunuz. Dizel dizel diyoruz ama zaten benzin ile aralarinda ucurum yok.

Ben aslinda uzun zamandir Amarok`un yeni modelini bekliyorum. Olmazsa baska araclara bakacaz artik :)

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.