Şimdi Ara

Bu sorun bilgisayarı da beni de kilitlemiş vaziyette

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 4GHz İ76700K işlemciye GAZ170X-U.Gaming Anakarta 8GB DDR4 Ram e SSD diske 2GB GTX1050 ekran kartına sahip bir bilgisayar var. Harita ve grafik programları ile office ihtiyaçları için kullanılıyor. Harita ve grafik programlarının üzerinden sıkıntısız gelmesine karşın bazı Office (word,Excel,ppoint) belgelerinin açılımında sıkıntılar oluyor. Şöyle ki; Normalde bir belgenin açılması 1sn civarı sürüyor. 70-80 tane belgeyi ardı ardına hiç sorunsuz açabiliyorum. Ama bazen takılıyor ve bu süre 10snye ye kadar çıkıyor. Bu esnada donma oluyor. Donma pc bazlı olmayıp office programında yaşanıyor. Yani cpu,ram veya hdd darboğaza girmiyor. Temiz kurulum, farklı işletim sistemi, farklı sürüm office, hdd değiştirme derken sonuca bir türlü ulaşamadım. Bu süreçte gözüme çarpan şey ise bu olayın hep aynı belgelerde yaşanması oldu. Bilgisayarı bu derece bekleten örnek bir Excel belgesini incelediğimde belgede gizli sayfa olduğunu milyon satır boşluk verilip en alta veri yazıldığını gördüm. Excel son satıra kadar işlem yapmaya kalkınca doğal olarak bekliyor. Bu hatalar giderildiğinde belge 1snde açılmaya başlıyor. Sanırım sürümler arası convert işleminde yaşanan sıkıntıdan belgelerde bu tarz sorunlar oluşmuş.

Bu tespitten sonra normalde suçu belgeye atabiliriz. Fakat aynı belgeleri 2.7Ghz i3 işlemcili 2gb ramli, ssd olmayan hddye sahip bir bilgisayarda denediğimizde 1sn de açılan belge 3snde 10snde açılan belge 7sn de açılıyor. Kilitlenmiş vaziyetteyim. Konu hakkında yorum ve önerisi olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skassas -- 23 Ağustos 2017; 10:36:37 >

• Çok zor sormuşsun be hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • excel word ssdye ragmen bende de hiç kendine gelmiyor. Sayfa sayisi artikca sacmalamaya kisa sureli donmalara basliyor. Bunu birden çok cihazda yasiyorum ben.

ram az geliyo desem kullanim o kadar değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.