Şimdi Ara

BU SORUN TAM OLARAK NEDİR ? [Artifact]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Zotac 9800 GT ekran kartını takarak herhangi bir oyuna girdiğimde bir süre sonra görüntü aşağıdaki görsellerde ki gibi oluyor ve ses bozuk bir şekilde takılıyor. ve bilgisayarı resetlemeden asla geçmiyor. Birileri sorunun güç kaynağı yetersizliğinden kaynaklı olduğunu söylemişlerdi ancak bugün yazın alacağım ekran kartı için aldığım CORSAIR VS SERİSİ 650W GÜÇ KAYNAĞIna rağmen sorun hala devam ediyor acaba sorun tam olarak nedir. Hazır konu açmışken sorayım aldığım güç kaynağı sizce iyi midir ?

Zotac Firestorm programından GPU clock ve shader clock ayarlarını dibe çekince sorun olmuyor ama kart çok kötü bir hale giriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Rainmaker -- 1 Ocak 2015; 1:07:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: The Rainmaker

Merhaba arkadaşlar. Zotac 9800 GT ekran kartını takarak herhangi bir oyuna girdiğimde bir süre sonra görüntü aşağıdaki görsellerde ki gibi oluyor ve ses bozuk bir şekilde takılıyor. Birileri sorunun güç kaynağı yetersizliğinden kaynaklı olduğunu söylemişlerdi ancak bugün yazın alacağım ekran kartı için aldığım CORSAIR VS SERİSİ 650W GÜÇ KAYNAĞIna rağmen sorun hala devam ediyor acaba sorun tam olarak nedir. Hazır konu açmışken sorayım aldığım güç kaynağı sizce iyi midir ?

Zotac Firestorm programından GPU clock ve shader clock ayarlarını dibe çekince sorun olmuyor ama kart çok kötü bir hale giriyor.

ARtifact bu başka bir açıklaması yok hocam.Çekirdek hızını azalttıkça doğru orantılı olarak azalır.

• Oyun esnasında kart sıcaklığını playclaw veya msi afterburner ile anlık olarak kontrol edin fanda problem olabilir. Kart muhtemelen bir süre sonra ısınıp artifact vermeye başlıyor.
  • servise ver,ekranda çizgilenme,artifact sorunu var degişim istiyorum de
  • quote:

Orijinalden alıntı: transmedia

quote:

Merhaba arkadaşlar. Zotac 9800 GT ekran kartını takarak herhangi bir oyuna girdiğimde bir süre sonra görüntü aşağıdaki görsellerde ki gibi oluyor ve ses bozuk bir şekilde takılıyor. Birileri sorunun güç kaynağı yetersizliğinden kaynaklı olduğunu söylemişlerdi ancak bugün yazın alacağım ekran kartı için aldığım CORSAIR VS SERİSİ 650W GÜÇ KAYNAĞIna rağmen sorun hala devam ediyor acaba sorun tam olarak nedir. Hazır konu açmışken sorayım aldığım güç kaynağı sizce iyi midir ?

ARtifact bu başka bir açıklaması yok hocam.Çekirdek hızını azalttıkça doğru orantılı olarak azalır.

peki nedir hocam bu ARtifact. nasıl çözülür. çözülmeyecek bir şeyse önlem olarak neler yapılabilir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: transmedia

quote:

peki nedir hocam bu ARtifact. nasıl çözülür. çözülmeyecek bir şeyse önlem olarak neler yapılabilir.

Arkadaşın dediği gibi kartın ısılarını kontrol edin.eğer ısıda problem yoksa ufak miktarlarda underclock yaparak stabil çalıştığı değerleri bulmalısınız.

• transmedia T kullanıcısına yanıt
    ısılarda problem yok ancak underclock yapınca kalite çok bozuluyor. sizce yaza kadar ati hd 6510 ile idare etsem olur mu ?. güç kaynağını aradan çıkarttım ekran kartını da yaza doğru alırım heralde. konu açmıştım onu güncelleyeceğim birazdan. ne yapmalıyım sizce.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu bir hata mı?
    6 gün önce açıldı
    bu nedir çözümü yok mu ?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

ısılarda problem yok ancak underclock yapınca kalite çok bozuluyor. sizce yaza kadar ati hd 6510 ile idare etsem olur mu ?. güç kaynağını aradan çıkarttım ekran kartını da yaza doğru alırım heralde. konu açmıştım onu güncelleyeceğim birazdan. ne yapmalıyım sizce.

Eğer 6510 işinizi görüyorsa idare edebilrsiniz ancak underclock tekrar denemenizi öneririm.zira 10 mhz artırıp azaltma bile artifact oluşması açısından önemli olabiliyor.çekirdek ve bellek hızını 10 mhz olarak azaltarak deneyebilirsiniz
  • Bir süre sonra görüntü bozuluyorsa mutlak surette ya gpu yada bellekler ısınıp artifact veriyordur furmark ile test ettiniz mi?vga belleklerin üzerinde heatsink var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A21AA1D72 -- 1 Ocak 2015; 2:25:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sunstorms

Bir süre sonra görüntü bozuluyorsa mutlak surette ya gpu yada bellekler ısınıp artifact veriyordur furmark ile test ettiniz mi?vga belleklerin üzerinde heatsink var mı?

hocam sorun kesin ekran kartında. diğer parçalarla alakalı olduğunu düşünmüyorum. çünkü aynı ekran kartı aynı hatayı denediğim 2 bilgisayarda da verdi.
  • The Rainmaker kullanıcısına yanıt
    Bende zaten ekran kartından bahsediyorum gpu ve vmem den yani ekran kartı nın işlemci ve belleği
  • pek anlamıyorum hocam kusura bakmayın. 6510 ile değiştirdim yaza kadar. güç kaynağı sizce nasıl
  • The Rainmaker kullanıcısına yanıt
    Güç kaynağı oldukça yeterli orada bir sorun görünmüyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.