Apartmandan gelen anten kablosu önce salona ulaşıyor ve ikiye bölünüyor (bir uç TV'ye giriyor, diğeri benim odama uzanan kablo). Odama gelen anten kablosu da ikiye bölünüyor (yine bir uç TV'ye, diğeri de modeme bağlı).
Evde kendimce yaptığım denemelerde gördüm ki eğer bilgisayarı salona taşıyıp modeme direkt olarak apartmandan gelen kabloyu bağlarsam (yani hiç bölücü kullanmadan, doğrudan bağlantı kurarsam) bağlantı hızımı hakkıyla kullanabiliyorum, yavaşlık veya veri kaybı yaşanmıyor. Fakat eğer yukarıda tarif ettiğim şekilde kablo iki kez bölünürse odama ulaşan bağlantı normalin çok çok altında bir hıza sahip oluyor ve yığınla veri/sinyal kaybı (adı her neyse) yaşanıyor.
Bu durumu teknik ekibe söylediğimde bana modemimi değiştirmem gerektiğini, eski modemlerde bu gibi sorunların sıkça yaşandığını söylediler. Hemen belirtmeliyim ki ben 10 yılı aşkın süredir bu modemi kullanıyorum ve hiçbir zaman kablonet Turksat'a geçtikten sonra yaşadığım buna benzer bir sorunu yaşamadım. Mesela şu anda 3 mbit hızım var ama Youtube'da herhangi bir videoyu izleyebilmek için ilk önce en az 3-5 dk boyunca videonun dolmasını beklemem gerekiyor, akıcı bir şekilde 240p videoları bile zor izleyebiliyorum.
Her neyse, sonuç olarak:
Sizce teknik servis doğru mu söylüyor? Modemi değiştirirsem bu sorun çözülür mü, akıcı ve normal bir hıza kavuşur muyum?
Eğer cevabınız evetse hangi modemi almalıyım? Netmaster'ın hangi modeli? Bir de şu Docsis muhabbeti nedir, 2.0 olan modem daha ucuz, onu alsam 3.0'dan nesi eksik olacak?
Teşekkürler.
Ek: Eve gelen anten kablosunun bağlantı şeması.
quote:
Orijinalden alıntı: Uykusuzluk2
Merhaba,
Şu anda sahip olduğum modem şu:
Yaşadığım soruna gelince,
Apartmandan gelen anten kablosu önce salona ulaşıyor ve ikiye bölünüyor (bir uç TV'ye giriyor, diğeri benim odama uzanan kablo). Odama gelen anten kablosu da ikiye bölünüyor (yine bir uç TV'ye, diğeri de modeme bağlı).
Evde kendimce yaptığım denemelerde gördüm ki eğer bilgisayarı salona taşıyıp modeme direkt olarak apartmandan gelen kabloyu bağlarsam (yani hiç bölücü kullanmadan, doğrudan bağlantı kurarsam) bağlantı hızımı hakkıyla kullanabiliyorum, yavaşlık veya veri kaybı yaşanmıyor. Fakat eğer yukarıda tarif ettiğim şekilde kablo iki kez bölünürse odama ulaşan bağlantı normalin çok çok altında bir hıza sahip oluyor ve yığınla veri/sinyal kaybı (adı her neyse) yaşanıyor.
Bu durumu teknik ekibe söylediğimde bana modemimi değiştirmem gerektiğini, eski modemlerde bu gibi sorunların sıkça yaşandığını söylediler. Hemen belirtmeliyim ki ben 10 yılı aşkın süredir bu modemi kullanıyorum ve hiçbir zaman kablonet Turksat'a geçtikten sonra yaşadığım buna benzer bir sorunu yaşamadım. Mesela şu anda 3 mbit hızım var ama Youtube'da herhangi bir videoyu izleyebilmek için ilk önce en az 3-5 dk boyunca videonun dolmasını beklemem gerekiyor, akıcı bir şekilde 240p videoları bile zor izleyebiliyorum.
Her neyse, sonuç olarak:
Sizce teknik servis doğru mu söylüyor? Modemi değiştirirsem bu sorun çözülür mü, akıcı ve normal bir hıza kavuşur muyum?
Eğer cevabınız evetse hangi modemi almalıyım? Netmaster'ın hangi modeli? Bir de şu Docsis muhabbeti nedir, 2.0 olan modem daha ucuz, onu alsam 3.0'dan nesi eksik olacak?
Teşekkürler.
Ek: Eve gelen anten kablosunun bağlantı şeması.
Sayın Kullanıcımız,
Burada yaşanan sorun hat değerlerinin aradaki bölücüler tarafından sinyali düşürmesinden kaynaklanmaktadır. Docsis 1.0’ların sinyal algılamasıyla Docsis 2.0 ve 3.0’ların sinyal algılaması farklı olduğu için modemi değiştirdiğinizde sorununuz çözülecektir. Ancak, Türksat hattından gelen sinyal seviyeleri düşükse sorununuz yine devam edebilir. Bu konuda Turksat/Uydunet ekiplerinin kontrolünü isteyebilirsiniz.
Docsis 2.0 ve Docsis 3.0 arasındaki fark Docsis 3.0’ların 10 Mbps üstü hız değerlerinde kullanılabilmesidir.
NetMASTER cihazlarınızla ilgili tüm sorularınız için NetMASTER Destek Hattı’ndan yardım alabilirsiniz. Destek hattımız her gün 08:00 – 22:00 arası hizmet vermektedir.
O halde modemi değiştirme zamanı gelmiş. Eve gelen Turksat çalışanlarından bazıları "kabloları değiştirin, sorun kablolarda" demişti de boş yere kablo tesisatını değiştirmiştik. Bu sebeple son gelen ekibin "modemi değiştirin" ikazına riayet etmeden evvel buradaki arkadaşların fikrini sormak istemiştim, sonuçta boş yere masraf yapmak istemiyordum. Cevabınız tatmin edici oldu, çok teşekkürler.
Sevgili arkadaşlar,
Yeni modem aldım (Docsis 3.0) ve bahsettiğim sorun çözüldü. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar varsa modemlerini değiştirsinler. Turksat bu aralar eski modemleri (Docsis 2.0'ın altındakileri) yenileriyle ücretsiz olarak değiştiriyor. Eğer hala bu modemleri kullananlar varsa ellerini çabuk tutsunlar, kampanyadan yararlansınlar. Zaten değiştirmezlerse de yakında kullanımdışı olacakmış eski modemler.
Teşekkürler.
sorun çözülmüş ve burdan direk bir şekilde hizmet veren birisi :D şaşırdım :D :D