Şimdi Ara

bu sorunu kimse çözemiyor !!!! (çözene 4 gb ram ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
1.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gsli_bey

Lanet ekran kartını aktif etmem gerekiyor lütfen yardım
    Hocam panelin arızalı olmadığını nereden biliyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: V1CT0RY

Hocam panelin arızalı olmadığını nereden biliyorsun?

Alıntıları Göster
    Saglam ekran kartı takınca görüntü veriyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Saglam ekran kartı takınca görüntü veriyor

Alıntıları Göster
    Ekran Kartı yatırımı yapmak istemiyorsunuz bu durumda anladığım kadarıyla?
  • gsli_bey kullanıcısına yanıt
    Ekran kartı çipi bozulan laptoptan daha hayır gelmez, çözüm çok basit bir an önce çöpe atıp o laptopun lanetinden kurtulmak.
    Harici ekran kartınızın bozulduğu sırada, onboard ekran kartınızın panele görüntü verdiği çıkış kısmında bir arıza da olmuş olabilir. Bilgisayarınız panele görüntü vermiyor ama açılıyorsa bu ekran kartınızın zaten çalışır halde olduğu anlamına geliyor. Bilgisayarınızda aktif olarak çalışan bir ekran kartı olmadığı sürece bilgisayarınız açılmaz. Benimkisi tahmin ama anakart üzerindeki paneline görüntü aktaran giriş'de bir sıkıntı olabilir.

Peki bilgisayarınızı vga çıkışı ile başka bir monitöre bağlayıp görüntü almayı denediniz mi? Bütün mesajları detaylı okumadım. eğerki görüntü geliyorsa ekran kartınız tahmin ettiğim gibi normal çalışıyor. Harici monitör çıkışları genelde onboard ekran kartına bağlıdır. Bilgisayar tamamen açıldıktan sonra açılma sesi geldikten sonra windows tuşu + p tuşlarına bastığınızda görüntüyü harici monitöre aktarılacaktır. Windows tuşu + p bastığınız da direkt aktarmıyorsa windows tuşuna basılı tutuyorken p tuşuna iki veya üç kez basıp bırakın. Leptopun kendi paneli ve harici monitör arasında geçiş yapacaktır normal kullanımda.

Kolay gelsin.

• Hocam vga değil de hdmı ile onu denedim .görüntü aktarım kısayol tuşlarını da denedim olmadı .bilgisayar açılış sesi bazen geliyor. Bazen reset atıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: serusvon

Ekran kartı çipi bozulan laptoptan daha hayır gelmez, çözüm çok basit bir an önce çöpe atıp o laptopun lanetinden kurtulmak.
    Evet bildiğin lanet makina. Daha doğrusu makina da suç yok suç o chip setini üreten firma da

• evet bir hortlatayım makina 5 aydır yatıyor . :)
  • bir hort daha !
  • Hocam tamircilk bir iş gibi duruyor. Pek fazla kafayı takma derim. Paran varsa yaptır gitsin yada yenisini al

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Size tavsiyem o tür lanet bir bilgisayara daha fazla zaman ve para harcamamanız bence parçalarını satın en azından ordan bi şeyler kazanırsınız belki şanslı çıkarsanız bilgisayarı o halde alabilecek birilerini bulursunuz

Hayırdır hocam 2gb ram hediye ettirecek kadar önemli bu laptop ne anınız var ne çektirdi size

• quote:

Orijinalden alıntı: mâuro

Size tavsiyem o tür lanet bir bilgisayara daha fazla zaman ve para harcamamanız bence parçalarını satın en azından ordan bi şeyler kazanırsınız belki şanslı çıkarsanız bilgisayarı o halde alabilecek birilerini bulursunuz

Hayırdır hocam 2gb ram hediye ettirecek kadar önemli bu laptop ne anınız var ne çektirdi size
    ben bununla film vs. izliyordum. mükemmel bir ses ve bas sistemi var. hiçbir laptopta bu ses sistemine rastlamadım. kaybetmek istemiyorum o yüzden .
    Sahip olduğunuz laptop'un ses sistemini biraz araştırdım. Dolby Home Theatre 5.1 ses çıkışı kullanılıyor laptop'ınızda şu dolby digital denen ses sisteme bayağı meşhurmuş ve sizin bilgisayarınız bunu ilk kullananlardan sizinki artık geleneksel sistem olarak geçiyor bir de bunun 7.1 hali var.

Bende bu sistemi kullanan başka laptoplara bakındım karşıma lenovo çıktı hem lenovo acer dan bence daha dayanıklı sizi yarı yolda bırakmaz bir bakın derim sesi sizinki kadar iyi mi bilmiyorum eğer çevrenizde bunu kullanan varsa bir sorun derim. Çünku ikiside dolby sistemini kullanıyor linki sizin için bırakacağım

Birde ekstradan bir not daha vereyim bu laptopun eski versiyonlarını kullananlar windows 8.1 den windows 10 a güncellerken bilgisayarlarını dolby sisteminin devreye girmediği ve hata verdiğini görmüşler bu sorun ne kadar sık yaşanmış bilmiyorum ama yaşayanlar var.
    Umarım verdiğim bilgiler işe yarar.

• quote:

Orijinalden alıntı: mâuro

Sahip olduğunuz laptop'un ses sistemini biraz araştırdım. Dolby Home Theatre 5.1 ses çıkışı kullanılıyor laptop'ınızda şu dolby digital denen ses sisteme bayağı meşhurmuş ve sizin bilgisayarınız bunu ilk kullananlardan sizinki artık geleneksel sistem olarak geçiyor bir de bunun 7.1 hali var.

Bende bu sistemi kullanan başka laptoplara bakındım karşıma lenovo çıktı hem lenovo acer dan bence daha dayanıklı sizi yarı yolda bırakmaz bir bakın derim sesi sizinki kadar iyi mi bilmiyorum eğer çevrenizde bunu kullanan varsa bir sorun derim. Çünku ikiside dolby sistemini kullanıyor linki sizin için bırakacağım

https://www.teknosa.com/lenovo-ideapad-s145-81mw003ktx-celeronn4000-4gb-128gb-ssd-intel-uhd-graphics-600-14-notebook-p-125034040?gclsrc=aw.ds&&gclid=CjwKCAjwssD0BRBIEiwA-JP5rG3F4Cc7wjmq5Cdt513aWgyWgZTfvwd7rbh1cCjkQS8LiUm_CPx8ERoC_JYQAvD_BwE

Birde ekstradan bir not daha vereyim bu laptopun eski versiyonlarını kullananlar windows 8.1 den windows 10 a güncellerken bilgisayarlarını dolby sisteminin devreye girmediği ve hata verdiğini görmüşler bu sorun ne kadar sık yaşanmış bilmiyorum ama yaşayanlar var.
    Umarım verdiğim bilgiler işe yarar.
    hocam emeklerinden ilginden dolayı cok teşekkür ederim. elimde benim zaten iyi bir laptop var. gerek kullanısı olsun gerek ses sistemi olsun. sana soyle soyliyim. dolby teknolojisi var evet ama cihazın altında ise extra bass buffer mevcut. ya sesi bir kenara cok temiz bir cihaz ama içim yanıyor işte. onboard ekran kartını aktif edemedigim için cihaz yatıyor. bu cihaz yani bu seride üretilen tüm cihazlarda bu sorun mevcut. istisnasız. sağlam kalan cihaz yoktur emin olun. hani ben nvidianın 8000m 7000m 9000m seri ekran kartlı laptopunu aldım ve arıza yapmadı diyen yalan söyler. hatta bunu nvidia kabul ediyor. ben buna yeni ekran kartı almsam bile patlayacak . 3 kere kart aldım zaten . artık onboardı aktif edip kullanmak istiyorum

• hort !
    sorunu cözene 4 gb laptop ram gönderiyorum
    2+2
  • quote:

hort !
    sorunu cözene 4 gb laptop ram gönderiyorum
    2+2
    hocam bu fikir çılgınca gelebilir ama zaten çalışmayan bir bilgisayarda denenebilir.
    notebooklar normalde dahili kart ok vermeden harici kartı devreye sokmazlar.

yukarıdaki arkadaşların çıkış yoktur demesi biraz mantıksız geldi bana.
    mesela dahili kartın sürücüsü kurulmadan haricinin sürücüsünü kuramıyoruz.

sana tavsiyem bozuk olan ekran kartının slota giren kısmını mümkünse lazer kesim mümkün değilse jet taşı ile kesip o soketi bilgisayara takman olacak.
    teorim doğru ise sistem bu sefer harici kart varmış zannedip dahiliden sistemi açacak.

sonucu bildirirsen sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

hocam bu fikir çılgınca gelebilir ama zaten çalışmayan bir bilgisayarda denenebilir.
    notebooklar normalde dahili kart ok vermeden harici kartı devreye sokmazlar.

yukarıdaki arkadaşların çıkış yoktur demesi biraz mantıksız geldi bana.
    mesela dahili kartın sürücüsü kurulmadan haricinin sürücüsünü kuramıyoruz.

sana tavsiyem bozuk olan ekran kartının slota giren kısmını mümkünse lazer kesim mümkün değilse jet taşı ile kesip o soketi bilgisayara takman olacak.
    teorim doğru ise sistem bu sefer harici kart varmış zannedip dahiliden sistemi açacak.

sonucu bildirirsen sevinirim.

Alıntıları Göster
    hocam elimde 3 tane bozuk ekran kartı oldugu için ekran kartılarından bir tanesinin slotuna zarar verdim .
    ama maalesef olmadı :(

• Tehlikeli bir seçenek ama elinizde goruntu veren bir kart varsa (5720g nin anakartı sanırım 5920 ile aynı sadece üstünde ekran kartı slotu yok.) 5720g nin biosunu üzerine yazabilir ve onboarddan belkide görüntü alabilirsiniz. Bu bi fikir kesin olur demiyorum sadece bir fikir. Zaten işime yaramıyor diyorsanız deneyebilirsiniz. Sorumluluk kabul etmem yalnız.
  • Bessonnitsa kullanıcısına yanıt
    İslemcinin içindeki GPU'nun elektriksel bağlantıları yapılmamışsa çalıştırmak mümkün değil.
    Switchable dediğimiz sistemlerde harici gpu görüntüyü oluşturduktan sonra PCİ-e üzerinden chipsete gönderir. Oradan ekrana basılır. Dahili gpu'nun görüntüsü de chipsete gelir. Chipset içindeki görüntü devresi de dahili ve harici GPU'lari switch ederek görüntüyü ekrana yönlendirir.

Ancak birçok eski laptopta harici gpu görüntüyü doğrudan ekrana basar. Arada anahtarlama yapan yonga yoktur. Chipset üzerindeki görüntü devresi kullanım dışıdır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • KIRDIM BİLGİSAYARI !!!!
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.