Şimdi Ara

bu sorunu kimse çözemiyor !!!! (çözene 4 gb ram )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
1.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • konu başlıgında da belirttiğim gibi ...
    arkadaşlar elimde acer 5920g laptop var. bu acerin bu serisinde nvidia nın harici ekran kartları mevcut. ve bu kartlar kronik olarak arızalanıyor.. kartı tamir etme yöntemleri ısıtma vs. işe yaramıyor . gecici yöntemler bunlar. ve en sonunda kart tamamen işlevini kaybediyor ve laptopa görüntüyü vermiyor... şimdi diyeceksiniz ki yeni bir kart al ancak bu serinin desteklediği tüm kartlar kronik olarak sorunludur.. bu seriyi bilenler bana hak verecektir.. şimdi benim sorum şu arkadaşlar.. bu cihaz hem harici hemde onboard ekran kartına sahip değil mi ? harici arızalandıgı zaman onboard ekran kartı devreye girmesi gerekmiyor mu ? neden onboard ekran kartı ile laptop acılmıyor ?
    biosa gir falan demeyin laptopa görüntü hiç gelmiyor. .hatta laptopun acılıs sesi bile geliyor ancak kocaman bi siyah ekrandan başka bişey görmüyorsunuz ..
    denediğim yöntemler :
    1- harici ekran kartını cıkarıp acmaya calıstım olmadı .
    2- harici ekran kartını takıp acmaya calıstım olmadı .
    bu onboard ekran kartı yani intel serisi olan ekran kartı nasıl devreye girecek bilmiyorum..forumlarda bu konudan muzdarip olanlar da yazmışlar ama sonuca ulaşamamışlar.. bakalım bu sorunu cözen bir HERO varmı forumda !!!
    burda daha önce konu açtımhttps://forum.donanimhaber.com/acer-5920-onboard-ekran-kartini-aktif-etme--136599576

çözümü bulana 4 gb ram gönderiyorum 2+2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gsli_bey -- 11 Nisan 2020; 17:9:10 >

• Hocam Acer O Grafik Birimi İçin Çıkış Koymayı Maliyeti Düşürmek Açısından Tercih Etmediyse Yapabilecek Birşeyin Maalesef Yok

Ama Şöyle bir Vİdeo Buldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmet DOĞAN -- 8 Ekim 2019; 14:54:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet DOĞAN

Hocam Acer O Grafik Birimi İçin Çıkış Koymayı Maliyeti Düşürmek Açısından Tercih Etmediyse Yapabilecek Birşeyin Maalesef Yok

Ama Şöyle bir Vİdeo Buldum.

hocam öncelikle cevabın için teşekkürler... hocam çıkış koymamak derken şöyle söyleyeyim sana... cihazın anakartında işlemcinin hemen altında onboard ekran kartı ana karta gömülü şekilde mevcut.. sadece slotu olan harici ekran kartı .. yani çıkış derken onu tam anlayamadım ...ayrıca videoda harici ekran kartı değişimi anlatılıyor... onboard ile ilgili değil..

• quote:

Orijinalden alıntı: gsli_bey

hocam öncelikle cevabın için teşekkürler... hocam çıkış koymamak derken şöyle söyleyeyim sana... cihazın anakartında işlemcinin hemen altında onboard ekran kartı ana karta gömülü şekilde mevcut.. sadece slotu olan harici ekran kartı .. yani çıkış derken onu tam anlayamadım ...ayrıca videoda harici ekran kartı değişimi anlatılıyor... onboard ile ilgili değil..

Alıntıları Göster
    Biliyorum harici ekran kartı değişimi olduğunu. Çıkış koyma konusunu sana şöyle anlatayım. Chipset diyelim ki 10 adet usb bağlantısına izin verebiliyor. Ama cihazın anakartı 2 önde 4 te arkada 6 usb ye sahip. Kalan 4 tanesini nasıl kullanırsın. Onboard grafik kartındaki durum tam olarak bu

• Bios'a yazılım atma yöntemi ile bios sıfırlamak çözüm olmaz mı? Default olursa belki onboard olarak açar?

Bir de pildeyken açmayı deneyince otomatik onboard olarak açması gerekmiyor mu?

Bu onboard neden devreye girmez?

Görüntü biriminde arıza meydana gelmiş olabilir. Yani sorunlu kısım diğer parçalara da sorun yaratmıştır. Zincirleme reaksiyon sonucu sorun anakarta yayılmıştır.

Kanımca BGA, vs. uzman teknik bakıma ihtiyaç var.

Geçmiş olsun!
  • quote:

Biliyorum harici ekran kartı değişimi olduğunu. Çıkış koyma konusunu sana şöyle anlatayım. Chipset diyelim ki 10 adet usb bağlantısına izin verebiliyor. Ama cihazın anakartı 2 önde 4 te arkada 6 usb ye sahip. Kalan 4 tanesini nasıl kullanırsın. Onboard grafik kartındaki durum tam olarak bu

Alıntıları Göster
    Hocam açıkçası yine anlamadım . Bilmiyorum onboard grafik kartı işlemcinin altında . Olması gereken harici çıkar ya da arizalanirsa onboard devreye girmesi gerekir. Hatta laptop sağlam iken format atınca Nvidia ekran kartı driverini yuklemeyince aygıt yöneticisinde görüntü bağdaştırıcı kısmında onboard ekran kartı gözüküyordu . Bende suan 5920 modeli var. 2009 yılında da 5720 modelini kullanmıştım . İkisinin de ekran kartı patladı lanet model

• quote:

Orijinalden alıntı: Bessonnitsa

Bios'a yazılım atma yöntemi ile bios sıfırlamak çözüm olmaz mı? Default olursa belki onboard olarak açar?

Bir de pildeyken açmayı deneyince otomatik onboard olarak açması gerekmiyor mu?

Bu onboard neden devreye girmez?

Görüntü biriminde arıza meydana gelmiş olabilir. Yani sorunlu kısım diğer parçalara da sorun yaratmıştır. Zincirleme reaksiyon sonucu sorun anakarta yayılmıştır.

Kanımca BGA, vs. uzman teknik bakıma ihtiyaç var.

Geçmiş olsun!
    Hocam biosa yazılım atmak için görüntü almam gerekmez mi ? Görüntü yok .
    Zincirleme arıza olduğunu düşünmüyorum çünkü bu serinin bi alt modelinide aldım aynı sorunla karşılaştım . Hatta googleye Acer 5920g 5720g ekran kartı arızası yazarsanız sayısız şikayet gorursunuz . Lanet makina çok güzel seri ve mükemmel ses sistemine sahip . Ancak böyle de bı saçma problemi var . Benim bildiğim harici aruzalanir ya da cikartilirsa onboard aktif hale gelir . Çok garip .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Hocam biosa yazılım atmak için görüntü almam gerekmez mi ? Görüntü yok .
    Zincirleme arıza olduğunu düşünmüyorum çünkü bu serinin bi alt modelinide aldım aynı sorunla karşılaştım . Hatta googleye Acer 5920g 5720g ekran kartı arızası yazarsanız sayısız şikayet gorursunuz . Lanet makina çok güzel seri ve mükemmel ses sistemine sahip . Ancak böyle de bı saçma problemi var . Benim bildiğim harici aruzalanir ya da cikartilirsa onboard aktif hale gelir . Çok garip .

Alıntıları Göster
    Bende Daha Evvel Kullandım 14 İnçlik Aynı Marka ve Benzer Bir Model. Onda Aynı Sorunu Yaşamıştım. Onboard ın Devreye Girmesi İçin Yapabileceğin Hiçbirşey Yok. Belki Modlanmış BIOS ları Yapanlar Vardır Ama Bu Model İçin Çok Detaylı Araştırma Yapmak Gerek. Belki Hiç Yoktur da Bilemeyeceğim. Ama Bu Fonksiyonu Kapatmak Bilgisayarı Üreten Firmanında İşine Gelir Çünkü Chipsette Ne Kadar Çok Protokol Kapatılırsa Güç Tüketimi ve Isınma Sorunu da O Kadar Düşecektir. Zira Zaten Harici Bir Ekran Kartı Var Kafasıyla Düşünmüş Olabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmet DOĞAN -- 8 Ekim 2019; 22:15:50 >

• quote:

Bende Daha Evvel Kullandım 14 İnçlik Aynı Marka ve Benzer Bir Model. Onda Aynı Sorunu Yaşamıştım. Onboard ın Devreye Girmesi İçin Yapabileceğin Hiçbirşey Yok. Belki Modlanmış BIOS ları Yapanlar Vardır Ama Bu Model İçin Çok Detaylı Araştırma Yapmak Gerek. Belki Hiç Yoktur da Bilemeyeceğim. Ama Bu Fonksiyonu Kapatmak Bilgisayarı Üreten Firmanında İşine Gelir Çünkü Chipsette Ne Kadar Çok Protokol Kapatılırsa Güç Tüketimi ve Isınma Sorunu da O Kadar Düşecektir. Zira Zaten Harici Bir Ekran Kartı Var Kafasıyla Düşünmüş Olabilirler.

Alıntıları Göster
    ozaman makina artık çöp..
    yardımların için teşekkürler. ..

• gsli_bey kullanıcısına yanıt
    Mümkünse geçici olarak uyumlu başka bir ekran kartı ile deneyin derim.
  • quote:

ozaman makina artık çöp..
    yardımların için teşekkürler. ..

Alıntıları Göster
    https://www.bios-mods.com/content/reviews/laptops/

burada biraz araştır bakalım belki işine yarar birşey bulabilirsin

• Bios pilini söküp takmayı denediniz mi? Belki ayarları sıfırlarsa işe yarayabilir.
  • Teknik servise götürmeyi denedin mi?

yeni projem KOMEDİ FİLMLERİ
  • Merhaba oncelikle onboard olan kartin calismasi icin lehim ile mudahale etmek gerekiyor. Yani bios acilmiyorsa harici ekran karti yolu iptal edilmeli. Ve onboard ile baslatilacak sekile gelmelidir. Bu yapilabilir bir seydir 150/250 TL arasi bir masraf cikartir. Egerki tanidiginuz bir pc elektronikcisj ve rebelling yapan bir yer var ise bu sorunu cozer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dejavu5555

Bios pilini söküp takmayı denediniz mi? Belki ayarları sıfırlarsa işe yarayabilir.
    mantıklı deneyip bilgi vereceğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: the-omer-professional

Teknik servise götürmeyi denedin mi?

yeni projem KOMEDİ FİLMLERİ
    bu makina için teknik servise para harcamak istemiyorum ayrıca 2007 nin bilgisayarı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ApsinteX

Merhaba oncelikle onboard olan kartin calismasi icin lehim ile mudahale etmek gerekiyor. Yani bios acilmiyorsa harici ekran karti yolu iptal edilmeli. Ve onboard ile baslatilacak sekile gelmelidir. Bu yapilabilir bir seydir 150/250 TL arasi bir masraf cikartir. Egerki tanidiginuz bir pc elektronikcisj ve rebelling yapan bir yer var ise bu sorunu cozer.
    hocam onun videosu varmıdır acaba anlarım böyle işlerden
  • quote:

mantıklı deneyip bilgi vereceğim

Alıntıları Göster
    İşe yaramadı
  • Hortlatayim . Haydi bilişim uzmanları !!!!
  • Lanet ekran kartını aktif etmem gerekiyor lütfen yardım
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.