|
bu sorunu kimse çözemiyor !!!! (çözene 4 gb ram ) (3. sayfa)
-
-
Hocam emaneten bur kartla deneyip acabilirsen pc yi, hemen görüntüyü anakarttan alacak sekilde ayarlayıp, kartı çıkarıp deneme şansınız varmı ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ama kirmissiniz pc yi, hayırlı olsun. Can sıkmaya gerek yok hocam ins. Böle sorunlar bulmaz bidaha sizi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
arkdaşlar cihazı kırdım dedim ama şöyle ki . ekran kartı soketi olam mxm 2 soketini yerinden söktüm ve bilgisaayr calısmadı. bugün bir açtım calıstı . şimdi diyeceksiniz ki neden söktün ? bir youtube videosunda bu seriye ait olan 5520 modelinin ekran kartı yok ekran kartı soketi kaldırılmış ve cihaz calısıyordu. bunu nasıl başarmış olabilir acaba ? Ultimate DIYyoutubeWorking on an Acer Aspire 5520 laptop (motherboard and CPU replacement)https://www.youtube.com/watch?v=AhYrpj9PzEE&lc=UgxZvHyeofICA7HmBMV4AaABAg.8zrwlhzf_Lo97WKHjFLcBZ
-
YARDIM YARDIM YARDIM !!!! -
5520g modeli bende de var ve dediğiniz şekilde ekran kartı çalışmadığından yatıyor. Anakartinda mxm slotu icin yer ve lehim pinleri mevcut fakat bu modelde ekran karti onboard harici kart hic takilmamis. Mutemelen cok fazla modeli olan bir seri olduğu icin baska bir modelde vardir. Bir dönem sac kurutma ile isitinca açılıyordu 30-40 dk sonra kapanıyordu.quote:
Orijinalden alıntı: gsli_bey
arkdaşlar cihazı kırdım dedim ama şöyle ki . ekran kartı soketi olam mxm 2 soketini yerinden söktüm ve bilgisaayr calısmadı. bugün bir açtım calıstı . şimdi diyeceksiniz ki neden söktün ? bir youtube videosunda bu seriye ait olan 5520 modelinin ekran kartı yok ekran kartı soketi kaldırılmış ve cihaz calısıyordu. bunu nasıl başarmış olabilir acaba ?Ultimate DIYyoutubeWorking on an Acer Aspire 5520 laptop (motherboard and CPU replacement)https://www.youtube.com/watch?v=AhYrpj9PzEE&lc=UgxZvHyeofICA7HmBMV4AaABAg.8zrwlhzf_Lo97WKHjFLcBZ
Ayrica 5520g de amd islemci var zaten inteller gibi onboard yongası yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
Merhaba hocam anakartinizin üzerinde yazan bir mainboard kodu var bu kod üzerinden schematic dosyası pdf olarak indirilip anakartinizin UMA discreate modu varmi ona bakılır şayet UMA özelliği mevcutsa anakartin şemada gösterilen kompenentler yer değiştirilerek Intel olan yani kuzey chip üzerinden çalışan ekran kartı devreye konulur şayet uma edilme özelliği yok ise bütün çabalar boşa Intel üzerinden baslamaz
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
bu kod tam olarak nerede yazıyor acaba ?quote:
Orijinalden alıntı: sado3838
Merhaba hocam anakartinizin üzerinde yazan bir mainboard kodu var bu kod üzerinden schematic dosyası pdf olarak indirilip anakartinizin UMA discreate modu varmi ona bakılır şayet UMA özelliği mevcutsa anakartin şemada gösterilen kompenentler yer değiştirilerek Intel olan yani kuzey chip üzerinden çalışan ekran kartı devreye konulur şayet uma edilme özelliği yok ise bütün çabalar boşa Intel üzerinden baslamaz -
bazı modelerinde dahili ekran kartı hiç yok, sizdeki böyle olabilirmi diyeceğim ama muhtemelen anakarta bakım dahili olan chip i görmüşsünüzdür.
harici takıldığı için dahili olanı pasif hale getirmiş olabilirler, anakarta bakın boşta veya kısa devre yapılmış pin varmı. -
arkadaşın dediği gibi UMA yöntemi ile oluyormuş bu işler. ama acer 5920g serisinde bu yöntem desteği yok. sokağa cıkma yasagı biter bitmez cihazı çöpe atıcam ...
herkese teşekkürler... -
Aynı seri bir pcye sizin hdd yi takıp format atıp sürücüleri kurmadan hdd yi sizin pcye takmayı denedinizmi hocam
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Biliyorum cok uzunnzaman gecmis bu konunun uzerinden ama benim acer 5920G ile tanismam 2012 yilimda oldu. Gittigidiyor uzerinden aldim cihazi. Agri dogu beyazitta bir ogretmenden almistim. Cihazin ekran karti arizaliydi. Lakin bu ogretmen ne yaptiysa arizali ekran kartindan goruntu aliniyordu. Daha dogrusu ekran karti gorunmuyordu makinede. Bana aman sakin ola cihazin ekran karti driverini yukleme yoksa harici kart aktif olur ve cihaz arizaya gecer goruntu alamazsin demisti. Cok ugrastim o is icin ben onu ayarladim demisti. 3 ay 5 ay 1 sene 2 sene derken dayanamadim. Surucuyu yukledim. O dakika goruntu gitti bir daha goruntu alamadim. Hocaya da daha ulasamadim. Cihazifa arkdasa saatim internetten sifir kart buluo getirdik. Suan hala kullaniyor. Ama sizin mesajlari gorunce simdi aklima geldi acaba bu adam bir sekilde onboard kartini aktif mi etti?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X