Merhaba arkadaşlar x,y elamandır Z -3 < x < 7 ve -5<y<3 ise x-y nin alabileceği en küçük tam sayı kaçtır ?
quote:Orijinalden alıntı: Hayvansı Terlik şaka mı bu? -4 yok kardeşim şaka değil.ben bi sınava girmiştim.matematiklede aram iyi değil böyle bir soru vardı salladım ama tutmamış :( peki zahmet olmazsa çözüm yolu nasıl ?
x le y sadece tam sayı değerleri alabilirmiş. x-y nin en küçük olabilmesi için x in en küçük, y nin de alabiliceği en nüyük değeri alması lazım önünde - oldugu için. bu yüzden x= -2 alır y= 2 alır. x-y= (-2)-(2)= -4 olur. oh tanrım niye yazıyorum ki ben bunları
quote:Orijinalden alıntı: Hayvansı Terlik x le y sadece tam sayı değerleri alabilirmiş. x-y nin en küçük olabilmesi için x in en küçük, y nin de alabiliceği en nüyük değeri alması lazım önünde - oldugu için. bu yüzden x= -2 alır y= 2 alır. x-y= (-2)-(2)= -4 olur. oh tanrım niye yazıyorum ki ben bunları Püf noktasını Hayvansı Terlik arkadaş belirtmiş. Yani tam sayı diyor X ve Y değerleri için... X ve Y tam sayı demeseydi şu şekilde çözülürdü: -3 < x < 7 -3 < -y < 5 ------------- -6 < x-y < 12
quote:Orijinalden alıntı: zwergis tamam kardeşim teşekkür ederim. matematik zor geliyor bana :( ne kadar basit olsada biz yol problemi çözüyoruz daha yolda asfalt yok