Şimdi Ara

Bu tabirler ne anlama gelmekte?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ankara arabası
    İçinde sigara DAHİ içilmemistir
    Stepnesi DAHİ kullanilmamistir
    Turkiyede tek
    Full+ full
    Biniciye
    Yururunde problem yok
    Ocak MTV si odenmistir
    Hatasiz
    Temizlik boyasi
    Yer ucagi
    Son x gun, y favoriye duyurulur
    Dabıl teyp

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Ankara arabası kavramını yeni yetmeler bilmiyor doğal olarak neyse, eskiden araçlar sahil bölgesinde çok çabuk paslanırdı bir çoğu katoforez kuyularına bile daldırılmadan üretilip piyasaya sürüldüğü için deniz kenarı araçları Ankara gibi havası kuru olan yerlere göre çok daha çabuk paslanırdı o sebeple Ankara araçlarının değeri yüksek olurdu şimdilerde teknoloji gelişine pek bir önemi kalmadı
  • İlan aciklamasinda bu tür kelimeler kullanan kişilerin ilanını hemen kapatıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ifadeleri kullananlar sosyokültürel seviyelerini belli ediyor. Hemen uzaklaşmak lazım. İnsan birşey alacağı zaman karşısında it kopuk değil düzgün bir adam bekliyor. Bu sebeple doktordan ilanlar daha çok rağbet görüyor.

• Burada ben seni dolandirmak istiyorum demis.

• Boru çıkışlı olanlara şaşırıyorum ben de. O bayiden alınca ne farkı oluyor acaba aracın

Hoş, başka bayi var mı o markayı satan o da muğlak. Başka bayi yoksa ne anlamı kalır ki zaten.

• "Bayı çıkışlı"
    Alt segment araçlarda olmasa da lüks araçlar paralel ithalat yoluyla bazı büyük galerilerce getirilip, satılıyor. Satıcılarda bunu belirtiyor "araç özel ithalat değil Turkiyedeki yetkili bayiden alındı" anlamında.

Diğerleri klasik galerici lafı, mağdur olmana, dolandırılmana çok az kaldı demek. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cripo -- 27 Nisan 2019; 10:39:2 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

Boru çıkışlı olanlara şaşırıyorum ben de. O bayiden alınca ne farkı oluyor acaba aracın

Hoş, başka bayi var mı o markayı satan o da muğlak. Başka bayi yoksa ne anlamı kalır ki zaten.
    Grey market değil demeye çalışıyorlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ne kadar garip insanlar var
    8 yıl önce açıldı
    BU NE DEMEK
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ankara arabası = bu arabayla her türlü kıroluk yapılmıştır.

Turkiyede tek = Bu modellerin hepsine baktım, benimki gibisine rastlamadım. Bunu alırsan sen de eşsiz olacaksın.
    Full+ full = Arabanın Türkiyede satılan en donanımlı paketindeki her donanımdan iki tane var bunda.

Hatasiz = Bu araba fabrika kalite kontrolden geçti, bişey olursa kesin kullanıcı hatasıdır.
  • Bu tabirler ne anlama gelmekte?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

Boru çıkışlı olanlara şaşırıyorum ben de. O bayiden alınca ne farkı oluyor acaba aracın

Resmi ithalat ürünü, ötv'si tam ödenmiş yani...

Bazı büyük galeriler aracı boş donanım olarak gösterip ya da farklı motorlu vs gösterip az ötv ile ülkeye sokuyorlar ama araç dolu. Bu tespit edildiğinde de araç sahibi vergi dairesiyle karşı karşıya geliyor.
  • Boş muhabbet için aramayın, bozarım

• Geçen bir ilan gördüm adam bu modelin full+full ü yazmış ama cam tavan ya da sunroof yok bir çok donanım orta sınıf . Soru sorunca da bu donanımın full ü diyor. Peki neden full+full yazdın diye sorunca cevap yok kalbini kırarım diyor

• Ankara arabası kavramını yeni yetmeler bilmiyor doğal olarak neyse, eskiden araçlar sahil bölgesinde çok çabuk paslanırdı bir çoğu katoforez kuyularına bile daldırılmadan üretilip piyasaya sürüldüğü için deniz kenarı araçları Ankara gibi havası kuru olan yerlere göre çok daha çabuk paslanırdı o sebeple Ankara araçlarının değeri yüksek olurdu şimdilerde teknoloji gelişine pek bir önemi kalmadı

• Favorim "helal basık".
  • Sigara içilmemiş olması bence çok önemli.
    İçinde sigara içilen araba çok kötü kokuyor, çoluk çocuk biniyor o arabaya.
    Bırak çoluk çocuğu yetişkin birey dahi, sigara içen insan dahi içine sigara kokusu sinmiş araba almak istemez.

• derfgt D kullanıcısına yanıt
    Anliyorum ama o zaman “icinde sigara icilmemistir” yazmalari yeterli. “Sigara dahi icilmemis” ifadesinden benim anladigim “eroini kokaini gectim, arabada sigara dahi icilmemistir” oluyo genelde,

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Her şeyi geç
    Ankara ve Ankaralıdan araba alma kardeşim
  • Polestar191 P kullanıcısına yanıt
    Bu söylediğin doğru olsa bile( sizi tenzih ederim ) bu ifadeyi kullananların zihinsel seviyesini göstermesi açısından yeterlidir. Sebebi de malum. Ayrıca 2012'den beri aktif araç kullanan biri olarak Ankara'da gördüğüm kadar sorunlu araç da görmedim, yol kenarında bozulmuş araç da görmedim. Bu şehir ya da şehirdeki kullanıcılar araçlara zarar veriyor.
  • Bayi çıkışlı : Paralel ithalat yolu ile değil, resmi kanalla gelmiştir. Vergisi tam ödenmemiş vesaire türü bir sorun yaşamazsınız.
    Ankara arabası : Ankaranın havası kuru ve nemsizdir, dolayısıyla korozyon paslanma olasiligi daha azdir.
    İçinde sigara DAHİ içilmemistir : Arabada sigara içmek çok basit ve herkesin yapmak isteyecegi bir şey, biz bunu dahi yapmadık, dolayısıyla diğer konularda da titiz davrandik.
    Stepnesi DAHİ kullanilmamistir : Araba hor kullanılmadı, dağa taşa vurulmadı.
    Turkiyede tek : Yalan değilse ilgili araçtan Türkiyede bir tane olduğunu belirtiyor.
    Full+ full : Yalan değilse araçta alinabilecek en üst donanım paketini alıp tüm opsiyonları da ekli.
    Biniciye : Araç bakımlı, yazdigim fiyat alip 2.000 lira fazlasina ilana koyacak adama yaramaz, kar edemez ama binecek adam için diri kondisyonda.
    Yururunde problem yok : Aracın süspansiyon sistemleri ve tahrik sistemi sağlıklı çalışıyor.
    Ocak MTV si odenmistir : Aracı aldıktan sonra MTV günü hemen gelmeyecek, önümüzdeki MTV taksidini de ben yatirdim simdiden.
    Hatasiz : Araç tamir görmedi.
    Temizlik boyasi : Araç çok eskidi veya boyası yıprandı/çizildi, bu nedenle boyandı macun yok.
    Yer ucagi : Aracımın çok hızlı olduğunu iddia ediyorum
    Son x gun, y favoriye duyurulur : Arabayı alacaksanız alın bakımı geldi, alacagim araci buldum veya biktim gidip zararina galeriye verecegim.
    Dabıl teyp : Double Din teyp var.

• Kelimeler Türkçe yazılmış ilanlarda yazılması yerine göre bazen anlamsız da olsa anlaşılamayacak böle tabir göremedim. sırf konu açmış olmak için açılmış boş muhabbet konusu...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.